- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrThomi
addikt
válasz
wallace 234 #63354 üzenetére
Köszi, igen igy látom igazán a külőnbséget
-
mrThomi
addikt
válasz
wallace 234 #63351 üzenetére
Nincs errol video ?
-
hakydakillah
senior tag
válasz
wallace 234 #63339 üzenetére
Igazság szerint örülnék, ha látnék egy oled és neo qled-et egymás mellett normál körülmények mellett.
Üzletben a demo vidik mindkettőn állatok voltak direkt, YouTube-on meg hiába nézem. Samsung nál viszont most össze vissza vannak pakolva a panelek szérián és méreten belül is. Csak ha hazaviszed akkor tudod meg mit kaptál -
Chaser
legenda
válasz
wallace 234 #63271 üzenetére
az már egy nagyon extrém eset
viszont, .mivel kívülről sértetlen a panel elállással lazán vissza lehet dobni - ha belül van repedés lehet anyaghiba, bármi, azt az eladónak kellene bizonyítani hogy nem úgy van, amennyiben bekapcsolás nélkül nem látható defekt van a panelen azt elég nehéz kivitelezni fizikai behatással -
bár sztem bármilyen repedés látszana egy ilyen panelen, de passz
nem kínoztam a futárt, kapott honoráriumot is - sokkal többet kapott volna ha összedobja/dobjuk, egyedül volt kb 3 perc...de akinek nem kell a pénz annak nem kell ( : több maradt nekem -de a lényeg frankó nagyon
hanem a magic remote...beleszakadnának ha vlágítanának a gombjai? a power villog amikor nyomom a többit, csak a többiből semmit nem látok sötétben...elég lolwolfattila
nyilván találkoztak ők már ilyennel néhányszor
ide is a dht jött - direkt lementem hogy lássam hogy fogják meg a tv-t, bár ne láttam volna :d - -
Lackooo84
nagyúr
válasz
wallace 234 #63161 üzenetére
A doboz megőrzése előtte sem volt kötelező, csak voltak boltok, ahol bepróbálkoztak ezzel a lerázós dumával...
-
Jakesz
addikt
válasz
wallace 234 #63122 üzenetére
Oled sötét szobába való, amihez bőven elég a 620 nit. Akinek kell az 1000+ nit, az vegyen qledet, amit nappali fényviszonyokhoz ajánlanak, nemhiába. Aki sötétben akar ilyen magas fényerőt, annak nem tudom, hogy mi a jó abban, ha hunyorogva kell néznie a tévét, és pár év múlva mehet szemészetre...
-
daneel_hu
addikt
válasz
wallace 234 #63108 üzenetére
"Szóval kell a fényerő. 650 nit nél azért elégedettek, mert a szem kontraszt átfogása 20000:1 (bár ez nem biztos). Oled meg tudjuk ezt bőven meg ugorja. Már csak a fényerőn kell csiszolni."
Ha az "alja" a tökfekete akkor szerintem felesleges a minél magasabb fényerőre gyúrni.
Ráadásul az mindig üzemidő problémákat fog magával hozni.
Egy 3 éves oled is tudhatja a 900+ nitet csúcsfényben. Az tudod milyen fényes egy sötét szobában? -
mrThomi
addikt
válasz
wallace 234 #63082 üzenetére
Hdr es dolby vision az ugyan az, nem ? Netflixet neztem tegnap es dolby-s volt aztan föl is tolta az oled pexeleket 100-ra. Nem veszelyes ez beeges szempontjabol ? Nem voltam benne biztos igy inkabb lejebb vettem. Sdr tartalmaknal leveszem mindig 35-re.
LG C1
szerk: most latom, hogy vegulis megvalaszoltatok, en csak a beegestol tartok. Roviden el tudjatok mondani, miert nem kell aggodni hdr,dolby vision eseteben a 100 oled fenytol ?
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #63095 üzenetére
B7 fw frissítésnél elképzelhető, hogy változtattak a DV beállításon, de nekem is ez volt: 8.35-től [link]
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #63088 üzenetére
Tegyük hozzá: régebbi LG modelleken (pl. B7) a Dolby Vision képmód gyári alap OLED fény 50! Nehogy valaki fentebb húzza, inkább 40-re.
-
S@c@
őstag
válasz
Dolby Visionnél is mehet az OLED 100-ason?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
köszönöm, én csak hálóban és főleg este fogom használni, kivétel hétvégék. Szóval nem aggódom. had szóljon.
-
Sidorovich
senior tag
válasz
wallace 234 #63040 üzenetére
Ha jól tudom, amennyiben magánszemélyként (fogyasztóként) vásároltál nem is neked kell bizonyítani, hogy nem te törted össze, hanem az eladónak hogy ő sérülésmentes állapotban juttatta el hozzád.
"A Ptk. 6:158. §-a vélelmet tartalmaz, ez a § ugyanis azt mondja ki, hogy a teljesítést követő 6 hónapon belül a fogyasztó által felismert hibát úgy kell tekinteni, mint ami már a teljesítéskor is megvolt, vélelmezi tehát a jogszabály azt, hogy a vállalkozás hibásan teljesített."
Ezt a fogyasztóvédelmi törvény monjda ki amit nincs az az áruházi apróbetűs ami felülírhatja.
"A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződésben viszont a Ptk. 6:157. § (2) bekezdése alapján semmis az a kikötés, amely e fejezetnek a kellékszavatosságra és a jótállásra vonatkozó rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára tér el, azaz e körben a szabályok egyoldalúan kógensek."
Te kb. annyit vagy "köteles" megnézni, hogy a csomagoláson külsérelmi nyom nem látható, és ennyi. A futár jóindulatán és a borravalón múlik, hogy megvárja-e amíg kibontod a jelenlétében, nem köteles ezzel szarakodni. Érdemes azzal a ténnyel is tisztában lenni, hogy neked a futárcéghez a világon semmi közöd nincs (max ha a csomagoláson kivülről is látható sérülés van, akkor jegyzőkönyv, vagy nem veszed át), te közvetlenül az áruházzal/eladóval vagy szerződésben, bármilyen probléma esetén velük kell egyeztetned.
Ha a termék kibonátsa után kiderül, hogy az sérült, azt hibás teljesítésnek hívják, és lehet, hogy az első ügyfélszolgálatos megpróbál elhajtani de ha tisztában vagy a jogaiddal akkor ez 100%-ra nyert ügy. Szerintem a normálisabb nagyobb áruházaknál ez megoldódik, de a legrosszabb esetben békéltető testület vagy ügyvédi felszólítással rendeződik, nem hiszem, hogy bármelyik bolt belemenne pereskedésbe emiatt mert a végén biztosan veszítenek és még a perköltséget is fizethetik.
De nem vagyok jogász szóval nyugodtan javítsatok ki ha tévednék!
Némi utánajárás után én erre jutottam, szerencsére még élesben nem kellett kipróbálnom, de egy félmilliós TV-nél ha az áruház nem hajlandó újat küldeni, biztos, hogy ügyvédet keresnék.Nyilván ez kellemetlen hercehurca amikor az ember úgy várja az új TV-jét mint gyerekkorában a karácsonyt.
-
mrThomi
addikt
válasz
wallace 234 #63013 üzenetére
Igen, nekem es az a tapasztalatoknal ha az elejen nem jön ki valami, kesöbb sem lesz vele mar gond.
Hol tudom megnezni hogy pontosan hany orat ment eddig ? -
mrThomi
addikt
válasz
wallace 234 #63009 üzenetére
egy sötet szobat nezve, ha automatikusan van, szerinted mennyire megy fel az oled fenyero ? Most levettem egyepkent 35-re ez is elegendo, de nem szeretnem ha magat automatikusan 80-on jaratná
Az elsö bekapcsolas utan lattam kisebb foltokat, de par ora jaratas utan teljesen eltunt, es en ugy veszem eszre hogy segit ha kb 1 hetig napi 3-4 orat sima 4k termeszet video megy. Lehet magatol is bejaratodik ha mast csinalok rajta, de a masik ok, ha valami kijonne a tv-n akkor meg a 15 nap (kulfold) penzvisszafizetesbe essen bele.
pixel hiba nincs, a panel egesz jol nez ki majd teszek fel kepeket. -
ricsip
addikt
válasz
wallace 234 #62763 üzenetére
Idehaza nincs a tömeges perelésnek hagyománya. Az inkább csak a hülyék országában divatos. Ott is csak a zs. brooklyni ügyvédek zsírja dagad tőle, a felperesek fejenként kapnak 100 dolcsit, a másik 2M dodót meg elteszi a hájas ügyvédi iroda perkőccség címen.
-
S@c@
őstag
válasz
wallace 234 #62760 üzenetére
Utolag mar nem módosíthat garanciális felteteleket. Az szerzodes modositas,amirol az ugyfelet tajekoztatni kell.
-
S@c@
őstag
válasz
wallace 234 #62758 üzenetére
Ha hasznalt, de van rajta hivatalos garancia nem mindegy? Plane egy LG-nel? Ahol ti is mondtatok, h mindent is cserelnek.
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #62756 üzenetére
Igen, de szerintem pont a kevês a jó…
De lehet, hogy akkor te is így gondolod…
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #62733 üzenetére
Én a következőképpen gondolkodom: Ha van két jó, szemre megfelelő panel… Te melyiket választanád? Azt amelyiken mondjuk 1x futott le a nagy kompenzáció, vagy azt amelyiken 35x?
Én biztos az elsőt választanám inkább. -
gulyasa
őstag
válasz
wallace 234 #62730 üzenetére
Nem én voltam a kérdező.
-
S@c@
őstag
válasz
wallace 234 #62730 üzenetére
A pixel frissites mennyisege miert fontos?
-
Chaser
legenda
válasz
wallace 234 #62501 üzenetére
hdr.nél már 50-es oled fénynél is azt hittem megvakulok, én onnantól lesz@rom mi érvényesül és mi nem
már 20-30-ason is állam leesik effekt volt, annyi nekem személy szerint bőven elég
extraként még meg sem vakultam ( : -
Rebelf
aktív tag
válasz
wallace 234 #62436 üzenetére
Jó hát könnyű mondani, nekem első oled tv-m lesz
és nem akarom kinyirni sem 3 év alatt. Egyenlőre azt se tudom hogy mi az sdr meg HDR oled fény, meg minek van külön, és melyik mihez tartozik, és mennyire káros a fényerő értékei a panelra vagy beégésre. Ez kicsit más univerzum lesz mint a lg 42ln575 tv-m, több szempontból is.
-
ambushka
aktív tag
válasz
wallace 234 #62321 üzenetére
Megegyszer mondom, egy nu7100as szeria utan nincs ezzel semmi baj. Ugy irtok itt rola nehanyan, mintha egy aludobozbol szolna a Kereztanyu.
-
snpetit
aktív tag
válasz
wallace 234 #62218 üzenetére
Mi az a szabdalmaztatott Philips megoldás?
-
RazoR
veterán
válasz
wallace 234 #62257 üzenetére
Hogy őszinte legyek engem is meglepett, hogy "csak" ennyi, de ezeket az árakat kaptam vissza emailben + 16k munkadíj, ha a szervízben cserélik a panel. Ha háznál az gondolom több.
-
RazoR
veterán
válasz
wallace 234 #62253 üzenetére
Hivatalos Samsung márkaszerviztől kaptam az árakat.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
wallace 234 #62220 üzenetére
Nem tudom hogy mennyi a fény ereje a jelenlegi lg 42ln545s-nek, de ez elég nekem , a 806 max 1000nitet tud ha jól emlékszem, és szerintem az többszöröse mint a lg 42ln545s-nek,utána kell nézzek .
-
Rebelf
aktív tag
válasz
wallace 234 #62218 üzenetére
A jelenlegi lg 42ln545s 9 évét tapossa, ips,direkt led. Anno 125k volt az ára . Azért minimum ugyan ezt elvárnám egy mai prémium tv-től. Nagy dilemmában vagyok most hogy 95a vagy 806. Más oled nem igen jön be.
-
salapp
addikt
válasz
wallace 234 #61789 üzenetére
Hát igen. Kétféle kisgyermekes szülő van. Az egyik mindent feljebb pakol és retteg, a másik megtanítja a gyereket viselkedni, a tárgyakra vigyázni. Négyéves fiam kezelte a teljes házimozit, amikor nagyival rajzfilmet akart nézni. Ennek 15 éve és bizonyos készülékek még megvannak az akkori szettből, természetesen karcmentes állapotban.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
wallace 234 #61783 üzenetére
Hát nem nekem jó, csak a gyerek tapogatás ellen védett volna...
Bár mondjuk nem értem akkor más oled termékeken miért nem baj a fólia, vagy üveg fólia, azok nem károsodnak csak a tvk... De akkor leveszem.
-
poli27
veterán
válasz
wallace 234 #61783 üzenetére
Ez le van írva hogy kötelező leszedni ? :)
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
wallace 234 #61779 üzenetére
Hát nem tudom, de én sdr 30 hdr 50 oled fénnyel használom a tvt, és eddig akár mikor megérintettem elöl vagy hátul teljesen hűvös volt a panel.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
wallace 234 #61696 üzenetére
Áh ilyenekre figyelek.
De mondom új volt a tv csak a csomagolása volt sérült.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
wallace 234 #61692 üzenetére
Persze, még vettem is rá pluszban két évet így 5 év a gari.
-
3L1T3
addikt
válasz
wallace 234 #61276 üzenetére
-
rtibi
tag
válasz
wallace 234 #61276 üzenetére
Ha veszek +2 év garit vagy prémium garit arra is vonatkozik a beégési garancia?
-
Jim-X
őstag
válasz
wallace 234 #60996 üzenetére
A mai napig hasznalatban van a Pana G30-am, es semmi nyoma beegesnek... Nem mondom ha reggeltol estig megy a HUD vagy a CNN akkor van esely, de normal valtakozo tartalomnal nem nagyon tudom elkepzelni a maiaknal...
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #60993 üzenetére
Kiindulási alapnak jó, azonban a beégés megelőzését szolgáló opciók használatát az egyéni felhasználási szokásokhoz célszerű igazítani. Pl. belan fórumtárs C9-e 30 OLED fény/500 üzemóra alatt beégett, valószínűleg egyik fő oka a "logó fényesség: ki". Valószínűleg sokaknál így sem égett be, mert más beállításokkal, más időrendben, stb. használták.
Másik pl. az OLED754-emen 1 év alatt 3-szor futott volna le automatikusan a 2000 üzemóránkénti 1 órás pixelfrissítés (kézi indítás:43). A Sony iránymutatása e tekintetben féligazság, hiszen magas üzemóraszámnál eleve többször fut le egy éven belül (mondjuk ők saját TV-ikre vonatkoztatják, amelyeken nem kikapcsolható a statikus elem fényesség csökkentő algoritmus).
Ha jól láttam a fényerő beállításról nem is ír, pedig fontos tényező lehet.
Véleményem szerint játékoknál is: pixeleltolás:be (persze ha valakit nem zavar hogy kicsit lelóg a képről valami) + logó fényesség: legalább alacsony. Ha az input lag növekedés nem zavaró, akkor inkább a beégés megelőzés lehet fontosabb (pl. más képüzemmód alkalmazása, ha a 'játék' beállításnál kikapcsolódik a pixeleltolás). -
törölt tag
válasz
wallace 234 #60899 üzenetére
Úgy van
-
törölt tag
válasz
wallace 234 #60883 üzenetére
-
Gaben360
senior tag
válasz
wallace 234 #60877 üzenetére
Mivel oled tv topik, igen erről kéne szólnia, nem a kúledről, annak van sajátja, gyártók szerint IS.Én sem megyek SX tulajként a PS5 topikba bölcsességeket énekelni a boxról, nem oda való!
-
lala666
őstag
válasz
wallace 234 #60875 üzenetére
Az olvassa a milyen tévét vegyek címűt!
-
snpetit
aktív tag
válasz
wallace 234 #60868 üzenetére
Miért nem nyitsz egy Qled vs.Oled fórumot?
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #60868 üzenetére
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #60800 üzenetére
Idén 77"-es méretben a Philips 77OLED806 a legnagyobb csúcsfényű OLED TV (első holland teszt alapján nem csökkent a 805-höz képest).
-
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234 #60782 üzenetére
Hát normális oled tévét kellene venni!!!
+ rtings Panákat ugye eleve nem tud tesztelni.
#60784 Callisto :
Azért erőlteti néhány oled gyártó a max. fényerő emelését, mert a kizárólag lcd tévét gyártók(főleg a Samsung), mivel a feketén javítani már nem tudnak!!!!!, hogy növeljék a kontrasztarányt, ezét a fényerőt növelték meg. Na ebből lett a minél nagyobb max fényerő kergetése.
Ha a Samu nem áll elő ezzel az ötlettel, akkor senkinek egy szava nem lenne, hogy kevés a fényerő.Azt mondjuk nem értem, ha lcd-ből kizárólag a csúcs kategóriát nézted/tesztelted és vetted meg, mert ez a király és mindent visz, oledből miért nem???
Pl. Pana HZ2000/Philips 935/Sony A90....stb.
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #60800 üzenetére
Nem tudom mennyire pár évre tekintesz vissza, de a 640 körüli zóna nekem nem fejlődés. Én itt sokkal több fejlődést igényelnék…
Majd pár év múlva lehet lesz igazi fullled TV-nk. Akkor nem kell gondolkozni melyik a jobb és hova… -
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #60790 üzenetére
“Egy biztos oled nagy előnyel indult pár éve! De ez az előny kezd elveszni akár tetszik akár nem. “
Csak kizárólag világos szobába, ezt tegyük hozzá..
De ki néz HDR-t ilyen körülmények között? Másik kérdés… Persze, biztos valaki igen. -
krx21
nagyúr
válasz
“de már az Rtings is azt írja, hogy 628 nit kevés! ”
Ja, hogy már ott is azt írják? Kösz, hogy szóltál, mindjárt tekerek egy kis + fényt a TV-re akkor én is…
Jó érv…
Gyerekek azt értsétek már meg, hogy akinek elég, sőt még sok is az Oled tv fényereje, amellé nem tudsz venni olyan Kulaled tévét, amely felér a precíz tökéletes kontraszthoz.
Szerintem folytassátok a fényerő csatát a QLED topicban, ott a helye.. -
Callisto
őstag
válasz
Így van, de akik csak hasból beszélnek azok ezt nem tudják felfogni.
-
alaves
addikt
válasz
Az A1-et tényleg hagyjuk: OLED kijelző belépő szintű LCD hardverrel. Csak üzleti szempontból értelmezhető TV.
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #60762 üzenetére
Szívesen megnézném a retinád reakcióját, egy otthoni körülmények között, akár csak pár másodperces 4000nit-es "bomba" után...
Nem tudom ki, hogy látja, de jelen pillanatban messze nem a fényerő a szűk keresztmetszet a megjelenítőkben. Ha az lenne, már rég emelték volna, hisz LCD technológiában a fényerő emelése, mi sem egyszerűbb... Erősebb ledeket bármikor bele lehetett volna tenni... -
Callisto
őstag
válasz
wallace 234 #60762 üzenetére
Egyik nem zárja ki a másikat. Jelenetekhez a metadata megmondja TV-nek mi a legnagyobb fényerő és a tone mappingot stb. ahhoz lehet igazítani ami jobb kontraszthoz, színhelyességhez és HDR hatáshoz vezet. Minél kevesebb a csúcsfényerő egy készüléken annál előnyösebb a hatása. Legalábbis én így tudom, de nem teszem fel erre az életem.
-
Gtaati
őstag
válasz
wallace 234 #60537 üzenetére
Helló!
Nem veszem belekötésnek, sőt tanácsokat szívesen fogadok! Nem rég költöztünk, kb. 3 hete, és hát sok dolog van ami nem ideális, rengeteg az üres falfelület, nincs függöny stb stb. Kb. az egész fal 4,5 széles, így a frontok kb. 4 méterre vannak egymástól, nem tudom hogy ez soknak számít-e?... Majd még variálok és probálgatom, hogy lenne a jobb és többször be is mérem majd. Véleményed szerint jobb lenne ha az állvány két oldalához kerülnének a frontok és kimenne az egész szélére a sub? Köszi!
-
válasz
wallace 234 #60500 üzenetére
De ez azért van, mert az LG korlátozza a C1-ben a panel képességét. Ettől még nagy eséllyel aki ma vesz C1-et, evo panelest kap.
-
válasz
Én is belefutottam ebbe de néhány c1 megkapta a panelt . De ők az Rtings videóban is mondják hogy amivel ők teszteltek az nem pl.
-
törölt tag
válasz
De, C1-eket szerelnek az új panellal is, a vezérlés profilját pedig a szervizmenüben lehet átállítani (saját felelősségre). 83"-os méretben pl. eleve nincs is régi panel, csak új. Fun fact, hogy ezt LG-n belül csak a C1-gyel lehet megvenni, a G1-ből nincs ekkora.
-
törölt tag
válasz
wallace 234 #60492 üzenetére
A kettő közül az E9 volt a drágább, nem a G1. (Az E9 hazai nyitóára is magasabb volt, árfolyamokat nem néztem mellé.)
55E9 $3299
55G1 $2200
65E9 $4299
65G1 $3000 -
Peace
nagyúr
válasz
wallace 234 #60393 üzenetére
És nincs már ilyen, hogy fogyasztóvédelem. Édesanyámat is átirányította az oldal a békéltetőhöz. Neki szerencséje volt. A 4. hibás kávéfőző után nem akarta a kereskedő visszaadni a vételárat, de a békéltető határozatát elfogadta és visszautalta anyunak. De ehhez miért kell testülethez fordulni és hónapokat várni??!!!!! Elképesztő! Megveszed a majd fél millás tv-t. Közlöd, hogy **ar játék alatt, alátámasztod videókkal és képekkel , majd a szakszervíz közli, hogy hibátlan a tv, mert a beépített videókkal minden rendben. WTF?
De persze bíróságra nem fogod vinni az ügyet, mert a kisember nem tudja finanszírozni a jogi csatát a mamutvállalattal. És pontosan erre számítanak.......
-
Peace
nagyúr
válasz
wallace 234 #60381 üzenetére
Én világgá kürtölném, hogy milyen gusztustalanul undorító, amit művelnek. Minél több fórumon kellene eljuttatni az emberekhez, mert a Samsung telibe**arja a vásárlót. 450k-s 2019-es Qled tv inverse ghostingol játék alatt. Békéltető testülettel kellett kiharcolni, hogy egyáltalán méltóztassanak elvinni szervizbe, ahol közölték, hogy a Samsung belső videóival tesztelték és a tv hibátlan, nem jelentkezett a hiba.
És mellékesen levélben közölte a Samsung, hogy semmiféle felelősséget nem vállalnak külső eszközzel való kompatibilitási problémára vagy ebből adódó képmegjelenítési gondra. De a tv hivatalos oldalán ott van teljes képernyőn promózva, hogy tökéletes minden játékos számára, mert fantasztikusan lehengerlő képmegjelenítést biztosít konzolokkal......anyátok, azt! Most fut a második kör a Békéltetőnél, amiben követelem, hogy vásárolják tőlem vissza a szarjukat. Gyanítom amúgy, hogy mi lesz a válaszuk....... de ez is egy olyan jelenség basszus, hogy amíg nem látod, nem zavar. De amint először feltűnt tavaly, onnantól kezdve sajnos mindenhol észreveszem. Bizonyos játékoknál kevésbé, de van, ahol nagyon. Most toltam végig RE Village-et, ott folyamatosan minden zölden volt elkenődve.....
-
attila7981
csendes újonc
válasz
wallace 234 #60369 üzenetére
Igen a SAMU bekaphatja 4 ével ezelőtt vettem 250000ft-os tv-t 4 nappal később 3 pixelhiba jött elő.Felhívtam és a R...ANC azt mondta várjak míg összesen 7 pixel nem hibásodik meg és akkor garanciába kicserélik.Na itt füstöltem le.Elvittem samsung boltba ahol meg is csinálták ingyen 12 napot vártam rá és azt mondta a csávó,hogy 85000ft lett volna ha nem garanciás pedig 102cm fos volt.
Haver most akar venni Samsung q800t 8k-t probálom lebeszélni oledet vegyél mert nagyon rábaszol.
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
wallace 234 #60369 üzenetére
hát annyi szent , hogy samsung TV-t/Telefont nem fogok venni, (tizen rendszer élén).
A kijelző minősége egyik top, de strapabírósága 0val egyenlő... -
salapp
addikt
válasz
wallace 234 #60348 üzenetére
Ok.
-
Gaben360
senior tag
válasz
wallace 234 #60232 üzenetére
Tudom, hogy nem erről volt szó, ez a flagship.
Ennyiért én inkább két oledet vennék, ha megtehetném. -
Gaben360
senior tag
válasz
wallace 234 #60217 üzenetére
Most futottam át a csoda samsung 8k kúled tesztjét...
120 nitre kalibrálva 1608:1 a natív kontraszt 95.7 nittel.
Ez még a 4000:1-től is messze van,nemhogy a végtelen kontraszttól, de legalább van 1927 nit fényerő.....1.6 milkáért 65 collban.... -
krx21
nagyúr
válasz
Sötétbe OLED, - világosba QLED.
Csenbe HIFI- Zajba, Party hangfal..
Ennyi.
Szerintem lapozzunk. -
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234 #60219 üzenetére
3:11 oleden megnöveled a fényerőt pl. 45-ről 49-re és látható lesz minden + ha ilyen mértékben megemeled a fényerőt, a világos pixel melletti fekete pixel vagy nagyobb környezete nem lesz világosszürke.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Lehetséges, hogy a kamera erősít és nem olyan gyenge az a fekete....nyilván kamera felvétel alapján nem lehet megítélni egy TV minőségét, de bizony a 10 éves D5000-remen sokkal mélyebb a fekete(ha a felvételből indulok ki). És ezt nem most találtam ki, én sem akartam venni egy 2. OLED-et, egy Panasonic LCD 4k-t vettem második TV-nek, mondom jó lesz az, ismerem a VA panelt monitorból, illetve van egy D5000-rem, ezt itt is megírtam korábban, illetve egy Panasonic cikk után is. Sajnos egy mai Panasonic TV-ben lévő VA panel simán elvérzett a 10 éves Samsungban lévő paneltől. És ami érdekes, hogy VA panel ellenére oldalról nézve alig torzul a D5000, a mostani VA panelok meg sokkal jobban torzulnak, már szemből nézve torzul a TV széle a mai VA paneloknak...
Szóval komolyan gondolom, hogy simán lehetséges, hogy a 10 éves D5000-rem komolyabb képet produkál. Persze ha a TV előtt napozni akarok, akkor nem, de ha az egész képet nézem összességében, simán lehetséges. Egyébként többször olvastam, hogy ez a "D" sorozat, egy nagyon jól sikerült szériája a Samsungnak. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Nem kell belelátni pl. linkelt videó 2:33 az írásból szinte semmi nem látszik a qleden, nesze neked magas fényerő. Persze kiveri a szemed a fényerő = bazzegdekrvajó
képe van.
Sokan ezért borulnak le előtte, mint a videós srác is
Szóval inkább hagyjuk. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
wallace 234 #60213 üzenetére
"majd biztos perlik majd, az oled tulajok, hogy mert 5 pontot adni a Black levelre!"
Nem perlek senkit OLED tulajként, de Black Levelre 5 pontot adni? Tekertél a video 08:40 utáni részére? Black levelre innentől fogva 5 pontot adni? Talán 2-őt adnék, de meg is mondom miért. Nem az OLED-hez való viszonyítás miatt...Van egy régi kb 10 éves (anno belépő)Samsung D5000-res TV-m, na annak jobb feketéje van, ez undorító szó szerint.
A tesztelő adhat rá akár 100 pontot is, de ez így értelmetlen "teszt", ha ilyen rossz feketére ugyanannyi pontot ad, mint egy OLED-re. Komolytalan... -
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234 #60213 üzenetére
Egy 4000:1 "fekete" vagyis sötétszürke vagyis kontraszt hogy a francba lehet egálban egy végtelen:1 kontraszttal/feketével???????
Na emiatt "Nincs is mit hozzáfűzni az összehasonlításhoz!" -
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234 #60208 üzenetére
-
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234 #60204 üzenetére
Azért az eléggé leszűrhető, hogy képminőség terén kb. 80% vs 20% az oled javára, sőt. Elenyésző, amiben az lcd jobb vagy többet tud.
#60200 dgyuri0123
A bringás hasonlat meg nem az igazi, mert az óúti bringánál egyértelmű milyen felhasználásra való, az lcd tévére meg nincs ráírva, hogy kizárólag nappal és csakis világos képtartalomra való. -
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #60169 üzenetére
Az azét megvan ugye, hogy kb. 4-5 éve még gyártásban sem volt olyan LCD aminek a fényereje elérte volna a mai OLED-et… Most meg 2-4000nit kell?
Dehogy.
Vagy lehet 4-5 éve elterjedt a krónikus pupilla szűkület?
Valamint azét egy csillagos égboltot megnéznék sötétben a csoda QLED-en… -
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #60165 üzenetére
“De mikor azt bizonygatják, hogy elég a 628nit az elég szomorú. ”
Miért neked mennyi az elég? Tényleg kíváncsi vagyok… Hadd döbbenjen a TV néző társadalom aki 30 éven át 120nit-re kalibrálta a képernyőket… -
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #60165 üzenetére
Ezt már nem tudom követni, túl öreg vagyok, lemaradtam a Q80T-nél...
"Ki-ki a maga dolgát tudja" Caputo brigadéros /Piedone a zsaru/ -
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #60143 üzenetére
Csak krakélerkedem
"Ma már a plQn90 is körbe ugorja bármelyik oled tvt, hdr be is!"
[link] <---> [link] Engem nem győzött meg egy paraméterben sem a QN90. Lehet, hogy egy OLED805-el jobban járnál (ha már úgyis "kinevezett" egy fórumtárs Philips promóternek). Már-már HZ2000, csak kedvezőbb árfekvésben.
Flatpanelshd aranyköpés mini-LED kapcsán: "pie-in-the-sky" -
#gab_
őstag
válasz
wallace 234 #60153 üzenetére
Ezen jót nevettem. Köszi
-
#gab_
őstag
válasz
Kívánom, hogy egyszer neked is legyen Oled tvd, és ne kelljen itt ezt a sok f@szságot olvasni.
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #60145 üzenetére
Mindenki maga tudja, de nem hinném, hogy azok az erős csúcsfények használnak a szemnek (nálam, amely még épphogy nem bántja a szemem az ~500 nit (75-80 OLED fény).
Fényerő-pártiaknak lehet hogy nem is QN90, hanem Samsung Terrace kell ( [link] ). Az idei modell már 3000 nittel csapatja -
krx21
nagyúr
válasz
Világos szobában előnyösebb, azt elhiszem. Sötét moziszobában a 3.500-as natív kontraszt nem versenyképes. A local dimming káros hatásai a képminőségre pedig ismertek… Ki hol használja a TV-t?
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #60141 üzenetére
A HDR alapvetően nem a fényerőről szól. A megnövekedett dinamikatartomány része ugyan, de személyes ergonómia ki mit állít be… Én sem tolom “csutkán”.
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #60091 üzenetére
Srácok, viccen túlmenően, én kimondottan segítő szándékkal írom hozzászólásaimat, azért hogy kevesebben vegyenek "csúzli" TV-t.
Amúgy az LG OLED promóter srác is azt mondta, hogy az A1 szerinte sem jó TV, hanem "szegény ember OLEDje".
Azért, ha őszinték vagytok, nem hinném, hogy ti nem látjátok a különbségeket még ha világos is az eladótér. Vennétek QN95-öt, hogy a kijelző szélén körös-körül nézzétek a kifakulásszerű 1.5cm-es sávot és tenyérnyi foltban tintinget? Vagy A1-et, amelyen gyakorlatilag "szikladarabos" a mozgás, trumotionnal pedig "kettétörik" a lassan mozgó ember? -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
wallace 234 #60086 üzenetére
A lányomnak 10 perc kellett , hogy a 10 millás Lg oledet kiszúrja a tömegből tavaly a budaörsi M.M-ban .( pedig szemüveges)
-
salapp
addikt
válasz
wallace 234 #60086 üzenetére
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #60062 üzenetére
Még annyi (már többször írtam), hogy a Philips P5 képalkotás azért látszik látványosabbnak, mert a kontraszt vágással és a gamma tracking-el variálnak. Ennek hátulütője, hogy gyakrabban látszódhatnak megjelenítési problémák (pl. color banding).
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #60062 üzenetére
Én világosban is látom ezeket, nyilván sötétben ezek csak fokozódnak. Elkértem a távirányítót (becsomagoltak egyet folpack-ba minden gyártótol
) és beállítottam "normálisan" a TV-ket, áruházi módban is be lehet, de a hamar visszaáll élénkbe, többször kell beállítani ha nem sikerült valamit megnézni. OLED betekintési szög vonatkozásában lényegtelen a környezeti megvilágítás, hiszen majdnem tökéletes. Érdekes módon szinte észrevehetetlen a QN95 és QN85 kijelző fajta különbsége, nyilván a qdot réteg miatt csak néhány %-nyi.
Úgy tűnik, hogy hasonló a "képérzékelésem" mint az előre lefizetett vaktesztes fószereknek: [link] -
törölt tag
válasz
wallace 234 #60048 üzenetére
Pár éve olvastam egy hírt, hogy Amerikában már a 65"-os a legnépszerűbb tévéméret, mert csökkent az 55-65" közti árolló. Az látszik, hogy a tévé legyen olcsó és nagy, és akkor veszik.
Meg is van: 65-inch TVs are now the most popular choice for North American households: report
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #60045 üzenetére
A1: filmmaker képmódban is néztem, ott 25 a gyári OLED fény, de ez érzésem szerint jóval 100 nit alatt van, de ha feltekerjük 40-50-en már jó lehet (HDR/DV OLED fény csak csutkán jó), tényleg nem ez a baj, hanem az, hogy az OLED kijelzőt rátették a belépő LCD hardverre.
Nem is érdemes időt fecsérelni az A1-re.
Az egy érdekes kérdés, hogy pl. a 77B1 le tud-e menni a 65C1 árára, illetve hogy az 55/65 OLED706 hová tud majd ékelődni. -
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #60001 üzenetére
Így van. Továbbá mindegy hogy mozivásznon, plazmán, LCD-n vagy éppen OLED-en jelenik meg a kép, ez az SDR. Ezért van a sok panaszkodó, hogy ilyen, meg olyan sötét a HDR/DV, mert ha pl. 300 nit-en nézik az SDR-t, akkor a sötétebb jeleneteknél az SDR sokkal világosabb, mint a HDR.
-
Attila2019
tag
válasz
wallace 234 #59996 üzenetére
Igen az energiatakarékos mód ki van kapcsolva.
Mást nem találtam. -
Peace
nagyúr
válasz
wallace 234 #59973 üzenetére
Egy utolsó köröm lesz most a Békéltetővel, amiben kérem a tv visszavásárlását. Ha attól elhatárolódnak, akkor valamit kitalálok majd. Nem szívesen engedek be akárkit, hogy nézegesse a tv-t a falon, körülnézzen a lakásba, majd mégsem veszi meg, de a haverokkal visszajön, mikor nem vagyunk otthon. Paranoiai....
-
Peace
nagyúr
válasz
wallace 234 #59959 üzenetére
Fuhhh, Samsung-ot soha többet!!!
8 hónapja harcolok velük, de nem ismerik el ezt [link] hibának a Q70R-emen. Még egy köröm van velük. Ha sikerül megegyezni békésen, akkor mázli. De polgári perre nem tudok menni, arra se pénzem, se energiám. Eladni meg nem fogom, mert nincs gyomrom hozzá, hogy így rásózzam bárkire.
Rengeteg hozzászólást elolvastam (reddit, Samsung community, youtube) és a teljes 2019-es Qled palettán tapasztalták már, valamint a 2020-as Q80T-n és Q95T-n is......
-
törölt tag
válasz
wallace 234 #59959 üzenetére
De, a 120 HZ PWM nekem annyira gáz. A színeket nem egy YT videó alapján fogom megítélni, de a múltkor mégsem tudtam nem épp azt a túlszaturált képet belelátni, amit a KS8000-nél is tapasztaltam PC módban. Ez volt az egyik ok, amiért eladtam azt a tévét.
Játékhoz egy méteres bottal nem piszkálnám a 4K Samsungokat ha van választási lehetőség, márpedig van. YMMV, mindenkinek mások a szempontjai.
-
s_henderson
csendes tag
válasz
wallace 234 #59548 üzenetére
Ezek szerint igen. Most ez a szivárványszínű téglalap megy OLED felirattal. De legalább megy vmi.
-
no!smak3r
kezdő
válasz
wallace 234 #59334 üzenetére
@wallace 234: Sajnos filmek közben és észrevehető, főleg a tinting, azt szinte folyamatosan látom. A bal széle a képernyőnek adott színtől függően sárgul/pirosodik/rózsaszínesedik, szóval totál elüt a képernyő közepétől / jobb szélétől, sokkal melegebb árnyalatúnak mondanám.
@alaves, salapp: Nem tudom, hogy az új szériák megjelenése előtt szabad-e venni előző szériás tv-t, szerintem én visszavitt darabokat foghattam ki, vagy nem tudom.
Philips nekem idegen, akkor már inkább Sony-t választanám, de a lélektani határ 600.000 ft, azért pedig csak A8 jöhet szóba akciósan, ami ki tudja, lehet ismét egy cserélgetett, visszavitt darab.Ami végképp feltette úgymond az i-re a pontot, hogy napi szinten kilép appokból és "lefagy" de nem teljesen az egész TV, hanem csak bizonyos funkciói.
Például nem tudok ilyenkor appokat megnyitni, a kurzort nem érzékeli a távirányító és csak a jobbra balra nyillal tudok navigálni az alsó menüben. Már ha bejön, de appot nem nyit meg.
Nem reagál semmire, ilyenkor az áramtalanítás segít egyedül.
Gyári visszaállítást csináltam, nem javult tőle. -
tamassneff
kezdő
válasz
wallace 234 #59216 üzenetére
valószínűleg az oled TV technológia is elérte (már pár éve) a határait, de persze attól évről évre valamit fel kéne mutatni a gyártóknak, hogy el tudják adni az új TV-ket. Nyilván sztem semmi nem indokolja a 100K-200K ár különbséget pl a CX - C1 között. Ezért én is arra jutottam semmi értelme várni amíg az új modell ára lemegy. Akkor kell venni mikor modell típust váltanak. Kíváncsian várom mi lesz az új technológiai ugrás az oled után. De az LCD-t én is átugrottam sztem monitornak való nem tv-nek.
-
junkpod
veterán
válasz
wallace 234 #59205 üzenetére
Majd megkérdezem, valami 21-es modell. De nem értem miért említitek összehasonlításban a qled tv-t az oled tv-vel. Ég és föld. Nem egy liga. A qled az egy LCD tv, annak minden hátrányával. Szerintem mind nézhetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- GRADO GW100x bluetooth-os és vezetékes fejhallgató eladó.
- Yamaha RX 485RDS
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest