- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
4264adam #197 üzenetére
Lehet hogy keverem a dolgokat, sorry, nem értek hozzá, g-sync az be van kapcsolva az nvidia-n belul, bár írja hogy nem g-sync hitelesitett, de bekapcsoltam, a monitor menüben van a vrr controll, azt ha bekapcsolom, megszűnik a villogás, azért kerdeztem, ha bekapcsolom akkor megnő a bemeneti késés, és az hátrány fps online játékban, ezért irtam, akkor inkabb villogjon, mintsem hátrány legyen.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
4264adam #171 üzenetére
Az itthoni piacba annyira nem mélyedtem bele, de ez a topik is azt igazolja, hogy általánosságban a WOLED matt, a QD-OLED Glossy.
Nem tudom, igazából mindegy is.Átfogalmazom és meg van oldva...
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
4264adam #167 üzenetére
"Woled-nél annyit javitanék, hogy ott is nagyobb számban Glossy van jelen nem Matte."
Biztos? Mindössze 9 hónapja írta valaki redditen, hogy world's first glossy Oled egy Asus... nekem is az rémlett, hogy a WOLED inkább matt bevonatot kapott.
A többit mindjárt beleszerkesztem.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
4264adam #162 üzenetére
Ez az NVTrueHDR már jó ideje nem kell, benne van a driver beállításai között, írják is:
VRR Flicker: tegnap játszottam az Awoved-del, eljött a játékban az este, eléggé megjött a Flicker is... Frame Gen-nel játszottam, az alap fps talán 40 valami lehetett, a lényeg, hogy hogy 60 alatt jött a Flicker - kikapcsoltam az ray tracing-et, alap fps 65-70 körül mozog, eltűnt a flicker is, szóval nálam a 60-nak meg meg kell lennie, hogy ne legyen probléma.
-
válasz
4264adam #152 üzenetére
Akkor megnyugtattál
A lényeg hogy lassan 3 ezer órám van apexba, nehogy már ne egy csúcs monitoron toljam tovább
jött egy jobb
[link] kemény vagyok mióta ez a monitorom van
, sorry hogy ennyit beszélek, de elment az asszony a lányoméknál, magamra hagyott, unatkozom
na nem offolok tovább
-
válasz
4264adam #137 üzenetére
Én is remélem, engem érdekel a téma nagyon.
Szerintem nem mondok sokat, ha azt mondom, az elmúlt 4 évben volt legalább 10 monitorom, mindegyikkel volt valami bajom, 24 coltól a 34 colig, mind felső kategóriába, vagy felső közép. De ez marad, ez sem tökéletes, nem vagyok elfogult, de ez messzemenően az eddigi legjobb. -
válasz
4264adam #134 üzenetére
Jaja, világos, viszont első perctől kezdve, mikor megvettem a monitort 10 bitre vettem át, nem volt rossz, de hogy erre felhívtad a figyelmem, hogy fakóbbak a színek, így számomra teljesen tökéletes lett SDR 8 bit-en. Ezzel a beállítással
ui; Telefonnal fényképezve, milyen furák a színek, pedig nem ilyen -
Skynet258
Topikgazda
válasz
4264adam #131 üzenetére
A háttérfény bizony jó dolog, van is egy régi videóm a Corsair LS100-ról, én a mai napig azt nyúzom. Illetve az Oledre még nem raktam át de tervezem.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
4264adam #129 üzenetére
Én megmondom őszintén nem is akartam 240hz-nél magasabbat, nekem tök felesleges, de fizethettem volna érte többet... Multiplayer játékból is csak Fortnite megy nálam, de olyan 150fps körül (nem szeretem levenni túlzottan a grafikát, inkább nézzen ki jól ilyen fps mellett mint egy mobilos játék szintjén 250fps-sel
).
-
válasz
4264adam #115 üzenetére
Ha a Gépház > Rendszer > Kijelző > Speciális kijelző lehetőségre lép, és a kijelző nem minősítettként jelenik meg (a nem található üzenet látható a HDR-minősítés elem mellett), annak az lehet az oka, hogy nem rendelkezik HDR-tanúsítvánnyal, vagy a kijelző gyártója nem tett közzé HDR-minősítési információkat a kijelzőhöz.
Még jó hogy ennyiért ez sincs -
Sundesz
addikt
Nálam ilyen a setup. Az a fránya tápkábel kikandikál sajnos.
Panaszkodtak a neten, hogy felfogatásnál az M4x10 mm csavar nagyon kilóg a monitorból és nem lehet rendesen rögzíteni. Az Alza-s monitorállványhoz 12 mm-es csavarok voltak, így vennem kellett 10 mm-est és alátéttel nálam rendesen lehetett a VESA foglalathoz rögzíteni.
-
QD-OLED a s27dg60 360Hz, vagyis azt hiszem az
Hát a led világítás azért élőben nagyon ott van, a képen nem jön át, sőt kimondottan csúnya a képen, csak az asztalt világítja meg, és nem a szemembe, meg itt a képen 80%-on volt a kép miatt a fényerő, de egyébként 30%-on használom.Az asztalt mondjuk én úgy használom, akár játék közben is, hogy az egész alkarom fent van, lehet ezért is kell nekem ilyen mélység..
A monitor meg nekem így van beállítva, lehet lehetne jobb is, de amit letöltöttem rtings-es profilt, nem tudtam telepíteni
-
Nekem maxon van a fényerő, igaz én ledvilágítás mellett használom este, de talán még a 40 belefér de alatta nekem nem jó, mondjuk a szemem sem jó már, olvasó szemüveg kell
Amúgy csoda hogy elférsz azon az asztalon, mélységre gondoltam, nekem 75cm mély, igaz én vettem állványt, de ennyi mélység kell, nekem legalábbis
-
4264adam
veterán
Már csak azt kell érzésre megtalálni, hogy:
360Hz VRR OFF
vagy
240Hz VRR ONfix 360Hz, ha nem érzek tearinget lehet folyamatosabbnak fogom érezni mintha G-sync-el 60-120FPS között ugrálna a frissítés is és magas a frametime alacsonyabb FPS mellett.
Szerencsére mind a 120-90-80-60-40 közös többszörössel osztható a 360-ban. Ilyenkor biztosan nincs képtörés ezek között pedig előfordul, de nagyon magas a frissítés és emiatt az alacsonyabb framtime görbe is simábbnak érződhez.
Persze lehet teljesen tévuton járok elméletileg.
az FG Artifact-et is okozhat, de mégis simább a 120-140FPS érzésre mint a hullámzó 60-120 FG nélkül.
--> ebből a gondolatból született a 360Hz VRR OFF kérdéskör -
Grampy
aktív tag
144Hz-es csak, de az 4K ugye, oda hardver is kell. Volt anno 65C1-em, szerettem nagyon, ez is biztos ütne. Majd meglátom, de a Samsung G6-ra is kíváncsi vagyok. Köszi a személyes monitor beszámolókat, az AOC tapasztalataidból is okosabb lettem!
Shkiz0: Köszi a gari infót!
-
Én azért rákérdeznék, samsung chaten, hogy ez biztos így van e, mert most az, hogy ki mennyi kedvezményt tud intézni, az egyéni dolog, maga a termék ettől még 250K felett van mindenhol normál áron.
Szóval ha az eredeti "lista" árát nézzük akkor ugyanúgy kéne járjon rá a 3 év gar. -
Grampy
aktív tag
Igen én nekem is ez motoszkál a fejemben. Bukni nem buknék rajta eladásnál. Annyi, hogy még filózom, hogy a G6 vagy 42C4 legyen (ez 190k lenne). Mert akarok dupla monitoros rendszert, sarokasztallal, ugyanis sokat böngészek, szoktam fotókat szerkeszteni, zenét szerkeszteni, és ezek mind olyan programokban történnek, ahol sok a statikus tartalom. Ezekre meghagynám az IPS paneles 27GP850-et, játékra, filmre meg menne OLED.
-
szasanyi
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest