Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpongyaBob
veterán
-
nesa
veterán
válasz
aldebaran
üzenetére
Koszi!
Van mert rawbol van a jpg, kicsit sotet lett, szoval valosagba ez kb olyan iso 1200 nak felelhet meg de eredeti meretben se rossz, sot kimondott elegedett vagyok.
LR3-ba 30 as elesiteshez lett 30 as luminancia alitva.Az eredetibol 100% os kepkivagas.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Koszi

Iso 800 csak a lampa fenye vilagitott a zaridobol is latszik a sotetseg
eszmeletlen elegedett vagyok az olympusal, aki nemhasznalt ilyet annak fogalma nincs rola mirol beszelek.... -
ftc
nagyúr
Fontos kérdésért fordulok fórumlakókhoz...
Soligor 3.5/135mm T2
Danubia 500mm f8-32
Pentacon 50mm 1.8f
Sonnar 200mm 4f
Tamron 300/5,6
yashinon 4,5/200Szerintetek? melyik telet?
Pentacon-t viszem elvileg...SMC-t nem találtam -
-
zool1
őstag
Akkor én is benevezek egy e3-ra+zd 12-60, zd55-200.

-
rrbmirgamid
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ja, ha nagyon olcsó lesz, akkor - természetesen - én is befektetek néhány obira. Pedig tudod, hogy Pana-s vagyok :-DDDD
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
ha down lesz, és olcsó, tuti bevásárolok valamit

-
rrbmirgamid
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Leállni még nem fognak az Oly gépek/obik, de az Oly világ jövője bizonytalan. Új vázak, új obik, frissítések, garancia-kezelése, piacon lévő termékek árai?!? Ez a bizonytalanság.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
csaszi72
üzenetére
Ez azért elég ciki főleg, hogy ilyen hosszú távú dolog. Ha az évtizedes veszteségek kizárólag az ilyen csoda sikkasztási műveletek miatt voltak, akkor még túlélheti a cég. Viszont ha valójában üzemi szinten is veszteséges az Oly, akkor lehúzhatja a rolót.

Szintén kérdés, hogy amit a sajtó eddig le tudott közölni az a teljes kép, vagy csak a jéghegy csúcsa? -
csaszi72
senior tag
Na most akkor baj van, vagy nincs?!
Olympus-botrány: húsz évig titkolták a milliárdos veszteségetItt is van róla......
-
Zinho
aktív tag
válasz
tonnoka
üzenetére
Attól függ mit akarsz fotózni.. De látatlanban azt mondom hogy a 70-300 sok, plusz nincsen képstabi a vázadban. És ugye olcsót is kerestél, a 70-300 ugyan ár/érték arányban szerintem határozottan jó vétel, de többe kerül mint az e410 + kitobi

Nekem személy szerint hiányozna a 45-70 mm közötti f.táv, jobban, mint most hiányzik a 150mm feletti tartomány. -
tonnoka
tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem, szeretném megtudni hogy egyáltalán érdemes-e foglalkozni a dologgal....
Van egy Olympus E-410em, megvettem mert nagyon olcsó volt
Tökéletesen működik, de sajnos csak egy objektív van hozzá. Az ehhez való objektívek viszont nagyon drágák....
A kérdés az lenne, hogy érdemes-e próbálkozni adapterezéssel? Pl. ha vennék hozzá egy Nikon-Olympus 4/3 digitális adaptert, fog egyáltalán működni?Előre is köszönöm a segítséget!

-
need
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
átmentem köszönöm..

-
need
addikt
Sziasztok...
Nagy bennem a bizonytalanság.. de majd holnap már okosabb leszek..!
Szeretnénk 2 gépet megnézni és ezek közül választani
Sony Nex-3+SEL-18-55kit VS OLYMPUS E-PL1+14-42 kitHa abban az esetben az Olympus lesz a nyerő.. milyen plusz obit javasoltok hozzá…?
-
-
sebgutkopf
őstag
válasz
balaaazs
üzenetére
Annak nagyobb a keresője és több az AF pontja (talán 7?). Ráadásul amelyik AF pont kereszt, azoknak a sebessége azonos az E3-ban lévővel. Nem mind kereszt, de több van belőle.
A 620 egy jó, sőt kimondottan kívánatos gép, a hajtogatós kijelzővel (LV-nál kényelmes) és a 12MP-es szenzorral fejlettebb, de fogás kényelemben elmarad az 520-tól. -
balaaazs
senior tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
és mi a helyzet az e-620assal?
-
sebgutkopf
őstag
válasz
balaaazs
üzenetére
A 30d-hez képest biztosan hiányozni fog a másik vezérlőtárcsa és a kisebb kereső se lesz a kedvenced. Ennek ellenére figyelembe kell venni, hogy a 30d felett már igencsak eljárt az idő.
Ha a végterméket nézed az tetszeni fog. A kitben lévő olcsó obik kit obihoz képest elég jól korrigáltak. -
balaaazs
senior tag
sziasztok!
a véleményetek szeretném kérni. nézegetem az olympus e-520as típust megvételre, mit kellene róla tudnom? 100 körül kicsitalatt találtam két duplakites verziót. 14-42 meg 40-150. jó lencsék ezek? korábban volt egy 30d -m azt el kellett adnom. másik verzió, hogy megint veszek olyat, csak ugy drágább a játék. vélemény? köszi! -
Caryota
csendes tag
Eladó objektívek (Olympus E-sorozat):
Zuiko Digital 40-150 F4-5,6 ED: 30.000,- Ft, karcmentes, jó állapotú, az objektívsapka hiányzik és van benne egy kutyaszőr, de a képminőséget nem befolyásolja
Zuiko Digital 70-300 F4-5,6 ED: 65.000,- Ft, karcmentes, kitűnő állapotban.
Mindkét objektívhez van napellenző is.
Érdeklődni PÜ-ben
-
csaszi72
senior tag
szűrők 1 témára 2.014
original

CPL

Gradual

ND8

UV

-
zolka78
senior tag
-
Zinho
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
És most adta el valaki 10e pénzért talán az index fórumon a sajátját... pár óra alatt lecsaptak rá

-
JohnyBlue
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ahh tényleg a kis Cullmannod
Újonnan megér az a jószág 30at? Vagy esetleg más alternatíva? -
nesa
veterán
válasz
aldebaran
üzenetére
Az ND szurotol nemlesz kek az eg csak jo sotet a kereso, AF fenyviszonytol es ND szurotol is fugg, nekem ND8 nal meg ment az AF, a polar mar inkabb hasznos de kek eget azse tud, max kicsit sotetiteni azon a teruleten ahova bealitod, jodolog de macaras, kicsit tobb idot igenyel.
Esetleg ercemes lehet atmenetes ND szuro hasznalata de az szinten maceras...
-
aldebaran
addikt
Szerintetek CPL vagy ND szűrőt érdemes venni? Meg egyébként mire jók? Az AF működni fog ezektől és szép kék lesz az ég ha egyébként szürke lenne?

-
Mr.Csizmás
titán
zd 35 még mindig elvihető

-
JohnyBlue
addikt
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Nincsen valakinek egy jó kis vakuja egy E-450 tetejére ? Azért ne legyen nagyon drága

-
sebgutkopf
őstag
Én nem vagyok a 70-300 nagy pártfogója.
Egyszerűen ilyen hosszú obi (600mm ekv) mire kell?
Nekem volt régi 40-150-em, amikor 50-200-ra váltottam elhiheted nem a gyujtótáv volt a váltás motivációja. Nyilván felhasználás kérdése, de pl portrézni szerintem a 40-150 átfogása sokkal alkalmasabb, míg a 70-300 túl hosszú, attól csak palacsinta képűek lesznek az emberek.
Madár és természetfotósok persze sehol máshol nem kapnak ilyen elérhető áron 600mm ekv látószöget. -
zool1
őstag
Üdv!
a zuiko 40-150 és a 70-300 között van lényeges különbség?! Úgy értem érdemes e mind a kettővel rendelkezni vagy felesleges mivel olyan nagy különbség nincs a kettő között.
-
totoro
csendes tag
Több privát üzit is kaptam ezért még egyszer jelezném, hogy a 70-300 Zuiko elkelt, ne írjatok már miatta! ( 55 ért hirdettem itt hetekig, kutyának sem kellett, német ebayen kaptam érte 235 eurót)
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jahogy
csak frontlencset irt enmeg a 70-300 korul maradtam
Ilyen 3db-os elotetlencsem nekem is van elado.
(#4732) zool1
Makrozni!
-
zool1
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
így van.

-
Caryota
csendes tag
A 70-300-at én is szeretem makrózásra, szépen mossa a hátteret, bár vágok is egy keveset a széleiből:
keresztespók
körömvirág
pipacs méhecskével
egy másik pipacsos, mely fekvő formátumú volt eredetileg. -
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
zool1
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
túúúúúúdom...... de azzal hogy isten fizesse meg! Még nem adod el nekem ....!

ja igen! Most hogy turkáltam az e 510 dobozában, találtam front lencséket 58mm eseket. 1x 2x 4x 10 x szeres nagyíításban. ezekkel lehet makrózni?
-
zool1
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Lenne egy kérésem a fent említett objektív által készített saját makro fotót tudnál nekem belinkelni?! Bármilyen megteszi.

-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Egesz pontossan normal modba 120cm, makroba kapcsolva 96cm, 300(600)mm eleg jo!
-
Zinho
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Áhh, ne is próbálkozz (amúgy drága a futárszolgálatod
). Így is többet költöttem mint amennyi be volt tervezve; most már inkább fotózni kéne intenzívebben... -
Zinho
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem kéne a makró meg a tele is, de nincs hozzájuk $$$$ kedvem $$$$....
-
Mr.Csizmás
titán
senkinek nem kell az aláírásom?

-
csaszi72
senior tag
köszönöm "nagyuram"
Vigyázok is rá!más!
@nesa
Esetleg ha FD Canon 70-210-at tennék a gépre, akkor is ua volna a probléma mint az 50mm-el?
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Autós kamerák
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Néha én is ledöbbenek mit ki lehet hozni belőle 

Pentacon-t viszem elvileg...SMC-t nem találtam

szerintem nemlesznek ezek olyan olcsok hogy csakazertis megerje.

Újonnan megér az a jószág
Szerintem este ha hazaérek kipróbálom, már csak kíváncsiságból is.