- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
torzo
őstag
válasz
ccH2SO4 #27300 üzenetére
Itt leírják a lényegét, meg azt is, hogy lehet bánni vele a feldolgozás során. Kezelhető jelenség, persze, nem mindegy milyen mértékben jelentkezik, de szoftveresen kiküszöbölhető, csak hát persze ez is részletvesztéssel jár.
Többnyire a fényerős optikák velejárója és rekeszeléssel jelentősen csökkenthető. Ettől még nyugodtan válaszd a Tokinát! -
-
válasz
ccH2SO4 #27285 üzenetére
Ha nem kell a VR (mert úgyis állványozol), akkor szerintem hagyd a fenébe az új Nikont. Mivel úgyis vázmotoros vagy, én néznék inkább egy használt első generációs Töki 11-16ot... valamiért első sorban a Canon verziók szoktak pörögni, de néha ki lehet fogni Nikonosat is akár 120 körül.
-
törölt tag
válasz
ccH2SO4 #27285 üzenetére
A Tokina egy több éves obi, így van róla sok tapasztalat, vélemény. A Nikon meg csak most jelent meg. Ezért van egyikről sok cikk, másaikról meg alig-alig.
De úgy is fogalmazhatnánk, hogy a Tokina egy bevált, bizonyított konstrukció. A Nikon 10-20 közvetlen konkurenciája meg egyébként is a Sigma 10-20 f3.5 EX. Még utóbbin is elgondolkodhatsz. Esetleg egy használt Nikon 12-24 f4-en, bár az jóval méretesebb darab.
-
Monya78
veterán
válasz
ccH2SO4 #19924 üzenetére
Ja, Én canon manuált olvastam, ott nincs emlegetve. Amúgy külön a stabilizátor soha nem kapcsoltam még ki az obi levétel miatt, eddig még semmi baj nem volt.
Józan paraszti ésszel gondolkozva: a stabilizátor csak az AF használatakor működik, tehát ha valaki nem fókuszálás közben akarja kicserélni az obit, sok baja nem történhet.
De az lesz a biztos, ha benéz egy tapasztalt Nikon-os, és Ő válaszol...
-
Real_Necro
veterán
válasz
ccH2SO4 #19812 üzenetére
Nagyon sok esetben jól jön az a pár mm lefele, hogy ne maradjanak ki fontos részletek a képből. Egy tájképnél ezért elég hasznos tud lenni egy nagylátószögű lencse. Nekem is anno a 18-105-ös kitobim volt, majd lett egy 12-24 UWA mellé (persze egy 10mm vagy 8mm még jobb lehet). Utóbbi sokkal kényelmesebb ilyen célra. Persze lehet pl 18-105-el több darabból panorámát is lőni, csak utána bíbelődhetsz illesztéssel, több utómunkával stb... azaz lehet használni, de a bőven elegendő helyett inkább azt mondanám, hogy kompromisszumokkal...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nintendo 3DS és DS topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Autós topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged