Hirdetés
- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin topik
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garsza
veterán
Igazad van. Nekem ez tényleg nem volt meg. Nem foglalkoztam vele. Most visszanéztem a HSZ -eim.
És első beszereléshez képst valóban durván 20°C romlott. De az asztalon volt. Zárt házban összerakva mért értékekben durván 10°C romlott.
Elnézést a fas infókért.Bontásról egyébként nekem is van email, hogy megengedett. Csak abban azvesetben veszik a garancia ha a bontás miatt fizikai sérülést okoz valaki a kártyán.
-
pigatt
őstag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
4080 TUF Hotspot nálam el szállt ~1,5 év után. A GPU és a Hotspot között ~30 fok lett a delta. Kapott PTM-et, azóta 8. Van e-mailem az ASUS-tól, hogy szakszerűen végezve engedik a hűtésbontást.
-
omfgk
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Csak ebben a topikban volt vagy 4-5 példa az elszálló hot spot-ra.
Mondjuk feledékenyek az emberek mert Garsza is panaszkodott ,hogy első starthoz képest rosszabb lett a hot spot egy 4080 TUF-al, pedig feljebb azt írta ,hogy minden rendben volt.
-
Garsza
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Szerintem meg lehet oldani úgy hogy a gar megmaradjon. De egyébként 99% hogy nem lesz rá szúgség.
-
Laraxior
titán
Nekem az MX4 sem keményedett meg a 2 év alatt
de a vramon a padok nagyon szétmentek. -
Garsza
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Nekem 4080 TuF volt. Azzal semmi gond nem volt másfél év alatt.
Ami jött helyette 4090 Strix az már meleg volt. De tettem rá PTM -et megoldotta. És azóta vizesblokk is került rá. -
omfgk
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Persze.
Az a nem vészes, ami alig volt használva.
Ugye ahhoz ,hogy szépen kipréselődjön (és kiszáradjon) a vacak minőségű trutyi, ahhoz idő és hő kell.De veszel egy tubus duronaut-ot és jobb lesz mint új korában. Mármint szó szerint. Tartósabb is lesz és jobb értékeket fog produkálni day 1 már. Vagy PTM amire ez még inkább igaz.
Igor szokott mostanában pasztázni serényen. Ott érdemes pasztát böngészni ha érdekel a dolog.
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Az összes 4090 TUF-ra jellemző a rossz minőségű pasztázás vagy lehet kifogni olyat, ami nem annyira vészes? -
Laraxior
titán
válasz
laychi
üzenetére
Magamból indulok ki. Én természetesen elintezem az ilyen dolgot, mint ahogy tavaly a Gigabyte garit is.
Mondjuk volt aki annyit nem mondott anno, hogy megérkeztek a VGAk, minden rendben. Na, nála azért elgondolkodnék a gari intézésén.
Szlobi: Amennyiben kapsz 1400 körül 5080at, akkor természetesen inkabb azt.
Mondjuk én tovabbadnám
A haszonból pont kijönne a vizesblokk ára az 5090hez
-
Laraxior
titán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Itt az aprón.
Budapest, személyes átvétel. Simán megvenném
-
-
Laraxior
titán
749-ért van fent egy Zotac 4090, vegye meg valaki, mielőtt kiköt újra az aprón 950be
5 év Zotac garis, jó vétel.
-
Garsza
veterán
válasz
zebra_hun
üzenetére
Ma lesz időm. Megpróbálok még a memón emelni hátha megcsípem. De sok esélyét nem látok rá.
Jobb hűtéssel mehetnél feljebb szerintem. Minél jobb a hűtés annal kissebb a fogyasztás ami egy adott freki fesz páros kivesz.
Nálam már ha 45°C eléri visszáb vesz egy frekilépcsőt az alaphoz képest. -
KRoy19
őstag
válasz
zebra_hun
üzenetére
Én is ezt tapasztaltam, hogy hiába nyomtam feljebb a frekit a curve-el 1.05V-on semmivel nem lett jobb a teljesítmény, sőt rosszabb lett.
Curve 3000mhz 1.05V-on rosszabb pontszámokat dob, mint a sima OC 2910Mhz-en (+165mhz core). Viszont, ha a sima OC-t feljebb tolom akkor is rosszab lesz a teljesítmény, szóval nekem úgy tűnik, hogy van egy sweet spot, ahol a legjobb a teljesítmény és az nem feltétlenül a legmagasabb elérhető órajel. -
zebra_hun
veterán
válasz
fatal`
üzenetére
Hosszú idő után, teljesen gyári légkavaró.
Igen, Afterburner. Az eddigi tapasztalatom viszont kuka, ugyanis a sima csúszkával ugyanezt érem el. Igaz, azzal mindig kék a gpuz log, azaz túlfeszelt, de ez a példány nem teljesít jól a gyári freki felett alapfeszen.
~2800MHz-ig jól veszi az UV-ot, az tetszik is, de amit mások csinálnak 3GHz+, az nekem nyögvenyelős.
Lehet el vagyok kényeztetve, eddig 10°C vízzel csináltam a 1080/ti, 3080/ti-al, most szokatlan ez. Ott a legdurvább oc is max 30-35°C volt. Lehet ez is másként viselkedne, de vhogy nincs kedvem szerelgetni. Jó ez 50-60°C között UV-tal. -
zebra_hun
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Pontos típusa ez: [Gainward GeForce RTX™ 4090 Phantom GS]
Van is egy BIOS update utility (including BIOS file) , de sosem piszkáltam még ilyet. Alaplapon milliószor, de VGA-n sosem. Azt sem tudom, hogy a VRM alkalmas e nagyobb terhelésre.
Nem tartom vészesnek, fontosnak, hiszen csak epenis-re jó a lazább BIOS.
Normál használatban ~250W-on ki van maxolva, ha nem limitálom min fps-re, azaz dinamikus framerate, akkor 300-350W. Ilyenkor már elhasal a kártya, a végét járja.
UV nélkül +100W minimum. -
zebra_hun
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Gainward GS
Rosszat nem mondok rá. Ismerem a "búgó" hangját, volt 3080 GW-om, de ez nem olyan. Mondjuk az sem zavart, de ez meg nagyon csendes. Nincs még blokk rajta, lehet nem is lesz.///
Gainwardgs:
Abba is az volt.
Ugyanis naponta írod a sületlenséges "proci limit" dumát.
Ha viszont olvastad az előzményeket is, akkor tudnád, látnád, hogy a Rapi piszka volt téma.
Hidd el, annyira nem szar, mint ahogy a ph-n köpködik. Akinek meg nem tetszik, vegyen mást. -
zebra_hun
veterán
válasz
Shkiz0
üzenetére
Az csakis háttérfolyamatok miatt van.
Ez a 256-os ssd már sok mindenre nem való, így lett egy dual boot w10 is. Sok vizet nem zavar, induláskor van 5s eldönteni, alapból a w11 indul ha másképp nem döntök.
Sztem van mindenkinek a fiókban régi, nem használatos ssd. Erre még jó.
Más nem lehet.
Droidnak ott van a 40.5 és 40.8e grafikus pontja, igaz 3065MHz-en. Az nekem esélytelen. BIOS Flash-hez meg nem értek. -
válasz
SoulReaver
üzenetére
GS score-ba nem kéne beleszóljon, mégis magasabb VGA órajelek mellett is elmarad 1000 pont.
-
zebra_hun
veterán
-
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun
üzenetére
Lehet, hogy nálad már maxon ment, nekem nemigen volt 39k közelében, de ugye nincs is erőltetve a rendszer, ego még lehetett benne valamennyi, 2560ban. Nem találtam eredményt, csak extreme van.
Addig beüzemelek egy GTX680 Beastet
Mer' nemigen akaródzik megérkezni az 5090
-
zebra_hun
veterán
válasz
Shkiz0
üzenetére
Köszi. Bár nem versenyre készült x3d-vel, de passzol ide.
Lényegben nem változtat, mint mondtam, a TS grafikot jól csinálta meg a tervező, cpu nem oszt szoroz.
Van olyan szitu természetesen, de ez kimondott gpu terhelő feladat.Az, hogy most w10 vagy 11, mindenki tudja azt, nem való ide.
Tehetnék én bármit a cpu foglalatba, a grafik pont nem változna.
Csak akkor, ha már ezt a nulla cpu feladatot sem látná el, azaz nem 100% lenne a gpu kihasználás.///
Gainward mi a francnak ír állandóan ilyen cpu limit baromságot?
Sokan mások is.
Eleve a megnevezés is hibás, de megint nem ide tartozik.Amúgy nem futott sem az xbox, sem steam, sem ea app, sem spotify, sem facebook, sem semmi extra. Még az msi-ben a Watt monitort is lekapcsoltam, mert visszafogja.
De az 54x és az 59x is ua. volt, azért is egyformák.
Ez nagyon jó teszt gpu-ra, mivel a cpu semmit nem oszt szoroz.
HZD, CP, TR, stb alatt igen, ahol nem teljes szakaszon fut 100-on a gpu. De 4k kimaxolt grafikán ott is elhasal a 4090. 1440-ben is. 5090 is.Sok okostojas..., cpu limit..., ja..., az agyuk az...
///szerk.
Igen, az. W10 Revi -
laychi
veterán
válasz
Shkiz0
üzenetére
Nem feltétlenül, én is próbáltam revios w11-et semmivel nem volt gyorsabb.
De pl 2 különböző pontot kapsz, ha win defender be van kapcsolva vagy ki, cpu pontot nagyon meg tudja rongálni.
Rebar on-off is más pontok jönnek.
g-sync on-off szinten zenész.
itt az összehasonlíthatóság miatt sok mindennek egyeznie kell
driver se mindegy, amiatt is lehet több vagy kevesebb pont
Előfordulhat, hogy az egyik driverrel lefut 3030 MHz a teszt csípőből, a másikkal meg 2970Mhz épphogy (ugyan azzal a vga-val ugyan abban a hardverkörnyezetben)#20956SoulReaver
Csak a GPU-t kell nézni, nem az összpontszámot. -
zebra_hun
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Az fitty fenét. 10400f-fel is ennyi lenne. Gpu teszt, ha 100%-on megy, azzal is 100-on menne. 3GHz gpu dobna, az számít.
Fos cpu nem számít. -
zebra_hun
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Naná, kell. De amikor a gpu 100%-on kifekszik, akkor alárakhatom a Paksi erőművet is
TS egy olyan teszt, ahol a graphics-ra elég egy középszintű proci is.
CPU Score-ban jutalmazza az erőt, de most nem az össz pontot nézem kivételesen.
Ez itt a 4090 vége, ez kifekszik mint a liszteszsák
Előbbi -300MHz, ez most +200MHz.
Graphics ugyan úgy 39500 pötty.
Gyenge proci hátráltat, de ez intel

Nem holmi ...
-
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun
üzenetére
2560ban fut, oda kell CPU, a VGA kb ugyanigy megy nekem is, de a CPU meg a ram is idle megy nalam xmpvel, kevesebb is a gpu score.
Asszem van valahol eredményem, majd belinkelem ha hazaertem
#20946 syIex: Gainward volt éppen raktáron, 3270-ért. Kb pont egy ezrest kellett rádobnom a 4090re. Annyit szántam rá. Még a blokk lesz a pluszköltség, de annyi belefér két évre megint.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Nálam minden dolog be van kapcsolva. Nem hiszek a hókusz-pókuszokba

100%-on fityeg végig, azon csak a gpu oc segíthet. Limitbe ütközöm, ez fér bele az 500W-ba. 2970MHz@1.05V.
3GHz-re kell az 1.075V, de akkor meg trottyol már.
1.00V-on kéne tudnia, de az nem megy.
Csak érdekelt volna, hogy vki esetleg átlépte e a 40e grafikot valaha.
24/7-en 37e ahogy használom.
3DMark-okba szerencsére nem számít a cpu, azért is csak 5400MHz. Gyáritól jóval visszafogottabb. Downclock van nem over clock
Így is bőven többet ad a szükségestől. -
zebra_hun
veterán
Vki elérte a 40e grafikot már sima Timespy-ban?
Nekem nem jött össze...
-
tomas51
senior tag
válasz
UDPSendToF
üzenetére
víz van rajta szóval csendben megy így
-
zebra_hun
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Az nem is érdekel, afterburner nem is tudja.
~ +8-10° a gpu-hoz. Ha 100%-ra kifektetem, ~ 54-58° a gpu/2000rpm/0.96V/340-350W.
Sajnos kifekszik 100%-ra.
A lenti képen mondjuk ott van a peak ami semmitmondó adat.
Mást meg nem érdemes itt megosztani.///
56° gpu
63° hs
24/762° gpu
72° oc
Extrém oc, extrém feszültségen -
zebra_hun
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
A 89 a napi, 100W minuszos, 97 az oc, gyári léggel.
Gainward, sose volt ilyen csendes légkavarós kártyám.
Nem tudom mit brekegnek a népek... 2000 rpm-nél hangja sincs zárt házban. Fanstop-pot ugyan megszűntettem, az öregbíti a kártyát. 2 éves gyári paszta.
CW sincs értelmes fps-sel. Ok, Vantage teszt 2000+ is van, ott ciripel, de 300 felett kezdi.
Utóbbi nem neked, csak olvasom az agymenést a ph-n...
Kb. mint a zintel 400-600W, 110°... a fröcsögősöktől... -
válasz
UDPSendToF
üzenetére
a második még rosszabb xD 52 minimum fps
0.975-el nekem is 70valamennyi a minimum fps de 90+fps lenne a jó
de szerintem csak vizzel lehet
-
tomas51
senior tag
válasz
UDPSendToF
üzenetére
Anno én ennyit tudtam kiszedni belőle
nekem nem tud +150 nél többet és max 1200 lehet a ram, utána már sokat hibázik és nincs teljesítmény
-
tomas51
senior tag
válasz
UDPSendToF
üzenetére
meg itt azért már a hőfokok se a legjobbak, ekkora fogyasztással nem tud mit kezdeni
-
UDPSendToF
tag
-
Laraxior
titán
válasz
UDPSendToF
üzenetére
Az a baj, hogy a feszültség a maxra van húzva. Próbáld 1.070V-on, vagy 1.085V-on.
-
UDPSendToF
tag
Egy kicsit én is megrángattam a Suprim X-et.
VRAM +1500, GPU +260, feszültség és fogyasztás limitek maxra húzva. Érdekes, hogy a pontszám sokkal alacsonyabb.
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Az 5120x1440 már majdnem 4K, 7,4M pixel.
Azért nem vettem múlt héten 32:9-es monitort, mert nem bírná azt a 4080.
Úgyhogy maradt az 5M pixel (3440x1440)
Amúgy nem sokkal lett volna drágább, 350 volt amit rendeltem, 380-ért meg van már 32:9.Szerk: ja meg nem tudom mennyire állt rá volna a szemem, 10 éve 21:9-et használok.
-
Laraxior
titán
Na én el is köszöntem a topiktól. 10 perce tettem fel ebayre.
-
Laraxior
titán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Leakartam cserélni a biost az Asus Strixre, de látom, hogy azon 2x hdmi csati van, nekem meg csak egy van. A Suprim X biosa jó lenne, de az meg csak 520W, azzal nem vagyok kisegítve.
-
-
Garsza
veterán
Még egy Speedet hoztam én is.
3075 +1500
-
zebra_hun
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Én 3000+ -t 1.05V-on nem tudom hozni sajnos. 1.075 kell a 3030-ra, de akkor beüt a zöld, azaz át akarna menni az 500W limiten. Az meg lehetetlen.
Vram egész jó (+1486), de a chip bánat oc. Nagyon nem izgat, epenis-re nem való. Használatra viszont nagyon.
2760MHz ~1-3% minusz a 3000-hez képest. Stock-tól meg jobb, az ráadásul 1.05V, nálam meg 0.96V. -100W kapásból.Itt egy teszt ingame video, láthatjuk hogy egy rt nélküli játékban sem képes a 4090 még 1440-re sem kimaxolva, ha 140 fps a cél.
DLSS-t igénybe kell vennem, hogy 110-120 meglegyen.
3000MHz oc hoz keményen 3 fps-t...Most tanulom a video készítést
Jól néz ki, de jobb lenne ha nem kéne a DLSS. Sajnos még így is "csak" 120 fps. -
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun
üzenetére
Nem nagyon értem ezt a tesztet, igaz a vramom valami nagyon a szilícium széléről való lehet, mert kb 850-ig megy. De hát kispénzű Palit, jóvanazúgy.
Viszont a GPU normális tesztben úgy visszaesik 2950 körülre, mint a huzat, itt meg vígan szalad 3045MHz-en.
Látszik, hogy nem terhel teljesen, nem mai teszt.
-
zebra_hun
veterán
Én meg megnéztem a SP8k-t.
Nem is láttam eddig, így fogalmam sincs milyen. A kártya marha jó, anti oc ellenére.
500W-ba kellett belenyomorítani:2970MHz @1.06V (terhelve, az a lényeg)
-
Laraxior
titán
Jó szar ez a Conductonaut
...és még a max fps limit is bekapcsolva maradt

-
tomas51
senior tag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
persze mert blokk van rajta
-
-
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun
üzenetére
Ha nem is 20, de jobban átadja a hőt, ergo jobban le lehet hűteni a GPU-t.
A CPUk is directdie használva sokkal jobbak, mint kupakkal, még delidelve is. (Bár ugye a magméret eléggé beleszól)
Nem véletlenül kerültek le a kupakok a GPUról. Ráadásul a G80on pl még sima paszta van a kupak alatt, persze az nem mai, de a nagy fogyasztás miatt esély nincs arra, hogy odaépítsenek még egy hátráltató elemet. -
zebra_hun
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Beülteted a bogarat...
thxJelenleg gyári lég, mert nem tudom, hogy kell e. Amikkel néha játszom, arra a 3080 is túlzás.
Tetszik a 4090, de nagyon nem használom ki.
3080-on meg lehet bepróbálom, úgyis van kettő
Nekem a 3080 15° vízzel kimaxolva 450W-ra 35° pasztával. Játék közben ~240-290W, 28-30°.
Fémmel lenne kiterhelve 20°
-
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun
üzenetére
Nem volt semmi más, 20°C volt a szobában az előző mérésnél is, most is.
GPUnál jó használni, mert lineárisan melegszik, nem ugrik fel egyből, mint a CPU.
Az összeszerelésnél nem nagyon lehet mellélőni, majd a szétszedésnél fordulhat elő, hogy szétgurul, olyan, mint a higany. De van keret a GPUn, le van lakkozva, most nem lehet baj
Jó dolog amúgy, próbáld ki, a CPU alá sem véletlenül tesznek ilyet, csak ott ugye még van rajta egy kupak, ha van, de amúgyis az kisebb, mint a GPU, nem kezelhető annyira. -
zebra_hun
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Sosem mertem azt használni. Tudom, beszari vagyok
10°-ot hoz csak az, hogy paszta helyett f.fém? Ablak oc volt?
Hosszú ideje minden adott hozzá. Procihoz is itt a dd block, de amikor ripityomra volt szedve, csak kenni kellett volna, visszatáncoltam. Azóta is pasztával a blokk.
Még nem csesztem el hw-t
Eddig... -
Laraxior
titán
Folyékony fémmel a GPUn már megvan a 10k.
Ugyanazzal a beállítással, amivel 9854 volt.
-
-
adr0001
aktív tag
válasz
abridabri
üzenetére
Natívhoz képest minden más csak trade-off
Picit máshonnan nézem. A GPUm pl. tud egy adott játékban 65 fps-t QHD/DLAA, de csak 75Hz-es a monitorom. Ha 75 fps-t akarok, mert a "csak" 60-at mondjuk nem akarom nézni, akkor bekapcsolom a frame gen-t és voilá, 75 fps, de a 37.5fps-hez társított latencyvel. Itt az a zsuga hogy pl 60-ból is lehet 75, viszont a 60 fps-hez tartozó latency-vel. És azt is simán hárítja ha itt-ott beesik a base rate 40 fps-re.
Indy, Outlaws, mind a mai napig nem javították az fps fluktuációkból adódó hibákat az átvezetöknél. Ezeknek heló.Nyilván nem 25 fps-ből kell 144-et csinálni. 50-től egészen kellemetes a végeredmény, az alatt - egészen 35-ig - sem nagyon mondom meg hogy hardveres FG vagy LSFG. Artifact ügyben tovább javult, ami annyit jelent hogy kb már csak a "window blinds" artifactokat nem sikerült kiherélni - azt bekapcsolt motion blur-rel el lehet tüntetni -.
Amúgy ízlések és pofonok.
Olyan feature-rel bővült, amit eddig sem az AMD-nek sem az nVidia-nak (hardveres flip meter, haha) nem sikerült letennie az asztalra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HP EliteDesk 800 G4 USDT,i3-8100, 8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Sanszos, hogy az ő emberük által, vagyonokért elvégzett hűtésbontást....
de a vramon a padok nagyon szétmentek.
A haszonból pont kijönne a vizesblokk ára az 5090hez