-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
torma1981 #95248 üzenetére
Szerintem ez más. Pl. elromlik a 6 hónapos valamid, bejelented és ha 30 napon belül nem reagálnak, akkor végük van. Én esetemben Ipon-nál vettem valamit, a dobozból hiányzott egy alkatrész, egy másik duplán volt benne. Jeleztem neki, hogy mi a helyzet, és, hogy küldjék el nekem ami hiányzik - valahogy rugalmasan oldjuk meg a dolgot. Írták, hogy nem úgy van az, majd elindítják a kivizsgálást - én meg közben nézegettem a vackom, mert nem tudtam összeszerelni. Kifutottak a 30 napból, na ekkor végük volt...
-
-
hunspikey
őstag
válasz
torma1981 #95150 üzenetére
Mert nem jut mindhárom RGB subpixel egy, a videoanyagban lévő függőleges pixelsorra! Gyémánt alakzatú pixelstruktúra van ezért fizikailag lehetetlen. Ha a kolléga által linkelt képet megnézed akkor látod, hogy lehetetlen egy egypixeles függőleges oszlopot húzni belőle.
-
cs.zs.
veterán
válasz
torma1981 #95122 üzenetére
Az új termék kezdeti ára csökken, ebben egyetértünk, de az 1 éven túli ár már nem biztos.
Attól függ mekkorák a készletek, de szerintem ahhoz hogy beragadjon, ahhoz nem elég nagyok.
Szerintem elfogy az majd ilyen áron is, és az Euro/Ft árfolyam sincs a segítségünkre.De ez csak magánvélemény, ne vitázzunk.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
torma1981 #95007 üzenetére
Pedig pont arról van szó, hogy ez egy kategória. Ezért azonos az árazása is. Az, hogy milyen előnye van az OLED -nek vagy éppen a Mini LED -nek az egészen más téma. Mert jelenleg mindegyiknek van és természetesen a felhasználás sem mindegy.
Egyébként én Samsung -ot IS használok. Szóval nem köpködésből írom.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
torma1981 #94998 üzenetére
Garanciális ügyintézésről volt szó. Nem arról, hogy milyen probléma van vele.
Attól, hogy OLED -ről van szó a support olyan amilyen...
Szerk.:
Bár hozzáteszem azon kívül, hogy baromi lassúak voltak nekem nem volt különösebb problémám velük. Mondjuk ez is elég. Termesztésen magáról az ügyintézésről beszélek, nem OLED vonatkozásában. -
hyppo!
aktív tag
válasz
torma1981 #94989 üzenetére
Az az 5 év kisbetüs 5 év ,mert 3+.... de az sem teljeskörü.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy kinek milyen tv nézesi szokásai vannak.Valaki 2-3 néz tvt, valaki pedig hardcore 10+órákat nézi.
Nekem megfelel a samsung! Első oledem és ismerkedek a technológiával a sok qled után. Idáig csalodás nem ért és bízom benne, hogy sok boldog órát fog nekem és családomnak okozni. -
Malfroy
aktív tag
válasz
torma1981 #94983 üzenetére
Gondolom Samsungod van
ha a legjobb ár/érték arány azt jelenti hogy a legolcsóbb és legrosszabb oled tv-ket gyártják, akkor true story
nem akarom flamelni, csak azért jó ha az ide tévedők tisztába lesznek azzal, hogy amit akarnak venni,mik a hátulütők. nem minden a pénz, inkább minőségi és megbizhatóságot szeretnek az emberek venni,jó teljesitménnyel.
-
tothbe
addikt
válasz
torma1981 #94923 üzenetére
szerintem itt nagyon ki akarták emelni annak a creator TV-nek a kvalitásait, ezért nem kalibrálták a másik kettőt. De azlrt azt is érdekes volt látni, hogy mekkora így a különbség az S95B és a G2 között. És valljuk be, átlag felhasználók kb 5%-a fogja kalibráltatni őket.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
torma1981 #94923 üzenetére
Szerintem ezek a dobozból kivett eredmények voltak.
Szerintem a Sonyra voltak kiváncsiak.Ez alapján brutális színhőmérséklet eltérések vannak a 3 készülék között (a fényerőt azt most hagyjuk). Persze videó felvétel alapján nem ítelkezünk, de azért ezt a vak is látja.
-
Dudee
senior tag
-
ρσгτσ
addikt
válasz
torma1981 #94715 üzenetére
Akkor szedi le, ha már eleve a fallal, tapétával, festéssel van a gond. Bár az már eleve potyogni fog szalag nélkül is. Pl. 600x, esetleg "tocsogósra" festett fűrészporos tapéta.
Ez a szalag ragasztható falra is.
Akkor is jól jön, ha az egyik falon eltérő a szín, így a környező falak széleit kimaszkolod a szalaggal.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
torma1981 #94407 üzenetére
Rendkívűl kevesen néznek uátna. A többség látja a reklámot, hogy milyen király a tv és azzal el is van adva rögtön.
Én is utánanézek mindennek, de szerintem ennek nem így kellene lennie, ha mindenki egbízható lenne. Pl az is gáz, hogy már nagyon nehéz úgy orvoshoz menni, hogy megbízzon benne az ember (tisztelet a kivételnek). Vagy ha műtétre kerül a sor miárt kellejen nekem beleásni magam a témába, hog ymiylen eljárások vannak, stb. simán bizalom alapján kellene ezeknek működnie.
Az már rég rosz világ, ha nincs bizalom és még a legapróbb dolgoknak is utána kell nézni.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
torma1981 #94402 üzenetére
Ez csak mentalitás kérdése, szerintem simán bevállalják.
Lg is össze vissza szereli némelyik oledjét, korábban régi majd evo panellel, most meg a G3-at mla panellel, 77 col felett meg nem add mla panelt és mégis ráírja, hogy G3.....
Nagyon nem mindegy hogy a G3-ban mla panel van vagy sem. -
bwoay
nagyúr
válasz
torma1981 #94395 üzenetére
a vásárló megtévesztése az lenne, ha az egyik panel specifikációjával adnák el a másikat.
szerintem a konklúzió annyi, hogy a későbbiekben a Samsung OLED TV-k vásárlása az eddigieknél nagyobb körültekintést igényelhet. Nyilván senki nem tudja, hogy mi fog történni az elkövetkezendő öt évben, de ha kijelzőkkel foglalkozó szakoldalak az LG "paktum" kapcsán OLED panel lottótól tartanak, annak csak van valami alapja. Például az, hogy LCD TV-knél ez egy közismert, évtizedes gyakorlat a Samsungnál.
-
bwoay
nagyúr
válasz
torma1981 #94381 üzenetére
"Samsung will be mixing WOLED and QD-OLED panels in its 2024 range, without clearly specifying which sizes are WOLED and QD-OLED, respectively"
ez nem borúlátás, mindössze a fentiekre reagáltam. Hogy ez átverés-e vagy sem, azt mindenki eldönti maga. Annyi biztos, hogy felvet bizonyos kérdéseket.
másrészt: nem állítottam, hogy az SOC zsákbamacska. Sőt, direkt kitértem arra, hogy az a publikus specifikáció része, tehát lehet tudni előre, mit kap az ember. Ennek ellenére mégis mindig megy ezzel kapcsolatban a hőbörgés, hogy ez a régiók szerinti megkülönböztetés nem igazságos. Megjegyzem: egyet is értek.
a harmadik: nem csak a mostani szériáról, hanem a következő 5 évről van szó. Vajon még hány hónapig lesz az igaz, hogy a Samsung kizárólag 3 méretben gyárt QD-OLED-et? -
Malfroy
aktív tag
válasz
torma1981 #94068 üzenetére
Miben jó az mla panel? Ez most a legjobb oled panel a piacon? Interpolációja milyen szintű ? Jobb mint a csúcs Sony / Panasonic ?
Más: ehhez a tvhez van gyári falba rögzíthető tv tartó ? [link] Ha nincs hasraütésre kell választani hozzá? Szabvány legalább , vagy mi a fontos tudnivaló hozzá? Ezek fel/le dőlésszögét lehet állítani vagy full fix?
-
hunspikey
őstag
válasz
torma1981 #93887 üzenetére
A tetves panasonic is ült a tudáson. Aztán amikor látták, hogy pofa be, roló le, vége a plazmának akkor kiadtak egy utolsó szériát amibe beletették a valós tudást - ez lett a 60-as széria, nekem volt VT60 képében és becsoki vadállat képe volt- referencia szerintem mai napig. Mozogni plazmásan fosgányószopóroller volt - utáltam a rainbow effektet meg a foszfor trailt meg a tököm tudja mit még, de lassabb jeleneteknél és állóképnél maga volt a plasztikus vizuális freccsentés
Az OLED fronton igazából mi a bré történt c9-c2 között? Semmi. Nuku, zéró, nada.. ici pici dithering taknyolás firmware-ben, meg néha elvettek fényerőt, hogy kövi évben megtalálják megint - szóval gyász volt az egész. Én ezért nem is cseréltem. C9-ek tudnak 850nitet HDR-ben, szerintem egy C1 is, de lehet a C2 is csak ennyit tud.
Most persze, hogy lett konkurencia a C3 már sokkal jobb lett, a C4 szerintem egyenesen isteni lesz. G4 meg egy fúziós reaktor plazmagömbjének fényével fog koponya CT-t rajzolni a hátsó falra a fejünkből..
A "nagy" fejlesztés:
-
mattheus
őstag
válasz
torma1981 #93816 üzenetére
Reméltem, hogy csak vicces kedvetekben vagytok, de akkor ezek szerint ez tényleg ilyen nyögvenyelős
(legalábbis számomra) és akkor ezek szerint a végén, amikor szerelném össze, akkor még el kell mennem a csavarboltba egy fogpiszkálóval a kezemben, hogy kiválasszuk a megfelelő hosszt.
-
alaves
addikt
válasz
torma1981 #93796 üzenetére
Nekem is csak a kártya limit dobta vissza a paypal-ban.
Egyébként elég érdekes, hogy a tanulói webshopnak nincs külön ÁSZF-je (és ebben sincs: [link] ), a sima webshop ÁSZF-je vonatkozik rá is, de abban egy betű sincs a diákkedvezmény webshopról.
E szerint, ha a paypal-on keresztül fizetsz és megjelenik a Samsung számláján a pénz (a vásárolt áru ellenértéke) nem követelhetik rajtad, hogy diák vagy-e.
Tehát erről az ÁSZF-ben egy szó sincs, mindössze ennyi van az oldalon:
-
PlayMax
nagyúr
válasz
torma1981 #93673 üzenetére
Ha egy játékot 25 helyett 60 vagy 120 fps el játszod annak nincs sok értelme?
Mert kb. ilyen számomra az egész ,csak itt filmet nézünk és nem játékot.
25 el egy videó olyan mintha a TV összefosná magát és végig akadozik elég kellemetlen érzés.
Na ez az igazán "undormány".Dareiosss
Milyen villogás?
Életemben nem láttam még olyat... -
dropi
senior tag
válasz
torma1981 #93589 üzenetére
En 404-ért vettem az 55-ös S90C a Vodánál, most vittem vissza vasárnap, szal lehet ott lesz még elvihető pár napon belül
Sajnos elfelejtettem leformázni, szal a Disney+, SkyShowtime, AppleTV, HBOMax, AmazonPrime, nem ajandék, tessék majd kilépni belőle
Amúgy ezt nézve meg kellett volna tartani és eladni drágábban -
ρσгτσ
addikt
válasz
torma1981 #93377 üzenetére
Akkor valószínű félreértettem a múltkori beszélgetést. Szóval elnézést. Köszi a javítást.
De 5 év panel garanciát írtam, nem garanciát. Mert a 2 nem ugyanaz, mivel a 3 éven felül korlátozott. Ezért nem értettem hirtelen mire gondolsz.
Szerk.:
Amúgy erről jut eszembe. Nem igazán láttam rá opciót, így inkább megkérdezem. Közvetlen gyártói oldalon keresztül történt vásárlásnál van lehetőség kiegészítő garanciát vásárolni? -
ρσгτσ
addikt
válasz
torma1981 #93370 üzenetére
"5 év kijelző panel garancia (3+2 év): A kötelező jótállási időn felül további 2 év korlátozott jótállást vállalunk a készülék kijelző paneljére. Az esetlegesen felmerülő további alkatrészeket valamint a munka- és kiszállási díjat ki kell fizetni."
C3 -ra szerintem ez vonatkozik. Tehát a szállítás, az esetlegesen felmerülő alkatrész és a munkadíj is fizetős.
-
-
szkutyi
addikt
-
so_ha
senior tag
válasz
torma1981 #92750 üzenetére
Miben lesz jobb?
Egy magyar cikk (... de a google is segít/het): Pholed televíziók 2024 slágere?"Az OLED televíziók mostanra sok ember számára az elsődleges választássá váltak, és ez a technológia jelentős fejlesztést kaphat 2024-ben, ahogy a PHOLED egyre szélesebb körben elterjed. Valójában vannak jelek arra, hogy a nagy márkák, mint az LG és a Samsung is fejlesztenek PHOLED televíziókat, és más vállalatok valószínűleg követni fogják őket. A PHOLED, ami a „foszforeszkáló organikus fénykibocsátó dióda” rövidítése, egy új módja a televíziók gyártásának, ami a hagyományos fluoreszkáló szubpixeleket foszforeszkálókkal helyettesíti. Az eredmény egy sokkal hatékonyabb televízió, ami jóval kevesebb energiát használ, de ugyanakkor fényesebb és élénkebb képet nyújt."
-
Partz
senior tag
válasz
torma1981 #92739 üzenetére
MLA 2.0 az új proci miatt lesz előrelépés (ez valamelyest érinti a csúcsfényt is), valamint lehet átveszik az idei monitorokban használt RGWB pixelstruktúrát. A mikrolencsék ragasztásához is lehet új anyagot használnak az idei paneleknél, ami szintén pár százalék fényerőt jelenthet.
QD-oled fronton pixelstruktúrán változtathatnak úgyszint a monitorokban használt módon, valamint idén qd-színkonvertereken módosíthatnak, ami szintén pár százalék fényerőt, esetleg nagyobb bt.2020 színtér lefedettséget eredményezhet.
Ilyen irányú fejlesztések mentek a háttérben 2023-ban.
Panasonic-nál erősen rebesgetnek egy qd-oled paneles modell bevezetését.
Sony fronton szinte biztos az A95L marad a csúcs oled. Eleve Master szériás tv-t a Sony 2 évente dob piacra, az A95L előtt az A90J volt. Az A80M szinte borítékolható, de a Sony idén csak márciusban mutatja be az idei tv-it.Aztán holnap minden kiderül.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
torma1981 #92741 üzenetére
A legolcsóbb TV tőlük máshol a középkategória ,ha így lövöd be a termékeit akkor hamar rájössz ,nem is annyira túlárazott.
Vegyük alapul a legolcsóbb Sony TV t jelenleg X75L személyében ,Samsung Q60 szériát úgy veri ahogyan illik ,és vegyük alapul a Sony legolcsóbb Oled TV t A80L személyében ami vhol a LG B3 és C3 között mozog ,valóságban pedig a gyárilag kalibrált tisztaság és a saját cpu a panel alatt olyan eredményt szül amit a c3 is sok esetben megirigyelhetne.
Szóval nem túlárazott ,max. a legfelsőbb kategóriában.Igazad van ne kezdjük megint ,ezen már túl vagyunk ,
-
Danex
addikt
válasz
torma1981 #92659 üzenetére
Ahogy írták is többet 10 emeletes társasházakban annyi WiFi van már, plusz ha vannak okos izzók, hangszórók stb nem feltétlen a legstabilabb már ilyenkor a Wifi.
Illetve nálam pl ha a tv elmegy alvóba, akkor utána van ,hogy még hosszú másodpercekig tart amig a Wifire újra visszatalál, ilyenkor nyilván az online appokkal is várni kell mire azokat indítani lehet.
Nem vágok miatta ereket, de kicsit kellemetlen tud lenni ,hogy esetleg átjön valaki és akkor a milliós setup ott szenved, vagy pufferel a wifi miatt, mert épp a szomszéd bekapcsolta a mikrót vagy valami -
ricsip
addikt
válasz
torma1981 #92659 üzenetére
Bp belváros, kb. bármelyik társasház, annyi wifi bssid van hatósugárban, h. ha 11 helyett 111 szabad csatorna lenne, akkor se lehetne egymás zavarása nélkül használni. Na most ilyen körülmények között a wifi-n keresztüli 4K stream 100mbit-hez közeli átvitelnél korántsem zökkenőmentes.
-
Celtis
veterán
válasz
torma1981 #92634 üzenetére
Megnéztem az LG és a samsung jótállási jegyét is. Mindkettőben írnak az alkatrészcsere következményéről. A samsungé egyértelmű.
A terméknek az alapjótállás időtartama alatt elvégzett kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a jótállás újból kezdődik. Ezt a szabályt kell alkalmazni arra az esetre is, ha az alapjótállás időtartama alatt elvégzett kijavítás következményeként új hiba keletkezik. (Ptk. 6:163. § (5))
Ezt a jogszabályt linkeltem én is, de ez valójában nem a jótállás, hanem a kellékszavatosság elévülésére vonatkozik. Ennek ellenére láthatóan mégis a jótállásra értelmezik.
Érdemes figyelni, hogy csakis az alap jótállás (3 év) ideje alatt érvényes ez az újraindulás. -
Suri84
kezdő
válasz
torma1981 #92605 üzenetére
Nem szeretnék veszekedni nem azért írom, de nálunk Sk-n ez úgy van ahogy irtam. És mivel EU, sanszos, hogy mindenhol nagyjából így lehet. Nem indul ujra semmilyen gari... Csak meghosszabbodik... hol érné meg a gyártóknak ez? Pl majdnem 5 év után bizonyos alkatrészek esetén ujra 2 vagy 3 év garit adni? Akkor ez igy menne a végtelenségig. Pl tegyük fel, hogy 4,9 ev után panel csere, tovább fut a panelre a gari, majd 2 éven belül ujra csere és igy tovább 2 évente. Lehetetlen, szerintem ezzel ne áltassa senki magát, max 5 évet lehet kicsiholni a plusz garival.
-
Suri84
kezdő
válasz
torma1981 #92597 üzenetére
Hát nem hiszem, hogy újra indulna bármi is. Én úgy tudom, hogy annyival hosszabbodik a jótállási idő amennyi idő eltelt a hiba bejelentése es az elhárítása között. Pl ha 2 hónappal a végleges gari idő letelte előtt elmegy a panel és tegyük fel 2 hétig tart ameddig megcsinalják és ujra tudod használni a tvt akkor 2 héttel hosszabbodik a gari idő. Lehet, hogy tévedek...
-
ricsip
addikt
válasz
torma1981 #92580 üzenetére
És ha valamiért cserélni kell a panelt újra indul a gari idő
Szerintem nem úgy van az. Csak a cserélt alkatrészre lesz újra 1 v. 2 év jótállás v. szavatosság. Azaz itt csak az új panelre indul újra. Ha 1 héttel panelcsere után beszarik a tápegység is (ha külön van az alaplaptól, gondolom igen), az megint teljesen zsebbenyúlós játék lenne.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
torma1981 #92580 üzenetére
2022 -es árakat láttam, ott
24 ezervolt a panelcsere munkadíja. 4 ezer forint a kiszállás Budapesten, vidékre pedig további 150 Ft/km. Ami korlátozott jótállás esetén érvényes, a kötelező jótálláson túl, amiben nincs benne, ha kell egyéb alkatrész is, ami szintén fizetős.Persze még mindig olcsóbb, mint kifizetni a panel árát.
Szerk.:
Jah nem... 16.510 a munkadíj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest