Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• c41r0^
    őstag

Engem inkább az aggaszt, hogy a tesztoldalaknak nincs referencia spektrójuk stb, csak "konzumer" műszereik, aztán hogy a méréseik így mit jelentenek... 🤷‍♂️

Próbáltam a natív wide gamutot, megvan a varázsa, de már sRGB-ben megy egy ideje.

Ami pedig az igazat illeti, tényleg nincs szükség pontos kalibrálásra, ha nem munkára kell. Legyen "elég jó". Az agy úgyis megváltoztatja az érzékelést, korrigál stb, nem tűnik fel ha valami nem pontos egy kicsit.

Engem inkább az aggaszt, hogy a tesztoldalaknak nincs referencia spektrójuk stb, csak "konzumer" műszereik, aztán hogy a méréseik így mit jelentenek...

Calman-el szokták, azokat a riportokat is mutogatják, tftcentral is, monitors unboxed is.

profiling
    teszt metodika
    LG W-OLED howto

Nem tudom, hogy a részletes teszt metodikájuk taglalva van-e amúgy valahol, de nekem ezekből az jön le, hogy konzumer, de felsőkategóriás cuccokat használnak és Calman-ben beállítják az adott háttérvilágításhoz a Calman által szolgáltatott gyári korrekciós profilt, és sanyi... ezek alapján nem hinném, hogy a kijelzőket egyenként profilozzák ref. spektróval... ami mondjuk a gen4 W-OLED-nél érdekes, mert az ugye eltér rétegezésben a gen3-tól azaz más spektrális tulajdonságokat fog mutatni a panel, ergo kell hozzá új korrekciós profil - ami persze lehet már van a "Calman for LG" kiadásban, nem tudom... de ha a gen3-as korrekciós profillal mérték vissza a gyári kalibrációkat ill. azzal kalibráltak, akkor az úgy tényleg érdekes lenne... most konkrétan a MO27Q28G és XG27AQWMG -re gondolok

mondjuk lehet megérne egy misét rájuk kérdezni ezekkel kapcsolatban, vagy nem tudom, valaki tudja-e ezeket, és fellelhetőek-e, én most nem öltem bele sok időt ezek felkutatására

Új hozzászólás Aktív témák