Hirdetés
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Bluetooth-headsetekről általában
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HeZ_
csendes újonc
Megvártam az utolsó darabos leárazást MM-ben és 3 napja nézem a kalibrált 65CX3LA-t, mely 14 éves, 50"-os full HD-s plazmát váltott.
A két kalibrált képüzemmód az ISF világos szoba és az ISF sötét szoba névre hallgat és az OLED fényerő a különbségük (meg sem néztem részletesebben). Az SDR adások (főleg HDR után) mintha vékony ködön, felhőn át, kissé homályosak, pont mint a plazmán - ami analógos, mozis kép, ilyen a plazma, ezt kedvelem a rajzfilmhatású LCD-hez képest. A mad'am szerint én fekete-fehérben nézem a filmeket, szerintem ő meg a rikítóan vöröslő, napégetett bőrszínt kedveli
. A menü gyors, testre szabható, a távirányító 2,4 GHz-es, könnyen kezelhető.
A HDR pazar, kisüti a szemet, ahogy írták itt: "áll-leejtős", mintha egy vakítóan napfényes napon felhúzod a napszemüveget mert sok a fény és borotvaélesen, kontrasztosan, élénk színekben csodálod a világot vagy a vakító napsütésben bámulod a millió színű korallzátonyt és lakóit 15 méter mélyen a Vörös tengerben... A hang sokkal jobb a plazmánál, Bluetooth fejhallgatóval (Sennheiser HD4.50 BTNC) meg minimum kétszer több hallatszik, mint a hangszórón.
Sötétben nézem 2 méterről, ahonnan nem látszik hol a képernyő széle, hol kezdődik a háttér feketéje. A plazmán 21:9 képaránynál látszott az alsó-felső sötét csík, mert sötétszürke volt a fekete, OLED-en nem látszik.Hónapokig gondolkodtam, olvasgattam teszteket, fórumokat, kérdezgettem tulajokat, tapasztalatokat, melyiket válasszam: minőség vagy méret: OLED vagy 85Q60, 85Q70.
A lényeget már leírták előttem: a méret igenis számít ÉS az OLED a legjobb kijelző ma.
2 méterről sem nagy a 65"-os képernyő netezni, játszani. 4 méterről vagy nappali fényben meg úgysem látszanak a részletek, az SDR TV adásra jó - amit egyre kevesebbet nézek.Tinting, blur, nit, tükröződés, pixelhiba, menü sebesség, hang - ezekről a régi hajzselé reklámos vicc jut eszembe:
Tökéletes haj: London, szitáló eső, de a hajam tökéletes. Párizs, szikrázó napsütés, de a hajam még mindig tökéletes.65"-os OLED TV-t 2 méterről nézve HDR-ben Netflixet, Youtube-t, Londont, Párizst, Dubai-t nézve szarok rá milyen a hajam
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hálózati / IP kamera
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GTA VI
- Asztalos klub
- Milyen TV-t vegyek?
- Horgász topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év ÁRGARANCIA
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 7 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. A menü gyors, testre szabható, a távirányító 2,4 GHz-es, könnyen kezelhető.
Vhiktor