Hirdetés
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Drasztikus változást mutat a Sony mobilja az első képeken
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- iPhone topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Nekem ezzel csak annyi a problémám, hogy ezt a mentalitást nagyon nehéz elsajátítanom - részben azért, mert a szülők is halmozták a tárgyakat (szüleimnek is van párszáz könyvük otthon, nagy része szerintem évek óta csak a polcon áll, illetve anyám a gyerek születésekor adott olyan új konyharuhát ajándékba, amit a rajta lévő címke szerint 198x-ben vett
- igaz, az esetükben ezt jobban megértem, elvégre nagyon szegény családban nőttek fel, illetve a digitális tartalmak megjelenése előtt azért sokkal nehezebben elérhető volt egy könyv tartalma mondjuk, de pl. ott voltak apámnak is a ki nem dobott mindenféléi a garázsban, stb).Mindenesetre próbálok fejlődni ezen a téren, a régi ruháktól/cipőktől már szabadulunk, azok mennek rászorulóknak, könyvektől még azért nem szabadultam meg, mert kevés olyan dolog van, amit könyvespolcon tudnánk tárolni a helyükön.
Régebben sokat olvasgattam declutter témában különböző minimalista oldalakon, és bár a tudatomnak jól esne a minél inkább minimalista életmód/létezés, valamiért mégis nehéz rengeteg mindentől megszabadulni (mondjuk itt lehet, hogy egy jó pszichológus tudna inkább segíteni). Talán a legérdekesebb írás az volt (forrásom nincs rá, mert már pár éve olvastam, csak a tartalma ragadt meg), mikor egy házaspár azt nyilatkozta, hogy ilyen szempontból a legjobb dolog az volt, hogy leégett a házuk - akkor különösebb erőfeszítés nélkül szabadultak meg minden felhalmozott lomtól, és tiszta lappal indulva sokkal könnyebb új szokásokat kialakítani, mint ha először még meg kellene szabadulnom mindentől.
Ami számomra még érdekes kérdés, hogy pl. a gyerek esetében hol legyen meghúzva egy határvonal - mert kb. 16 hónapos korára eljutottunk oda, hogy van 40-50 könyve, igaz ezeknek szerintem pozitívabb hatása is van, rengeteg dolgot tanul belőle, ahogy lapozgatjuk őket (állatok, járművek, stb), viszont azt sem szeretném, hogy ő is abba a csapdába essen nagyobb korában, hogy a tárgyai birtokolják őt.
Vagy mondjuk felesleges-e megvenni a 6.-10.-20. doboz Duplo-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Képregény topik
- AMD FX
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Noctua+Asetek: egyre közelebb a Noctua első vízhűtése
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG SN8Y 5.1.2 Dolby Atmos soundbar MERIDIAN technológiával hangprojektor
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Apple iPhone 17 Sage 256GB használt karcmentes 100% akku (4 ciklus) garancia 2027.03.01.-ig
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB NZXT Source 340 Bitfenix 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
- igaz, az esetükben ezt jobban megértem, elvégre nagyon szegény családban nőttek fel, illetve a digitális tartalmak megjelenése előtt azért sokkal nehezebben elérhető volt egy könyv tartalma mondjuk, de pl. ott voltak apámnak is a ki nem dobott mindenféléi a garázsban, stb).