Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Radeon_5

    aktív tag

    válasz lip06 #24306 üzenetére

    Nagyon attol fugg, mire szeretned hasznalni.
    Egy ideje nem Nikonozok (bar ket obi a listadbol nem is Nikon), de altalanosan elmondhato par dolog, diohejban. Eloszor is nezd meg a teszteket a neten mindegyikrol.

    Szinte mindig igaz az, hogy minel nagyobb gyutavot olel fel egy obi (minel tobbszoros zoom), annal kevesbe jo a kepminosege, ez szinte biztosan igaz a 18-105-os obira is ami raadasul kezdo alapobi. Viszont ettol fuggetlenul kezdokent jol el lehet probalkozni vele, es 18-tol 105-ig nezelodhetsz benne hogy mi hogy nez ki es gyakorolhatsz. Csodat nem kell varni, es nem is tul nagy fenyereju, igy jo fenyben tudod igazan hasznalni.

    A Tamronnak joval kisebb a zoomtartomanya, lehet hogy hianyozna az 50 feletti tartomany (persze a Nikon vazadon ez 75mm) ha csak ez az 1 obid lesz. Nem rossz obi de a Tamronoknal hiresen lutri az autofokusz minosege sajnos, ennel a konkret obinal nem tudom mi a helyzet.

    A Sigma szerinem eleg jo kompromisszum, kb a legjobban kihasznalhato zoomtartomany, F2.8-tol indul (bar vegig ugye nem az, de 4 is egesz jo), lightos makrozast is probalgathatsz vele, ebben is van stabi meg HSM fokusz, es altalaban egeszen kozkedvelt obi.
    https://pixinfo.com/cikkek/objektiv_sigma_17-70mm_f28-4_dc_macro_os_hsm_ii

    A legjobb ha felprobalod oket egy boltban es megnezed hogy kezben milyen, milyen erzes fotozni vele,milyen az AF, mennyire nehez, stb stb, meglegyen a feeling.

    Ennyit igy gyorsan diohejban - ha en valasztanek, en a Sigmat probalnam be, de a tobbiek lehet mast mondanak majd.

    Son of a Bit

Új hozzászólás Aktív témák