Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hunspikey

őstag

válasz Celtis #102346 üzenetére

Nincs oda írva. Ezen a foson kerettel el van választva három csoport HDMI dugalj. Kb 4 db 4k IN tehát bemenet, 3 db 8k IN, szintén bemenet és 1 darab 8k OUT azaz kimenet. Na ez utóbbira kell kötni a TV-t - ami számomra teljesen felfoghatatlan, hiszen ez az erősítőnek a kimenete akkor miért fogad? Bocs, biztos velem van a baj, de nem értem. A TV-n ott egyértelműen jelölt az eARC port (ez a hdmi 2) tehát ott nem kellett agyalni semmit. De hogy az erősítő miért kimeneten fogad?

Számomra az lenne a logikus ha a sok sok IN nevű portra kéne dugni a különféle eszközök hdmi kábeljét és csak a videót vinné vissza ezen az egy darab 8k-s kimeneten a TV felé. Kvázi még az is logikusabb lenne a mostani működésnél, ha a TV hdmi 2 portját (eARC) rá kellett volna dugni pl aux1-re, majd azt kiválasztani mint TV forrás imput aljzatot, és emelett visszahúzni a 8k OUT portból a TV felé egy hdmi kábelt, hogy visszamenjen az egyéb eszközök pl playstation képe a TV-be.

Jó én annyira hülye vagyok hozzá, hogy azt feltételeztem, hogy egy HDMI port az egy irányú, miközben pontosan látom, hogy a TV-n ki tudom választani mint video forrást - így látom az erősítő menüt, de emellett visszafelé is megy adat, mert szól a zene amit a TV ad - szóval számomra káosz :D bocsi

Mindenkinek nagy respekt aki érti / tudja :R

Új hozzászólás Aktív témák