Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Honor Magic V2 - origami
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Úgy mondjuk tudsz HDR 3DLUT-ot csinálni (és így B8-on is szép additív lehet a színekezelés), ha SDR módban (koppra tolt OLED Fény-el és Kontraszt-al) készíted Wide gamut-ra (és célszerűen gamma 2.2-re), és azt mondod a madVR-nak, hogy 3DLUT-al szeretnél konvertálni HDR-ből SDR-ba.
Ilyenkor SDR módban marad a TV egy HDR film közben is, amiben max ~350 nit a fényerő (vagy még kicsit kevesebben, most fejből már nem rémlik pontosan, hogy ha 85-ről 100-ra húzod a Kontraszt-ot, akkor felkúszik-e a HDR mód szaturált R+G+B értékére az SDR fehér, vagy marad valami kis limit az SDR módon). Így persze nem olyan látványos/vakító a pontszerű csúcsfény, de minden mást úgy csinálsz, ahogy szeretnél, nem vagy ráutalva a TV gyári fix HDR színkezelésére (ami csak a 9-es sorozaton lesz elég szabadon piszkálható ... talán.., elvileg...).Ja, még a BFI... Igen, 24Hz-hez 2:3 juddert tesz rá !
! de 60Hz-es játékhoz ez nem gond és ahhoz szerintem kell (bár én PC-n kikapcsolom a blur effekteket, amit konzolon általában nem lehet, olyankor pedig mindegy lenne) és olyankor abszolút szokható a villogás, max 10-20 percig zavar és csak az első napokban (vagy ha hetekig nem láttál villogó képernyőt. pl. hosszú nyaralás / csereTV).
Az 50Hz sem akadozik (50+50=100Hz), de az tényleg vadul villog, nehéz és sokáig tart nagyjából megszokni (elhiszem, ha valakinek nem is sikerül), de ilyet én alig nézek (koax be sincs dugva).
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- SSD kibeszélő
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Battlefield 6
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
! de 60Hz-es játékhoz ez nem gond és ahhoz szerintem kell (bár én PC-n kikapcsolom a blur effekteket, amit konzolon általában nem lehet, olyankor pedig mindegy lenne) és olyankor abszolút szokható a villogás, max 10-20 percig zavar és csak az első napokban (vagy ha hetekig nem láttál villogó képernyőt. pl. hosszú nyaralás / csereTV).
Vhiktor