- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
Ez így már rendben van, de nekem az első hsz-ből: "Ki fogadta el?
Ezt minden gyártó úgy kezeli, amit bevállal... " egyértelműen az jött le, hogy aki nem fogadja el, az elmehet akár 20-30 pixelhibáig is, ha neki úgy tetszik... Nem pedig az, hogy lehet "elnézőbb" is a cég a vevő javára, azaz sokkal szigorúbbat követel meg és csak 1-2-3. pixelhibát enged meg hibaként.
-
renatto
őstag
-
PuMbA
titán
"A pixelhibák meghatározására a gyártók az ISO 13406 Class II nemzetközi szabványt veszik alapul. A szabvány négy különböző hibát definiál:
1. Típus: Maximális fényerő beállításról minimális fényerőre állítás alkalmával az átlagos pixel válaszreakció 75%-osnál nagyobb (a képernyő világos marad).
2. Típus: Minimális fényerő beállításról maximális fényerőre állítás alkalmával az átlagos pixel válaszreakció 25%-osnál kisebb (a képernyő sötét marad).
3. Típus: Az első két típuson kívüli egyéb hibák. Leggyakrabban előforduló hiba, hogy a színtartományhoz tartozó cellák vezérlését végző tranzisztor meghibásodik és az adott képpont mindig vörösen, zölden vagy kéken világít (beragadt alpixel).
4. Típus: Csoporthiba, mely során kettő vagy több hibás pixel található meg egy 5X5 képpontos területen. Csoporthiba szabály: nem megengedett kettőnél több világos vagy kettőnél több sötét, illetve 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixelhiba egy 5X5 pixeles területen.
Az ISO 13406 Class II szabvány szerint az elfogadott pixelhibák száma 1 millió pixelre vonatkoztatva:
1. típus esetén: 2db
2. típus esetén: 2db
3. típus esetén: 5db" -
ath
senior tag
ha megnézed itt [link] a negyedik képen látszik milyen a csatlakozó. ez eddig rendben is van, de egyrészt ez nem fér át azon a gégecsövön ami be lett falazva, másrészt ha hosszabbra van szükségem (márpedig ami van hozzá, az az esetemben rövid), akkor nem tudom csak úgy kicserélni. ezt a csatlakozót pedig nem fogom szétszedni, se semmit módosítani rajta a garancia miatt.
pech.. de végül normálisan megoldható volt -
Nézd, nem véletlenül írtam Chrosnak, hogy HDR esetén is linkkeljen valami tippet. A cikkben, amit mutatott, ott kihangsúlyozzák, hogy SDR-re vonatkoznak a beállítások. Nekem ebből az jött le, hogy HDR-re nem ezek a helyes beállítások. Ráadásul HDR esetében eltűnnek és más beállítások meg előjönnek. Hab a tortán, hogy egy csomó beállítási lehetőség esetében különböző rövidítések vannak, amiket nem tudok, hogy mik. Mozaikszavak lehetnek, talán szabványok elnevezései. Ezért kértem segítséget. Főleg, hogy SDR esetében bevált az amit linkkelt. Irónikus egyébként, hogy az új beállítások fényesebb képet eredményeznek némileg kevésbé kékes árnyalatú színekkel. Közel állt az amit én beállítottam ahhoz, amire változtattam. Képélesség más teljesen, de majd megszokom. IFC-t meg visszaállítottam, mert nekem így jön be.
-
SzlobiG
félisten
Igen ez jobb szó rá, hol használod filmeknél, vagy Tv adások? Filmek esetén így a 24p nem érvényes?
Beállítottam a PH által kalibrált értékeket és hát szó szerint pocsék lett a kép, mosott xar az egész, szóval már vissza is állítottam a saját beállításaimra. Asszem maradok a szemem által preferált képhez.
-
Digitang
csendes tag
Ha idom es lehetosegem engedi es kedvem is van hozza elofordult mar 6-8 ora is. Kb 2 ora az atlag. De ahogy fentebb irtam, van hogy fel evig semmi.
Beleugorhatnek a garis csere miatt, csak nagy osszegnel arra alapozni, hogy valoszinuleg majd cserelik ha baja van, annyira nem megnyugtato.
Viszont nem szeretem a samsungot es lassan hanyok a szurke feketetol es az ovodas local dimmingtol. -
Celtis
veterán
Ezt pontosan értem. Mondjuk a TV estén szerintem más az effekt, mert nem olyan gyors a mozgás. A lényeg szerintem, hogy egy sample and hold kijelzőn egy mozifilm kockája kb. 40ms ideig áll, holott a szem/agy azt várná, hogy ezen idő alatt is mozog. Ha ennél rövidebb ideig villantjuk fel a képet, akkor nincs ez az ellentmondás.
Ha viszont többször villantjuk fel ugyanazt a képet, akkor megint az lesz, hogy ott vannak a képen az objeltumok, ahol nem kéne lenniük, ezért elmosódnak.Egy kép többet mond ezer szónál. Az rtingsnek van egy ügyes megoldás a motion blur bemutatására. Egy mozgó képet lefényképeznek a TV előtt folyamatosan mozgó fényképezővel viszonylag hosszabb expozícióval. Ezen az oldalon a BLACK FRAME INSERTION FREQUENCY fejezetben jól látszik, hogy ha a BFI frekvenciája magasabb, mint a forrás kockasebesség, a BFI szinte értelmét veszti. Persze kevéséb villog a 120Hz-es BFI, de a hatás elmarad. Ha végtelenségig növeljük a BFI frekvenciát, visszakapjuk a sample and hold-ot.
Persze ezen az elven a mozifilmhez 24hz-es a BFI kéne, ami nyilván képtelenség. Szóval továbbra sem tiszta. -
Robi BALBOA
őstag
Ha lesz időm megint teszek vele egy próbát, most teljesen új filmekkel és képekkel.
Amúgy az Lg elárulhatná, hogy mi az az érték ahol nem nyúl bele a szoftver az Élességbe, és minden úgy van a képen, ahogyan az meg lett álmodva.
Azt továbbra is tartom, hogy a 0-ás érték sem helyes, nagyon el lágyítja a képet.
Más: Tegnap néztem meg a Star Wars-t, hát kíváncsi leszek milyen lesz a ki adott anyag, ha jó, akkor ütni fog Oleden, rengeteg a sötét jelenet benne(persze a világos is).
Kicsit hiányzott is az a rendes fekete ami otthon megvan. -
Skorpio.59.j
tag
Mit értesz” kontroll nélkül-“ön.
A Qled eddig nem lopta be magát a szívembe .
Valahogy nem tudom elképzelni,hogy senki nem néz tv műsort ezen a tévén.Hiszen aki családban él,és van feleség ,gyerekek stb.ott van ez irányú igény is.Ahol nagyobb gyerek is van,ott pedig felmerül a játék lehetősége is....Elképzelem ,hogy apa mérgesen odaszól a gyereknek: a tv nem azért van,hogy tévezzünk rajta ,úgyhogy ne kapcsold be...tudom,kicsit kisarkítom,de ez lenne a valóság ? (Ugyan már) -
totar
csendes tag
Tisztában vagy vele milyen hardver kell 4K 60p-hez?
Tudja majd igen, a 4K 120Hz-et, de ez kinek probléma? Nekem nem... PC master race ki tudja majd használni megfelelő videókártyák megjelenését követően, de azért egy konzol 4K 120 fps-t nem fog magából kipréselni.
Ugye azt állítottam, hogy 4K 120Hz KONZOLon értelmetlen, nem lesz ott budget áron annyi kraft...
Meg ez a 8K konzol elnevezés elég faramuci, amin jót nevettem korábban. Elsőnek legyen már minden játék konzolon 4K-ban, stabil feltételek között. De ha azt szeretnéd, hogy a 8K-ra felskálázós konzolt 8K konzolnak nevezzem, ne haragudj, de nem.
A felbontás növelésével mellesleg nem tud olyan lépést tartani a hardverek számítási kapacitásának növekedése, többek között ezért érdekes a 8K konzol elnevezést hallani.
Ezt a 8K dolgot engedjük el, 4K 120 fps-ről volt szó, ami nem lesz. -
daneel_hu
addikt
Attól függ milyen csatornákat néznek.
TLC, CNN, Eurosport (LIVE!), Sport 1-2, Natgeo, AXN, RTL II... ezek így életveszélyesek oledre.
Ha a teniszt szeretik (ezt írták), akkor DIGI Sport 1-3-ason mennek kizárólag az 1000-es Mastersek, ezeknél pl sárgaa scoreboard
,és ezek már nívós versenyek.
500-asokon (szürke?) és a 250-eseken kék a score. Érted... pont az 1000-esen sárga.Azt viszont senki nem tudja, hogy 20-as oled-fénnyel mennyi idő alatt égne be egy vörös statikus elem. Magas fénnyel nagyon hamar... ezt eddig is tudtuk.
-
daneel_hu
addikt
"Miért lenne mindegy? képminőségről beszélünk ugye?"
Nálam egy film a forgatókönyvnél kezdődik.
Ha az szar, akkor csinálhatsz belőle csili-vili 4K HDR verziót home entertainment piacra, ettől még nem lesz jó.
(szerintem)(A klasszikus trilógia gyermekkorom egyik film-alapköve. Már az előzmény-trilógiára is fintorogtam, de utólag bevallva azok annyira nem rosszak. Szemmel láthatóan a lucas-féle 6 rész után a Disney semmit nem tud kezdeni az ölébe pottyant (felvásárolt) helyzettel.)
-
Na álljunk meg egy pillanatra...
Én egy fórumon magánemberként a véleményemet osztottam meg akkor, amikor a panelválogatásról "értekeztem".
Te arról beszéltél, hogy egy hivatalos eladóhelyen, egy cég képviselője befolyásolt azzal, hogy azt mondta, válogatják a paneleket. Ilyen esetben az adott cég dolgozója maga az LG és baromira nem mindegy, miket mond. Viszont ennek ellenére abszolúte nem kompetens abban, hogy az LG miként válogat, vagy nem válogat, viszont a felelőssége hatalmas, mivel egy egész céget képvisel. -
Tehát máris elhasalt az LG-s eladó infója. Mi alapján válogatják a paneleket az E szériába? Melyiken van dead pixel?
És ezeket nem adják tovább másik gyártónak? Még az a jó.Egyébként meg egy MM-s LG-s eladó biztosan tudja, hogy az LG gyáraiban mit csinálnak, mit válogatnak, hogyan gyártanak és onnan mit adnak el. Ne nevetess már...
-
daneel_hu
addikt
Avforums-on hetek óta megy a diskurzus, hogy az E és attól feljebb a modellek vajon minőségellenőrzőtt paneleket kapnak-e?
(+ Pana + Sony)
Nincs konszenzus természetesen...Mondjuk TE vagy az első akinek E deadpixeles, ráadásul a cserélt panel is.
Máshol még csak nem is hallottam, olvastam ilyenről. -
daneel_hu
addikt
"Amúgy volt már olyan, hogy itt valakinek megjavult egy ilyen subpixel?"
Nálam egy Viewsonic 23"-os monitoron volt ilyen.
Évekig szar volt (egyetlen pixel volt tök fekete!), egyszer leraktam a garázsba nyomtató mellé - nagyon sokat volt bekapcsolva kvázi 0-24-ben ment... és láss csodát azóta mindegyik pixele működik pedig az egy 2007-es "csoda". -
renatto
őstag
Remélem az enyémen is van 2-3 db, de csak majd vagy 20-22 hónap múlva nézem meg!
Nem öröm amúgy.
Ezek a válogatott panelek?!
(#36032) gu007 Mit értesz ez alatt? Egy 4K-s anyagnak tűélesnek kell lennie mindenhol!
(#36035) daneel_hu "Te is fiam Brutus?!" Ne tedd!
#36049) rothfb Az egy 2 éves modell, tehát 2018-as. Fél éves korában 550k volt, egy évesen 500k. Szóval annyira nem túlzó az az ár. 3 éve én a XC85-öt - ami a kisebb modell - vettem 330k-ért 55"-ban, szóval ez már nagyon durván beesett.
-
-
renatto
őstag
-
janos666
nagyúr
Na meg azt se felejtsük el, hogy sokan, akik kényesek az ilyesmire, és találnak apró hibákat, kapásból kizártuk az összes LCD-t, mielőtt bármi kifogásolhatót találtunk volna egy-egy OLED-en. Egyedül a konkrét véletlen selejt OLED-ekkel van igazán baj, de tudjuk, hogy selejt lehet bármiből.
Az is hasznos néha elmondani, hogy az LCD tipikus hibáit nem ekkora divat állandóan aktív témában tartani. Az LCD topic-okban nem szokás mindig csak arról beszélni, hogy se nem homogén, se nem valódi mély a fekete, nem homogén minden kijelző, a legtöbb modellen szemcsés az AR bevonat, akár szemből nézve is torzulhatnak a sarkok színei, vagy felfénylik a fekete, stb. Mindenki tudja, hogy "ez ilyen, ez van" és onnantól sokan úgy érzik, hogy kár erről naphosszat diskurálni, mert attól úgysem lesz jobb semmi.
-
Lacielvtárs
nagyúr
hát ezt te döntsd el, mondjuk én könnyen jártatom a szám, mert én meg sem néztem az én tévémen.
és nem is fogom megnézni.
igazából ez csakis rajtad múlik hogy cserélteted e vagy sem, mert a te ingerküszöböd és tudatod határozza meg hogy zavar e vagy sem.
hidd el kérlek, ezt az érzést ismerem, amit a Mátrix c. filmben is mondanak, hogy "mint egy szilánk az agyadban..."
én is cseréltem már le dolgokat azért mert zavart a tudat, hogy valami nem tökéletes
ha zavar, cseréltesd ki.
bár én tudnék vele élni, főleg hogy tévézés közben nem látszik, lehet az én tévém is hangya focis már, csak szemüveg nélkül nem látom a hibákat rajta.renatto:
-
Darth_Revan
veterán
Mondtam neki hogy akkor rendeljen panelt és addig használjuk így. Panel megerkeze után még szóljon és ha addig "meggyógyulnak" a hibás pixel diodak akkor szólok és akkor utaznia sem kell.
"Azt nem lehet, mert nem tudom lezárni a munkanaplot és addig nem fizetnek ki, főleg igy hogy 200km-t utaztam Szolnokrol"(Debrecen kb 60km-re van de az LG a sokkal messzebb lévő szolnoki szervizre hajlandó csak rábízni)
-
daneel_hu
addikt
Az még hagyján, de szerintem az iPad (iOS) brutálisan szaturálja a képeket.
Egy ilyet símán manuálisan kell befotózni, szerintem élőben ezt nem így látod.Ezért is teljesen értelmetlen telefonos képekkel megfotózni homogén színeket.
Nyílván van eltérés persze, de tuti nem ekkora. -
janos666
nagyúr
Mert nem tudjuk, hogy pontosan mit kalibrálnak (ha nem is teljesen egyedileg, de mondjuk egy batch-hez [pl. melyik gyártósorról jött le és melyik változtatás után] mit társítanak). Abból kiindulva, hogy többen tapasztalták már AV(S)forum-on és hasonló helyeken, hogy jelentősen rosszabb a színhelyesség (elsősorban a tone curve, de akár a kontraszt skála alsó/felső illesztése, avagy Fényerő, Kontraszt, stb) panelcsere után. Persze ez lehet véletlen, de mint ha lenne valami az alaplapi memóriában a panelhez (vagy a batch-hez). Mondjuk van, aki azt sem veszi észre, és az én C9-em sem épp "tökéletes" gamma szempontból gyárilag (de legalább clipping nincs).
-
Kriszbmx
tag
Cserekor a kijelzot cserelik azzal a fekete kis panellal. Ami marad a tap a pc es a hangszorok meg a tv aljan levo manualis beallito gomb. Az ami kozepen van az a vezerlo elvileg ahogy a szervizes mondta. Viszont semmi kalibralas stb... volt nala service tav, de egyikunk se tudta mi micsoda benne. Lenyeg h 3x volt pofaval le a tv. Uj kijelzo a kis fekete panellal osszerak es bekapcs.
Ez -->nem Ezt :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged