Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

Szabadnapos vagyok, Windowst telepítek *, beleolvastam az iXs teszt topikjába. Naja, vannak dolgok, amik sosem változnak.

* Random napi bekapcsolásnál megszűnt a billentyűzet az asztali gépemen. Illetve a billentyűzet működik, ctrl+alt+del van, enter megy, caps lock, num lock lámpák gombra kapcsolnak, de a windows jelszót nem tudom beírni, belekattintok a négyzetbe, és semmi nem történik, akármit nyomok. Másik USB port, másik billentyűzet, ugyanez, ugyanezek a billentyűk másik gépen mennek rendesen. BIOS beállítások ellenőrizve, minden vissza defaultra. Windows visszaállítás nem megy, mert ahhoz is kéne jelszó. Na jó, akkor telepítsünk újra. USB-stickem valószínűleg meghalt (van vagy 10 éves), látom rajta az adatokat, de bootolni nem hajlandó három különböző gépen sem. Találtam nagy nehezen egy CD-n Win10-et, elindítottam. Szerencsére az SSD-n a rendszeren kívül semmi nincs, még a Documents, és Downloads mappát is azonnal átrakom mindig a HDD-re. Format telepítés, kéri a felhasználói nevet, és jelszót, billentyű nem megy. Meg a kurvaanyád. Másik bill, ugyanaz. BIOS resetelve volt, ott sem valószínű, hogy elállt valami. Ja, ahogy utánaolvasgattam, mindenhol az ease of access beállításokat javasolták, hogy sticky keys ki, meg hogy írjam be a virtuális billentyűzeten a jelszót, és utána visszaállítás, de nem az sem működött kezdettől fogva. Némi választékos káromkodás közepette (valószínűleg a szokásosnál kicsit erősebben is) kb 30x kattintottam az ease of access ikonra gyors egymásutánban, és egyszer csak beugrott a menü. Most nem tudom, hogy ebből a sok egymást követő kattintás, az erőteljesebb egérgomb-nyomás, vagy a káromkodás volt-e hatásos, de ahogy megjelent a képernyőn a virtuális billentyűzet, újra működött a fizikai is. Most éppen frissítéseket telepít, én meg csendben gondolkozom a világ dolgairól...

p

Új hozzászólás Aktív témák