Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tope
    addikt

Ez az amikor az összefüggő tények nem zavarják az értelmezést, ugye? :P

A legjobban azt szeretem amikor azt kezdik el nekem mondani hogy az MNB feladata az árstabilitás és az meg megvan ... LOL Minden azon alapszik hogy mennyi a vásárlóértéke a forintnak - lsd serti hús. Kína elkezdi felvásárolni akkor felmegy az ára akármennyit ér a forint. Ha meg nem veszik akkor bezuhan, szintén telibe sz@rva az MNB humbugjait. Ezért van az, hogy itthon a külföldi által azonos mennyiségű valutában ott elszámolt bér nő és mondhatja hogy emelt, de közben itthon minden külföldi vásárlóerőhöz kötött és a szegény mérnök hiába kap 2-3-5%-kal többet mert a benzin Brent elszámolásos (igaz az olcsóbb és szarabb orosz olajat veszi a mol, de ezt hagyjuk most), a Samu tv, ájfón, kocsi, ruha és úgy alles zusammen külföldről jön (illetve € elszámolásos itthoni összeszerelés folyik) ami mind-mind arcon röhögi azt a 2-3-5%-t mert közben a forint gyengülése miatt a bértől kezdve minden emelkedett -összeadva nagyobbat mint a papíron kimutatott infláció. :)

Értem mit akarsz mondani, hogy reálértéken, mert forintban nem lehet nézni (minden külföldről jön, azt meg €-ban, vagy $-ban kell nézni), maradt annyi a bére mint eddig.
    Mondjuk az inflációt nem tudom hogyan számítják, mert nem csak az itthon termelt dolgokat kell nézni az egyértelmű, hanem minden olyan dolgot, ami az alapvető élethez kell, az meg bizony €/$ árfolyamos...

Új hozzászólás Aktív témák