Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
79zsolti
csendes tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Itt nem működik esetleg csipes átalakító? A 270 mm egy kicsit nekem is soknak tűnik. Mondjuk erre gondoltam én is, hogy olcsó áron régi manuális objektívvel gondolkozhatok csak. Bár az AF-nek azért nagyon örülnék

-
sebgutkopf
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mire manualban élességet állít az 520-al, addig elszalad a portré alany.

-
79zsolti
csendes tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
hát izé... egy kicsit ócsóbbat nem tudsz/tudtok esetleg? Azért köszi a választ!!

-
79zsolti
csendes tag
Valaki tudna ötletet adni E-520-hoz milyen portréobjektívet érdemes venni?
-
t72killer
titán
Üdv mindenkinek!
Vaku témában elég járatlan vagyok, ezért kéne egy kis segítség:
Vízalatti rendszert tervezek, Olympus E-PL5 vázzal, hozzávaló tokkal (PT-EP10) és két, vízálló tokba/csőbe applikált szárazföldi TTL vakuval (a vízalatti vakuk drágák, nagyon, szárazföldi használatnál elég poénosan néznének ki). Jelölt: Metz 48 AF.A szinkrinizálást optikai kábellel oldanám meg (max 5$ egy méter...), az E-PL5 vakuja le lenne IR-szűrőzve (exponált filmdarabka), hogy ne zavarjon a direkt vaku fénye (víz alatt ez durva visszaverődést okoz).
Kérdés: elvillantható-e TTL-módban 2db Metz 48 úgy, hogy a vázon lévő vaku csak a vezérlőjeleket (elő+fővillanás) adja le, és a mérővillantást a slave-ek csinálják?
Tudom, hogy micro 4/3-ad-os váz, de elvileg a PEN-vázak minden profi Olympus vakufunkcióval kompatibilisek (ergo, ha megy a dolog DSLR-en, mennie kéne az EPL5-ön is) - reméltem, itt több vakuszakértőt találok

-
E-330
csendes tag
Tisztelt fórumtársak!
Olympus 4/3-os vázra keresnék M42 adaptert, lehetőleg budapesti személyes átvétellel.
Köszönettel: Vodice
-
Szab02
aktív tag
Melyik raw konvertert használjátok?
-
ftc
nagyúr
70-300 vkit nem érdekel?
illetve M42es obik
-
-Shadow-
aktív tag
Jelen állás szerint a vázat meg a 14-54-et megtartom, barátnőm örömére. :-)
Viszont az 50-200mm F2.8-3.5 és Mezt MB 48AF vakum eladó, ha érdekelne valakit. -
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
A kollégák már meg is válaszoltálk előttem. Az obik nem korlátoznak semmiben, sőt...
Viszont a rendszer, mint olyan, nagyon úgy néz ki, hogy meghalt. A szűk keresztmetszet pedig a váz. Bár ez így nem teljesen igaz. Jobb kialakítású vázhoz még nem nagyon volt szerencsém, pedig pár dolog már megfordult a kezemben. Viszont az érzékelő hiányosságaival már nem tudok mit kezdeni. -
ftc
nagyúr
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Simán csak a jövő... oly kivégezte ezt az ágat
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Szerintem nem az optikák korlátozzák, hanem a jövő és az optikák jövőbeni használhatósága.
-
tonnoka
tag
Sziasztok!
Mennyit ér kb. egy ilyen obi: Zuiko digital 17.5-45 1:3,5-5,6, 4:3 bajonettes. E-410 kit objektívje volt.... Szeretném eladni.
Üdv.

-
thomasthomas
tag
Esetleg valakit nem érdekel egy E-520-as felszerelés? Ennyi pénzért..
http://hardverapro.hu/apro/olympus_e-520_14-42_40-150_elado/hsz_1-200.html
Írjatok valamit ha érdekel, lassan 3 hete árulom. És konkrétan nem mondható el túl nagy lelkesedés..
-
-Shadow-
aktív tag
Hello kollégák!
Ha érdekelne valakit, akkor lenne itt egy eladó 50-200 2.8-3.5 még az SWD nélküli, meg egy MB 48-as Metz vaku. Privátilag tudtok érdeklődni felőle.
-
ftc
nagyúr
Menbnyit ér egy E520-as gép? alap 14-42 obival + 70-300-al?
-
zool1
őstag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
+1

-
sebgutkopf
őstag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Az én türelmem idén márciusig tartott. Addig elvesztettem feladtam a várakozást és eladtam az egész ft felszerelésemet. Ha igazán akarnának valami folytatást az FT vonalnak, akkor az már megtörtént volna.
Elmondani is borzasztó, hogy milyen kár azokat a zseniális pro FT obikat így otthagyni.
-
JohnyBlue
addikt
Üdv mindenkinek
Azt szeretném megkérdezni, hogy várható e valami vérfrissítés 4/3 DSLR vonalon? vagy az uccsó tükrös darab az E-5 ?
-
AMn3t
tag
Sziasztok!
Hozzáértő személyek megosztanák velem, hogy mi az értelmes használt piaci ára ennek a rendszernek(amiért valszeg el is megy)?
Olympus e 620 dupla kit
6000 expo, dupla aksi, 8 gigás kértya, táska egyéb gyári felszerelés
köszönöm előre
-
ftc
nagyúr
Rájöttem .... nem ölök több pénz oly 4/3-ba...inkább kivárok m43 fonalon mi is lesz...
-
csaszi72
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Most hogy elkelni latszodik a 4/3-om, és Nex-et vettem, mégsem vagyok itt terület idegen.

-
Kachorra
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Igaz, mondjuk én csak bagatell 663 millió dodóról olvastam valahol, de majd talán javítják..
-
csaszi72
senior tag
Hoppá!

Házasság? -
TripleB
senior tag
ÉN a vakupapucs takaróját vesztettem el, de hiba keresek olyat bárhol is. Leht, hogy valami más néven kellene keressem.
-
ftc
nagyúr
Hol lehet venni olyan muanyag VIEW FINDER -t? elhagytam valaho la tengerben
-
csaszi72
senior tag
Megválok a 4/3 rendszertől.
Azért jó volt veletek.

Még vissza vissza nézek majd. -
-Shadow-
aktív tag
Teljesen építő jelleggel, de szubjektív vélemény következik.
Először is ha portrét fényképezel, akkor nem kell oda ez a nagy virág, ugyanis aki ránéz a képre, nem fogja tudni eldönteni, hogy mit is akartál lefényképezni. A kamerához közelebb lévő kezet sem túl szerencsés így felemeltetni, főleg nem a lencse felé fordított könyökkel. A képkivágással is vannak gondjaim, portrénál illik a kép felső harmadban lennie a szemeknek. Ezek a nagyobb problémák, van még igen sok apró is.
Érdemes lenne átgondolni és újra megcsinálni a képet. Digitális világban igazából nem kerül semmibe. Azt nem tudtam biztosan eldönteni, hogy vakuztál e, ha igen, akkor ne tedd, keress valami természetes fényt akár a szabadban, akár a lakásban. Meg fogja hálálni magát.
-
yankoo
tag
Üdv! Valkinek van fölösleges M42-4/3 és K-4/3 adapter? Olympus E-410-re lenne egy vivitar 52mm 70-210mm ahoz kéne a K-4/3 adapter és betudnék szerezni pár M42 menettel rendelkező obit probálgatni
Ha valaki esetleg most rendelne E-bay ről akkor szóljon legyen szíves! Elnézést az offért!
Pár kép 14-42KIT obival: -
ftc
nagyúr
Vélemények?
Kezdek feltöltögetni majd képeket...várom a kritikákat
[link] -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy Olympus SP-510UZ digitális fényképezőgépem. De nem tudom hogy hol/hogyan lehet beállítani hogy videó felvételekor a hangot is rögzítse. Aki tud kérem segítsen.
köszönöm
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
79zsolti
üzenetére
Szia!
Az E-520 is támogatja a vezérlést, nekem is vitte. A R-es Oly vakuk mellett viszi a Metz Olympus érintkezős vakuit is, érdemes lenne azok közt is körülnézned. FL-36 árban szerintem találsz, hasonló tudásút, meg magasabb kulcsszámút, nem mellesleg 4 elemmel/akksival megy, a FL-36 kettőjével szemben. Az FL-50R marha jó cucc, de rendesen megkérik az árát.
Vezérlésre visszatérve. A beépített vaku mindenképp villanni fog. Ugyanis fénnyel kommunikál egymással a két eszköz, nem pedig rádióhullámokkal, szóval kell a villanás, abban vannak kódolva az adatok. Az már más kérdés, hogy tehetsz a beépített vaku elé egy infra szűrőt, és akkor a villanás nem fog bekavarni a képbe, de a vezérelt vaku ugyanúgy el fog villanni, mivel csak a fény infra tartományára van szüksége. (Gyakorlatilag úgy működik, mint egy tv távirányítója).
A manualban stimmel a felnyitott vaku a képen, viszont tapasztalatom szerint, az ott megadottaknál tágabb határok közt (nagyobb szögben) is használható, mint írják.
Ja, ha más módon akarod kikerülni a villánást, akkor kénytelen leszel vadászni, mondjuk az eBay-en, egy TTL-es rendszervaku kioldót, ami Olympushoz való.

-
-
JohnyBlue
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
-
79zsolti
csendes tag
Ha valakinek van Olympus E-520 és ahhoz Olympus FL-36R vagy FL-50R vakut használ segítsen már nekem: wireless módban hogy működik? Mindenképpen el kell villantani a pop up beépített vakut, hogy az FL is elvillanjon, vagy infravörös fénnyel kommunikál, vagy más nem látható tartományban. Magyarul a beépített vakut mindenképpen villantani kell, vagy van olyan lehetőség is, hogy annak villanása nélkül is elsül a külső vaku? Tervezek egy FL-36R vásárlást, de a neten sok helyen olvastam, hogy a pop up-nak mindenképpen villannia kell, de mintha ennek az ellenkezőjét is írták volna. De lehet csak az angol tudásom nagyon gyenge. Előre is köszi!!
-
ftc
nagyúr
Gondolkodok, hogy átállok m43-ra.... soha nincs nalam a gép a sulya miatt
pl ma egy mokust tudtam volna fényképezni -
Elvitték az 510-et, mindenkinek köszönöm a segítséget, akit érint!
Átnyergelek, a legújabb döntésem szerint 60D-re, de jó volt itt, mindenkinek további jó fényeket, sziasztok!

-
79zsolti
csendes tag
Sziasztok! Az Olympus Studio-val volt már dolga valakinek? Élőképet tudtok vele produkálni? E-520-al próbálkoztam: az USB áttöltő kábellel kommunikál a számítógép és a kamera (exponálni, állítgatni tudok, az elkészült képeket azonnal látom), de élőkép az nincs. Olvastam angol oldalakon valami olyasmit, hogy ahhoz már video kábel kellene, de mivel a fényképezőn ehhez egy kivezetés van, valamiféle dupla kábel kéne hozzá (USB+video)? Vagy nagy marhaságot írtam? Ja, egyébként elvileg a szoftver tud élőképet:[link] Ezen is látszik, hogy két kábel fut ki a kamerából, bár ez nem E-520.
-
-
-
-
nesa
veterán
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Hogy mukodik canon vazon az elektromos elessegalutasu zuiko?
-
Skacok, beáraznátok nekem kb-re a vázamat?
Olympus E-510 váz (tehát csak váz, obi nélkül!) 19e expoval, tökéletes állapotban, doboza, tartozékok, 1GB CF kártya, legújabb firmware van feltéve, ajándék közgyűrűsor. Ezt mennyire tegyem ki szerintetek?
Úgy döntöttem, obik maradnak, adapterrel teljesen jók lesznek a Canonhoz kezdetnek.

-
laca71
aktív tag
Sziasztok !
Merre láttatok GF2-es gépet...
Nem nagyon találtam raktárkészletet ami valós lett volna és normális áron
adták... -
Szab02
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Képminőségben?
-
Szab02
aktív tag
14-54 II előnyei egy 14-42 kithez képest?
-
ftc
nagyúr
Gyerekek
Olympus Zuiko Digital 25 mm F2,8 ez jo buli vagyhagyjama fenébe?
-
-Shadow-
aktív tag
Oszt mi van az Olympus reklámmal? Még is csak az E-System fórumban vagyunk. Az is ritka, mint a fehér holló.

Én sem azért rohangálok egyelőre tükrös cuccal, mert mazó vagyok, hanem egyszerűen van pár dolog ami nincs benne a MILC-ben és én meg szeretem. Pedig képminőségben már vastagon verik a jó öreg E-3-mat. Ha lesz utód, majd én is elgondolkodom, mert annyira azért ismerem magam, hogy nem lesz kedvem állandóan a több kilós cuccot hurcolni, hogy tudjam fotózni a porontyot.

-
Kleroo
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
"Obi van kitobi"

Fúj fúj Pentax. Nikon és Canon plakátból/reklámból több van. És különben is: A house forgatásához használtak kenonötdét
-
madgie
titán
Főleg, hogy a MILC a gyors és pontos kontraszt (és arcfelismerő) AF-fel kombinálva tökéletesen alkalmas a tapicskolós LCD-s megoldásokra. Egyszerű, mint a faék, ha nem arc szemből, akkor csak oda tapcsikolsz, ahová élesre szeretnéd állítani és kész is. Mint a megszokott mobiltelefon, csak gyorsabb pontosabb és nem utolsósorban sokkal-sokkal jobb a végeredmény.
Buta megoldásnak hangzik, de bevallom, én a G3/GH2-nél elég gyakran használtam. Példa: oldalt futó gyerek, nem kell az AF pontokkal bohóckodni, tapicska a fejéhez, a pillanat alatt élesre áll lő... azonnal frissül a nézőkép, megint tapicska, újabb éles kép. Nem kell hozzá pilótavizsga, mégis jól működik.
Arc esetében meg ugye prioritásokat adhatsz meg... szűkebb portré esetében azt akarod, hogy a gyerek legyen éles, ne a nagymami? Mindig arra fog állni, ha beállítod egyszer neki (persze ha felismeri az arcokat).
-
zool1
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Milyen géped van most, ha szabad
kérdeznem?! -
Mr.Csizmás
titán
igen, ez egy remek tendencia, főleg a fiatalság körében, a legtöbbjük érettségire/szülinapra kapott pénzből belépő fotóipari hulladékot vesz, aztán nagy arccal és kitobival fikázzák a milcet, meg az eszesebbeket, akik pentaxot vettek....

szerk.: méret a lényeg tendencia....
-
Kleroo
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Félre ne érts,ezzel nem a MILC rendszert fikázom,hogy csak a "butáknak" ajánlom.
Csak az szinte tutira vehető,hogy akinek semmilyen ismerete nincs,és csak annyit tud,hogy a tükörreflexes fogalom mögött rejlő nagy masina szép képet ad,és nem izgatja a fotózás mint hobby,az nem valószínű,hogy később profinak áll. Így nagy biztonsággal ajánlhatom. Ha valakit érdekel,akkor már meg kell gondolni mi fontos neki.
Én a tükrös világot,és az ott tapasztalt előnyöket részesítem előnyben,de sokra tartom ezt a rendszert is. És ha úgy marad,hogy Nekem egy D700 marad esetleg hivatásosként,egy idő után lehet be is nevezek egy öregebb modellbe,mert most is az a legzavaróbb,hogy rengeteg társasági összeröffenés,ect van,ahova nyilván nem viszem a féltett felszerelésem viszont így egyetlen jó kép sem lesz.....
És szerintem a userek nagy részének bőven elég lenne egy MILC is,csak az nem "menő".
Kíváncsian várom mi lesz a tendencia a későbbiekben. -
Kleroo
veterán
MILC-et általában azoknak ajánlom,akik valami komolyabb képminőséget akarnak a libahajigálóknál,de halvány lila sejtelmük sincs semmilyen részletről/alapfogalomról sem. És nem is nagyon szándékoznak fotográfussá válni. Az egyetlen szó amit tudnak,hogy tükörreflexeeees(=világmegváltó szupermasina). Aztán én nekiállok kicsit magyarázni,hogy hogy is van ez,és sokkal jobb lenne számukra egy kompakt kicsi cucc,mint cipelni egy nagyobb DSLR-t aminek az előnyei az életben nem kerülnek kihasználásra
Ez a GF2 nagyon nagyon jónak tűnik ilyen kifutó áron. Köszönöm mindkettőtöknek.

(bár ezt a szettet nyilván nem fogom azoknak ajánlani,akik kiakadnak azon,hogy nem 28x-os zoomos gép,pedig ugyanannyiba kerül
) -
Mr.Csizmás
titán
GF2-t ajánlottam ki a múltkor, van beépített villancs, meg szabvány saru is, fogása is van, meg jópár színvariáns, szóval egységsugarú fejlődőképes user számára tökéletes.
főleg ha a fix14-es kitet fogja meg akciósan. (mondjuk a GF1 tárcsa+alatta a módválasztó bütyök azóta is hiányzik nekem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Samsung kuponkunyeráló
- Eredeti játékok OFF topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Autós topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) Ha meg megtetszik akkor használtan kell nézni valahonnan és piri pénzből lesz egy vállalható képminőségű teléd.

pl ma egy mokust tudtam volna fényképezni

kérdeznem?!