Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz Viszlát #61178 üzenetére

    vagy csak az van, hogy még mindig találnak olyan embereket akik elvégzik alacsony bérért a melót.

    Erre mifelénk pl. súlyosan ez volt az elmúlt 7-8 évben. De sokfelé még mindig most is. Az előző helyen pl. bárki bármilyen pozícióból elmehetett, meg sem próbálták marasztalni (ok, extrém módon hülye japán agyszüleményes hr-politika*, de akkoris..) merthogy úgyis jön helyette 5 másik, aki éppen kezdő minimálbérért is elvállalja. Ekkoriban fizettek diplomás kétnyelvvizsgás friss (3-5 éve végzett) emberkéknek irodai munkára asszisztens címszóval bruttó azaz bruttó 130-at... durván 2008 és 2012 között. És csak jöttek csak jöttek. Ha elment valaki fél év vagy 3 hét után, sebaj, özönlött az utánpótlás. Híre volt a cégnek, de nem baj, valami munka jóvanaz mennyé próbáld meg.
    Aztán most ott van, hogy már a három szomszéd megye összes betanítható munkása dolgozott ott egyszer, újra nem vesznek vissza senkit, már a szlovákiai magyarokat se lehet elcsábítani, "otthon" majdnem dupláját kapják ha ügyesek, már a környék összes diákját alkalmazták diákmunkában betanított munkás melóra diákbéres feltételekkel, sőt, már csökkentett munkaképességűeket is dolgoztattak, már azok is elfogytak, már a munkaügyi is kiközvetített vagy 50 km-es körzetben mindenkit, és még mindig folyamatos operátorhiány van. No persze bért annyit kínálnak, mint régen, max plusz egy tízest emeltek kb. És akkor az irodáról még nem is beszéltünk.
    *: a friss, kezdőt még éhbérért tudják maguk kívánalmai szerint formálni, aki már régóta ott van csak sokat akar, sok fizetést, meg már megmerevedett, rigolyás, azt hiszi ő ott már valaki, pedig senki, és jön helyette 50 másik ha kell újból kezdő fizetésért.

    Más: Még jó hogy az új Quantumcsendje sokkal de sokkal kevésbé zabálja a memóriát

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák