- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- One mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben22
senior tag
-
boogie84
veterán
válasz
nutella1 #18779 üzenetére
Nem tudom, hogy ide akart e jönni a hsz, de lol. Aki codot vesz - úgy kell neki.
#18751traktorgumi
Ezt szándékosan hagytad ki? Mikor 4080S volt a cél nálam ez is játszott.
PALIT GeForce RTX 4080 SUPER JetStream OC -
Csokifalo
senior tag
válasz
nutella1 #17756 üzenetére
Jó de a magyar mentalitás...miért dőltek anno sorba a kardjukba az autóhitelesek a válságban? Recept: végy egy 5M ft-ot érő autót, a kereskedővel írass be 7 millát, a 2M lesz a kezdő... aztán beütött a crach, el kellene adni. Na akkor jött az, hogy már 0km-es állapotában is 2M-val kevesebbet tudott, hát még használtan. Aztán kaptak rá egy 3.5 millás ajánlatot, miközben két éve fizetve még mindig a 7 milla kamatát fizették csak ki...persze ezt ma már nem lehet megtenni, de régen igen. Namost, átültetve pc-re, éppenhogy telik egy 4080-ra még de nemm, vegyünk 4090-et mert az a menő. De hogy? És akkor itt figyelnek be az 50 ezres deszkák, noname tápok, gagyi szellőzés nélküli házak, olcsó hűtések, ami érthető mert egy seasonic 850-es meg egy noname 850-es között van 60-70 rugó, az mehet a vga-ba, a normális lap árával az már 100-120e... csak aztán persze jön a feketeleves, mert nyilván nem véletlen annyi a másik ( felhasznált anyagok stb,... ) Ilyenkor ha más nem kárpótolnak a ledek
amúgy autóban ez még mindig megvan, megveszi a 30 millás vasat a vére árán, aztán tesz rá nokian, meg barum gumit amikor meglátja hogy 200/db egy normális peres gumi
-
-
omfgk
veterán
válasz
nutella1 #17481 üzenetére
Volt Strix-em is.
Akkor meg észre kell ilyenkor venni ,hogy nem ugyanazon a hőmérsékleten futottak.
Itt a titok. Ha van +10 fokod amit bevállalsz, akkor onnantól minden vga halk.Ez egyébként vbios függő. Finomítanak rajta és már más is a matek.
De röviden, minden ugyanolyan halk, mint minden más. Ennyi.
90 fok templimit és csókolom.Azt hiszem itt meg egyezhetünk abban ,hogy nem erről szól a halkság. D15-ös példa. Lehet a 10 ezres hűtő is ugyanolyan halk.
-
omfgk
veterán
válasz
nutella1 #17470 üzenetére
Kitalálom...
Windforce kártyád van.Nincs több hangja a Windforce V2-nek (nyitott háznál sem), mint egy Rog-nak. Semennyivel sem.
Ezt egyébként honnan a francból tudnád?
Az itt szereplő Gigabyte egyébként egy L=340 W=150.2 H=75.2 mm méretű kártya.A tied pedig L=331 W=136 H=55.5 mm.
Remélem látható a 2 centi különbség.
Na de képen is.
Kit akarsz félrevezetni? Magadat, vagy másokat?
Ha magadat, azt belső hangként érdemes akkor.Ennek ellenére a sokkal jobb hűtésű (igen, emésszük meg, sokkal jobb) Strix lehet hangosabb a CW miatt.
És nincs Strix-em. Nem is lesz, mert elmebeteg felára van. És trágya pasztát használ az Asus.De amikor sikerül leírni ,hogy a Strix-nél nem hangosabb egy alap Gigabyte kártya, az már kicsit sok.
Máshogy is meg lehet fogalmazni ezt.
Például, nem éri meg a felárát a Strix hűtés.Most is egyébként árukereső szerint van 130 ezerrel olcsóbban 4090 Suprim. Ami szintén egy drága típus. Nagyon. A Strix erre tesz még rá 2 lapáttal.
-
-
Csokifalo
senior tag
válasz
nutella1 #17098 üzenetére
attól még megírhatom a véleményem a jelenlegi vga piacról, megengeded, netán csak nyalni nyalhatom a lába nyomát akinek 4090 van? Szerintem, és ezt már leírtam, hidegen hagy ki mit vesz, én a vga árazásokról, és a piacról írtam véleményt, sajnálom ha valaki félre értette, és egyből az a téma ki mit vesz meg mit nem?!
vaterán autóra visszatérve pl van trabantom azért, mert az volt az első kocsink 1982-ben, tehát érzelmi okokból vertem el több millát arra, hogy nosztalgiázzak. De ugyanaz megy veterán talin is, hogy melléd áll egy cápa bmw, és le vagy sajnálva mert Neki 3x annyiért van hobbija. Engem ez ott se motivál, ott se érdekel. Sőt, tovább megyek, amit én már abba pl bele költöttem, ha el akarnám adni, a töredékét nem fizetnék meg, Tehát tudom mi az mondjuk egy 4090-es kártyát megvenni millióért, majd egy/másfél év múlva eladni 500-ért majd. De mondom, az egész amit írtam nem személyes volt, hanem a piacról alkotott vélemény, de bocs, nem tudtam hogy csak ömlengeni ér
-
Csokifalo
senior tag
válasz
nutella1 #17081 üzenetére
Vagyis fogadjam el hogy valaki 4090-es kártyát vagy 2M gépet rak össze? Huhh, ez is egy nézőpont, csak azt nem értem mi köze ahhoz amit írtam? Meg ez a célozgatás hogy összenőtt szemöldökkel haragudnék arra aki 4090-et vesz...hallod Nálad jól félrement amit írtam. Kb tojok rá ki mire költi a pénzét, felőlem fel is szívhat havonta 2 db 4090-es árát, hidegen hagy. Amit írtam arról szólt, hogy alsó szegmensben egy 4060 vs 4070-nél ráköltesz 100 rugót, és dupla fps-t kapsz, a felső kategóriában meg keresgéled a különbséget nagyítóval...erre céloztam, nem arra ki kinek adományoz meg mire költ
-
-
tom81042
tag
válasz
nutella1 #17009 üzenetére
Inkább olyasmit tudok elképzelni hogy eddig nem dual channel-ben volt a 2 16GB-os modul most meg a 2 32-es igen. Vagy valami szarul volt beállítva és most jól. Vagy alapbol valami fut ami zabálja a memoriat es kellett a plusz.
Azt, hogy a COD eddig a 32GB memoriabol használt 28-30 GB-ot, és most a 64 GB memoriabol pedig már használ 45-50 GB-ot és hurrá gyors lett azt nehezebben tudom elképzelni
-
Dave567
addikt
válasz
nutella1 #16824 üzenetére
Amit én megfigyeltem abban a játékban viszont, hogy 4080-al sokkal többet laggol a game. Felbontástól függetlenül.
Hol nézted ezt? Vagy hol írják?
[link]
Igaz nekem 7800x3d van, kb a srác annyi FPS-el tolja, mint most én 4090-el. Max 30-al kevesebb.
De COD-ról beszélünk, nekem így is laggol szarakszik, minden baja van. -
- = Zk = -
félisten
-
makoss
veterán
válasz
nutella1 #15214 üzenetére
Én még nem szándékozom Oled tévét venni, de most laptopra gyűjtök ami Oled kijelzős.
A mostani tévém egy LG 55 UH 668V, még - lekopogom - hibátlanul megy.
De laptop után már a 7 éves videókártyám kellene cserélni, utána talán jöhet az Oled tv, de lehet addigra már nem az lesz a sláger -
gaben22
senior tag
válasz
Youtube encoding/bitráta miatt nem feltétlen a legjobb választás viszont nagy előnye, hogy sok 60fps content van ill. akad 8K is, ami a veszteséges tömörítés miatt 4K-ban jobban mutat(hat), mint ugyanaz 4K-ban. Itt szemezgess, nem film, de 1-1-et megnézni nem rossz, nekem 5K2K monitorom van, Linux alatt nincs HDR (X11-en), de attól még egész jól mutattak.
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Pontosan mit takar a "kijelző"?
Nem kell válogatott tartalom amúgy...., igazából tökmindegy mert ha ez az első Oled-ed akkor már maga a windows asztal is jobban néz ki mint eddig
A többi már csak hab a tortán.
Az a baj hogy idővel megszokja majd a szemed és fel sem tűnik hogy valójában mekkora ugrás ips/va/tn -hez képest az Oled. -
-
omfgk
veterán
válasz
nutella1 #14689 üzenetére
Ha együtt tudsz élni a limitációival és tudod élvezni az előnyeit, akkor ajánlott. Ezt meg csak te tudod.
- Állványa sehogy nem állítható.
- Méret, vagy megszokod, vagy kell egy nagy asztal és messzebb teszed.
- Automatic Brightness Limiter.
- Beégési kockázat (ha valaki nem teljesen hülye, ez nem valós veszély).
- RGB subpixel helyett RGB+W.
- Max 120hzÉn speciel a C2 42 után lehet ,hogy sose megyek vissza monitorozni.
Egyelőre még az OLED monitorokon se gondolkodok, mert méretre és felbontásra sincs még megfelelő. És matt mind.Ha lesz 32 colnál nagyobb, 4K, glossy oled monitor, akkor azt megnézném.
-
-
voodoo98
addikt
válasz
nutella1 #12242 üzenetére
Nem tudom, de MW2-nél lehet és azt is használom, az elég jó.
De akkor is meg van a DX12-nek egy ilyen jellegzetes blur "effektje" a DX11-hez képest.
BFV vs. BF2042-ben elég jól kijön, Hell let Loose-ban is csináltam screenshotokat és ott is látszik, pedig 4k 27"-es monitorom van.Én nyomtatom a reshade-t minden hol ahol csak lehet (HLL-ben nem lehet, el sem indul vele a játék).
-
válasz
nutella1 #11755 üzenetére
Azért ez nem teljesen igaz!
Ha ki akarja hozni belőle a MAXIMUMOT akkor lehet az olcsó kártyák 450W os TDP limitje kevés lesz! És nem biztos hogy BIOS buherálásokkal akar foglalkozni!
Szóval jobb egy olyat venni ami gyárilag is tud 500-600W ot BIOS buhera nélkül.
És ugye ott a CW, itt sem egyformák a VGA-k, aki érzékeny rá és kifog egy ilyen koncertet adó VGA-t annak se biztos hogy örülni fog!
És van aki a hangokra is érzékeny, venti hangban sem egyformák.
Az hogy neked jó a legolcsóbb, másnak nem biztos hogy jó lesz, ne általánosítsunk
Volt 4090 Gainward Phantom-om számomra elviselhetetlen volt a gyári hűtése, neked meg nincs bajod vele, ebből is látszik hogy nem vagyunk 1formák!
-
Dave567
addikt
válasz
nutella1 #11752 üzenetére
Persze, Konzolosok, ahol nincs SBMM, főleg mert szerintem miattuk lett kitalálva, nem véletlenül nincs Crossplay OFF PC-n, érdekes az előzőben volt.
Na de mindegy, bocs az OFFÉRT.Körkérdés!!
Melyik 4090-et érdemes beszerezni?
ROG OC 4090-re gondoltam.
Vagy ne költsek rá inkább, van nála jobb? -
VincentVG
senior tag
-
keIdor
titán
válasz
nutella1 #11685 üzenetére
65 négyzetméter, nappali, konyha+étkező és egy háló. Ez ennyi.
A tér elég, de kevés a szoba. Szeretek itt élni, nem fogok váltani emiatt, a környék is jó. Klosterneuburg. Hangot azt fülessel oldom meg olyan 10+ éve már.
Mondjuk én váltogatom a platformot sokszor, 4090 előtt inkább PS5-ön játszottam többet, az volt a fő platform, a 4090 viszont annyival többet ad, hogy most 95% csak a PC megy, meg oda veszek mindent. Aztán nem kizárt, hogy jövőre a PS5 Pro fog adni jobb élményt, azt többet leszek a TV előtt. Sose tudni, én járkálok oda-vissza.
-
-
keIdor
titán
válasz
nutella1 #11441 üzenetére
De gondolom mindkettőnél 100fps-es tartományoknál jártál.
A 135fps vagy a 160 fps-t vakon nem fogod észrevenni.
Szerintem az a jó váltás, amikor fps számláló nélkül is megérzed a váltást.Nekem pl. a 1080Ti -> 3080 10GB -> 4090 ilyen volt. Kb. dupla annyi erő.
A 3090 az egyik legjobb kártya a használtpiacon, én személy szerint azzal kihúznám 2025-ig.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
nutella1 #11161 üzenetére
Miért ne jól szorakozom. Szeretek minden félét kipróbálni, nem ártok vele senkinek. A konzervativ emberek mindig a miértet keresik. Van értelme,ha nincs akkor nem is csinálom. Hát én nem ilyen vagyok,ez van. Ha ugy élsz hogy másoknak megfeleljen akkor nem éltél ugy hogy te jól érezd magad. Én jól érzem igy magam azt csinálok amihez kedvem van még akkor is ha egyes konzervativ begyepesedett embereknek ez nem tetszik vagy egyszerüen nem képesek értelmet találni benne. (Általában az öreg emberek gondolkodnak igy mint a nutella1. Mert az idős emberek már elfáradtak életuntak már nincs kedvük semmihez.) Mi van akkor ha nincs értelme ? Miért fáj az egyeseknek ? Nem mindegy nektek ki mit csinál én sem minősitek senki azért mert valamit csinál vagy kipróbál. Próbálja ki ha ugy szeretné. Én nem akarok megfelelni senkinek csinálom amihez kedvem még még akkor is ha értelmetlen. Én igy élek boldogan és szabadon.
-
keIdor
titán
válasz
nutella1 #11125 üzenetére
Cyberpunkban vagy The Last of Usban 4K Ultra (CP-nél RT overdrive) nem is tud nagyon többet. 70-80fps tartományban játszottam végig ezeket és a CP-nél még DLSS Quality és Frame generation is be volt kapcsolva, úgy ennyi.
4K 144Hz-es monitorom van, de az egy dolog, valahol a 90 fps sincs meg fixen.
Jó ez a kártya single playerre, én pl. nagyon nem is multizom már. Csak én azt néztem, hogy mi az, ami többet nyújt, mint a PS5? Hát ez. Van vagy háromszor gyorsabb, igaz négyszer drágább is csak ez az egy hardver, de hát valamit valamiért…pidzse4: 30-40%-on semmi hangja a ventiknek, nem látom értelmét a zero rpm-nek emiatt.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
nutella1 #11125 üzenetére
Csak a teszt erejéig mértem le hogy megy e amúgy megnézem a memoriát is hogy mennyi csinálok egy olyat ahol a memoria hőmérsékletét is nézem közben. Amúgy nincs csesztetve ez a kártya sem hiszen 80 foknál autómatikusan bekapcsol és hűteni fogja vissza 80 alá igy képtelenség hogy tönkre menne.
Találtgyerek: Letesztelem ugy is hogy a memoriát is nézem . Az elöző kártya meg hibás volt nem én vágtam gajra. Inno 3d nem egy jó márka mostmár tapasztaltam. Lehet jól tuningolható volt de sokáig nem birta. Gyenge alkatrészekkel van szerelve nem időtálló ezért is olcsó. Az hogy jól tuningolható volt az a vak szerencse műve volt. De azt is csak akkor tuningoltam amikor a tesztet megcsináltam aztán vissza raktam gyárira. Mindegy is már letojom. Soha többet olyan márkát nem veszek. Eddig bármlyik kártyát is húztam egyiknek sem volt baja sosem ment tönkre. Pedig volt már vagy 40 kártya a kezemben ha nem több. Az innó 2 hónapot birt vagy 3 mat már nem is emlékszem. Szóval természetesen vigyázok . Megnézem a memoriát mennyire melegszik a gpuz meg a hwinfó pont jó lesz hozzá. Majd berakom az eredményt. Lehet igazad lesz.
-
keIdor
titán
válasz
nutella1 #10259 üzenetére
Nem, inkább csak meg kéne egymásnak adni a tisztelet, végig hallgatni a másikat és elfogadni a különböző igényeket. Elfogadni azt, hogy nem vagyunk egyformák, különböző elvárások vannak, különböző fontossági sorrendek.
Ha ez meglenne, jó lenne a fórum. Sajnos a hardveres része a fórumnak egyre rosszabb.
-
KRoy19
őstag
válasz
nutella1 #9553 üzenetére
Én egyenlőre nem érzem úgy, hogy ne lenne elég nekem a léghűtés. A 13600K-m alulfeszelve max. 175W-ot kajál és simán tudom hűteni egy Deepcool AK500 hűtővel, ami mégcsak nem is felsőkategóriás. Az Amp Extreme Airo 4090 szintén alulfeszelve kifogástalan hőfokokat produkál.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
nutella1 #9315 üzenetére
Akkora méretben amiben nekem kéne 48" nagyon drága volna főleg olyan ami 4K 120 hercet tudja. Jó nekem a mostani oled 4K 60 hercen 48 colos méretben. Bár ha akarok 1080p ben tudok 120 hercen játszani ezzel is mert képes rá. Ez legalább nem volt drága. A pici monitor nekem nem jó. Nem tudnék 28" vagy 32" játszani baromi kicsi volna .
-
KAMELOT
titán
válasz
nutella1 #9233 üzenetére
Meg kitudja, hogy mit csináltak vele.
Kávelnél is csak rendesen kell csatlakoztatni.
Ha meg valaki tutira akar menni, vegyen riser-t és problem solved.HyoRemix: Amit Skiz0 is írt nyák probléma és venti gondok.
Inno3D, Zotac, GW olcsók és jók. Többi felesleges pénzkidobás. -
jeni
félisten
válasz
nutella1 #9235 üzenetére
ha egyesek nincsenek tisztában a gravitációval és a VGA súlyával akkor mit vársz vagy mi várható el tőlük?
amúgy több VGA hirdetésben és youtube unbox RTX 30xx/40xx videókban több esetben láthatóak,hogy semmikép nem mellékelik a VGA tartókat a gyártók. bár nem 100%,hogy az a VGA - a videó felvétel alatt lett elsőre felbontva,kibontva a VGA-s doboz.
amúgy azok a nagy súlyú extra méretű VGA-k melyekhez nem mellékeltek VGA tartót azoknál a gyártók felhívták a figyelmet a nyák repedés elkerülésére a vásárlót?nem a 30 ezres házon múlik a dolog,mert lehet az a ház 15000Ft annyiért is jó,ha vízszintes elhelyezésű alaplapban van a VGA benne vagy külön PCIe SLOT van vízszintesen-persze az utóbbi nem 40000Ft-s kategória hanem több,lehet bármi lutri gyártóé az biztos abban az user nem tesz kárt benne.
-
keIdor
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Battlefield 7
- E-roller topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Medence topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Futás, futópályák
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- MSI RTX 4090 SUPRIM LIQUID X 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ASUS TUF RTX 4060Ti OC 8GB /Újszerű /1,5 Év Garancia /8 tűs tápcsati /Azonnal átvehető/ Csomagküldés
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest