Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt

-
frame>24
addikt
Basszus. Akkora szél van, hogy egy galambot hangos csattanással nekib*ott az ablaknak. (kötve hiszem, hogy magától navigált volna így). Mondanom sem kell, recens horroroktól terhelt szívem ismét akkora sokkot kapott, hogy teljesen refrakter stádiumban van.

mod: egyébként kisebb pályakorrekció után tovaszállt
-
VoDaFoNe
aktív tag
mára ki oldalaztam magam
ladybug: már én is éhentős vadok
(anyu azt mondta ha hazajön csinál aranygaluskát
) -
pussy_cat
tag
Ollá Drágáim

Bár fú a szél és éhes is vagyok cudar mód - megint. Én nem tudom mi ez, de 2-3 óránként olyan éhség érzetem van, még bele is szédülök olykor... Nem, nem az amire gondoltok... Szerinten elment az eszem...
Pusz, Cica
-
az élet egy szaros szendvics. minden nap egy harapás.

na mizujs, offolók?
gyűjtitek már az erőt az esti orgiához?

-
cizoe
őstag
Küldheted, nekiesek én a grinpísznek is motoroskaszával
, rohadt csigák széteszik az epret meg a tökömtudja mit, ne jöjjenek nekem a föld jövöjével stb... 
NoLF: Tudtuk mi azt tegnap is, hogy az nem a villámtól volt...
Ilyen történik, ha túl erős vga van egy irodai gépben. FPS-ezni kezdenek a titkárnők. -
bnss
veterán
Olyan szép napsütéses délutánt mindenkinek, mint amilyen itt van!

-
(Kolombusz)
veterán
problem solved
-
cizoe
őstag
Még én sem ettem, de már izzítva van a rakott krumpli.

-
NoLF
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
akkor vegyél magadhoz némi táplálékot, s probléma megoldva

mod: cizoe akkor hagyd egy kicsit hűlni nehogy megégesse a nyelved

-
(Kolombusz)
veterán
Most már kezdek éhes lenni...
-
cizoe
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
Ez iszonyat durva.
Ha lesz energiám, végigtolom komolyan. Itt egy újabb verzsön, ebben 490kérdés van, és kornak megfelelő 
Bash:
nekem ezt dobta
-
Bash
őstag
válasz
ladybug
üzenetére
Soha nem ájultam el, pedig rengetegszer adtam/vettek tőlem vért, volt olyan is, hogy egyszerre kaptam 3 oltást... hiába na, egy pilótabáránynak minden helyzetben fitnek kell lennie.
-
VladimirR
nagyúr
errol eszembejutott egy regi okorseg, itt megtekintheted
-
ladybug
őstag
Drusza vagy. Az első várandósságom óta 90/60 vagy 80/50-es a vérnyomásom. Vérvételkor párszor elájultam már, és az egész terhességem alatt figyelni kellett a vércukorszintemre, mert gyakran elájultam napközben is. A 2. terhességemnél már nem volt gond. Tudtam, mit kell tenni.
-
BlacKSouL
addikt
Én sem birom a vérvételt, meg az orvosi izéket, egyszer én is rosszul lettem mikor az asszisztens kijött hogy "következő", és a hófehér köpenyén melltől térdig egy kétnyomos vastag félig beszáradt vérspriccenés volt látható.
De aztán megedződtem, mikor mandulatályogom kezelésekor a kórházban hajnali 4-kor vettek vért, és félóráig úgy remegtem az ágyban mint a kocsonya.
Azóta nem gond. -
cizoe
őstag
Tölem akárhányszor vettek vért (kb 3x össz) mindig elájultam. 90/60-as vérnyomással minidg megkérdezik, hogy nem szokott-e bajom lenni úgy általában, de a vérvételen kivül sose ájultam még el. Na mindegy, legalább agyvérzést nem kapok. MAx agylágyulást.

Össze is dobok egy kávét..

-
cizoe
őstag
Jó reggelt hippoharcosok
Ugyebár ki korán kel, aranyat le. Na itt qrvára nincs semmi... 
-
ToBeY
nagyúr
Holnap 9-13-ig nem lesz nálunk áram,még véletlenűl sincs kiírva sehol.Haver mondta mert a 4 lépcsőházban 1ben valahol ki lett írva valamikor...

-
Pacák
senior tag
-
poffsoft
veterán
válasz
Racecam
üzenetére
Race, tildy: peace, és egy döntetlen?
A pojén, hhogy mindenkinek igaza van...

másképp megközelítve egyébként:
Bárki kaphat vért bárkitől, simán!
Legfeljebb sajna nem éli túl a műtétet...
A un 'vérkészítmények' elterjedt használatáról meg még nem is beszéltünk..
A magyar vérpor-konzerv-ről pl. mi a véleményetek?Race: most olvasom: "hogy "0"-ás vércsoportú adhat bárkinek következmények nélkül, "AB"-s pedig kaphat mindenkitől": Én szeretnék kapni vért Bash-tól!!! Személyesen!
Hátha mégis lesz következmény... 
-
tildy
nagyúr
válasz
Racecam
üzenetére
Oké, mondom , én erről tudok:
"0 negatív" vért csak akkor használnak, ha nincs idő vércsoport meghatározásra, ill. a megfelelő vér beszerzésére (pl. baleseteknél: közvetlen életveszélyben).
Egyébként mindig csoportazonos vért használnak, de a csoport és az RH meghatározásán kívül még egy csomó más vizsgálatot is elvégeznek, és a vér ezen tulajdonságainak is egyeznie kell.
Az már régen nem igaz, hogy a 0-ás az általános "adó", az AB-s pedig az általános "kapó"."Igazándiból én ez utóbbiról beszéltem.
-
Racecam
nagyúr
Tildy, nem arról beszélünk, hogy lehetőség szerint mindenkinek típusazonos vért adnak, hanem arról, hogy "0"-ás vércsoportú adhat bárkinek következmények nélkül, "AB"-s pedig kaphat mindenkitől. Most szőrözhetsz tovább, de ez ettől még így van. Mivel azonban rendekezésre áll elég csoportazonos vér, értelmetlen lenne más vércsopotú vért adni. De a tény ettől még tény marad.
-
tildy
nagyúr
válasz
Racecam
üzenetére
Volt.
Valamikor.Én viszotn évenként 4-szer adok vért, és rákérdeztem, hogy mostanában már NEM ADNAK 0-st bárkinek , és AB-s is cska AB-st kaphat , csak nagyon nagyon végszükség esetén (tömegbaleset) térnek el tőle , de ha lehet akkor is próbálják megoldani , hogy legyen típusazonos vér .
-
poffsoft
veterán
válasz
VoDaFoNe
üzenetére
Tutibiztos páciensek a sote-n, leginkább az orr-top-édián...
Fogadjunk megint Te (vagy Tom) rosszalkodtál!!!

/btw Nemért Elek vagyok most...../
nike_: menj utána, akkor nem lesz gond!!! /részvétem/!
Enyhe menésre jót tesz a bolus adstringer, valamint a keserűcsoki, keserű kakaó... Erősebb esetben Reasec (ha muszállllly) -
poffsoft
veterán
válasz
Racecam
üzenetére
Látod, Tildynek megvan az új hiányzó téma:
Miért nem tökéletes a Télapó?
Mert nem Rh -..
Apropo, azt tudod-e hogy az Rh faktor mit jelez???
tildy: És a többi 43 faktorral mi a helyzet, amit vizsgálni kell most a transzfúzió élőtt???
VoDa: Zokogsz, hogy itthon kell lenned, ugye? Gyógyulsz Már?
Katica: Diós-vaníliás muffin bevetés indul, birsalmalekvár töltettel.....
-
Verus
senior tag
Szép napot!
Végre itthon....
-
mikoljan
tag
válasz
ngabor2
üzenetére
Az én véradói karrierem akkor indult, amikor az egyik középiskolai osztálytársammal úgy döntöttünk, hogy nem látogatjuk meg az iskolát. Így elmentünk vért adni. Segítettünk is, igazolást is kaptunk és még némi csokit, üdítőt és sört is.
Azóta is járok folyamatosan (évente egyszer-kétszer), főleg ha hívnak (levél, sms). -
Bash
őstag
0 RhD +, hogy is lehetnék más, hiszen mindenkihez jó vagyok.

Többször adtam vért Magyarországon is, és jelenlegi hazámban is.
Új hozzászólás Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- PlayStation 5
- VR topik
- Monitorkalibráló eszközök
- Wuthering Waves
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

De sebaj, legalább kinyírok pár csigát, kágyilót a szegélynyíróval.