-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Partizan182
üzenetére
Áh, pont ezt a screen door effectet kerestem, mikor a FHD OLED-el találtam magam szemben a boltban.
Úgy éreztem OLED-nél kelleni fog az a 4K a pixelrács miatt... és lehet abban valami, hogy a W subpixel miatt jobban látszik a rács (távolabbról is látható) mint a hagyományos LCD esetében, ahol az RGB sűrűbben helyezkedik el.
Persze 2.2 m< nézési távnál nem jelentős, de szerintem a 4K továbbra is jót tesz a WRGB struktúrának.Nagyon megnéznék egy tesztet, hogy a sima 4x upscale PC-ről, hogyan viszonyul a lágyabb upscale-hez, és a natív FHD 1080p panel képéhez... vajon 2.2 méterről meg lehet mondani, hogy natív FHD , vagy 4 db 4K pixelből összerakott képről van szó?
Eleve szerintem a lágyítós scaling azért van mert ha 4K tartalmakat nézel, utána visszaesés a FHD és valamivel be kell csapni a szemet. Vagy túl éles élek lennének? Nem tudom, nekem a lépcsős élek mindig jobban tetszettek, mint ezek a smooth scaling algoritmusok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Star Trek
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- iPad A16 128GB Wi-Fi Silver 100% (1év Garancia) Mindössze 4 ciklussal!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Sony Playstation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol garanciával extrákkal hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor