- Árat emel a Vivo és az iQOO Kínában
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Válságmódban a Samsung mobildivíziója
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vége a dalnak: nincs több Samsung harmonikamobil
- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Mobil flották
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
razor03
üzenetére
Amúgy hidd el, ez megszokás kérdése is. Mármint vannak ezek az iparági szabványok, az SDR anyag 100-120 nit-re van "készítve", 6500 Kelvin-es színhőmérséklet, sRGB színtérben... én mindig azt mondom, hogy mindenki úgy használja ahogy neki tetszik, de én is időről időre kipróbáltam ezeket, és például míg évekkel ezelőtt az a bizonyos 6500K marha sárgának tűnt (akkor mindent kb cool 10-15-ös értékre húztam), mára már a hidegre ("kékre") állított monitort / tévét nem tudom elviselni. A fénysűrűség ugyanez, régen nálam is minden 90-100-as tartományban mozgott, aztán... franc tudja, valahogy nem volt kellemes a szememnek. Hamar elfáradt, könnyezett, bevérzett. Most már nappal is itthon 20-30-as fényerővel tudok dolgozni órákon át, és marha kellemes a szememnek, nincs megerőltetve, tényleg fasza. Míg régen meg azt mondtam volna mi ez a sötét sárga szar.
De igazából ez közelebb áll a valósághoz, nem annyira "digitális" ha lehet ilyet mondani egy digitális képre ugye.
Próbálgasd a beállításokat, használd pár napig azt amit a net ajánl mint arany standard, aztán finomítsd ahogy neked jó. De tippre igencsak el fogsz menni te is a mostani beállításaidtól, közelebb a szabványhoz - még ha nem is 100%-ig betartva azt. Amit amúgy nem is kell, ha nem ez a munkád, akkor szard le. De egy kis kalandozást megér.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Árat emel a Vivo és az iQOO Kínában
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Energiaital topic
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel 10a – évismétlés
- További aktív témák...
- Dell S2722DC 27" QHD / IPS / USB-C 65W (003)
- Dell P2725QE 4K / IPS / Pivot mode USB-C 15W töltés ! vizszintes pixelcsik (012)
- ASUS TUF Gaming VG34VQL3A VA / 180hz / 1ms(028)
- 27% - GIGABYTE MO34WQC2 Karcos OLED Monitor! 3440x1440 / 240hz / 0.03ms / FreeSync!
- 27% - MSI MAG 27C6F Monitor! 1920x1080 / 0.5ms / 180Hz / FreeSync
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Asus 18 ROG WUXGA IPS 165Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- Apple Watch Series 8 41mm GPS, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DC160W-GAN Tech-Protect 6 portos asztali töltőadapter PD 160W / QC3.0 Fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De igazából ez közelebb áll a valósághoz, nem annyira "digitális" ha lehet ilyet mondani egy digitális képre ugye.
Skynet258