- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
EA WRC maxon, de quality DLSS Quality az új modellel és 72hz, illetve van benne egy 10 perc DiRT Rally 2.0 is, az 8xMSAA, max és 90hz (itt nincs DLSS, nem is támogatta, de nem is kell). Mindkettő az említett felbontáson.
Meg persze van benne szünet meg mindenféle, hosszú az időtáv, amit lefed, de a max értékek jól látszanak.
A fan speed véletlen avg-n meg minimumon maradt, de nem érdekes szerintem.
-
petymeg
addikt
Buheráltam egy kicsit. COD-ban bekapcsoltam a DLSS-t, lement a hot spot 80 fokra.
Nem is tudtam, hogy hatással van rá.
VR-ben felvettem max felbontásra meg max frissítéste a Quest beállításait a VGA ventillátorai majd kiszakadtak már a betöltésnél, így kiléptem.Visszavettem 80 Hz-re meg valami 4200x 2400-ra a felbontást, de úgy meg megint nincs kihasználva csak 60 %-ban Il2-ben, viszont a DCS-ben meg szaggat. -
tomas51
senior tag
Dehogynem számít, én már jártam így
0.5 mm kevés 1.0mm sok volt, 0.75 lett a jó megoldás
ha a gpu jó és túl meleg a ram akkor nem nyomta össze eléggé a padot, ha rohadt meleg a gpu és jó a ram akkor túl vastag mert el tartja a gpu tól és olyankor banán formájú a pcie sín ha megnézed
mindíg le kell mérni vagy le teríteni és mellé rakni egy pont akkorát, mindíg van ép széle ahol mérhető az eredeti vastagsága -
xtremist
őstag
Szerintem nézz be a tápegység topicba mielőtt ezt megvennéd. Lehet hogy ha nem akarsz gyártatott kábelt, (bár szerintem nincs gond vele) akkor inkább érdemes olyan tápot venni amihez létezik gyári extra vagy cablemod 90 fokos kábel. Be quiethez tudom hogy van gyári 90-es végű kábel, corsarinek 180-as fordítója van.
-
Laraxior
titán
Nekem is a legolcsóbb van, Palit, es abbol is a butitott verzio, az Omniblack. Kisebb bios, es nincs vaporchamber a huton.
Mind a kettot orvosoltam, vizesblokk, es palit gamerock oc bios (+50W)Szetszedheted , hogy a homerseklet maradjon, es csak a powerlimit menjen. Mehetnek kulon is, ahogy szimpatkiusabb.
Az új Avatar game nincs meg, de mindig jon ugyis valami game ami meghajtja a VGAt. Egy sima.benchmarkkal is meg lehet ugrasztani a tdp limitet. Csak azert nem mindegy, hogy lemegy a teszt mondjuk 3 perc alatt, es addig evett a VGA mondjuk 600Wot, vagy beulsz a jatek ele egesz napra es ugy eszik mondjuk 0.8kW/h-t a gép, vagy beéri 0.5-el is.
Legalabbis nekem boven eleg a 120FPS limit, pedig mehetne 240en is, de minek. -
Nem átirányítani kell, hanem megmutatni egy táp oldalán a matricát, amely mindegyiken ott kellene legyen.
Példa:
A fentin rajta van minden lényeges adat.
AC Input -> Váltóáramú bemeneti (felvett) adatok.
DC Output -> Egyenáramú leadott adatok.Ott a DC output total, 860W. Ez a maximális leadott teljesítmény (minden ágon).
Ha ezek után is ragaszkodik a hülyeségéhez, akkor rá kell hagyni és a témában inkább ne keresd a véleményét... -
ffodi
veterán
Akkor majd mi megkérdőjelezzük (ha ez megnyugtat, én is villanyosmérnök vagyok).
A leírtak több ponton tévesek, és az a helyes, amit Cifu kolléga ír. Ezeknél a tápoknál a névleges teljesítmény alatt mindig a max. leadott teljesítményt kell érteni és nem a felvettet. Nyilván vannak kretén tápok, amik nem tudják a rajtuk feltűntetett értéket, vagy épp tudja (pl. a 850 W-ot), de a +5 V-os ágon tud leadni 100 A-t a kettéosztott 12 V-os ágakon meg a maradékot, de ez azért kisarkított eset.
A 80+ gold tápoknak hivatalból 90% körüli hatásfokot kell tudniuk 230 V-os bemenet esetén, sőt a hatásfok tipikusan 50-70%-os terhelés között a legjobb. Emellett egy minőségi tápot túl is tudsz általában terhelni, nemhogy a névleges teljesítmény 80%-a a plafon. Olyan előfordulhat, hogy egy határra járatott rendszernél a pillanatnyi terheléscsúcsok furcsa dolgokat művelnek, szóval illik kicsit túlméretezni.
-
Teljesen rossz a számításod.
A tápegység teljesítménye a leadott teljesítményt takarja, nem pedig a felvettet.
Tehát ha van egy 80%-os 850W-os tápegységed, akkor az a konnektorból 850W*1,25 ~ 1062W-ot fog felvenni (visszafelé: 1062*0,8 -> ~850W).
A leadott teljesítményt pedig azért az igényesebb tápok tudják hozni, tehát egy 7800X3D mellett egy 450W-os fogyasztással számolva is 650W-os tápegység is elég lehet, a 850W pedig Gold vagy Platinum minősítéssel, igényesebb gyártótól teljesen biztosan ki fogja szolgálni.Az ilyen 1.2kW és hasonló ajánlások mögött az van, hogy nem írhatják oda, hogy az alsó polcos gagyi tápokra nem vonatkozik...
Csak érdekességnek, egy 7700X + RTX 4080 húzva, sallangokkal együtt sem vesz fel a konnektorból 500W-ot CP2077 játék közben:
-
gaben22
senior tag
Ez táptól függ, én tápom pl. biztosan 90% hatékonyság fölött van még 100%-on terhelve is. Jót kell venni és akkor jó is lesz
. Ekkorát egyik gyártó se hazudik, max. Vargáné, de szerintem ő már kiszállt az üzletből
.
-
Rexcor
őstag
sheep: Köszi a vélaszt, berendeltem aztán majd kiderül, max visszaküldöm ha mégsem jó. Tudom hogy a 850-es nem a legjobb hozzá de nemrég újítottam gépet és akkor azt gondoltam hogy jó lesz még egy jópár évig szóval most nem vennék újat megint. Nekem a 7800x3d 40-50W-ot fogyaszt játékok alatt meg ahogy néztem a 4090 is ritkán fogyaszt 400 felett ha nincs húzve szóval úgy gondoltam hogy elégnek kell lennie.
Sontir Fel: Keresgéltem én is sokat de nem igazán találtam kifejezetten ASUS tápokra. ASUS webpage-n sem láttam ilyen listát még csak azt az infót sem nagyon hogy ez pontosan milyen Seasonic tápnak felel meg. A 12VHPWR kábeleknél is fel van sorolva mindig hogy milyen tápokkal kompatibilis de az én tápomat nem láttam sehol sem a listában. Szóval berendeltam aztán majd kiderül.
-
A táp kalkulátorok szart se érnek, 2 kategóriával feljebb ajánl mint amire ténylegesen szükség van. Azért egy 850-es nem noname gold táp el tud vinni egy 4090-et ha nincs rommá hajtva. Ha esetleg egy kis uv-t is kap akkor meg pláne. 750-es táppal hajtottam nemrég egy 7900xt-t egy 9900k mellett és szerencsére nem kapcsolt le a gép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honda topik
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Metal topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- MSI RTX 4060 8GB /Jótállással!/Beszámítás!/Posta ok!
- ASUS TUF RTX 4060Ti OC 8GB /Újszerű /1,5 Év Garancia /8 tűs tápcsati /Azonnal átvehető/ Csomagküldés
- GIGABYTE RTX4060 / RTX4060TI 8GB (bontatlan)(3év-garancia)
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest