Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Microsoft Rewards
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
NateDogHUN
tag
LG CX OLED TV Review (2020)
[link] -
Mosqu!to
addikt
Most néztem át a telekomos CX papirokat, és 1 év garnaciát láttam említve. Ez lehet? Nem kötelező a 2 év EU-ban?
-
Doma88
tag
Helló mindenki!
Olvasgatom a fórumot és többször is látom a "panel lottó" kifejezést. Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ha valóban hibás panelt sikerül kifognia az embernek akkor hogy működik a panelcsere? Azt a részét tudom, hogy LG oldalán regisztrálni majd ott jelezni a hibát stb., én inkább arra lennék kíváncsi, hogy mikor lehet hibás panel esetén szólni? Ha pl.: foltosodás, felhődödést lát az ember a bekapcsolás után és pár óra használat után sem javul akkor lehet szólni? Vagy több tíz órán keresztül be kell járatni a TV-t és ha utána is fennáll a probléma akkor lehet panasszal élni? Esetleg ezek nem is számítanak hibának csak a pixelhiba, banding stb. miatt cserélnek panelt? Hányszor lehet eljátszani ezt a "rossz a panel, cseréljék ki" témát? Illetve a garancia időtartama alatt bármikor lehet panelhiba miatt szólni vagy ez is olyan mint a pixelhiba, hogy 3 nap garanciát vállal rá a gyártó?
Egy 65-ös CX-szel szemezek, de mielőtt beleugranék szeretném tisztán látni a dolgokat.
Válaszokat előre is köszönöm!

-
arn
félisten
mikor szoktak oled tvekre szezonalis kedvezmenyek lenni? tavaszig siman raer.
egy 65oset szeretnek, talan kozol lesz rakotve, de foleg plex/amazon/youtube futna rajta (nvidia shield nelkul jo lenne).
melyik tipusok ajanlottak most? lg cx? 1900 eur jo ar erte?
-
Mosqu!to
addikt
PC-ről (RTX3080) a 4K @ 120 Hz + G-sync működik már a CX-en?
120Hz beállítását egyáltalán nem ajánlotta fel Windowsban, amikor pedig a HDR-t engedélyeztem akkor meg fekete kép lett.
10 méteres chipes fiber optical HDMI2.1 kábellel kötöttem össze a géppel, átállítottam az adott HDMI-t a tv-n PC módba.
Van még valami teendő?
-
alaves
addikt
válasz
dani0113
üzenetére
Gradient teszt: [link] [link]
Ha CX a TV, akkor úgy tudom javították az új fw-ben a "raised black" problémát, a szabálytalan gamma követéssel nem tudom csináltak-e valamit. A vertical banding mértékét pedig te tudod, hogy el tudod-e fogadni (az kijelző sajátosság, csere után lehet jobb vagy rosszabb is). -
válasz
NateDogHUN
üzenetére
Nem tudom mik az igények,de én mivel több helyről nézem a tv-t az előzőhöz ezt vettem és a CX-el is hibátlan. Nagyon masszív cucc és kibaxott jól állítható mindenféle irányba, kifelé is kb 60centit lehet húzni és arra forgatod amerre akarod.
-
demeterf2
tag
Szia/sziasztok!
Jó ezt hallani, hogy szuper lett a csere panel!
Pontosan egy hónapja van meg a 65-ös CX-em. Nagyon imádom szuper készülék, de nekem is banding hibás. Az itt olvasottak alapján regisztráltam az Lg oldalán és jelentettem a hibát hétfőn dél körül.
Még aznap másfél óra múlva hívott az ügyfélszolgálat. Mondtam, hogy látom néha játékoknál és más tartalmaknál is.
A beszélgetés végén mondta, hogy továbbítja akkor a szervízes kollégáknak az ügyet.
Másnap vagyis most kedden már jöttek is házhoz! Megnézték, látták a hibát. A szervízes bácsi végül telefonált kétszer, mert az ő telefonjukon nem sikerült rendesen lefényképezni a dokumentálás miatt, de mondták neki, hogy ha látszik akkor rendelnek panelt.
Elmentek és most várom a hívást amikor jönnek. Lehet idén már nem ér ide, de nagyon gyorsan intézkedtek.
-
TRobi86
csendes tag
Sziasztok!
A CX-hez csatlakoztatva van egy soundbar, és eddig hibátlanul működött, de a legutóbbi frissítés óta bekapcsoláskor állandóan néma lesz, hiába kapcsolódik be a soundbar. Át kell állítanom a TV-t belső hangszóróra, és utána visszaállítani hdmi arc-ra, úgy lesz csak hang. Miért lehet ez? -
Na lecseréltem a B8-at én is CX-re.
Meg vettem egy 1.5m-es AQ pearl 48 HDMI kábelt is hozzá.A 4K/120Hz/HDR/10bit ok. Megy, szép, fasza.
De amint a gsyncet is hozzákapcsolom, néha egy-egy villanás figyelhető meg windows desktopon is. Ez mitől van? Gsync off-on jó. -
válasz
rodman73
üzenetére
Én két nap után vittem vissza a Q82T-t a médiába és rendeltem meg a CX-et.
Ég és föld a két TV.
Ha még nem volt OLED TV-d akkor a Samsunggal nagyon elégedett leszel, ha viszont igen akkor szerintem esélytelen, hogy a mellett dönts..
Igaz nekem a panel nem volt a legjobb benne és kértem is csere készüléket ami most ért ide szóval lassan össze pakolom és kíváncsi leszek, hogy még rosszabb-e a fehérnél..
Ezt leszámítva szerintem 3-4 évig nem kell TV cserén gondolkoznom!
-
válasz
rodman73
üzenetére
Nekem tegnap ott volt a Q80T és egy LG oled egymás mellett a Médiában. Ég és föld a különbség. Jó a qled, de csak addig, amíg nem látsz oledet. Csábító az ára, mert a 65-ös ha jól emlékszem 500 ezer volt, a CX meg ugyanebben a méretben 670 környékén volt leárazva, de én mindenképpen oledet vennék ezek után is. Ha sok logós műsort néztek, akkor talán elgondolkodnék a qleden, de amúgy meg mintha nem egy kategória lenne a kettő. És tényleg, nem is játszanak egy ligában.
-
rodman73
aktív tag
válasz
Chaser
üzenetére
Tudom, hogy ez Oled topik, de megmondom őszintén nagyon csábít a 65 collos Samsung Q80T. A másik kiszemelt pedig az LG CX hasonló méretben és leginkább ami a csábító a Samusng ára. Érdemes várni inkább az LG-re szerintetek vagy vegyem meg a Samsungot? Tud annyival többet az LG mint a Samsung, mint amennyivel többe kerül? Mert akkor írok a jézuskának, hogy idén karira nem kell semmi, csak lóvé.
Főleg netflix, kis tv, kis xboxozás menne rajta. (ha jól tudom a Samsung is tudja a 4k/120 hz-t) -
alaves
addikt
válasz
lordring
üzenetére
A BX alternatívái, persze nem ma, hanem még karácsonyig esetleg akciósan lemehet 400 alá, ha szerencséd van (de inkább tavaszra):
-SONY 55A8BAEP (CX-el azonos vagy annál jobb mozgásmegjelenítés)
-PHILIPS 55OLED805 (CX-el azonos vagy annál jobb mozgásmegjelenítés)
-PANASONIC TX-55HZ980E (szidják, de szerintem nem lehet gyengébb mint a BX) -
válasz
birorichard
üzenetére
Nekem is most 1hetes a cx, van több függőleges csík is, pedig járatom ahogy javasoltak stb, de használat közben eddig kb csak egy játékban lattam, szóval igazából nem izgat mert biztos nem állnék le emiatt egy csere procedurat kezdeményezni, gyönyörű a képe!

-
Pityke78
őstag
Épp az előbb néztem meg a Tenet című filmet 4K verzióban (66 GB) és a mellékelt jelenetnél elég érdekesen jelenítette meg fent a lámpát a TV (LG CX).
Ez másnál is így látszik a lejátszás során? Amúgy egy külső X96 Max+ lejátszóval játszottam le a filmet.
Ha valakinek van kedve, esetleg ránézhetne.....
Köszi
-
finu
tag
Sziasztok!
Most váltottam B7-ről, CX-re de nem tudom előcsalogatni a lépegér funkciót a beépített lejátszó használat közben. A B7-nél elég volt csak erősebben megrázni a távirányítót és elő jött a mutató, mi a trükk? A választ előre is köszönöm.
-
flake
csendes tag
Hali. Szerintetek ez így rendben van? Mármint ezt látom Apple Tv-n, ha PC-ről streamelek egy 4:2:0-ás, 10 bites filmet LG CX-re. HDR logó megjelenik, és én látom is, hogy HDR, de már ott tartok, hogy semmiben sem vagyok biztos. Dinamika és képkockaegyeztetés be van kapcsolva. HDMI kábelnek tudnia kell a HDR-t. Illetve, úgyanúgy ezt látom konzolról is hiába HDR a tartalom. Dolby Vision esetén szintén... A logókat (HDR, Dolby Vision) minden esetben mutatja a TV. Ez bug vagy valami gond van nálam?
-
Rowen
csendes tag
Sziasztok!
LG OLED 55 Cx-ről van valakinek komolyabb tapasztalata? Filmezésre és játékra használnám, ezt vagy egy C9-et ajánlanátok inkább? Olvastam hogy a C9 jobb elvileg, van alapja? Köszönöm!
-
Abanga
csendes tag
Sziasztok! Van valakinek tippje arra hogy miért nem tudom a tv-t (cx) összekapcsolni az LG ThinQ alkalmazással? Az első pont amikor a számokat kell beírni még ok, de a második után csak gondolkodik azután meg semmi...Már ha ez így érthető volt
-
Pityke78
őstag
LG CX-nél nem lehet olyat, hogy külső HDD-re veszek fel egy TV műsort és közben én egy másik csatornát nézek?
Ha elindítottam a felvételt egy csatornán és utána csatornát akarok váltani, akkor leáll a felvétel.
Nincs ilyen párhuzamos felvétel, TV nézés opció?
Köszi
-
xerobyte
aktív tag
Lehet el*** a CX77-re várást
, de mostanra reppentek fel azok az infók a 2021-2022-es modellekről, amiket meg akartam várni... így jártam a jelek szerint.
Lényeg a lényeg: idén (karácsony előtti kiszállítás) szinte biztos, hogy nem lesz CX77 már a MediaMarkt webshopban, a nagy boltokban már benn sincs, a Mammutban pl. a kiállítottat is eladták.
És valóban 2020-ra 1,15milliós black friday-es ár volt az alja, aki akart ott 'kellett' venni.
Jelenleg egyébként berendelik neked az LG promóteren keresztük, de nyilván az 1.9 milliós kamu teljes árhoz mérten """akciózzák""" 1.6m-ra.
Gondoltam megosztom, hátha valaki még karácsonyra gondolkozik ezen.
Edit: 2021Q1-ben valószínűleg még lesz pár darab, az árra a srác nyilván nem mondott semmit, csak annyit, hogy ha megy is, ő nem várná 1.15 alá sokkal, az nagyon jó ár volt szerinte. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Még a HDR-t is levettem 70-re, 77-es CX-en este kifolyik a retinám a brutális fénytől.
-
Srácok, valaki mondja már el, hogy miért a meleg 2 elvileg a referencia szín? Hát nekem ez CX-en olyan sárga, hiába állítom Rtings vagy bármelyik teszt alapján, számomra ez minden csak nem valósághű szín.
-
kokobe
őstag
válasz
KnicksFan
üzenetére
Hali!Mindenképp a cx-et venném alpha 7 gen 3 nem alpha 9 gen 3 tehát lényegesen jobb a video processingje a procinak.Ha nem a gaming az elsődleges a gz950-es panát nagyon javaslom vagy a hz980-at nálam mozira idei best buy ráadásul talán az egyedüli matt paneles oled valami csoda.Alig tükröződik...
-
Madwe
nagyúr
válasz
KnicksFan
üzenetére
Keress rá a topikban, kb naponta előkerülő kérdés
röviden: jó tv a bx is, cxnek jobb a mozgásmegjelenítése. Ugyan a kiállított oledeket nem érdemes referenciának nézni a nagy fényárban de a mozgásmegjelenítés pont olyan amit ott el tudsz dönteni hogy zavar e.
bfi-vel a bx megjelenítése se rossz, cxnek jobb a deblur dejudder leképzése. -
KnicksFan
csendes tag
Sziasztok! Ismét felteszem, hátha valaki tud segíteni: Érdekelne a véleményetek. 55" LG OLED tévét tervezek venni, egy LG UM7450-es IPS LCD-t váltana. A BX és a CX van képben. A BX jobb lenne, mert olcsóbb és a talpának kevesebb hely kell, a CX nem férne el a mostani TV bútoromon. Azt láttam, hogy a képfeldolgozó chipben van különbség a kettő között, de vajon másban nincs? Van valakinek BX-e, ha igen, mi a véleménye róla? Van inkább vegyem a CX-et? Köszi.
-
EasyLife
aktív tag
Valaki használ ps5-t c9 mellett esetleg cx. Rám írna privátban. Érdekelne, hogy állította be őket!
-
Cx-en Feliratos filmekhez van valami tanács? Nem HDR cuccokat 30-40es fénnyel ajánlott kb? Feliratnak állítsak más szint? Nem néztem még miket tud a gyári lejátszó, de olyan nagyon sok cuccot nem nézek, max 2-3naponta 1db1oras sorozat részt vagy ilyesmi. Jelenleg járatom meg a tv-t 30as fénnyel sima 4K YouTube termeszetfilmmel.
-
kolosszus87
senior tag
Nem vagyok LG párti, LG CX-et elsősorban a 4k 120hz, a rohadt alacsony input lag és oled mivolta miatt a legajánlottabb játékra, de általános képminőségben game módban ettől még nem biztos h a legjobb lesz. PS5-höz pl. a Sony XH90 is a legajánlottabbak között van, az FALD led, de igen komoly képminőséggel és nem túlszaturált mint a Samu Qledek. Ettől független kizártnak tartom, hogy a CX olyan szar lenne mint amit Crus itt előad, ez egyszerűen lehetetlen, mint ahogy az is h a tv hibás lenne, nem hallottam még olyat, hogy egy tv teljesen jól működjön csak az egyik képmódja lenne szar! Ez a Zeldás kép meg szörnyű, de nem fakóság miatt, hanem mert színek teljesen el vannak mászva rajta, túlszaturált nem kicsit, barna szín már majdnem vörös rajta és a többi....
-
kolosszus87
senior tag
Van még egy ötletem, Add el a CX-et a faxba és vegyél egy Sony A8-at...Sony tv-k game módja a legjobb általában, mivel ők a PS gyártó cég is így figyelnek rá, hogy a game mód a lehető legjobb képminőséget adja. Ha azzal elégedett leszel akkor ok, ha azt is leszarozod akkor nálad van a hiba ez tuti.
-
Pelican
őstag
"Neeem... nem az OLED game modejáról jelentettem ki, hogy szar, hanem a saját tv-m, vagyis a CX-em game módjáról jelentem ki, hogy szar. Méghozzá egy nagy rakás."
A fenéket, ne hantázz már, számtalanszor leírtad nagy arccal, hogy az OLED általában szar játékra.
Pl itt:
"Nagy és drága tanulság, hogy gamingre ezek a kijelzők nem alkalmasak."Nem értem, hogy mit akarsz itt elérni ezzel a folyamatos trollkodással...
Szerintem senkit nem fogsz meggyőzni, hogy szar az OLED játékra, hiszen itt sokan játszanak rajta és semmi gondjuk nincs.
Ha gondod van a tévéddel, hívj ki egy tévészerelőt, ne ide írkálj hülyeségeket. -
Crus
addikt
Ahhoz képest elég sokan nézik és like-olják amit mond. Nem állítom, hogy igaza van, csak az autópályás hasonlatodra reagáltam, de gyorsan találok a redditen is olyan hsz-eket, ahol a fakóságot és a game módot ekézik. Nem biztos, hogy mindenki hülye ám... max a szeme más, vagy szar a hardvere, tv-je.
Egyébként nem csak a Colorimetry-t állította, hanem a Mastering Peak-et, Mastering Colort, Max CLL-t is.
5 éve??? Akkor neked nem CX-ed van! Ja kérem, ismerős B9-en én is gyönyörű színeket láttam a PS4-én!
Neeem... nem az OLED game modejáról jelentettem ki, hogy szar, hanem a saját tv-m, vagyis a CX-em game módjáról jelentem ki, hogy szar. Méghozzá egy nagy rakás. Itt lennél az arcod lekaparnád a képtől, hogy ez meg mi?! Na ehhez képest a FALD gyönyörű volt, holott ott is voltak kifogásaim, de kezdem felértékelni.
-
KnicksFan
csendes tag
Sziasztok! Érdekelne a véleményetek. 55" LG OLED tévét tervezek venni, egy LG UM7450-es IPS LCD-t váltana. A BX és a CX van képben. A BX jobb lenne, mert olcsóbb és a talpának kevesebb hely kell, a CX nem férne el a mostani TV bútoromon. Azt láttam, hogy a képfeldolgozó chipben van különbség a kettő között, de vajon másban nincs? Van valakinek BX-e, ha igen, mi a véleménye róla? Van inkább vegyem a CX-et? Köszi.
-
dvd24
senior tag
Szevasztok!
Az normális, ha egy CX és PS4 Pro kombón a HDR játékok alatt a colour format YCBCR422 8b TM vagy valamit rosszul állítottam be és lehetne 10 bites is?
-
CX kérdés. Én vagyok hülye vagy tényleg nincs óra a tv menujeben? Nem lehet sehol elovarazsolni, eddig egy gombnyomas volt.
-
Gigicuci
senior tag
Crus,
Teljesen mindegy hogyan érvelsz, rajtad kívül az egész világ le van nyűgözve a game módban lévő CX+konzol képétől. Ha nem ilyen a kép, akkor valami hibásan működik nálad, ennyi. De meggyőzni ne akarj már minket, nem a laposföld kongresszuson vagyunk.

Gondolom a kábelcserén már túl vagy, ugye? Nem tudsz esetleg másik PS4 játékról képernyőmentést feltölteni? Hadd lássuk mi is a borzalmat....
-
Madwe
nagyúr
Tehát most hirtelen te lettél a superhuman látó s az egész világ a vak. S amúgy is a tv meg a ps a szar, de te véletlenül se tehetsz arról h nem tudod beállítani a tévét. Mindenki hülye s szembe megy az autópályán csak te haladsz jó irányba, nem
?engem is zavar a tearing, frame drop de még a hibás frame pacing is. Várom is pl a ps5 esetében is azt a fránya vrr támogatást... nincs baj a szememmel, de a cx oleddel se

-
wulfi
tag
-
Linkelek három videót, ha bírod az angolt nézd ezeket végig alaposan és értsd is meg!! (PS5 PS4 majdnem ugyanazt kell csinálni és ugyanúgy működik), ha megérted mi merre miért, akkor nem lehet gond jól beállítanod a tévéd.
Kiindulásként reseteld a tévéd, ahogy Vincent is indítja.
[LG CX/ C9 Recommended Best Settings for Xbox Series X (4K@120Hz, VRR, HDR)]
[Best PS5 Video Settings Demonstrated Using LG CX OLED TV]
[You've Been Doing PS5 [Adjust HDR] Wrong... Here's How to Get the Best Settings]
Ha ezután se megy, akkor add ell a pics*ba és vegyél egy QLED-et megint és légy vele boldog.

Nem tudunk többet segíteni rajtad.(Azért megsúgom előre, hogy valójában mindent auto-n érdemes hagyni a konzolon, szóval nem kell semmit szarrá állítgatni, de azért jó lenne, ha megértenéd mi miért van, és nem tekergetnéd össze vissza a tévét meg a konzolt értelmetlenül. És a tévén is csak a HDMI PC név, deep color és game mode kell, meg a színhőmérséklet korrigálása, semmi más változtatás igazán.)
-
Abanga
csendes tag
Na akkor még egyszer. Hátha csak elsikkadt a kérdés...
Sziasztok! Van egy kis problémám. Adott egy Lg Cx és a csodálatos T-home
Na mármost hogy tudom megoldani hogy legyen tv csatorna listám? Ha megnyomom a giude-ot semmi. Sehogy se tudom behozni... És valamiért "behangolni" sem tudom a csatornákat.Ja és még egy apróság. A kijelzőt hol tudom kikapcsolni? -
Mankó
veterán
65-ös Pana FZ800-em van és megfordult a fejem, hogy egy 55-ös LG-re cserélnék. 2.8 - 3 m-ről a közeli gyors mozgásoknál, sokszor látok artifactokat, bekockásodást, vagy alakok körüli szellemképet. Főleg HDR-nél jelentkezik ez a dolog, távoli mozgásoknál semmi rángás, gyönyörű sima mozgások, a képe meg fenomenálisan jó. Lehet a forrás is bejátszik a problémába, Netflixen többször látom, mint pl HboGo-n, külső NAS filmeknél is ritkábban.
Sok állítgatás után arra jutottam, hogy nagy a tv erre a távolságra és lehet egy 55-össel javulna az összehatás.
LG CX-nél olvastam, hogy sokat javult a mozgás. Szerintetek érdemes lenne kisebbre váltani, vagy már javult annyit az LG mozgása, hogy bevállalhatom a 65-öst is?
Távirányító egyéb kényelmi funkciók nem érdekelnek, HM és Nvidia Shield van.
Mit tanácsoltok, ti milyen messziről néztek mekkora tv-t?
Köszi -
Abanga
csendes tag
Sziasztok! Van egy kis problémám. Adott egy Lg Cx és a csodálatos T-home
Na mármost hogy tudom megoldani hogy legyen tv csatorna listám? Ha megnyomom a giude-ot semmi. Sehogy se tudom behozni... Ja és még egy apróság. A kijelzőt hol tudom kikapcsolni? -
egomus
csendes tag
Sziasztok!
Az idei Sony A8-asnál az rtings azt írja az inputnál, hogy nem tud 4k 120hz-t, míg pl lg cx tud. Ez csak akkor számít, ha hdmin xboxozol mondjuk?4k filmeknél mi a helyzet, ha pl USB-ről nézem? -
Pityke78
őstag
Az lehetséges, hogy a LG CX automatikusan állítja, visszaveszi a fényerőt a használat során?
Mikor megvettem a TV-t, akkor a netflixen olyan vakítóan fehér volt a felirat, hogy eszméletlenül bántotta a szemem, ezért változtatnom is kellett a felirat színét átlátszóra.
Viszont most úgy vettem észre, hogy nem olyan erős a fényerő és visszaállítottam a felirat színét rendes fehérre és most már abszolút nem bántja a szemem, nem annyira fényes bármilyen képi beállításnál sem.
Ez lehetséges? Amúgy a TV szerintem nem ment 300 óránál többet mióta megvettem.
Köszi
-
h377
tag
válasz
Chaser
üzenetére
Valószínűleg hülye kérdés, de azért megkérdezem: lehet fényerősség eltérés a különböző méretű, de azonos gyártmányú és modellű TV-k között? Akár a kisebb, akár a nagyobb javára.... Tehát egy 55" LG CX rendelkezhet nagyobb fényerővel, mint egy 65" CX, vagy fordítva? Köszönöm!
-
rodman73
aktív tag
LG CX 65 collos méretben hol a legolcsóbb most ahol lehet venni plusz garanciát és kiszállítás is van? A plusz garanciát meglehet venni utólag is amúgy? Bár majdnem elcsábultam egy q80t felé, de azt hiszem ha csere lesz akkor már inkább lg. Most egy q6-os 65 collos tv-m van 2018-ból.
-
válasz
daneel_hu
üzenetére
55”.
#52931 Köszi, nem ez tart életben és nem is néztem eddig utána mivel nem foglalkoztatott a tv igazából egy két hete lett ez nálam aktuális a tv csere és azóta olvasom mi a helyzet és mik lehetnek a hibák.
#52932 Köszi!
#52933 Valóban nem tudom és fogalmam sem volt milyen a jó meg milyen nem. B9 valamiért a használt dolog idegesitett, de az már a múlté. A Q82T az Oled után ég és föld volt szóval most a CX azért lett, mert ez a legújabb és talán a legjobb ami számomra elérhető árban van meg fel millió alatt.
#52934 Lehet az lesz így logikusnak tűnik.
#52935 Köszi, egy két napot várok vele és igazából azóta nem is vettem észre. Sőt lehet amúgy sem vettem volna, ha nem “keresem”.

#52940 Köszi, lehet az a tuti.

-
Celtis
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem semmi.
de kicsit várok amíg elul a por itthon, mert pár hét alatt 5 Tv is volt a nappaliban. (szerk. a CX előtt) -
Pro Koryak
addikt
Ez a hiba elég durva így a képeken.
11.23.
vettél egy hibátlan, fél éves használt B9-et, még 4,5év plusz garival.
"Szóval a napokban sikerült beszerez én egy LG B9 Oled TV-t és egyszerűen fantasztikus minden téren. Gyönyörű a kép és a hangzás is fenomenális. "
szöveggel11.27.
lecserélted egy Q82T lcd-re a hibátlan, fantasztikus oledet12.01.
vettél egy CX-et, amivel lehet most kezdődik a szop..Szerintem még te sem tudod mit akarsz. Vegyél egy képcsöves, aztán egy plazma tévét is. Valamelyik talán jó lesz. Esetleg egy projektort, azon nem lesz tingtingliting...

-
undercover
őstag
Üdv! Ha szeretnék egy CX-hez egy nagyon jó hdmi 2.1-es kábelt mi számít most a legjobbnak? Mert van pár lehetőség és tudom, hogy nem mindegyik ugyanolyan jó.
-
Segal
veterán
válasz
Locutus
üzenetére
Piszok egyszerű a megoldás a problémádra.
Megrendeled a neten a BX-et, elmész érte vagy kiszállítják és van 14 napod eldönteni hogy bejön neked vagy sem. Ha nem akkor visszaviszed és elhozod a CX-et.
Szerintem mennie kell a G-Sync-nek, de persze ezt ne kezeld tényként csak részemről egy gondolat. A 2019-es tv-k kapták pluszba ezt. A 2020-as szerintem alapból tudja.
Enyémen a dobozon is ott van eleve a G-Sync felirat.
A többi az 100% hogy megy. A kábel a nagyon fontos, mert az viszont okozhat problémákat ha silány. -
Fényerő?
20-on használom a B8-at is... nem hiszem, hogy ez releváns különbség lenne. Vagy HDR csúcsfényben annyira észrevehető?
Igazából engem csak a hdmi 2.1 gsync 4k120 miatt érdekelne a váltás B8-ról, mert amúgy ezzel is teljesen elégedett vagyok.
60-80e ft különbséget nem látom megalapozottnak a BX CX között. Ugyanakkor alig találni bárkit a neten, aki BX-szel és Amperrel használna Gsyncet. Szóval lehet elhamarkodott lenne a döntés még. Attól tartok, hogy nehogy ehhez a szükséges firmware updatet (ha egyáltalán kell, ez se derül ki sehonnan) csak majd valamikor egyszer hozza ki az LG... vagy akkor se. -
Landon
addikt
Én őszintén a horizontal banding, crosshatch pattern miatt néznek csak test slide-okat már. Ezek olyan dolgok ami miatt instant visszavágnám a TV-t. Tinting, vertical banding, es halott pixel is lesz mindig. Ha contentben nem látod akkor nagyon nem stresszelnek rajta. Erre jok a fentebb említett sorozatok bizonyos részletei.
A héten cserél az LG panelt nálam 55-os CX-en, 3 kövér horizontális csík miatt.
Nagyon kíváncsi leszek de már őszintén belefáradtam a folyamatos stresszelesbe. 
-
válasz
Landon
üzenetére
Ez egy hasznos komment köszi.
Nekem holnap jön a CX, de ezeket végig nézem rajta és csak utána teszem be a helyére, mert lehet egyből kerek is másikat.
Bar remelem jót fogok kifogni belőle és nem kell ilyenekkel szórakozni, de azért majd félmilliós tétel esetén azért nem tolerálok sok hibát..
-
Landon
addikt
válasz
nightsong
üzenetére
Én a helyedben ezt tenném:
-HA valóban nagyon zavar a tinting (minden TV-n lesz valamennyi. Aki azt állítja neki nincs pici sem, kérem a képet ide a topicba
) akkor gondold át még egyszer a dolgot és hogy megéri e a következőket:Mielott eldöntöd hogy cserélsz, minden szir-szart nagyítóval nézz át a TV-n. Ugye ez nem egy túl jó ötlet ha kicsit is úgy érzed nem cserélnél mert ha keresel akkor találsz problémát.
Amennyiben mégis tesztelnel, ezeket nézd meg:
1: 5%, 2%, 1%-os slide-ok este, vaksotet szobában a következő képi beállításokkal: expert dark, oled 30.
>Amit ez kihozhat problémaként:> Vertical banding
> Vignetting
> Reverse vignetting
> Panel egyes részei világosabbak mint mások2: Sarga, bézs, fehér slide-ok, Cinema PM-ban.
>Amit ez kihozhat problémaként:> Horizontal banding - sajnos több 2020-as panelt erint. Egyenlő távolságra lévő halvány szürkés, horizontális csikok. Rendkívül zavaró játékoknál amikor a kamerát fel-le mozgatod egy világos, egyszinubb hátteren.
> "Grid/crosshatch pattern". Sajnos ismét csak több 2020-as panelt erint de inkább HDR tartalomnal látszik valószínűleg a peak brightness függvénye is a dolog de többen látják SDR fehér test slideokon is. Úgy néz ki mintha egy szabályos apró haloszeru minta lenne a kijelzőn.
> Tinting - ez adott ugye.
3: The Meridian, Marco Polo, es egyéb az AVS Forum CX Owners kezdő post-jában fellelhető sorozatok adott részletének megtekintese.
>Amit ezek kihozhat problemakent:> Tolerancia feletti, túlzott poszterizacio. Sokan állítják a 10-es széria bizonyos panelei túlzott mértékben eredményeznek poszterizaciot és a problémát csak a panel cseréje oldja meg.
> Colour banding - hasonló történet mint a poszterizacio.
> Macro blocking - szintén kép feldolgozási problémábol adodo gond hasonlóan a felső kettőhöz.
> A fentieken kívül kihozhatnak meg vertikális bandinget és más egyéb nearblack/grey uniformity problémát.
4: halott pixelek. Már csak hab a tortán ha van.

Na ha ezen mind átment a TV és még mindig meg vagy vele elégedve akkor én lehet nem cserélném. Kiváltképp ha annyira nem látható a tinting amennyire az elején írtad. Az esélye hogy a fenti problemakbol jelen lesz egy vagy több szignifikansabb mertekben sajnos nagyobb mint kéne.
-
Nonner
tag
válasz
KTTech
üzenetére
Köszi a részletes választ! Ennek tudatában a HZ980 biztosan kiesett a jelöltek közül. Lényegében filmnézésre kis kompromisszummal, de költséghatékonyan a CX lenne ideális választás, drágábban, de jobb minőségben viszont egy Pana HX1000 + Nvidia Shield TV Pro kombó. Az OPPO 203 maradhatna a gyári lemezekhez és letöltött tartalmak felskálázásához, amíg a formátumtámogatás erre lehetőséget ad, netes tartalmakra pedig a Shield TV.
A Pana HX1000 és 1500 csak a hangrendszerükben tér el egymástól, tudásban, mozgásmegjelenítésben, szolgáltatásokban stb. ugyanaz a két modell? Köztük már nincs akkora árdiffi.A tv hang nem számít, házimozi erősítőt használok, ha csak ennyi a különbség, akkor elég a HZ1000.
Hol lehet megtekinteni a Pana OLEDeket? Sajnos azt tapasztaltam, hogy több megyeszékhelyen lévő Mediában és Euronicsban egyáltalán nem tartanak. Sony még akad elvétve... hihetetlen, hogy visszaszorultak erről a piacról a japán tv gyártók az utóbbi években...
-
Nonner
tag
Köszi a részletes választ! Ennek tudatában a HZ980 biztosan kiesett a jelöltek közül. Lényegében filmnézésre kis kompromisszummal, de költséghatékonyan a CX lenne ideális választás, drágábban, de jobb minőségben viszont egy Pana HX1000 + Nvidia Shield TV Pro kombó. Az OPPO 203 maradhatna a gyári lemezekhez és letöltött tartalmak felskálázásához, amíg a formátumtámogatás erre lehetőséget ad, netes tartalmakra pedig a Shield TV.
A Pana HX1000 és 1500 csak a hangrendszerükben tér el egymástól, tudásban, mozgásmegjelenítésben, szolgáltatásokban stb. ugyanaz a két modell? Köztük már nincs akkora árdiffi.A tv hang nem számít, házimozi erősítőt használok, ha csak ennyi a különbség, akkor elég a HZ1000.
Hol lehet megtekinteni a Pana OLEDeket? Sajnos azt tapasztaltam, hogy több megyeszékhelyen lévő Mediában és Euronicsban egyáltalán nem tartanak. Sony még akad elvétve... hihetetlen, hogy visszaszorultak erről a piacról a japán tv gyártók az utóbbi években... -
xerobyte
aktív tag
szerk. @hito -nak ment volna válasznak.
Képi tudásban a 8, 9 és X széria nagyon közel van, laikusként nem sok differenciát lát az ember. Lehet hegyezni a 9-esek plusz fényerejére vagy ha valakinek a BFI a fétise valami furcsa oknál fogva, akkor annak a fejlődésére a CX-nél.Ami nagyon lényeges, az a gaminghez kapcsolódó funkciók halmaza, amik a HDMI 2.1-el érkeztek meg a 9-es szériába. Emiatt a 8-asok kvázi elavultak, HA a gaming future proofing számít. A gyakorlatban én 8-ast a 9-es vagy X-es helyett csak akkor vennék már, ha alkalmi vétel (értsd legalább 40%-al olcsóbb)
-
nightsong
csendes tag
válasz
nightsong
üzenetére
Sziasztok!
CX55 tulajoktól kérnék infót!
Az érdekel, hogy mennyi esélyem van, hogy tökéletes panelt kapok?
Nemrég vettem egy 55CX-et és banding egyáltalán nincs rajta, de ennyi tinting akad:
[link]
Élőben nem ennyire feltünő, de ha keresem látom. Viszont csak teljesen fehér (világos szürke, és sárga képeken sem látszik) képen látszik, teszteltem havas természetfilmmel, ott keresve se lehet látni. Itt a képen látszik, de élőben nem láttam
[link]
Viszont tegnap egy olyan videót néztem, ahol egy fehér fal előtt dumált valaki, ott észrevettem. Tehát filmeknél nem látni, csak ilyen speciális esetekben.
Nektek mennyi tinting van, létezik egyáltalán tökéletes panel?
Nem akarok beszopódni a cserével, hogy esetleg bandinges panelt kapok vagy, hogy az 5. panel lesz a jó, annyit nem ér...
Előre köszi a tapasztalatokat!
-
Norbi8
csendes tag
Sziasztok ! Két hete vettem LG OLED 55BX-et Black Friday akció keretében az EMAG-nál az eddigi legjobb, 340ezer ft-os áron. Kicsit tartottam tőle, mert irtatok pár negatívumot, de ennyi volt a keret, nem akartam 400ezer vagy felette költeni. Ráadásul első LG tévém, nincs tapasztalatom korábbról.
Bár nem láttam egymás mellett a két tévét BX-CX, az MM-ben meg csak a CX volt kitéve, amin a fullos 4K promo tartalmat nyomatták, az nem volt annyira mérvadó.Pár napja hajtom a tévét és csak jókat tudok róla mondani.
- A kisebb fényerő ellenére is nekem sokszor kifolyik a szemem, ha 4K-ban mondjuk egy sötét szoba nyitott ablaka van a videón, vagy pl természetfilmet nézek... eszméletlen a képminőség.
- SD tévécsatorna nagyon gyatra, de a HD-kat szépen skálázza. Ha pedig letöltött HD filmet nézek, akkor érzésre az 1080p olyan, mintha egy Full HD tévén 720p-t néznék. Kicsit mosott, de elég jó ahhoz képest
- A tévét wifi-ről hajtom. Irták páran korábban, hogy baj van nekik, ugrál a felbontás, netflix vagy youtube-on. Én semmi ilyet nem tapasztaltam, a tévé röccenésmentesen viszi a 4K tartalmakat wifiről (pl netflix), hogy közben még laptopon töltöttem is egy másik 4K filmet, 20 MB/sec-el (300 megabites UPC netem van). Youtube ugyanigy. Minden tartalom 4K-ban indul auto és a telefonról átlőve (Huawei P30) is egy mp alatt csatlakozik és megy a 4K videó.
- A lassabb procival kapcsolatban én azt tapasztaltam, ami számomra negatív, hogy a Beállításokba és a Guide menübe a tévé kb 2 mp gondolkodás után lép be, onnan már gyors minden kattra, meg lehet szokni.Lenne pár kérdésem, biztosan tudtok segíteni:
- A tévécsatornákat nem tudom szerkeszteni, csak zárolni, visszaállítani. A csatornakeresésnél kiválasztottam, hogy Vodafone a szolgáltató. Nem az a baj, hogy "más szolgáltató" opcióra kellett volna tennem ? Samsung tévén ez volt korábban a probléma.
- Ahhoz hogy DolbyVision/Atmos hangot küldjön a tévé a Soundbarr-a, ahhoz elég az optikai összekötés vagy HDMI 2.1-en kellene összekötni a kettőt?
- Az utolsó dolog, nem tudom nektek volt-e ilyen problémátok, de a tévé tartozékok közül hiányzott a dobozból a hátsó takarólemez, ami eltakarja a tévétalp csavarjait. Irtam az EMA-Gnak az űrlapjukon keresztül, de semmi válasz egy hete. El lehet őket máshogy is érni vagy csak az üzlet maradt az Erzsébet körúton ? -
KTTech
veterán
válasz
Nonner
üzenetére
Ha számít az HBO Go, akkor a Panák kiestek, ugyanis nincs rájuk (ahogy Disney+ sem). A Pana 980 nem az igazi, főleg ha plazma után jönne. Kb. szörnyű a mozgásmegjelenítése... A HZ1000 már jobb, de ahogy írtam, nem erőssége a széles app választék (mondjuk erre én inkább vennék egy nVidia Shield TV-t... az AI upscaling messze felülmúlja a TV-k skálázási tudását, tehát médialejátszónak is jobb, SD és fHD esetén). Ezek alapján kizárásos alapon marad a CX. Az LG előnye a 120Hz/4K támogatás és a VRR, bár ez filmek lejátszásánál nem előny, viszont nem erőssége a near-black handling, és mozgásmegjelenítése is gyengébb a HZ1000-hez képest, de sokkal jobb a HZ980-nál.
-
Nonner
tag
Lassan aktuális lesz a régi Pana G30-as plazmám cseréje, amit nagyon szeretek.
Örömmel láttam, hogy most a Black Friday akcióban az "55-ös LG CX és a Pana HZ980 is beszerezhető volt kb 400e Ft-ért, talán csökkennek már az OLEd árak.
A CX mozgásmegjelenítése és felskálázása milyen, mik a tapasztalatok, mennyire kompromisszumos? A Pana HZ980 mozgásmegjelenítése nem az igazi, külföldi tesztekben olvastam, hogy még a GZ950 is jobb volt ezen a téren, itt valamit kispóroltak.
A HZ1000 ezen a téren sokkal jobb, csak a hangrendszerben gyengébb a HZ 1500-nál, tudásban, panelben ugyanaz a két modell? Mik vele a tapasztalatok? Magyar Panasonic oldalon nincs is fent...Pana felé húznék, csak ezek már árban annyival drágábbak...
Nálam a játék egyáltalán nem számít, nagyrészt házimozira használnám (kevés tv adás), 4K, HDR anyagok, sok gyári BD lemez, OPPO BDP203-as lejátszóval, ill, Full HD és régi SD anyagok lejátszása, felskálázása.
Számít még természetesen a garancia és a gyárilag telepített filmes alkalmazások pl Netflix, HBO GO, majd Disney, ill komolyabb médialejátszó telepítésének a lehetősége, mivel ebben a tv-k, főleg a Pana nem szokott remekelni és sajnos már az OPPO-ra sincs frissítés.Egyenlőre marad a várakozás és egy kifutó modellre lecsapás néhány hónapon belül.
Szerintem most az "55-ös HZ2000 Pana atomvétel volt 750-ért, akinek volt rá kerete.
A jövő évi LG és Pana OLED TV-kről van már valami információ, miben nyújtanak újat?
-
Na nálam eddig tartott a Qled.....

Két nap után vissza vittem a MM-be amíg volt rá lehetőség.
Nagyon megbántam, hogy eladtam a B9-et és elhamarkodott rossz döntés volt. Szépnek nyilván szép volt a Q82T is, de azért az a fekete nagyon bejött ahogy az Atmos is...
Mivel azért változást is akarok ezért a BX-et én elengedtem és inkább kiadok többet a CX-ért, de remélem az 3-4 évig toppon is marad!
-
-
wulfi
tag
válasz
jófejsrác
üzenetére
torma 1981
Hali.
Én pár napja Bx-et nyúzok, főként filmre, de konzolról befigyel egy kis játék is.
Filmeknél valóban észrevettem, hogy sötétebb részek el-elvesznek, de addig pöcögtettem a beállításokat még jó nem lett, hozzáteszem sötétben vagy besötétítve filmezek/játszok.
Sötét tartalmú játékkal eddig nem próbáltam, de mikor először kapcsoltam játékmódba konzolon majd megvakultam, ott én az oled fényerőt levettem elég rendesen, hogy kellemes legyen a szememnek.
A talp nem valami acélos...megtartja de stabil helyre kell rakni, hozzáérve elég billegős, mondjuk jövőhéten nálam falra kerül, így ez a része annyira nem izgat. Hangzásban és prociban a CX jobb, ahogy azt már más is írta. Proci szempontjából a felskálázás és a gyorsasága lehet meggyőzőbb, de még így is gyorsabb a Bx bárminél, amivel eddig dolgom volt, a felskálázás meg annyira nem izgat, ezek egyéni megítélés, fontosság kérdéseHa tehetitek válasszátok a Cx-et, jelenleg 50k a különbség annyit megér szerintem, én 65-ben vettem, ott már nagyobb volt a különbözet, ezért döntöttem a BX mellett, 55ben Cx-et vettem volna.
Ronam: Digis vagyok én is, ez nálam visszatérő probléma tv-től függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen routert?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- LG OLED 65 G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Újszerű Hisense 55A85K OLED TV 4K/120Hz
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 83S90D 3év
- LG 42C5 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- AKCIÓ! Asus Z170 Deluxe Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- 10+ db - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11G I 8-16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bár nagyon szajkózzák, milyen jó lett a mozgás a CX-en (szerencsére a múlt évi panán is az volt)

Na mármost hogy tudom megoldani hogy legyen tv csatorna listám? Ha megnyomom a giude-ot semmi. Sehogy se tudom behozni... És valamiért "behangolni" sem tudom a csatornákat.Ja és még egy apróság. A kijelzőt hol tudom kikapcsolni?

Vhiktor