Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VladimirR
    nagyúr

Előzmények.

Az eredeti megfogalmazás így hangzik:
    "ez egyébként egy hatalmas biztonsági gond linuxnál,"

Amit én erős túlzásnak tartok, mivel ez úgy vélem biztonsági kérdés csupán és nem "hatalmas gond", aminek megoldására számos lehetőség adott.

(Kompatibilitás az egyes kiszolgáló alkalmazások verziói között, disztró update, saját vagy 3. féltől származó további support. stb. Mindez plussz az amúgy is elérhető 7 évhez képest. Ha egy szerver teszem azt életében 2 telepíts él meg, mielőtt az újrahasznosító telepre kerül akkor már elérheti a 14 éves használatot.)

Amire van megoldás az nem gond, hanem feladat! Ez nagy különbség az eredeti kijelentéshez képest, ami félrevezető és mint ilyen káros is. Elsősorban az érdeklődő laikusok félrevezetése miatt káros.
    Ha félrevezetik az érdeklődő de laikus embereket, akkor a szabad választás joga súlyosan sérül. Ami mint tudjuk civilizációnk egyik alaptétele. (Könnybe lábadt a szemem. Tudok má elkalandozni mi? :DDD )

ja igen: maramra vettem, mert nekem linkelted. :U

igy leirva mar sokkal szebben hangzik, viszont tovabbra is rendkivul soknak tartom a 7 evet, foleg annak tekinteteben, hogy az 5 evet is csak a server lts (desktop lts 3 ev, minden mas 2, ha jol latom) valtozathoz szavatoljak, a 3rd party support meg szerintem elegge lutri
    mellesleg legjobb tudomasom szerint sokan vannak ugy, hogy osszepakoljak a rendszert, s onnantol nem igazan akarjak frissitgetni, hacsak nincs valami durva biztonsagi res, de meg akkor sem feltetlen szednek ujabb verziot (mas valtozasok miatt0, csak egy patch-et applikalnak bele a rendszerbe
    igy probalva meguszni az ujratelepitessel/dist-upgrade-del jaro rengeteg verziovaltas, esetleges inkompatibilitasi problemakat

igy viszont mar sokkal hosszabb idonek tunik az a 14 ev (foleg, ha felmerul egy olyan hiba, mely erint minden korabbi verziot is), vagyis egy erdeklodo laikus fele az sem tulzottan helytallo, hogy botor dolog a kiadasi ciklust figyemen kivul hagyni

Új hozzászólás Aktív témák