Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
randras_83
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Meg igen, a D lágyabb nyitva, több CA nincs bennem motor. Használtan elég olcsón kapsz f/1.8-at.
-
randras_83
addikt
válasz
noiq_nolife
üzenetére
Én 200 mm-en is szoktam portrézni , teljesen rendben van, illetve a N135 ai az egyik kedvencem pl, csak megint szét kéne szedni de ez már más kérdés

-
randras_83
addikt
válasz
Jethrø
üzenetére
kintről belefér újonnan a N50 AF-S f/1.8 G és hozzá teszem, ez egy alap obi, szerintem mindenkinek a táskájában ott van, mert olcsó és frankó + FX, nekem pl most kettő is. Igaz az egyik f/1.4

-
randras_83
addikt
válasz
nelopj
üzenetére
DX-re tuti inkább 16-80 - bár szvsz ez rohadt drága, a 24-120 FX-re való szűk lesz.
Attól függ milyen hosszú kell, de ezt dicsérték sokan
-
randras_83
addikt
válasz
anaqer
üzenetére
a fotós beárazósban megmondják az obit is
-
randras_83
addikt
Szürke és ezért, viszont az eladót ismerem, megbízható, ő vállal rá garit, amúgy gari nélkül
-
randras_83
addikt
válasz
Lex Icon
üzenetére
Az AF-P-t nem ismerem, de ilyet tud a VR II.
-
randras_83
addikt
-
randras_83
addikt
A régi Tami lágyabb, rosszab a rajza, mint a VC-snek. Optikailag is két külön világ (13 lencstag vs 17 lencsetag)
Makrózni makró obejktívet kell venni, nem telét, lehet lőni "közelit" a VC-vel is. Én anno szerettem a 70-300VC-t egészen addig, míg nem jött jó áron szembe egy N70-300 AF-S, na akkor váltunk el egymástól, szerintem - ahogy már ezerszer leírtam - a Nikon szebben rajzol, de egy Tamron 70-300 VC 65-75k körül használtan simán megéri.
-
randras_83
addikt
válasz
bandhajon@
üzenetére
Én spec nem biztos hogy cserélném, de én nikon párti vagyok. Van valami ok ami miatt nem elég a nikon?
Mondjuk ha a tiéd nem stabis akkor értem. -
randras_83
addikt
válasz
peter_hoan
üzenetére
Én a Tokinát venném kérdés nélkül, már csak a f/2.8 miatt is.
-
randras_83
addikt
válasz
itouchfan
üzenetére
Gyanítom hogy fókusz problémák. Sajnos bele lehet nyúlni csúnyán, ha nem vagy szerencsés, és akkor már a dokkoló sem segít, rosszabb esetben a szerviz sem. A tripontos expon kipróbáltam sok Sigmat, meggyőző volt, viszont tuti itthon venném és újat, mert így ha nagy a gebasz akkor csere. Az tény hogy ha frankó akkor nagyon penge.
-
randras_83
addikt
válasz
balhmm
üzenetére
A 18-300-ast én sem ajánlom, ekkora átfogás már nagyon kompromisszumos, cserébe drága, fényerő meg kevés.
Szerintem a stabi hiánya nem biztos, hogy akkora hátrány, tény, hogy jobb ha van, viszont a stabis 70-200 F2.8-as üvegek mind a keret felett mennek itthon, újonnan. Csak új játszik? 300k körül már lehet kapni Nikon 70-200 F2.8 VRI-et, ami biztos hogy veri az általd írt két objektívet (engem ha meglepne a család egy használt üveggel, örülnék mint majom a farkának.)
vagy esetleg kintről Nikon 70-200 F4
-
-
randras_83
addikt
válasz
azerazer
üzenetére
Nikon, nekem VR1 van. Volt a kezemben Sigma 70-200 stabis, nem volt az igazi. A Tami 70-200 G2 biztos frankó cucc, bár az fölött e van a 300k-s keretnek, és pl én 500k-t nem adnék egy Tamron üvegért, valahogy mindig a Nikon cuccoknál kötök ki.
Amúgy mire használnád? Mert pl portrézni kellene, akkor ott van a 80-200 kétgyűrűs modell, az se egy rossz darab és könnyebb.

-
randras_83
addikt
-
randras_83
addikt
Én ezt venném : Nikon AF-S VR Zoom-Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED.
FX - re is jó. Jobb a stabija mint a Tamronnak, szebben rajzol. Én szerettem. Használtan 80-90k között mennek a szépek kapsz hozzá napellenzőt. A Tamron 5 éves garanciája csak az első, a terméket regisztráló személynek szól, halkan jegyzem meg.
-
randras_83
addikt
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Én most váltam meg az enyémtől, szerintem teljesen rendben van az az üveg, volt elötte Tamron is, de még mindig azt mondom, hogy a Nikon szebben rajzol. Amúgy meg mi az elvárásod? Az obit meg simán megkapod 80-90k között.
Alternatívaként ott a 70-200 f/4.(#28117) ThodEE: mikor??? hozok én is egy zsák jóságot.

-
randras_83
addikt
Valakinek van véletlenül Nikon 70-200 f/4-e?
Gondolkodom, hogy vegyek egy 80-200 f/2.8-at (kétgyűrűs) vagy inkább a 70-200 f/4-et.
Tapasztatlatok? -
randras_83
addikt
Van valaki aki aktívan használja a FoCal programot?
Tegnap toltam egy gyors kalibrálást vele, de nem jó értékeket ad.Ropi?
-
randras_83
addikt
válasz
TV Béla
üzenetére
Ha eddig se nagyon használtad a 18-105 öt akkor kb mindegy. Amúgy mivel van 35-ös obid is és 70-tol megvagy felfelé, így nem biztos hogy hiányozna a többi.
Persze hogy agyon veri, full frame-en még durvább.#27861) glockadam: szerintem a 16-85 nem opció, UWA van így kb nem éri meg ennyit belerakni egy DX üvegbe.
-
randras_83
addikt
válasz
total90
üzenetére

(#27851) TV Béla: egyébként a 18-105-t egy igencsak használható kitobi, én szerettem, a 24-85-tel sincs bajom, de ez inkább FF gépre való, minőségben is elmegy. tény, hogy én is inkább 24-70 v 28-70 f/2.8-val fotóznék, de egyelőre nem veszek új üveget. A fix 50-es meg alapfelszerelés
-
randras_83
addikt
válasz
tvamos
üzenetére
annyira nem rossz az, nekem 44-2 van -zebra-, picit rekeszelve simán jó, tény hogy inkább a bokeh miatt szeretjük.
u.i.: az exif adatokban lévő 135mm f/3.5 nem igaz, csak nem állítottam át a vázon, hogy melyik obi van fönt.
-
randras_83
addikt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
randras_83
addikt
válasz
bandhajon@
üzenetére
Tamron SP 150-600 érdekes lehet.
Vagy a Sigma 150-600, az most akciós is
-
randras_83
addikt
Srácok, mi lehet az a pár folt? simán dzsuva?

Itt van nagyban -
randras_83
addikt
Sziasztok! A Nikon 24-85mm AF-S G mennyire vállalható alap zoomnak FX - en?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LEGO klub
- Fotók, videók mobillal
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- ÚJ könyv: Walter Isaacson Elos Musk - keménykötésű
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)