Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Motorola Moto G04 - fapadot szépen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz -=RelakS=- #26198 üzenetére
3080Ti megjelenés: 2021 q4. Ennyit a cikkről.
-
zebra_hun
veterán
válasz -=RelakS=- #26198 üzenetére
2% teljesítménytöbblet kb... Kezd röhej lenni a 30xx széria. Persze csillagászati áron.
-
-=RelakS=-
veterán
3090 Super-t már kibeszéltétek?
+256 mag, +50WItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
törölt tag
válasz ScomComputer #26195 üzenetére
-
keIdor
titán
válasz Sziszifeca #26193 üzenetére
Metro alatt nem boostol ennyire.
non-LHR, de számomra nincs jelentősége, bányaszűz.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
ScomComputer
veterán
válasz Sziszifeca #26193 üzenetére
Vagy az vagy a Days Gone 1.06 verzió, minden kézzel maxra(nagyon magas), 1440P v. 2160P,és izzad mint állat, a CP2077 nyomába se ér...terhelést nézve..
-
GAbre
veterán
válasz MPowerPH #26188 üzenetére
Igen a junction-t,meg hogy meleg ennyire is tudtam,csak,hogy mennyire azt sose néztem.
Hőpad cserét minimum gondoltam.
De akkor hűtést is kellene cserélni+ az se elhanyagolható,hogy kb 40%-al kevesebb jön vissza árából sima 80-hoz képest.Amit idén hozna +t sima annak a fele legalább elmegy hűtésre.
Meglátom még melyikre,hogy lesz érdeklődő.
De így nagyon afelé hajlok,hogy marad evga.
Shkiz0:
Gondolom referencia előnyei igazából jó tűrésű komponensek(hamár 200fokos gumikesztyűt is bírta ) És ennyi,meg nem tudom nvidia garancia mennyivel ér többet.Evganál gondolom semennyivel26192:Mert nem hiszem,hogy annyiért volt,mint ez.
Meg engem nem izgat,hogy ti-ra cseréljek.Elég nekem ez is.3090-el is csak a bajom volt a nagy hőmérséklet miatt.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Laraxior #26182 üzenetére
Bizony, van egy -10% a padlógázhoz képest [kép] de ahová ez nem elég, oda egyik Ampere sem lenne az, mert ilyenkor az ember már elvár egy +50%-ot, az meg úgyis nextgen.
1440p-re mindenhová elég, az a vicc, hogy DLSS-el ugyan, de mindenben ilyen 100 fps-ek vannak, még a Metroban is ilyen 80-140-ig láttam mindent. Ehhez már az a 10% nem oszt, nem szoroz. Néztem 1.1V-on, de nekem nem érte meg, úgyse veszem észre, a melegebb szobát viszont igen.Meg itt nincs ám víz. 1.1V-hoz az ajánlott.
Elég szomorú, hogy 500W-os VGA lesz a standard lassan, 4 slotos gyári hűtésekkel...
Minden bővíthetőség az alaplapon lassan dísznek van, hisz a VGA miatt nincs hely.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
GAbre
veterán
Üdv!
Úgy néz ki nyertem lehetőséget doomos 3080ti-ra.
Kérdésem az lenne mennyire melegszik jobban,mennyire hangos,mint 3080 ftw3-am.
Bányában akkor ez is limitálva van,amennyire tudom? Nvidia Referencia*[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AsakuraDave #26180 üzenetére
-
ScomComputer
veterán
Zoli teszteli és játszik a RTX 3080 Ti HOF-al, alapon 80fok az edge, akkor mennyi a HS .... [link]
,csak a videót nézzed, úgyse érted...[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz pigatt #26174 üzenetére
Ez egy Strix-nél (vagy bármilyen más kártyánál gyakorlatilag, csak a magas power miatt a Strix-et mondtam) úgy nézne ki ,hogy 60W + 125W + 125W + 125W (pár százalékos +- eltéréssel)
Egy MSI 980-asam volt ahol volt hasonló gond a 2x8 pin között, azt emiatt vissza is vittem. De az egy korai darab volt, elvileg később javították és már szépen oszlott a terhelés az ágak között.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Az én EVGA 3080Ti-om 435W-ig jutott a 450W-os bios-al Superposition 4k alatt, és így alakultak a megoszlások:
Hogy kellene ennek működni? Amikor egy csatlakozóból eléri a maximális teljesítményt akkor lép be a képbe a következő, vagy a teljes teljesítményt egyenlő arányba szétosztva kellene táplálnia az összes csatlakozóból? Nálam három külön ágra van kötve a kártya.
i9 / 4080 / 32"
-
Warzoz
senior tag
Ha az EVGA 3080 FTW3 Ultrámhoz szeretném meghosszabbítani a gariidőt, paypal egyenleggel tudok fizetni EVGA-nál? Mastercardot nem fogadja el az EVGA, más meg nincs.
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
addikt
válasz MPowerPH #26164 üzenetére
Lehet ,hogy félreértelmeztem de szerintem az volt a kérdés ,hogy 3 csati esetén meg lehet-e úgy oldani ,hogy 2 db 2x8 pin-es kábelről.
Egyiknél persze az egyik vég csak ott fityegne. Ez így simán mehet. 2 tápcsati esetén megoldani 1 kábelről, na az a nem jó. Egy TUF-nál kitolt power limit-el ez már 300W azon az egy kábelen.Viszont a 3 csatis kártyák bolond biztosak ilyen szempontból. Mindenképpen két kábel kell.
Kivéve ha valaki a dupla kábelt osztja tovább. Na az durva.Persze extrém tuningnál (500W meg hasonlók) kell a 3 külön ág. De 400-hoz elég a 2 még.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
Visszaraktam az eredeti biost.
Itt érthető, hogy eléri 1V-on a powerlimitet.Hasonlóan az előzőkhöz minden csatinál más az áramfelvétel.
Futtatok rögtön egy olyat, ahol nem futok powerlimitbe, de ugyan ez lesz a szitu.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
MPowerPH
félisten
Nem nagyon szabadna azt toldani... Leven a kabel 150W -ot visel el a spec szerint. Ha te azt megtoldod, akkor azon az 1db kabelen megy az ossz fogyasztas, minusz a 75W, amit a PCI-E portbol huz. Tehat 400W -os TDP -nel ez 2 tapcsatis eseten 325W egy kabelen, ami tobb mint duplaja a specnek.
laychi: Szokasos EVGA problema, mehet vissza gariba. Az elejen az osszes EVGA 3090 -nek ez volt a baja.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Zorel
senior tag
válasz laychi #26153 üzenetére
Igen középső csatiból elérte a maximumot. Ezeket sajnos nem lehet javítani, csak pwm vezérlő cserével ami megtörtént az EVGA részéről, de csak a 3090 FTW3-as kártyák esetén. A 3080-nek többségénél erre nincs szükség, mivel csak nagyon kis részben fordul elő ilyen probléma, azonban ha olyan gpu példányt fogsz ki mely többet eszik mint az átlag tehát ugyanolyan fesz és órajel mellett nagyobb a fogyasztása, akkor sajnos belelehet ebbe a hibába futni. Bios cserelégetést én nem ajánlom, mert ilyenkor szokott az lenni, hogy elszáll a pwm vezérlő és többet nem ad képet a kártya. (piros led világít csak) 3090 FTW3-ak esetén ez viszonylag gyakori hiba volt az 500W-os XOC biossal. Úgy tudom a gari pedig nem játszik a 3080-ak esetén ilyne problémánál mert a gyári értékeket tudja a kártya, XOC dolgokra meg nincs garancia. 3090 esetén is külön kell jelezni az EVGA-nak a problémát és egyedi elbírálás után ők indítják az RMA folyamatot power balacing issue esetén.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Öcsém most vette át a DPD-től a csomagot.
3080Ti SuprimX inboundV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
laychi
veterán
kb 3-4 hete lett cserélve a karim
Az előzőnél is volt ilyen probléma, de annál nem foglalkoztam vele, mert 400W-os biossal is ment mint egy bolond. +1600Mhz-et ki tudtam húzni a ramból is
Ennél, úgy tűnik ami stabil, legalábbis bench alatt,az Max +1250MHzStrix bios is 450W, amjd megnézem azzal mi a szitu.
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
addikt
válasz laychi #26153 üzenetére
Itt a gond.
Mikori ez a kártya?
Mert ez a probléma már novemberben kiderült. Azóta azt hittem ,hogy javították.
https://forums.evga.com/m/tm.aspx?m=3209326&p=8
Találtam 3080Ti-t is.
https://forums.evga.com/People-that-got-their-3080tiNeed-Data-for-Powerdraw-Between-3-Power-connectorsIMPORTANT-m3381956-p3.aspxDe csak a kártyák egy kisebb részénél ilyen a helyzet.
Elvileg a 3090-esek voltak az érintettebbek.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
Nem
PCI-E slot: 52,3W
8Pin#1 Power: 81,8W
8Pin#2 Power: 149,6W
8Pin#3 Power: 130,3W#26150Zorel Úgy tűnik ilyen jelenség áll fenn. Valahogy ki lehet küszöbölni vagy garis visszaküldés ismét?
#26151Laraxior
GPU 66,9 C
HotSpot 79 C
Memory T. 82CEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Zorel
senior tag
válasz laychi #26147 üzenetére
Amikor látod gpuz-ben, hogy pwr limitbe ütközik a kártya és 410W körül megreked annak ellenére, hogy a power limit maxra (450W) van állítva, akkor azt is nézd meg, hogy mennyit vesz fel a pci-e port-ból, illetve a 8pines csatikon keresztül. (pwr1,2,3). Ez azért fontos, mert a 3080 FTW3-as kártyáknál is előfordulhat power balancing issue, csak itt jóval kevesebb rá az esély mint a 3090-nél. Ha azt látod, hogy a peak fogyasztás esetén a pci-e portból 75W+ vagy bármelyik 8pin-es csatin 150W+-ot vesz fel, akkor ez az oka, annak hogy 410W-nál megreked a kártya. Power balancing issue, 3080 és 3090 FTW3 kártyák esetén ez egy dizájn hiba, ami leginkább a 3090-ek érinti, mivel ott 500W-os bios is van...
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Garsza #26146 üzenetére
3-6 nap Németország - Magyarország útvonal. Szerintem eselytelen. En tegnap adtam fel egy 6600XT-t, meg tegnapelőtt is egyet. Szerintem egyiksem fog pentekig megerkezni. Szombaton meg asszem nincs otthon kiszallitas. Nalunk van
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
laychi
veterán
válasz MPowerPH #26132 üzenetére
Kipróbáltam 3 kábellel, így is jön a throttling.
De most jobban megnézve nem is 410W-nál, hanem már ha a 400W-ot meghaladja a Board Power Draw, akkor zöldül Pwr-rel a gpuz.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Garsza
veterán
Nekem madja fel tesóm az Asustól rendelt 3080 Strixet.
Mennyi idő szokott lenni Németből a posta? Van rá ešély hogy még pénteken megjön? Vagy esélytelen, -
Gomez1984
aktív tag
Ha van új friss belépő itt a fórumon, és esetleg új BF-et kapott a kártya mellé az nyugodtan dobjon rám egy privit, átveszem a játékot.
7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
Szinyák
őstag
evga 3080 ftw3 ultra alá full terhelésen elég lesz egy Seasonic focus gx-750w táp ?
2 vga kábelem van hozzá 2+2 8pin a végén , vagy ajánlottabb lenne mindet külön kábelre tenni ?Szinyák
-
echterion
nagyúr
-
laychi
veterán
Feltettem a karimra a 450W-os bios-t, sajnos annak ellenére, hogy maxra ki van tolva a tdp limit, úgy látom 410Wkörül el kezd throttlingolni az órajel pwr limittel.
Hol lehet a probléma? Legújabb driver van fent.
2 kábelről megy a táp, 1x(6+2) & 2x(6+2) Lehet ez a gond? 3 kábelről 1x(6+2) kellene bekötnöm?Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Bossp
addikt
válasz ForRedGlory #26127 üzenetére
Ezzel a mozdulattal ki is írtottam az angol billencset a windowsbol majd inkább leszedem ha nagyon kellene
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
trek81
senior tag
válasz Lacielvtárs #26117 üzenetére
ez betegség már
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
-
voodoo98
addikt
-
voodoo98
addikt
válasz bulikavagyok #26106 üzenetére
Pont azt akartam és annyiért! De már nincs sehol! EMAG-nál se. Gyorsan elvitték.
Más:
RTX NVIDIA BUNDLE - BATTLEFIELD 2042
Strong note this promotion is for prebuild PCs and not for cards alone
Nesze semmi, fogd meg jól![ Szerkesztve ]
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz voodoo98 #26101 üzenetére
Ez melyik kereskedő? Mi két EVGA kártyát is vettünk pár hónapja a FirstShop-tól, az egyiknél cég, a másikat magánszemély volt a vásárló. Vásárlás előtt direkt rákérdeztem, náluk ugyanúgy 36 hó gari van mindkét esetben!
Ez szerintem a hivatalos EVGA garit semmiképp sem érinti.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
voodoo98
addikt
Termék oldalán olvasom, hogy
Termékgarancia:
Magánszemély: 36 hónap
Jogi személy: 12 hónapez azt jelenti, hogy a cégnek 1 év gar van csak?
És ha vki pl.: egy EVGA-t vesz cégre és beregisztrálja a honlapon, akkor hány év garija lesz tulajdonképpen?
Köszi!Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest