Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KRoy19
őstag
Gondolkodtam rajta, hogy lepattintom a shroud-ot és a gyári ventillátorokat és kicserélem noctua ventikre (vagy 2db 120mm-esre, vagy 3db 92mm-esre)
Csinált már ilyet valaki?
-
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Benchmarkok és bug fixek alapján szerintem no brainer ez a driver.
-
omfgk
veterán
válasz
Garsza
üzenetére
Nagyon ragaszkodsz ahhoz a gpu tweak-hez...
Csak aztán nehogy emiatt legyen ingame stuttering. Mert volt rá példa.
Bár az igaz ,hogy vga-ra kötött házventit Afterburner-el nem fogsz tudni külön vezérelni. Ez 1db jó pont a gpu tweak mellett.
Így már csak -9 pontja van nálam.
-
Garsza
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Asus -hoz Gpu Tweak való p.

Egyébként az a gondom az AB -vel hogy ott nem tudok profilt csinálni a VGA -ra kötött ház ventinek. -
Laraxior
titán
Megkísérlem amazonról ezt a Gelid Ultimate padot...hátha.

Nem is értem, ha tracked adta fel az a majom, akkor miért nem csatol tracking numbert...
-
Busterftw
nagyúr
válasz
keIdor
üzenetére
Osszel vagy ev vegen terveztem ujitani mindent mert jon hamarosan az Alder Lake meg frissitett Ryzen talan, de legalabb a vga megvan mar, addigra ki tudja mi lesz a piaci helyzet.
Addig marad ez a config, max majd valasztok elozo genbol, gep konfig topikban mar par honapja kertem tanacsot, bar 3080 melle.
Linem
Spanyolorszagban elek, itt az LDLC a hivatalos FE forgalmazo, nem hiszem hogy szallitanak Magyarorszagra. -
Garsza
veterán
Játék közben mivel tudom kiíratni OSD -re az FPS számokat? Min max min 0,1% min1%
-
-=RelakS=-
veterán
Ha már itt tartunk: következő Intel generáció vicces árakon jön?
-
Busterftw
nagyúr
Most, hogy elindultak az arak felfele, behuztam egy 3080Ti FE- 1199EUR-ert.
Ma reggel lett stock, overkill mert 3080 akartam, de 1200 EUR-ert inkabb csak Gigabyte Eagle van es nem fog az ar csokkenni szerintem meg sokaig, akkor mar veszek Ti-t annyiert, amugy is bejon a FE design, na meg legalabb MSRP-n vettem
Kesobb lesz gepujitas is mert a 7600K kohogni fog.

A 1080 Strixxet eladom ha szerencsem van 350-400 EUR-ert, annyiert mennek itt, szoval nem rossz vetel igy szerintem.Szoval hamarosan csatlakozom.
-
Puma K
nagyúr
Használja valaki 9900K mellett a Resizable BAR-t?
Ha van ilyen akkor azaz illető milyen tapasztalatokkal rendelkezik?
-
Laraxior
titán
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Auto beallitas, csak a felbontast allitottam át.
-
NY_A
őstag
Az mitől lehet, hogy az MSI ABben eddig be tudtam állítani a zero fan speedet, de most a világért sem akar 30%alá menni. Eddig úgy volt belőve, hogy 50 fok alatt 0%, felette pedig 65%. Most ez valamiért 30 és 65.
-
Donnie
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Rendben, köszi!
Igen eddig minden stabilnak hitt beállításomnak beintett a Metro EE. Most már ezzel kezdem a tesztelést. -
trek81
senior tag
rtx 3090 lhr mentesen 900,...1m lett
öhmöhm eth 3727 -
Donnie
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Ezzel a beállítással lemegy akár csak egyetlen kör Metro EE bench?
Kíváncsi vagyok! -
törölt tag
471.96 - WHQL
Na végre!
"Unable to detect supported display modes for the Samsung Odyssey G9 display "
"[Battlefield V][DirectX 12]: The game may crash with HDR enabled. [3353767]
To work around, enable HDR from the Windows display settings before launching the game."
Nézem is. -
kissdani
senior tag
válasz
Garsza
üzenetére
Köszönöm megoldani látszik a probléma. Az volt pontosan "szerintem" hogy az ultra széles monitoromat nem szereti a superposition, a felbontása 3840 x 1080 és valamiért nem ment a max fps 131 fölé, át tettem a képet tv-re és egyből 156 a max és a pont is 16200. Ez már elfogadható. Tudtam nem fogok rekordokat döntögetni nem is ez a cél. Legalább megnyugodtam valami szoftveres összeakadás lehetett.
-
-
KAMELOT
titán
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Most kiad +480k, hogy majd karácsonykor levásárolhassa. Van ám itt átb...
-
keIdor
titán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Azt ugyanúgy ott az AiO-s kártya illusztrációnak.
Vicc. -
ForRedGlory
félisten
Edigitalban most ne vásároljatok Asus ROG-STRIX-RTX3080T kártyát, mert visszatették a kínálatba azt a coil whineos verziót, amit visszavittem.
Mondjuk fel is ment az ára, nem mintha annyiért jó bolt lenne, amennyiért én is vettem (760).
-
AsakuraDave
őstag
Akkor felment azt nem láttam már.
Amúgy nem kell megvenned a másik boltból csak proofot küldeni nekik, hogy a rendelésed napján a másik áruház oldalán ugyanaz a kártya ennyiért ment.
Hát igen ez a gazdagék játéka
Ha lenne felesleges 1 millám ezzel lehetne jó sokat keresni eMAG-on mert azért 480k-s kuponból eMAG-on veszel azért nem 1-2 rossz dolgot szifon 12pro max ultra csicsa edition stb
-
omfgk
veterán
válasz
AsakuraDave
üzenetére
A megoldás az volt egyébként ,hogy az Emagnál a végén felment 960k-ra a Suprim ára.
715 volt ekkor az Alzánál.
De ettől még ki kell pengetni szépen majdnem 2 misit 2db 3080Ti-ért. Csak aztán kap az ember két kibeb*szott nagy kupont. Aztán azt még le kell vásárolni. Persze ez már aligha okoz nehézséget.
---
Ennyibe nem került eMAG-on
De, a végén. -
AsakuraDave
őstag
Kupont kapsz amit csak az eMAG-on tudsz levásárolni.
Amúgy kétlem, hogy a dm-be lett volna 600-ért 3080 Ti

"Webáruházak, amelyek kínálatára vonatkozik az árgarancia:
Media Markt,Euronics,Alza,Rossmann,dm"
Ezek közül csak az Alzába van 3080 Ti Suprim 712.890,-
Ha 480,000 -res kupont kapott akkor az eMAG-on 480/2+712=952.890,-
Ennyibe nem került eMAG-on amire fixen emlékszem az 750k körül mozgott +20-30k -
AsakuraDave
őstag
válasz
fahrii
üzenetére
"Ha rendelésed napján ugyanezt a terméket (színre és modellre megegyező, ugyanazokkal a gyári tartozékokkal ellátott, megegyező szállítási költségű) a megjelölt webáruházaknál kedvezőbb áron találod meg, az eMAG és az adott webáruház közötti árkülönbség kétszeresét adjuk vissza Neked vásárlási utalvány formájában."
A Suprim az kb 750-800.000,- volt eMAG- on. Ezek szerint te küldtél nekik egy proofot arról, hogy az Ő általuk megszabott másik boltok egyikébe 800.000-480.000=320.000/2=160.000,-
Azaz 800.000-160.000=640.000,- volt egy másik megszabott boltban a kártya.
Vagy szokványos cégre veszem a sztori és te nettó árról beszélsz mikor itt az emberek 90%-a csak bruttó áron tudja megvenni. Akkor kb 70.000 nettó-val volt olcsóbban egy másik megszabott boltba. Vagy te is benfentes vagy mivel én ismerettség miatt tudom, hogy az eMAG-on belül mennyire 0 a szakképzettség és fogalmuk sincs róla amúgy, hogy mit hogy kellene csinálni vagy mi miért van így paintbe összeraktál egy képet és bevették
-
voodoo98
addikt
válasz
ScomComputer
üzenetére
Az igen!
-
Vásároltam egy 3080Ti SuprimX-et meglehetősen baráti áron az emagtól (480k darabja).
Jön a kérdés, menjen vagy maradjon. Nehéz ügy.
Jó ez az FTW3 Ultra is, de lehet le fogom cserélni rá. -
Melorin
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Köszi. Látom neked is van egy droppod. Véletlenül nem a scene 10-nél? Nálam ott mindig beakad a kép egy pillanatra.
Bár a grafikonomon látszik ezen kívül 2 kisebb drop is a tiéden viszont nem.
Nálad hogyhogy ennyire "zajos" a framerime? Kisebbre vetted a mintavételt MSI AB-ben? Nálam 1000ms -
ForRedGlory
félisten
válasz
kissdani
üzenetére
Manapság már nem olyan nehéz a CPU-t húzni. Nem látom milyen alaplapod van, de pl az MSI-nél a bios-ban van automata tuningra pár beállítás (talán 4.6 Ghz, 4.8 Ghz és 5 Ghz). Átpöcköltem, jónapot.
Én sem szórakozok voltokkal.A VGA-t ha nem akarod húzni, akkor hagyd alapon és a feszültséget csökkentsd addig, amíg instabil nem lesz. Ettől függetlenül én belőnék a helyedben kezdésnek egy olyat, hogy 1v /2000Mhz, így alulfeszelve is van és gyorsabban is teper. Ennek hátránya, hogy ha nem stabil, akkor nem fogod tudni, hogy az alulfesz miatt vagy a magasabb órajel miatt van.
Szóval előbb dönts el, hogy elulfeszelni akarsz alapon, alulfeszelni akarsz csökkentett órajellel, vagy alulfeszelni akarsz húzott kártyát. Mondjuk gyári órajel alá menni főbenjáró bűn.
Én biztos megnézném, hogy alap feszültségen mennyit bír a kártya, és ha ez megvan, akkor kicsit visszább veszed a húzott órajelet és elkezded csökkenteni a feszültséget.
-
kissdani
senior tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Végígnéztem a benchmarktokat a topikba ezért is gondoltam az enyém kevés. Akkor a procit kellene húznom feljebb lehet nem hajtja ki a vga-t. Az megint egy másik törénet azt se csináltam még. Félre téve a teszt eredményt milyen beállításokra érdemes állítani? Alul feszeljem 0.9-en 1900 mhz? Vagy hagyjam alapon mindegy?
-
Laraxior
titán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Alapórajeles CPU-val persze, hogy vicc az egész
De igazából értelmezni sem tudom amit ír, szóval olyan mindegy.
Kérdés: De ugye 5GHz-en megy az a 9700K

Válasz: Nem alapon mért?
Szóval ez most lehet:
Nem, alapon, miért? (alapórajelen)
vagy:
Nem alapon, miért? (nem alapórajelen) -
ForRedGlory
félisten
válasz
kissdani
üzenetére
A 9700K-t húzd fel 5 Ghz környékére, mert alapon megöldi a 3080 TI-t, mivel ebben a kártyában sokkal több erő van, mint amit alapon a 9700K ki tud hajtani. Az én 9700K-m 4.8 Ghz-en (azzal ne foglalkozz, hogy 3.6-ot ír, szerintem bugzik):
Persze a VGA-t is húzni kell, de ezek húzva is jól mennek alulfeszelés mellett is.

-
ScomComputer
veterán
válasz
kissdani
üzenetére
Akkor ez ennyit tud, próbálj lejjebb menni a hőfokokkal,optimalizálni a ventiket, a vga-n a házban, mást nem tudok,ha csökkenne a hőfok akkor lehetne 1950-re menni 950mv-al....de látom tudod te azért a dolgokat,szóval nem kell ott annyi segítség...

Told már ki a TDP limitet, bár lehet ez max,milyen MSI ez ?
#26525Laraxior:
Nem fogja vissza,,látod ennyit tud alapon is,nem boostol jobban,azért is kértem tőle egy default-on,mert azt gondoltam én is hogy visszafogja..ennyit tud... -
kissdani
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
0.875-ig stabil 1900mhz-en. Azért állítottam úgy. Valamiért 131 fölé nem megy az fps a tesztben úg veszem észre
-
kissdani
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
-
Puma K
nagyúr
válasz
zebra_hun
üzenetére
Minden módosítás tuningnak minősül ami a gyári értéktől-értékektől eltér.
A tune-ból jön a tuning.
A tuning pedig hangolás vagy finomítás.Az undervolt pedig a konkrét jelöltése annak, hogy valaki a gyári értéktől kevesebb feszültségre korlátozza le az adott komponenst.
-
kissdani
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Köszönöm amint meg lesz a teszt beteszem csak meló mellet nehéz összehozni.
-
ScomComputer
veterán
válasz
kissdani
üzenetére
A haverod kártyán jobb gpu minősége, ő nyert a szilicium lottón ,te meg nem....ezt így bemondásra ahogy csinálod nehéz megmondani....futtass egy tesztet te is ő is hasonló beállításokkal, fusson a hwinfó és akkor ha összehasonlítjuk az órajelet,tdp-t és hőfokot lehet róla valami véleményt mondani..de az övé tuti jobban boostol !
-
kissdani
senior tag
Superposition Benchmarktnál egy 3080 ti 15600 pontot ér csak el, ez mért lehet? Overlockolva 0.875-ön 1900mhz stabilan tudja alacsony hőfokok mellet. 9700K proci, ugyan ez a kártya haveromnak ugyanilyen beállítások mellet 1000 pontal több. Mi lehet a baj? El van valami állítva? Az számít hogy fut alatta valami? Mi befolyásolhatja?
-
zebra_hun
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Az a bajom a világítással, hogy hagynom kell futni a háttérben. Ha kilövöm, hogy ne induljon a rendszerrel, működik addig, amíg be nem lépek biosba. Ha nem mentek semmit sem, csak járok a biosba, akkor is beáll alapértelmezett fényorgiába, amúgy fix vöröset használok. Vga világítás meg el sem indul, csak ha a Giga szoftverét indítom. Elég ratyi, így az is fut...
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Arany János - Kapcsos könyv
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest