Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz chros #26465 üzenetére

Úgy mondjuk tudsz HDR 3DLUT-ot csinálni (és így B8-on is szép additív lehet a színekezelés), ha SDR módban (koppra tolt OLED Fény-el és Kontraszt-al) készíted Wide gamut-ra (és célszerűen gamma 2.2-re), és azt mondod a madVR-nak, hogy 3DLUT-al szeretnél konvertálni HDR-ből SDR-ba.
    Ilyenkor SDR módban marad a TV egy HDR film közben is, amiben max ~350 nit a fényerő (vagy még kicsit kevesebben, most fejből már nem rémlik pontosan, hogy ha 85-ről 100-ra húzod a Kontraszt-ot, akkor felkúszik-e a HDR mód szaturált R+G+B értékére az SDR fehér, vagy marad valami kis limit az SDR módon). Így persze nem olyan látványos/vakító a pontszerű csúcsfény, de minden mást úgy csinálsz, ahogy szeretnél, nem vagy ráutalva a TV gyári fix HDR színkezelésére (ami csak a 9-es sorozaton lesz elég szabadon piszkálható ... talán.., elvileg...).

Ja, még a BFI... Igen, 24Hz-hez 2:3 juddert tesz rá !:(((! de 60Hz-es játékhoz ez nem gond és ahhoz szerintem kell (bár én PC-n kikapcsolom a blur effekteket, amit konzolon általában nem lehet, olyankor pedig mindegy lenne) és olyankor abszolút szokható a villogás, max 10-20 percig zavar és csak az első napokban (vagy ha hetekig nem láttál villogó képernyőt. pl. hosszú nyaralás / csereTV).
    Az 50Hz sem akadozik (50+50=100Hz), de az tényleg vadul villog, nehéz és sokáig tart nagyjából megszokni (elhiszem, ha valakinek nem is sikerül), de ilyet én alig nézek (koax be sincs dugva).

Új hozzászólás Aktív témák