- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- A világ aktív okostelefonjainak negyede iPhone, ötöde Galaxy
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Hányszor?? Ez komoly?
Minden retkes éjszakai jelenetben pl - ennyiszer.
Én tegnap azt hittem hogy lefosom a bokám olyan fekete paca lett a TV bal harmadának alsó kétharmadában. Egy konkrét fekete négyzet alakult ki a kép legaljától a felső harmadig. Kb 25-30 centi széles volt (65")
Ez úgy tűnt fel, hogy nézem a Vajákot, 8-epizód, kb 4.perc, egy éjszakai jelenet, erdőben jönnek valami szumátrai patkány majmok világító szemekkel oszt megy a bunyó.
Itt svenkel szépen a kamera és ahogy a szemed ösztönösen követi a fákat egyszer csak láttam a "lyukat" a képi tartalomban. Annyira nagy volt és annyira sötét, hogy elsőre azt gondoltam magamban, hogy mekkora looser FC ez a brigád, hogy kibás anyagot tettek ki a netflixre.
De aztán persze minden jeleneten ott volt (a sötét jeleneteken belül persze) szóval jött a gyanú jéghideg mancsának szorítása, ezért beindítottam a mélytengeri epizódot az Our Planetből.
Persze ott volt mindenhol amikor a búvárgömbbel merülnek - azt hittem elsírom magam. Zsír új TV és kuka...
Youtube 5% teszt videó: Bámmm bele a pofámba, egy kb 1%-os fekete paca a körbe-körbe 5%-os szürkén belül, ami egy durván 25 x 50 centis téglatest volt... Ennek ennyi mondtam magamban.
Aztán ittam egy whisky-t, beállítottam a pixel mosást, mint utolsó lehetőséget és lefeküdtem vérig sértve aludni. Rohadjon meg az LG, talán ez volt az utolsó gondolatom...
Reggel első dolgom persze az 5% teszt video volt és mit látok? Na mit?
Makulátlan homogén képet!
Szóval ennyit erről - ez javítható és nem a világ vége. Kiderült aztán, hogy a párom aznap egész nap hajtotta a TV-t, reggel 7-től kb ment 12 órát és szerintem még annyira új a panel, hogy ilyenkor újra kell magát tanulnia - és erre nagyon jó a pixel mosás.
Szóval nó para uraim, nem volt egy fokkal jobb se meg rosszabb se a helyzet a plazmával.
Itt valaki említette, hogy ő odafigyel egy másik tulaj véleményére aki megjárta a VA LCD, plazma, OLED tábort, no, jelentem én is ilyen lennék: volt G20, VT50, VT60, aztán JU7100 VA paneles Samu, most meg OLED.
Bármikor csukott szemmel csak az OLED.
A plazma is ghostolt, bandingelt, feszültség esett amikor fényes pont volt, ez sávot húzott, vibrált, fals kontúrozott, rainbow effektezett, és még a jó ég tudja hány hibája volt.
A samum olyan felhős, olyan szar, hogy konkrétan nem is akarok róla beszélni. Egy vicc az egész.
Ez a szaros oled legalább meggyógyítja magát
és amúgy meg döbbenet szép a képe - össze sem hasonlítható semmi mással.Szóval szerintem fogadjuk el, hogy van egy über szép megjelenítő amit persze ugyan úgy atomjaira lehet a hülye tesztekkel szedni mint minden mást, cserébe ha nem ezt teszed, kicsit tudsz figyelni a tartalomra, befejezed a pixel geekinget, akkor amúgy a TV-zés legmagasabb elérhető élményét adja és emellett ne menjünk el szó nélkül!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Még Kheopsz fáraónak sem volt ilyen piramisa
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Spórolós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- További aktív témák...
- LG (77C47LA) 195CM 120HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- SAMSUNG (QE65S90FAT) 165CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG OLED55G42LW OLED evo 3+2 ÉV GYÁRTOI GARANCIA
- LG 48C5 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG 65G5 - 65" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
- Új Dell G15 Gamer FHD IPS 165Hz i7-13650HX 14mag 16GB 1TB Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
és amúgy meg döbbenet szép a képe - össze sem hasonlítható semmi mással.
Vhiktor