Hirdetés
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garsza
veterán
válasz
zebra_hun #20981 üzenetére
Ma lesz időm. Megpróbálok még a memón emelni hátha megcsípem. De sok esélyét nem látok rá.
Jobb hűtéssel mehetnél feljebb szerintem. Minél jobb a hűtés annal kissebb a fogyasztás ami egy adott freki fesz páros kivesz.
Nálam már ha 45°C eléri visszáb vesz egy frekilépcsőt az alaphoz képest. -
KRoy19
őstag
válasz
zebra_hun #20974 üzenetére
Én is ezt tapasztaltam, hogy hiába nyomtam feljebb a frekit a curve-el 1.05V-on semmivel nem lett jobb a teljesítmény, sőt rosszabb lett.
Curve 3000mhz 1.05V-on rosszabb pontszámokat dob, mint a sima OC 2910Mhz-en (+165mhz core). Viszont, ha a sima OC-t feljebb tolom akkor is rosszab lesz a teljesítmény, szóval nekem úgy tűnik, hogy van egy sweet spot, ahol a legjobb a teljesítmény és az nem feltétlenül a legmagasabb elérhető órajel. -
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #20949 üzenetére
Lehet, hogy nálad már maxon ment, nekem nemigen volt 39k közelében, de ugye nincs is erőltetve a rendszer, ego még lehetett benne valamennyi, 2560ban. Nem találtam eredményt, csak extreme van.
Addig beüzemelek egy GTX680 BeastetMer' nemigen akaródzik megérkezni az 5090
-
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #20947 üzenetére
2560ban fut, oda kell CPU, a VGA kb ugyanigy megy nekem is, de a CPU meg a ram is idle megy nalam xmpvel, kevesebb is a gpu score.
Asszem van valahol eredményem, majd belinkelem ha hazaertem#20946 syIex: Gainward volt éppen raktáron, 3270-ért. Kb pont egy ezrest kellett rádobnom a 4090re. Annyit szántam rá. Még a blokk lesz a pluszköltség, de annyi belefér két évre megint.
-
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #20913 üzenetére
Nem nagyon értem ezt a tesztet, igaz a vramom valami nagyon a szilícium széléről való lehet, mert kb 850-ig megy. De hát kispénzű Palit, jóvanazúgy.
Viszont a GPU normális tesztben úgy visszaesik 2950 körülre, mint a huzat, itt meg vígan szalad 3045MHz-en.
Látszik, hogy nem terhel teljesen, nem mai teszt.
-
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #20906 üzenetére
Ha nem is 20, de jobban átadja a hőt, ergo jobban le lehet hűteni a GPU-t.
A CPUk is directdie használva sokkal jobbak, mint kupakkal, még delidelve is. (Bár ugye a magméret eléggé beleszól)
Nem véletlenül kerültek le a kupakok a GPUról. Ráadásul a G80on pl még sima paszta van a kupak alatt, persze az nem mai, de a nagy fogyasztás miatt esély nincs arra, hogy odaépítsenek még egy hátráltató elemet. -
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #20904 üzenetére
Nem volt semmi más, 20°C volt a szobában az előző mérésnél is, most is.
GPUnál jó használni, mert lineárisan melegszik, nem ugrik fel egyből, mint a CPU.
Az összeszerelésnél nem nagyon lehet mellélőni, majd a szétszedésnél fordulhat elő, hogy szétgurul, olyan, mint a higany. De van keret a GPUn, le van lakkozva, most nem lehet baj
Jó dolog amúgy, próbáld ki, a CPU alá sem véletlenül tesznek ilyet, csak ott ugye még van rajta egy kupak, ha van, de amúgyis az kisebb, mint a GPU, nem kezelhető annyira. -
laychi
veterán
válasz
zebra_hun #20864 üzenetére
Ez már általános jelenség, nem tudom miért vagy meglepődve rajta.
RT-vel, DLSS-el FG-vel hülyítik az embereket.Kb egy rendes játékmenet folyamán nem is figyelsz az rt-re, szóval innentől kezdve elég lenne a raszter, mint korábban, nem kellene dlss és FG sem, csak elment az irány errefelé.
Eladták a népnek a nép meg most megfizeti, ha tetszik ha nem.
-
-
KRoy19
őstag
válasz
zebra_hun #20828 üzenetére
Én mindet 90 FPS-re korlátozok, mert én azt tapasztaltam, hogy e fölött már számomra kezdődik a "diminishing returns" fázis. A játékokat is igyekszem úgy beállítani, hogy meglegyen a fix 90 FPS stabilan.
Ez azt jelenti, hogy játék közben a kártya az idő több mint 90%-ában vissza van fogva és átlagban 300-350W körül eszik a 90 FPS lock miatt.
Viszont ha véletlenül jön egy erőforrásigényesebb jelenet, akkor az OC miatt képes a kártya ezt lekövetni egy rövid ideig tartó, magasabb fogyasztással/fesz növeléssel/órajel emeléssel, ami jól tud jönni a sokkal stabilabb minimum FPS megtartásához. -
zebra_hun
veterán
válasz
zebra_hun #20780 üzenetére
Hogy on legyek, a 4090 sajnos nem egy oc bajnok. Igaz, 450W kategóriában vittem (373W peak), de csak ez jött össze. Cpu húzza fel, a grafikus egy trágya lett.
97e a normális FS eredmény, nem 86e. Most már vettem kábelt, ezzel 500W, majd újramérem. De az 500W limit sem épp baráti. BIOS-t életemben nem cseréltem, nem vagyok benne biztos, hogy ki kéne nyiffantani.
-
-
BerserkGuts
addikt
válasz
zebra_hun #20668 üzenetére
hát nem is értem de különbség
meg a kettő között átlag 30fps azt minden csalás játszik már
De átlagot nagy ívből leszoktam .... úgyis kiderül a minumum fps-ből melyik a vérszegény xar hiába a kozmetikázás
Vicces a 4090 1440p mérés is kész kabaré ami itt van xD
Nem értem miért nem lehet mindenkinek 4k ultra és kész vagy ha muszáj DLSS Q-val.
kész káosz ami itt van tisztelet a kivételeknek.
-
válasz
zebra_hun #20670 üzenetére
Hát valahogy le kell fixálni. Ilyet szerettél volna? Ami a linked alatt van akkor én is.
Amúgy én mindent quality-re szoktam tenni. Legyen varázslat, de akkor abban a mezőben a legjobb legyen.17 col laptop méret kijelzőn aztán nem nagyon számít ez a dolog, főleg úgy ahogy használom, csak a tudat hogy a minőségért és képkocka számért egyben mindent megtettem.
-
Raymond
titán
válasz
zebra_hun #20668 üzenetére
Az alapbeallitasok amiket a jatek/bench magatol berak az amit Ubi82-nel latsz (DLSS Balanced, FG On es GI Method Performance. Nala 4K-nal es nalam 3440x1440-nel is ugyanezt allitotta be alapbol:
Ez az eredmeny PL80 (360W) limit mellett van.
Szerk: ez pedig DLAA, FG Off es GI Method Quality:
-
ScomComputer
veterán
válasz
zebra_hun #20660 üzenetére
Mehet a teszt !
Dune: Awakening free benchmark tool !
-
-
-
KRoy19
őstag
válasz
zebra_hun #19583 üzenetére
Persze van egy csomó olyan élethelyzet, ahol nincs lehetősége az embernek meghozni a legésszerűbb döntést, mert a szükség törvényt bont. Viszont továbbra sem látom magam előtt azt a szituációt, amire azt tudom mondani, hogy aha "makes sense" hogy 4090-et vettél most 1.2 milláért, amikor pár hét múlva 5090-et tudtál volna venni ennyiért. Melyik az a fontos klán meccs, amire csak és kízárólag új 4090 felel meg és nem jó mondjuk egy 4080 super 500k-ért?
Persze én sem szeretem azt, hogy ha valaki reflexből le van hülyézve valamiért, amit csinált, mert nem feltétlen ismerjük a kontextust, de ebben az esetben elég biztos a dolog, hogy emberünknek pénze volt, de esze nem sok.
Ez kárörvendés lenne? Nem gondolnám, mert valószínűleg elvan mint a befőtt az új 4090-ével és azt sem tudja, hogy mekkora pénzkidobást hajtott végre. Vagy az is lehet, hogy még menőzik is vele, hogy neki annyi pénze van, hogy ennyiért tud videókártyát venni.
A gyűlölködős rész meg mostmár átjött és leesett, hogy nem arra írtad, amit én írtam.
-
KRoy19
őstag
válasz
zebra_hun #19571 üzenetére
Nem tudom mire célzol ezzel. Jót szórakoztam egy másik ember balfaszságán, mert pár héttel az új széria megjelenése előtt ennyiért megvenni egy 4090-et az balfaszság, bárhogy is próbáljuk ezt szépíteni. Ha ez már nálad a gyűlölködés kategória, akkor kicsit túl érzékeny a lelki világod.
-
SoulReaver
veterán
-
válasz
zebra_hun #13812 üzenetére
Félre értés ne essék, én is egy-két évente beretrózom magam, és visszanézem a régi nagy Amiga demókat.... De ez egy másik téma...
[Steel Nomad a neve az új 3DMark benchmark-nak] , de még nem jelent meg, csak belengették, hogy ez lesz az új etalon, mindenki töltse fel a folyékony nitrogénjét...
-
válasz
zebra_hun #13802 üzenetére
Persze, régi a 3dmark, rossz is, de illene az ilyeneket normálisan futtatni.
Azért mert régi, nem jelenti azt, hogy kukára ítéljük.Vs.
Nem fogunk sok százmilliós gépeket cserélni, mert a w10, vagy w11 alatt nem fut a hozzá tartozó Simatic. Azt sem értem, hogy miért nincs nativ soros port manapság. USB-s szemét nem mindig jó.
Az egyik egy online célokra (is) használt rendszer, a másik meg egy ipari szintű rendszer.
Nem egy kategória. Az első esetén én nem bánom, hogy fejlődünk, és nem Win95-ön meg 98-on szüttyögünk ma is. Azért a Win95 -> Win98 -> (Win2000) -> WinXP -> Vista -> Win7 -> (ok, Win8-at felejtsük) -> Win10 váltás valóban minőségi változásokat hozott, pozitív irányba.
Ahogy a régi 3DMark már nem releváns, mert nem 5-6-7 éves játékokkal játszik a többség, hanem maiakkal... Persze, hogy nem törődnek vele, jó hogy nem a 3DMark99-el szórakozunk 2023-ban...
Privát vélemény, de második felét pedig két oldalról is meg lehet közelíteni:
1.: A Siemens mégis azt szeretné, hogy cseréld csak le frissebbre a rendszeredet.
2.: Ott lett elszúrva, hogy a Siemens Windows alapú OS mellett döntött. Linux alapon esélyesen jobban lehetne stabil hátteret biztosítani, csak hát a Windows alatt könnyebb (volt) az élet...A natív soros port mókás téma, nálunk USB-s eszközök lógnak virtuális soros portokon, mert így lett a felette dolgozó réteg kialakítva. Én szabadulnék a soros porttól inkább...
-
válasz
zebra_hun #11015 üzenetére
igen! ez teljes mértékben így van!
csak engem(és sz.tem másokat sem) addig nem érdekel amég nincs érezhető hatása a játékra, amíg csak a programokkal tudod kimutatni hogy ott le esett 0,05sec re az FPS addig nem érdekel senkit, ha meg érezhető hatása van akkor úgyis észreveszed és elkezded keresni az okát!
szóval nem kell ezt ennyire túl tolni hogy már túlzásokba esel.
-
válasz
zebra_hun #11009 üzenetére
az 1% és 0,1% FPS a lőtéri kutyát se érdekli, neked most ez lett a rögeszméd, hogy olyanokat mérsz amit csak erre kifejlesztett programok mutatnak ki, hogy 0,001 másodpercre le esik 150 ről 80.ra az FPS amit te játék alat soha észre nem vennél, de eről már korábban volt egy eszmecserénk sz.tem!
ha folyamatosan, folyékonyan fut egy játék akkor ki nem sz@rja le hogy egy ezred másodpercre le esett 80ra az FPS!
egyébként se ez volt a demonstráció lényege most.
-
törölt tag
válasz
zebra_hun #10609 üzenetére
Bizony!
Lehet Droid is így tolja! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
- Jelszókezelők
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest