Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fokukac

    nagyúr

    válasz emvy #65007 üzenetére

    Ezt nyilván esete válogatja. Ha egy erősítő jól szólt újkorában, akkor jó eséllyel jól szól használtan is. Persze olyanokról beszélek, amik nem alsó kategóriásak voltak újkorukban... És ha ilyet kifogsz jó áron, azért az páratlan.
    Nyilván ez egy olyan hobbi, ahol az értékbeli határ a csillagos ég, de itt is olyan lett az ipar, mint a mobiloknál, hogy évenkénti termékciklusok vannak, amik valóban bizonyos szolgáltatásokban előrelépést jelentenek, de nem hinném, hogy egy használt cucc jelentős avultságot jelentene, azért mert nincs benne netrádió vagy bluetooth, vagy valami hasonló.

    Bár árképzésében már ez is olyan, mint a modern fancy technikai cuccok, de ez nem ájfón. Itt egy 10 éves rendszer nem lassabb. Nem szól rosszabbul azért, mert 10 éves... (ha nem tették tönkre, ugye). Ha minőségi komponensekből van összerakva, akkor jó így is. Persze most nem surround-os és mélynyomós cuccokról beszélek - azokat nem értékelem sokra. Tisztán zenehallgatásról beszélek, sztereóban. Ami élvezhető filmnél és tévénél is.
    Igazából amit ki akartam hozni ebből, az az, hogy nem hinném, hogy bármilyen 1500 eurós soundbarnak szebb hangja lenne, mint egy rendes, jó DAC-cal rendelkező erősítőnek, egy pár minőségi, hozzá illő hangfallal.

    Kb. életem egyik leghasznosabban elköltött 130 ezer Ft-ja volt az a rendszer, amit építettem, olyan részleteket hallok a zenében, amiket korábban nem, olyan tere van, amit korábban nem éreztem, és azt figyeltem meg, hogy mióta megvan sokkal halkabban hallgatom a zenét, mert úgy is elég és kielégítő.

    [ Szerkesztve ]

    Pleased to meet you - hope you guess my name

Új hozzászólás Aktív témák