Hirdetés
- Három operációs rendszert kínál a NexPhone
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HeZ_
csendes újonc
Megvártam az utolsó darabos leárazást MM-ben és 3 napja nézem a kalibrált 65CX3LA-t, mely 14 éves, 50"-os full HD-s plazmát váltott.
A két kalibrált képüzemmód az ISF világos szoba és az ISF sötét szoba névre hallgat és az OLED fényerő a különbségük (meg sem néztem részletesebben). Az SDR adások (főleg HDR után) mintha vékony ködön, felhőn át, kissé homályosak, pont mint a plazmán - ami analógos, mozis kép, ilyen a plazma, ezt kedvelem a rajzfilmhatású LCD-hez képest. A mad'am szerint én fekete-fehérben nézem a filmeket, szerintem ő meg a rikítóan vöröslő, napégetett bőrszínt kedveli
. A menü gyors, testre szabható, a távirányító 2,4 GHz-es, könnyen kezelhető.
A HDR pazar, kisüti a szemet, ahogy írták itt: "áll-leejtős", mintha egy vakítóan napfényes napon felhúzod a napszemüveget mert sok a fény és borotvaélesen, kontrasztosan, élénk színekben csodálod a világot vagy a vakító napsütésben bámulod a millió színű korallzátonyt és lakóit 15 méter mélyen a Vörös tengerben... A hang sokkal jobb a plazmánál, Bluetooth fejhallgatóval (Sennheiser HD4.50 BTNC) meg minimum kétszer több hallatszik, mint a hangszórón.
Sötétben nézem 2 méterről, ahonnan nem látszik hol a képernyő széle, hol kezdődik a háttér feketéje. A plazmán 21:9 képaránynál látszott az alsó-felső sötét csík, mert sötétszürke volt a fekete, OLED-en nem látszik.Hónapokig gondolkodtam, olvasgattam teszteket, fórumokat, kérdezgettem tulajokat, tapasztalatokat, melyiket válasszam: minőség vagy méret: OLED vagy 85Q60, 85Q70.
A lényeget már leírták előttem: a méret igenis számít ÉS az OLED a legjobb kijelző ma.
2 méterről sem nagy a 65"-os képernyő netezni, játszani. 4 méterről vagy nappali fényben meg úgysem látszanak a részletek, az SDR TV adásra jó - amit egyre kevesebbet nézek.Tinting, blur, nit, tükröződés, pixelhiba, menü sebesség, hang - ezekről a régi hajzselé reklámos vicc jut eszembe:
Tökéletes haj: London, szitáló eső, de a hajam tökéletes. Párizs, szikrázó napsütés, de a hajam még mindig tökéletes.65"-os OLED TV-t 2 méterről nézve HDR-ben Netflixet, Youtube-t, Londont, Párizst, Dubai-t nézve szarok rá milyen a hajam
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- PHILIPS 55OLED759 140CM 4K OLED SMART 120HZ ! AKCIÓ!
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. A menü gyors, testre szabható, a távirányító 2,4 GHz-es, könnyen kezelhető.
Vhiktor