Hirdetés
- Óra vagy karperec? Egészségügyi mindenes!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Fotók, videók mobillal
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
addikt
Sziasztok,
Van barkinek esetleg tapasztalata HDMI Switch-ekkel kapcsolatban? Adott egy LG CX aminek az osszes HDMI port-ja foglalt sajnos es kene meg par szabad.
HDMI Switch-ek amiket kulfoldi oldalakon ajanlanak itthon egyaltalan nem elerhetoek. En Aten Switch-t neztem ki mivel az IOGear-t kulfoldi oldalakon is ajanljak es az Aten a tulajdonosa az IOGear-nek is igy bizom benne, hogy a hardware belseje nagyon hasonlo.
Koszonom
-
katsazoli
tag
Ugyan már. Én pl már csak az Lg felsz.pás mitt sem azt vettem, hanem egy 706-os Philips-et, amit az itthon lévő (betört kijelzős) CX-nél jobbnak is találok. Másik kiszemeltem a JZ980-as Pana volt, csak az nem volt készleten amikor elérkezett az idő. Mondjuk nem is bánom utólag, mert DTS azon sincs.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
alaves
üzenetére
Pl. én falat kaparok a true motion, és egyéb hasonló dolgok használatától, és nem csak én, hanem a feleségem is, szó szerint zavaró számomra.
Sőt, nekem fáj is tőle a fejem, pár perc után..
25-ös OLED fénnyel használom SDR-ben a CX3-at, és gondolkozom rajta, hogy még visszább veszem, mert este így is nagyon világos..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
jookomak
üzenetére
Ez játék szempontból is szívás.. Pl. az erősítőre hiába kötöd rá a konzolt, csak 60Hz-d lesz.. Visszafelé meg, vagyis ha a TV-be kötöd a konzolt, hogy legyen 120Hz, akkor meg nem lesz sem atmos, sem dtsx. Elvileg.. De pont írtam házomozi topic-ban, hogy nekem a nanocell-ről kiírta az erősítő, hogy atmos, pedig nem earc-os sem a tv, sem az avr, a CX3-mal még nem próbáltam ki, valamikor megnézem ott is.
Más, a pixelfrissítés.. Ha néha valami miatt mégis történik valami, akár áramszünet, bármi, utána a következő x órás cikusnál megcsinálja magától? Vagy néha érdemes egy manuális opciót csinálni Akár "gyorsat" akár "lassút"?
Alapból én szünetmentest használok szinte mindenre, az a biztos.

-
Elektrosokk
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
elvileg
3. Changes ⓐ HDMI4 no signal improvement (03.00.35) ⓑ Improved HDMI No signal issue in eARC On state (03.00.45) ⓒ Some bug fixes (03.00.60) - Improvement of the power not turning off when connected to a specific set -top - Improvement of noise generation when transmitting iPhone video to TV with Airplay app - Improvement of volume drop when setting the set-top box volume to low (1~2) - Improvement of screen saver execution error - Improvement of pop-up message that Bluetooth service needs to be initialized ⓓ New model name added_OLED55_65_77CXFNA ⓔ Specific eARC equipment works as ARC improvement (03.00.70) ⓔ Voice mode, output mode, improvement of lip sync distortion when using the voice recognition button on the magic remote control / improvement of no video when switching IP channels (03.00.75) ⓖ Function correspondence (03.10.43) Improved Apple Airplay function
AMD FreeSync support (only OLED CX and GX supported) Improved sports alert function ⓗ Improved the issue of icons and text not being displayed properly or output in block shape (03.11.10) ⓘ New NVIDIA GeForce RTX 30 series compatibility issues improved (03.11.25) ⓙ HDMI 2.1 compatibility issue improvement (03.11.30) → Improved VRR performance so that there is no interruption in PC and console games ⓚ MR Minor 2 compatible (03.21.09) - Improved home launcher design - Listen to TV sound on mobile through ThinQ App - Added number keys/color keys for screen remote control according to the development of new magic remote control ⓛ Image quality improvement reflected (03.21.16) ⓜ Improvement of minor issues related to software (03.21.21) ⓝ Improvement of minor issues related to software (03.23.10) ⓞ Improvement of minor issues related to software (03.23.15) ⓟ Improvement of minor issues related to software (MR5_03.23.25) ⓠ Improvement of minor issues related to software (03.23.35) ⓡ MR4_2109 (04.30.10) Improvement of minor issues related to software / Improvement of music recognition function performance ⓢ Improvement of minor issues related to software (04.30.35) ⓣ Improvement of minor issues related to software (04.30.40) -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Sikerült szert tennem egy 55" CX3-ra.

Tudom, hogy régi, de ez alapján megcsináltam pár alap beállítást.
Annyi kérdésem lenne, hogy itt, a HDR-nél megnevezett technicolor mód most a FILMMAKER mód? Azt továbbra is ajánlott használni?
Dolby Vision-nél melyik módot érdemes, ajánlott használni? Otthoni mozi maradhat?
Én ahol tudom, átteszem Meleg1-re meleg2-ről, mert nekem már kicsit zavaró a meleg2 beállítás.
Régóta vágytam már egy ilyen tv-re, most végre meglett.
65"-t szerettem volna, de ez lett, ez is tökéletes. 
Majd még átnyálazom a többi beállítást, ezek voltak számomra fontosak.
-
Sziasztok!
Végigböngésztem a keresővel a topicot, de azért biztos ami biztos alapon megkérdezném, hogy nehogy pénzkidobás legyen a vége.LG CX OLED + RTX 3080 összekötését szeretném megoldani 5m-es kábellel, hogy menjen a 4k 120 Hz (ja meg g-sync). Milyen kábelt lehet itthon kapni ehhez? Köszönöm előre is.
-
norbertoth
senior tag
Én azt olvastam ki a sorokból, yt-on van fent egy cnet-es videó, hogy csak a G széira kapja meg az extrát.
Egyébként a C2 talpa is megváltozott, keskenyebb lett, ami nem rossz de magasabb nem lett hogy egy soundbar beférjen elé/alá

Valóban vékonyabb lett a keret, de ez csak annak tűnne fel aki a mostani cx/c1-et lecserélné. -
coolrob
aktív tag
válasz
tutitibi
üzenetére
Ez így remek, csak lényegtelen infókat közölsz, miközben aki tanácsot kért vásárláshoz, feladta, mert elvetted a kedvét.
Örülök, hogy neked hibátlan a Pana, nekem meg hibátlan a CX egy éve, meg az új C1 is, csak ez sem mérvadó.
A 980 as Pana belépő szint a cég palettáján, ellentétben a C1-el, de gondolom ezzel te is tisztában vagy. Nem mellesleg ha jól rémlik, még a GZ esetében is fent álltak olyan problémák, mint a micro stutter vagy frame skipping.
Nem az a gond, hogy szereted a Pana tv-d, ami nem mellesleg egy jó készülék. Hanem hogy elfogultan szapulod a többit, és ezzel megtéveszted a kérdezőt... Furcsállom, hogy nincs még külön topicja a különböző gyártók oled tv-jének, ám gyanítom hogy ott nem nagyon lenne kivel beszélgetned
-
NoMagix
addikt
válasz
duckload
üzenetére
Én is így gondoltam, miután túl sok infót kaptam róluk.
Egy idő után elbizonytalanodik vagy megzavarodik az ember főleg amikor itt egy okostojás hülyeségeket ír!
Nem kell félni az oled-től ugyan úgy használom a jelenlegi CX-et mint az előző lcd-ket, napi több óra Xbox, film este tv és köszöni szépen jól van! -
coolrob
aktív tag
válasz
tutitibi
üzenetére
Ennek is igazán utána olvashatnál, ugyanis változtattak a pixelek méretén ( pl. A piros nagyobb lett), így bár lehet minimálisan csökkent a fényerő, ám cserében sokkal kisebb lett a beégés veszélye.
Nem mellesleg nem igazán tudnád alátámasztani amit írsz, mert Rtings alapján nem volt nagyobb pl. a C7 fényereje, mint mondjuk a CX-é.
[link] -
Pro Koryak
addikt
válasz
zazenke
üzenetére
A lényeg: írtak oda olyanok akiknek CX/C1 oled van és nem osztották a videót feltöltő véleményét.

Azt sem lehet tudni milyen képbeállítások voltak a két készüléken. Ennyiből egy teszkó pénztárost is megkérdezhetnél melyik jobb.
Ilyen nevesincs, önjelölt tesztelők szavára ne igen adj! -
Bryan65
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni kaptam egy ps5-ös konzolt lg oled cx 55 tv-re kötöttem rá a 4-es Hdmi portra/de kipróbáltam már más hdmi porton is, olyan problémám van, hogy nem megy a hdr illetve a 4k/120hz. Csatolok képet is. Ha Depp color funkciót ha bekapcsolom akkor azt írja nincs jel. A ps5 képernyő beállításánál sem írja a 4k/120hz-et. Ha be akarom kapcsolni a HDR funkciót akkor vissza akarja állítani 1080p-re. AMD freesync funkció is inaktív.
Segítségeteket előre is köszönjük.
-
Bazsi81
tag
Sziasztok!
LG cx-nél a hdmi audiót mire kell állítani, ha erősítővel van összekötve? Pcm vagy bitstream? -
Elar
senior tag
Sziasztok
Eddig nagyon Qledben gondolkoztam (QE75Q70 - 540e ft esetleg a 85-ös 990e de az irreálisan drága), de megkísértett az OLED árnyéka..
Nekem nagyon kínai a számozása, látom a 77-es méretben van A13 - B13 - C széria ami nálam szóba jöhet, de a C-nél is van CX3 illetve C11LB
Mennyire számottevő ezek között a különbség?
Számomra a Qled (most egy 3 éves 6-os szériás van) képileg teljesen rendben van a sorozatokra és filmekre)
Szóval mennyit dob ez az OLED a QLEDhez képest? Illetve melyik számozásún gondolkodjak el?
-
FingR86
őstag
válasz
alaves
üzenetére
köszi a tippet.
be is igazolódott, olyan felirat volt benne amit nem kezelt a CX.
az meg, hogy a külső feliratot nem látta az én tudatlanságomból adódott.
mivel én a filmeket egy Kodi media szerverről nézem és ott hiába volt a film mellé rakva az srt fájl, nem látta a gyári lejátszó. Feldobtam a felirat nélküli mp4 muxot egy pendrive-ra és mellé dobtam az srt fájlt, így már azonnal látta a mellé pakolt feliratot. Ma is okosabb lettem
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
- Dolby DTS: CX/C1 szériánál nincs DTS licensz (akárcsak a Samsungnál), ezért ha bármilyen formában ilyen fájlt akar lejátszani az ember, abból némafilm lesz. Bluray lemezes filmek 50%-át lehet így bukni, de letöltött filmek is kb fele ilyen hangformátumot használ. A passthrough beállítás sem segít ilyen esetekben, mert a TV nem továbbítja sehová azt az audio codec-et, amit nem ismer, hiába dugok rá 1 olyan soundbar-t, ami kezelné.
-
FingR86
őstag
az miért lehet hogy CX nem tud lejátszani mp4-ből feliratot ?
MKV-ból simán megy...
Általában szinkronos DV MP4 fájlokat nézegetek, de most nézni akartam egy feliratos DV MP4-et és semmi. Hiába raktam mellé külső feliratot átnevezve a film címére, és akkor sem.
Biztos, hogy tartalmaz az MP4 fájl feliratot, mert PC-n látszik benne.
ötlet ? -
norbertoth
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Miért ne lenne tökéletes cx-en? Én ilyenről nem is hallottam vagy olvastam még hogy bármi gond lenne vele, de nem is tapasztaltam még. Ennyi erővel ha azt írja hogy C1-en akkor lehet hogy azon nem tökéletes?
Most nem azért, nem megbántásként, de ilyet állítani vagy feltételezni hogy "lehet" ezt nem is értem
ez nekem úgy jött le mint ha Te azt állítanád, sőt tudod hogy nem tökéletes. Volt itt bárki, aki erre panaszkodott volna már?
Egyébként írta, hogy a For All Mankind sorozatról van szó.Megnézem szívesen elektrosokk, melyik jelenet illetve rész?
-
blakey
titán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Lehet, hogy a Dolby Vision nem tökéetes a CX-en, bár látni kéne illetve jó lenne tudni, hogy pontosan melyik sorozatról, melyik jelenetről van szó.
-
norbertoth
senior tag
Azt észrevette már valaki, hogy tartalomfogyasztás közben pl youtube-on a tv (cx) jobb szélén beljebb van a képarány, tehát nem a legszéléig van a képarány, hanem beljebb?! A bal szélén jó de a jobb szélen keskenyebb, ez miért lehet? A képearány az eredetire van állítva, bár nem is engedi másra állítani. Viszont pl a youtube app-ban ha nincs videó lejátszás, csak a menüben vagyok ott jó, teljesen a széléig van. Az a furcsa hogy nem is minden videónál van ez így, pl magyarosi csaba videóinál, meg számos más tartalomnál keskenyebb a képarány, de van olyan videós csatorna ahol teljesen jó.
Más is látja ezt? Mi lehet az oka? Kicsit furán néz ki, csak most vettem észre
-
alaves
addikt
PC-re kötött CX/C1 tulajoktól kérdezném, hogy sikerült-e valakinek ezt [link] megnézni ?
-
alaves
addikt
CX/C1: PC-vel
- videokártya beállítás: 3840x2160/60 Hz/YCbCr422/12bpc
- TV V-sync/VRR info ablak (távirányítón zöld gomb nyomogatása) utolsó sorában mit ír ki: YCBCR422 12b vagy csak YCBCR422 8b -
Elektrosokk
veterán
Az normális hogy tv adás nézése közben kikapcsol a CX? Formula 1 szabadedzést nézek erre kikapcsol, de már tegnap is csinálta.

-
XboxGamePass
senior tag
Elérhető már az HBO Max (LG CX Oled), ha pl Svédországra állítod a beállításokban a helyet, én smart dns-t is használok, úgy a Disney+-t ugyanúgy lehet nézni, az német vagy UK régióval van azt hiszem biztosan.
Visszakeresgéltem, de nem találtam hogy az HBO Maxról lett volna szó, ha igen akkor bocsánat.

(Meg feldobott 3 hónap ingyen Apple TV+ előfizuhoz is kódot, láttam ez volt téma, akkor én nálam a hely az United Kingdomra volt állítva, hátha valakinek hasznos infó)
-
wwwolfman
tag
Sziasztok!
Tök új nekem az OLED TV-k világa, és az előző vásárlásommal úgy ráfaragtam, hogy azóta is bánom, mint a kutya, úgyhogy még egyszer nem merek nekiindulni kérdések nélkül a vásárlásnak (sikerült vennem egy Samu JU6800-ast, amiben az volt a barbatrükk, hogy korábban a Samsung a 6-os szériát szánta felsőközépnek, és nem a kategória szolgáltatásain emelt, hanem inkább lentebbre pozícionálta, én meg szinte vakon vettem meg - se HDR, se 100Hz, se semmi)
Szóval otthoni használatra szánnánk, inkább este, gyengébb fényviszonyok közé (ezért esett ki a QLED), és hát ahogy nézem, a 4K és a HDR elég fontos két opció, amit nem lehet kihagyni, erre jön még a képfrissítés gyakorisága, ami még fontos.
A fentiek alapján az LG GX szériája tetszett meg nagyon, az árban is az elfogadható sávban van. Alternatívaként a G1, esetleg a CX jöhetne számításba, de azok árban valamiért jóval magasabban vannak (illetve a CX nem is kapható 50-55 körüli méretben).A kérdésem az volna, hogy mi lehet az oka az eltérésnek? RTINGS-en nézegettem teszteket, ott a GX-hez képest a másik kettőnek talán valamivel magasabb volna a fénykibocsátása, de nem kategóriákkal, hanem éppenhogy (a 80-as érték a teszt szerint már észre vehető, de 100-nál sehol nem nagyobb az eltérés)
A másik, ahol még számottevő eltérést látok (a CX és a G1 ebben jobb), az a VRR (variable refresh rate), ami úgy látom, játékoknál lehet szempont, és ahol a G1 és CX le tud menni egészen 20 fps alá, szemben a GX-szel, amelyik 40 alá nem megy be. Ez jelentős eltérés volna, vagy csak PC-monitorként történő használatnál van jelentősége? Nálam konzol játszik, nem valószínű, hogy gaming monitornékt valaha is használva lesz...
Köszönöm a segítséget előre is.
-
törölt tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Pedig a szakértői világos egy "színhelyes" gyári mód, csak magasabb az OLED fény, mert nappali környezethez passzol.
#65737 Gabor970
Igen, ugyanaz. A C1 utáni számok/betűk a különböző variánsok, azokkal nem érdemes foglalkozni szerintem. A beszámolókból én azt szűröm le, hogy a CX és C1 közt nincs említésre méltó különbség, ha filmről van szó. (Abban se vagyok biztos, hogy játéknál van, de már fakulnak az infóim.
) -
Attila.1976
csendes tag
Üdvözlet.
Ismét a segítségeteket szeretném kérni cx3la tévével kapcsolatban.
Szeretném használni a Live Playback funkciót.
Samsung külső ssd vásárlását tervezem,de felhasználói segédletet olvasgatva elbizonytalanodtam az ssd-vel kapcsolatosan.
A leírás csak külső usb HDD-t ír hozzá,pendrive nem használható,akkor az ssd sem fog működni???
"Pendrive nem használható. Csatlakoztasson egy legalább 80 GB vagy nagyobb méretű
USB merevlemezt.
Ha nincs elég hely az USB HDD eszközön, előfordulhat, hogy a Live Playback funkció nem
működik megfelelően. A Live Playback funkció használatához legalább 2.3 GB-os USB
HDD szükséges.
A Live Playback funkcióval legfeljebb kétórányi műsort játszhat le, az USB merevlemez
fennmaradó kapacitásától függően. Ez az idő régiónként eltérő lehet.
A Live Playback módban mentett videókat törli a rendszer, ha a tévékészüléket azok
felvétele nélkül kikapcsolja." -
Attila2019
tag
Üdv.
Van egy LG CX tv-m szeretnék külső hdd-t venni amin filmeket tárolnék , szerintek ezt olvassa a tv, nem lesz probléma a 6tb?
Toshiba canvio for desktop 6TB 3,5' -
válasz
mrThomi
üzenetére
3 ev garancia van ra szerintem
Pontosan igy van, inkabb 3 even belul egjen be, mert tudjuk, hogy az LG nem szorakozik evvel es csereli. Ha ilyen utemben megy le az ar, akkor paromat ismerve, max 1 evig lesz meg a mienk. A 65 CX ara a PH teszt szerint 820K volt, mi 520-ert vettuk. Jovore ha lemegy a 77 col ara 700 korulre, biztos vagyok benne, hogy olyan meret lesz 
-
ReFleXx
addikt
LG CX-en hogy tudom kikapcsolni, hogy automatikusan atkapcsoljon arra a HDMI source-ra, ahol bekapcsolodik egy eszkoz?
-
FLx
addikt
válasz
Gabor970
üzenetére
Plazma utan csak OLED-et vegyel. Meretben a 3 meteren az 55-os eleg kicsi lesz, en 65 colra mennek inkabb. LG-bol en a C szeriara szavazok, a CX a tavalyi sot mar lassan tavaly elotti modell. Ha valahol meg veletlen kapni az valami beragadt keszlet vagy bemutato darab lesz.
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Van aki nyomja a fifát lg cx-n huzamosabb ideje? Oled fényerőt érdemes 100-on hagyni?
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Van aki nyomja a fifát lg cx-n huzamosabb ideje? Oled fényerőt érdemes 100-on hagyni?
-
FingR86
őstag
Cx új frissítésében egy apró, de számomra idegesítő dolog javítva lett. Ha a média szerver indítása után egérrel választunk, hogy kép vagy video, akkor a választás után nem tűnik el a kurzor végre
-
FMolnar
csendes tag
Sziasztok. LG CX. Be szeretnék lépni a service menube és meg is találtam itt hogyan kell.
Csak az üzemórára lennék kíváncsi, nyilván nem változtatok semmin. Garanciát nem befolyásolja? Mondjuk átbillent egy 0-át 1-esre és ha később gondom lesz elhajt a szervíz?
Köszi. -
ricsip
addikt
válasz
Bazsi81
üzenetére
https://www.lg.com/hu/tamogatas/termek/lg-OLED65CX3LA.AEU
ez alapján még csak 04.30.35 van
Ami érdekes, hogy a legendásan elbaszott LG changelog text tök fals adatokat ír:
3. Release History
[03.00.45]
1. Fixed HDMI No signal issue in eARC On state[03.00.60]
1. Fix the noise which has been occurred when sending video from iPhone to TV with Airplay app
2. Fix volume fluctuation when setting STB volume to low level (1~2)
3. (Europe, Asia, Korea, Brazil, HongKong, Japan) Fix screen saver operation error
4. Fix CAM Detect notification
5. Fix Bluetooth initialization popup and the issue which magic remote control sometimes does not work[03.00.70]
1. Fix the case where certain eARC is running as ARC[03.10.20]
1. Apple AirPlay improvements
2. Support AMD FreeSync (GX, CX Model Only)
3. Sport Alert improvements[03.10.44]
1. Fix out of sync audio
2. Fix the issue of re-running certain application or rebooting TV[03.11.05]
1. Improved the HbbTV app not running when switching channels intermittently[03.11.10]
1. Fixed an issue where icons and phrases were not properly displayed or output in block shape[03.11.25]
1. Improved NVIDIA GeForce RTX 30 Series compatibility issues[03.11.30]
1. Update to allow PC and Console gamers smooth VRR playback[03.21.09]
1. Launcher visibility improvement
2. Listening to TV sound from mobile devices with LG ThinQ application
3. Adding number/color keys on screen remote[03.21.16]
1. Enhance the picture quality[03.21.18]
1. VRR Raised near black
=> The new 'Fine Tune Dark Areas' feature, which was added to 2021 and 2020 OLED TVs' menu, will help customers adjust dark areas, which can mitigate some of the raised near black effects customers have experienced.
The feature is available in Picture > Additional Settings > Fine Tune4.xx.yy-nak nyoma sincs. De legalább dátumot se írnak bele, h. a keze törne le a műszaki igazgatójuknak.
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Lg cx-nél ma feldobta a 04.30.35-ös frissítés lehetőségét. Vajon mit takarhat az új frissítés?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Attila2019
üzenetére
Sávszélesség problémának hangzik.
Engedélyezted a tv-n a nagyobb sávszélességet az adott hdmi csatlakozón?
Azt jó tudni, hogy a CX-ben a 2.1-es hdmi csatlakozó nem teljes értékü, a 48 Gb/s helyett csak 40-et tud ez pc esetében lehet limitáló tényező 4K felbontás, 120 Hz és 10 - 12 bit színmélység mellet.
Az viszont érdekes, hogy 1080p-vel is vacakol.
Próbálj meg hdmi kábel cserét, nagyon sokszor az okozza a problémát. (Premiumcord-ban még nem csalódtam)
Vagy a videokártyán próbálj meg másik kimenetre csatlakozni.
-
Attila2019
tag
Üdv.
Ha bekapcsolom a Azonnali játékválaszok funkciót akkor 120hz-en megy a tv 4k felbontáson fut PCre kötve.Viszont elég gyakran nincs hang játékokban , ha leveszem a felbontást(1080p, 1440p) akkor néha vissza jön a hang valamelyik játéknál csak 4k felbontáson van hang, hogy lehet ezt megoldani h 4k 120hz hang probléma nélkül fusson?
Lg CX
Rtx 3070
Hdmi 2.1 kábel -
törölt tag
válasz
Taurimod01
üzenetére
A betű a sorozatot jelöli, utána az első karakter az évjáratot.
BX, CX, GX, stb. => 2020
B1, C1, G1, stb. => 2021
B2, C2, G2, stb. => 2022, majd, feltéve ha követik az eddigi logikát.
A többi karaktert nem igazán érdemes nézni szerintem. Azok a régióra, és/vagy apró eltérésekre vonatkoznak a modellen belül, a felodásukat én nem ismerem.
-
válasz
Taurimod01
üzenetére
A C1 az C11 az az idei, a CX a 10 es tavalyi
-
Taurimod01
csendes tag
Nézelődök OLED-eknél, és a fórumon, és sok mindenki a C1 et írja. Ezt a számozást én nemértem, ebből van egészenC17 ig. Most a C1 az a CX lenne?
-
gergobox
tag
Kérdésem adott, LG 55 C1, vagy CX. Ami a C1 mellett szól: olcsóbb (-10k) és újabb, ami ellene: HDCP 4K probléma és 90%-ban Series X és PS5-tel lenne használva. Megvehetem a C1-et 100%, hogy javítani fogják a jövőben?
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Ismerős 55"-os OLED-et keres XBOX Series X mellé. Mondtam neki, hogy főként LG C1, esetleg CX,GX G1 vonalon mozogjon. Ti esetleg láttok még valahol ma jó ajánlatot?
EMAG és Media Markt úgy látom kifújt.
-
tipuka
addikt
LG CX 55" 350k, van valami hátránya a C1-gyel szemben?
Megy a Dolby Vision/4k@120hz rendesen vagy csak valami mérnöki módban még mindig?
Vagy akkor már a 360k-s C1, ha véletlen lesz még?
Eközben meg a Sony XR55A83J 425k.
-
demeterf2
tag
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hm_guesswho
üzenetére
Így nehéz megmondani, tudni kellene a pontos beállításokat is. Mozi vagy filmmaker modbol indulj ki. A többi csapnivaló.
Egyébként meg nagy előrelépés lenne a CX.
-
hm_guesswho
tag
világos! Ezek szerinte nappali fény mellett a sötétebb jelenetek esetében a Samsung annyira visszavesz a fényerőből, hogy az LG képes ezt technológiának köszönhetően jobban tartani arányaiban. Éjszaka meg ugye sötét van, ott már igazából hátrány is a nagy fényerő, és az OLED a visszavett kékfényeknek köszönhetően lehet kényelmesebb látványt is nyújt. Közben átcsaptam ilyen hangos gondolkodásban, bocsi, ha furának tűnik

Amúgy a ghosting szerintem most nálam jelen van csak már megszoktam. Így akkor az oled máris upgrade lehet.
CX-et ilyen tv outletekben lehet még találni 1 év garanciával. Ezek 320-340 között mozognak, és a legolcsóbb C1 386k. Ha tényleg megéri a C1-et a különbség miatt (és azért ha csak éppen is, de meggyőző a CX és C1 összehasonlítása), akkor lehet rászánom magam. -
h377
tag
válasz
hm_guesswho
üzenetére
Igen, pl nézd meg itt a Q80T Game Mode-ban: [link] 2% Window-nál, ez az amikor a képernyőn 2%-nyi fehér tartalom van. a C1 750cd/m2 míg a Q80T 208cd/m2. De az új miniLED-eseknél ez már nincs. [link]
Az elvitathatatlan tény, hogy a fényerő must-have, de a tavalyi Samsung TV-k esetében ez a fényerő különbség nem ért annyit, mint amennyivel rosszabb volt a képminőség. Szerintem...
Még nem tettem le róla, hogy veszek egy MiniLED-es TV-t, de ha nem jön be, akkor nem akarok a visszaküldéssel kínlódni egy 65"-es esetén....
Illetve még annyit, hogy CX vs C1 esetén én biztosan az újabbat venném.
Nem is nagoyn találok olcsóbb CX-et.... -
h377
tag
válasz
hm_guesswho
üzenetére
Nagy különbséget itt nem látok: [link]
Ha van olcsóbban CX akkor lehet megéri.Lehet a tükröződés kisebb a C1-en....
-
h377
tag
válasz
hm_guesswho
üzenetére
Ha megfelelően nagy a fényerő, akkor (elméletileg) a tükröződés nem lesz annyira feltűnő. Pl. A 2021-es QN90A fényereje HDR tartalomnál az rtings szerint 1800cd/m2, ami az LG estén talán a 700-hoz van közelebb.
Az LG CX felületén is van egy plusz réteg, mert pl az LG A1 széria jobban tükröződik [link] , sőt ha megnézed pusztán a tükröződés fekete kikapcsolt állapotban olyan vagy jobb mint a Samsungon: [link] Csak ugye ebbe a képletebe jön be a panel fényerő. Így a Samsung-nál szerintem bekapcsolt állapotban nem is nagyon fogod látni a tükröződéseket.
Nekem az volt a bajom a tavalyi Samsungokkal, hogy sötét tartalomnál nagyon levette a fényerőt, hogy jó feketét tudjon produkálni, illetve a VA panel inverz ghostingja sem jött be, nem tudtam megszokni. Az OLED egyszerűen szebb képet ad a kontraszt arány miatt és a mozgás sem homályos az szinte azonnali pixel válaszidő miatt. Játékra (GAME MODE) szubjektíven én úgy ítéltem meg, hogy jobb az OLED.
De ez könnyen megváltozhatott a 2021-es MiniLED-es Samsungokkal, de ott is, ahogy írják 65"-tól felfelé, mert az alatt ADS panellel szerelik őket. Jó lenne egy ilyet kipróbálni pár napra, hogy mit mutat a nagyon világos nappaliban....
-
hm_guesswho
tag
válasz
EmThor
üzenetére
Köszi! Még az érdekelne, hogy tényleg inkább C1-re érdemes költeni és nem CX-re?
Valamiért ez a kifutó modell dolog engem sosem zavart.
Ezt a tesztet néztem összehasonlításra. -
hm_guesswho
tag
Szia! Köszönöm a részletes választ! A Samsung esetében inkább az zavar jelenleg, hogy a tv felületi kezelése tükrzöződik nagyon. Nem is a napfény miatt nem látom jól ilyenkor a dolgokat, hanem a tükröződés miatt. Gondolom olednél is inkább ez lesz a zavaró.
Nem létszükséglet a 120Hz, nem is szoktam multizni, de szeretném kiélvezni a XSX nyújtotta lehetőségeket.
Mi volt amúgy ami miatt a CX maradt inkább? A gyors képfrissítés és a "végtelen" színmélység? -
h377
tag
válasz
hm_guesswho
üzenetére
Szia! Én tavaly végigcsináltam ezt a mizériát. Vettem CX OLED-et és Q80T Samsungot, de persze a Q90T-vel kellett volna összehasonlítani, az lett volna a legkorrektebb....
Végül maradtam az OLED-nél. van egy 4 éves Samsungom emellett. Az OLED-et nappaliban használom, oldalról és hátulról is, tehát a TV-vel szemben is ablakok vannak. Mivel a fényerő 800-900cd/m2 HDR-ben, így ez kevés ahhoz, hogy a környezeti fént tudja kompenzálni, vagy legalábbis a szemednek a TV világosabb legyen, szóval sötétíteni kell. De ez a nagyobb fényerejű Samsungnál is így volt. Esetleg a mostani QN95 a maga 1800cd/m2-vel lehet tudna valamit kezdeni a szoba világosságával. Így, ha sötétítek tökéletes.
Tükröződik is, de a matt felületű Samsung sem tükröződésmentes teljesen,. Én tavaly a VA paneles TV-t azért nem vettem, mert az Inverz Ghosting jelenség engem nagyon zavart. Nem tudom a 2021-esek milyenek, de egy német videóban bemutatták, hogy továbbra is jelen van, bár lehet nem annyira zavaró, mint korábban.
Az OLED kontrasztja nagyon sokat ad szerintem főleg GAME MODE-ban volt nagy különbség, ahol a Samsung Local Dimming-je nem jól, vagy egyáltalán nem működött, ez pedig egy fakó képvilágot eredményezett.
Az idei TV-k megint másak (lehetnek), de már kicsivel drágábbak mint az OLED-ek. Azt mindenképp vedd figyelembe, ahogy írtad is, szinte mindig kell árnyékolni, ha nagyon világos a szoba. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom. Blackout függönyök vannak, de az sem ad 100% fényzárást. Legjobb egy redőny.
Ha FPS játékokkal játszol multiban akkor nagy előny lehet a 120FPS, nekem megérte. Nem beszélve arról, hogy az OLED-nél a pixelek színváltása/ki-bekapcsolása azonnali, nincs a panel technológiából adódó motion blur és input lag is nagyon jó, ha jól láttam végre XBOX-on elérhető, hogy 120Hz-en megy a TV és 60FPS-sel játszol, akkor ugyanúgy az 5ms-es input lagot kapod. Tavaly még a XSX Dashbordon kellett állítgatni a frissítést ennek függvényében 60 vagy 120FPS-sel indult az adott játék.
Ja, és nem tudom kinek-hogy, de nekem a Dolby Vision jobbnak tűnik mint a sima HDR... De lehet csak palcebó.....
Remélem tudtam segíteni.
-
hm_guesswho
tag
-
EmThor
addikt
Köszönöm a Vodafone webshop tippet az 55" lg c1-gyel kapcsolatban még egyszer, utólag is.
Rendelés másnapján jött egy visszaigazoló email. 4-5 nappal későbbre lehetett a rendelés vége fele kérni a futárt, de 2 nap múlva reggel jött az sms és nemsokára hívott a MPL futár h hoz csomagot. Kártyával ki lehetett fizetni. A doboz rendben volt. Eltelt még 2 nap mire volt időnk összerakni; a talp rész odaillesztése a tv aljához volt nehézkes kicsit, ettől függetlenül a hdtv test csatorna Vincent féle összeszerelési módszere működött. A tv hátuljáról rendben lejött a fólia. Az elejéről nem mert a piros fogódzkodó részek a kezünkben maradtak, de a fólia nem jött le. A nejem fel tudta piszkálni a szélét, így már sikerült levenni. A kép rendben van, még nem állítottam át semmit, de nagyon szép, a va panelos lcd-vel sem lehet összehasonlítani. Kontrasztos, 3d szerű. A mozgasmegjelenites is teljesen ok. Ha lesz időm még állítgatom majd a képbeállításokat. Köszi még egyszer!
Előző 4 éves 4k va lcd tévéhez képest is megérte lecserélni, mert annyit fejlődött azóta is a technika és ez az oled képalkotási módszer teljesen más, ezt látni kell!
Itt alattam kerdezte valaki: hdmi 2.1 miatt igen érdemes lecserélni, de a cx kifutó, legyen a c1.
A 120hz én annyira nem vettem észre, ori+doom eternal esetében, de a kép annyival szebb, és a vrr is számít, h sztem erdemes cserelni, de meretben is nagyobbra mint a mostani tv.
-
hm_guesswho
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Samsung Q49Q65-ös QLED-em van, amin bőszen megy a filmezés és az XBOX Series X. A csökkenő árak a next gen konzol mellett elgondolkodtattak, hogy cseréljem le a qled-et egy 55 colos LG CX-re. Alapvetően egy világos nappaliban űzöm ezeket a dolgokat, de be tudok sötétíteni (nem blakcout függönnyel). Hétköznap esténként és hétvégén nappal-este. A qledekről hallottam, hogy nagy a fényereje egy oledhez képest, de nem szabad ezek alapján összehasonlítani. A kérdéseim az alábbiak:
Megéri-e a váltást a 2.1-es hdmi miatt?
Számottevő lesz-e a különbség a képminőségben, ami miatt kiadjak ennyit?
A 120Hz nyújt-e annyi többet, hogy emiatt lecseréljem?
Amúgy meg vagyok elégedve ezzel a tv-vel is, csak szeretnék egy upgrade-et a next gen konzol miatt. Az is kérdés, hogy várhatok-e akkor ugrást a javulásban, hogy kiadjak érte 300k+-t
Köszi előre is a segítséget! -
ricsip
addikt
válasz
Lackooo84
üzenetére
Amúgy valószínűleg gyártója válogatja ki hogyan érti a PIP/PAP-ot, de általában 2 TV csatorna nézése fér bele, dupla tunerrel.
LG-nél ahány évjárat, ahány évjáratonbelüli modell, ahány országonkénti verzió, ahány firmware update, annyi féle képpen működik ill. nemműködik ez a fícsör. Ha lehet hinni az internet népének, C8 C9 környékén még létezett a fícsör aztán egy szokásos firmware apdét elbaszta/eltűntette, azóta sokan panaszkodtak. Állítólag CX óta pedig már semmilyen PIP sincs.Amúgy PIP-re tök jó példa ha monitorként használod: kicsiben megy rajta valami amivel csak akkor kell foglalkozni ha történés van, pl. céges levelezés, hibabejelentő felület, stb. Addig a nagy képen lehet filmet nézni, xboxozni, stb. a'la home offisz rulez.
Engem csak annyi PIP érdekelne, hogy ha megnyomom a kibaszott home gombot, és bejön az a kezdőképernyőnek csúfolt áttekinthetetlen reklámfelülettel szennyezett szar, legalább a TV adás ne menne el, hanem valamelyik sarokban ott maradna a kép is ÉS A HANG is. De nyilván már ez is nagy elvárás 2021-ben... Na.majd a webós7, amihez lehet új C2-es tv-t venni, mert update az jellemzően csak OS verzión belül jár.
Ha lehet hinni a fenti mendemondáknak (pár multit láttam már belülről, szóval minden szót elhiszek, pár lelkes nolifer munkamániás hülye tartja el a többi 70-80% semmirekellőt), hogy minden évben új TV tökúj szoftverrel, teljesen más fejlesztőcsapattal. Azaz nincs előző évi "tanultunk a leckéből" tudás, akkor hálistennek ezen a területen is jó irányba (zsákutcába) futott a modern szoftverfejlesztési módszertan.
-
darksogi74
csendes tag
Sziasztok!Lg oled cx mivel erdemes takarítani?Neztem a lg oldalát de krimininalis a infó.Torold le rongyal :) Egyik ismerősöm a monitorat ioncserelt vízzel tisztítja,ez jo lehet oledre os bagy felejtős.Elore is köszönöm a válaszokat.
-
ujvaricsabi
csendes tag
Gyakorlatilag igaza van, de nem a várt módon.
Nálam egy 3080 hajt egy LG CX-et és 4K-ban maximum grafikán leginkább 80-100 FPS közelében vagyok, pl.: Far Cry 6, Forza Horizon 5, Red Dead Redemption 2.
Így érdemben a 120FPS-t nem fogod elérni. Ha mégis, akkor pedig mindegy, hogy single vagy multi, érezni fogod a különbséget. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
ujvaricsabi
üzenetére
Oké, már csak egy USB 3.0 kellene a CX-C1-re

-
ujvaricsabi
csendes tag
Sziasztok!
Látom felül a rögzítettben, hogy külföldről rendelhető USB3.0 -> 1Gbps adapter, én a mai napon vettem Media Marktban egy Hama adaptert, ami tökéletesen működik elsőre Plug and Play módon (LG CX 55), ha valaki gyorsan szeretne belföldről: [Hama Adapter]
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Elektrosokk
üzenetére
LG CX-ből nekem a PAP hiányzik nagyon, na meg persze zavar, hogy a webOS lassabb mint a Tizen, de jóval... ezen van olyan, ha EPG-t nézek is eltűnik a kép hang pár pillanatra, azért a belépő samun sem volt ilyen anno...
-
Lackooo84
nagyúr
Megkérdezem hátha másnak ilyen hibája. Valamiért egy ideje nem tudok semmilyen tartalmat átküldje lejátszani a CX tévémen, mert ha lejátszanám a win 10 "átvitel eszközre" opcióval, a tv-m azt írja ki, hogy "Az eszköze leválasztva. Kérjük ellenőrizze a kapcsolat státuszát." A tv netkapcsolattal semmi baj sincs. Na meg persze a hálózati megosztással sem látja a videókat de még a megosztott mappákat sem. A samu tévémen nem volt ilyen gond.
-
s_
tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni, mert megállt a tudásom.

Újdonsült LG CX tulajdonos lettem, ami összevan kötve egy Apple tv 4K-val, tv-n hdmi deep color ON, ATV-n match dynamic range ON, ycbr 444, kábel: Audioquest cinnamon, kovetkezo a problemam, HDR film lejátszásánál átvált HDR-re de az istenért se kuldi ki a képet 10Bit-en, a freesync info szerint YCBR422 8B TM, de latom is a color bandinget ami a 8bit miatt latszodik feltetelezem. Mi az amit nem jól csinálok? -
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Nalunk a 65 CX lett vegul

-
rappit4
őstag
Sziasztok!
Holnap veszek egy LG CXet. Egy olyan kerdésem lenne, hogy a következő felállás müködőképes vagy egy hülye elképzelés?
Mivel az erősítőm nem tud 4k120hzet ezért arra gondoltam, hogy a PC-mből menne egy HDMI 2.1 a TV-be, a tvnek pedig egy másik bemenete pedig az egyik bemenetbe az erősítőn. Ilyen módon elérhető az, hogy a TV egy másik bemenetből küldje a PC hdmijéből jövő hangot ARC-al az erősítő bemenetébe? Egy azur 751r v2 az erősítő amúgy.
Köszi a segítséget. -
adm
őstag
válasz
cipofuzo87
üzenetére
1. ebből a szempontból is sokkal jobb mint a cx széria, sokkal kevesebb szabad szemmel is látható képhiba van. az hogy tág rekesszel nagy záridővel mit lehet fotózni az más tészta.
a teszt topikjába írt egy srác, aki gyak. a teszt előtt vette, az már tuti látszik szabad szemmel is, de ebben a topikban sem volt nagyon hasonló.
elmehetsz boltba, de arra készülj hogy nem fogják neked sorra nyitogatni a bontatlan dobozokat. már csak azért sem mert a tintingről és a bandigról sem tudsz perdöntő fotót készíteni egy bemutató teremben, pixelhibát természetesen találhatsz.2. én tavaly ilyenkor kezdtem fantáziálni az oledről, becsülettel visszaolvastam ~ 1-1,5 évet, nekem rémleni sem rémlik hogy valakinek bolt cserélte volna a 3 napos cserejogra hivatkozva kétes képhibával. a 90% eleve neten rendeli, ha nem tetszik eláll a vásárlástól vagy lg esetén hívja a szervízt és cserélik.
-
LG 65GX3 és 65CX3 panel között van képminőségben különbség ?
Vagy csak a vékony design miatt drágább a GX ?
Vodanál vennék Cx3at
-
norbertoth
senior tag
válasz
Strezi
üzenetére
Nekem sem tetszik, egyik haverom is most fog venni egy C1-et, de a dokk/kártyás rendszer neki is jobban tetszett. Szerencsére nekem még a CX-en az 5 van, remélem mire majd újra cserélnem kell akkor ez változik majd, de biztos marad egy jó darabig.
Egyébként ha pl a telekomnál venne tv-t akkor ebben az esetben is jár az LG általi beüzemelés?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234
üzenetére
Én láttam már CX-et és C1-et is beégve, igaz amíg nem szóltam addig a tulaj nem látta, akárhogy is nézte.
-
FingR86
őstag
tud valaki segíteni abban, hogy DV mkv-t mivel muxoljak át mp4-be ?
próbáltam a tsmuxer-t.
TS vagy M2TS, szépen megcsinálja, csak a CX gyári lejátszója nem tud a filmben tekerni.
Lejátszani simán tudja.
ötlet ? -
Bazsi81
tag
Sziasztok! Lg cx-nél logó fényerőt mire érdemes állítani:alacsony vagy magas?
-
válasz
thomasvold
üzenetére
Jo neked. Nekem a mocsok posta miatt nem lett cx
3 nagy serules volt a dobozon, kinyitni nem engedtek, igy meg nem vettem at! Nem is emlitem, hoy egy hetig vartuk mint a hulye itthon, semmi hir nem volt. Felhivtuk a vodat es ott kozoltek, hogy 2x nem sikerult kezbesiteni ezert postan atveheto
-
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
A Philips 65" 806 még csak pár hete/1 hónapja kapható, míg a CX tavasz óta, az árának volt ideje csökkenni, ennyi.
-
mrThomi
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
A 806 most jött ki pár hete tudtommal így még magas az ára. A cx 2020, a c11 2021 tavaszi kiadás, igy már majdnem fél éve kint van. Lg-t ismerve hamarabb áraz le.
Mennyi lóvét szánsz egyáltalán egy tv-re ?
Szerintem csak ez itt a kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48"-os Smart OLED TV (2025.-ös) - Dobozában,2026.Júliusig Garival!
- LG 48G5 - 48" OLED Tandem - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 2400 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG (OLED83C43LA.) 210CM 4K SMART 120HZ OLED ! AKCIÓ!
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
- GAMER PC! Ryzen 7600X / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 500GB NVMe / 850w Gold / BeszámítOK !
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor