Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
válasz AsakuraDave #38977 üzenetére
Igen, ha DSR/DLDSR-el van beállítva a 4K, akkor a GFE is 4K-ban fog felvenni.
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz AsakuraDave #38974 üzenetére
A legjobb minőséget a meglévő hardverrel OBS H265 NVENC tudja, a Shadowplay "csak" H264-ben tud felvenni. A H265 hátránya az, hogy a Discord nem kezeli natívan, szóval klipeket mindenképp át kell konvertálnod H264-re, de YT megeszi gond nélkül, a H264-et pedig minden is támogatja.
Ha csak egyszerű megoldást szeretnél, de még mindig jó minőséggel, Shadowplay bőven elég, én 1440p-n 50Mbps-t használok, szerintem ez elég, de ha legjobb minőséget akarod, mehet maxra a bitráta, csak győzd tárhellyel
"Most ha 1440p-n vagyok akkor hiába teszem 4K-ra, még ha ingame amúgy a render az 4K csak downscalezi a monitorom felbontására?"
Shadowplay-t hiába teszed akár 8K-ra, nem fog a használt felbontásnál magasabban felvenni. És igen, ha in-game a render 4K, azt leskálázza a monitorod felbontására, szóval a Shadowplay a működési elve miatt 1440p fölött neked nem fog felvenni, csak ha a játékot beállítod 4K-ra.No Sana No Life
-
Busterftw
nagyúr
válasz AsakuraDave #38972 üzenetére
Shadowplay vagy OBS.
-
rumkola
nagyúr
válasz AsakuraDave #38972 üzenetére
Geforce experience shadowplay (ALT+Z) a legjobb, ennél jobb talán már csak külső, hardveres, százezres eszközzel lesz.
-
Vigilante
őstag
válasz AsakuraDave #31897 üzenetére
Nem, akkor meg is van mi volt a baj! Köszi a tippet. Nekem csak egy sima Nvidia Inspector-volt fent. 1.9.8.1 -es
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
-=RelakS=-
veterán
válasz AsakuraDave #30851 üzenetére
Vagy abban sem, mert eléri a felső határát
Half Life 2 pl 285fps körül tetőzik.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
válasz AsakuraDave #29369 üzenetére
Az FC6-ban olyan ótvar az AO, mintha a csávó keze körül egy fekete aura lenne
A kötél meg mindkét verzióban levitál az árnyék alapjánItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Zorel
senior tag
válasz AsakuraDave #29265 üzenetére
Igen. Nem kell előtte telepíteni a 76-ost, mehet egyből a 84-es.
[ Szerkesztve ]
-
Tom456
tag
válasz AsakuraDave #29170 üzenetére
Nekem is. (3080ti)
-
Roba
tag
válasz AsakuraDave #29102 üzenetére
Az OC scanner, ahogy omfgk is fogalmazott, semmirevaló. Az Afterburner-t is megcsinálhatnák olyanra, hogy a beállított órajel-feszültség görbét stabilan a beállított értékeken tartsa és ne változtathassa a hőmérséklet függvényében a kívánt érték alá vagy fölé 15 mhz-cel vagy össze-vissza.
Hasonló a véleményem Superposition (4K) Benchmark-ról. Ha megnézed a minimum és maximum fps értékeket, ami nálam több ebben a beállításban és mégis kevesebb pontot adott rá, mint neked. Nálam ez nem 24/7 beállítás, mert nem stabil máshol (pld Metro EE).
875mV&1950Mhz
min. fps: 107,92 / átlag fps: 129,68 / max. fps: 164,37= 17338 P
[ Szerkesztve ]
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
keIdor
titán
válasz AsakuraDave #28743 üzenetére
Hát ja, akkor meg így jártam, de kibírom azt az időt, amíg itt az 5nm CPU és GPU. Persze biztos lesznek árak…
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz AsakuraDave #28741 üzenetére
+500€-val szálltam ki a VGA-ból.
Nem buktam, a többi alkatrésszel együtt is pluszba vagyok még.
Enni nem kér, de a bánya se tart örökké, lesznek majd jobb hardverek, ott meglátjuk.
Mondom most picit ki is égtem, nem jó irányba mennek szerintem a dolgok. 500W videókártyák, 2000-3000€ árak és mindkettő nőni fog.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Busterftw
nagyúr
válasz AsakuraDave #28642 üzenetére
Annak a jateknak patch kell, nem Nvidia driver.. Majd v1.8-nal ranezunk
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
-
keIdor
titán
válasz AsakuraDave #28585 üzenetére
Rendben, de ez jobb akkor se lesz.
A PC erről szól, erőforrás pazarlás, ha lesznek több memóriával rendelkező GF kártyák, onnantól ez a probléma csak terjed gyorsabban. Nagyon kevés a jól optimalizált szoftver.Shkiz0: Én is így látom. Az enyém 800k alatt ment el, inkább megváltam tőle. 350-370 tök reális lenne érte.
Amúgy telefonok most egyelőre megálltak, -30€-val olcsóbban vette a cég az i13 Pro-m az i12 Pro-hoz képest. Tehát az most nem nőtt, sőt minimálisan olcsóbb is. Pedig drágább a kamera, drágább a kijelző és drágább az aksi. A piacon se nőttek az árak, tehát nem a munkahelyem ügyes, hanem nem emelt az Apple egyszerűen.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
zebra_hun
veterán
válasz AsakuraDave #28422 üzenetére
Ennyire nem merültem bele. Ennyi időm volt. Majd a kész verzióval folyt köv. Azt se tudom mikor jön ki. Kedden állok neki az egész gép átszerelésnek, új lap, vga padozás... Vannak tervek ;)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz AsakuraDave #28212 üzenetére
Doom Eternalt szponzorálta az AMD?
Ha full grafikán hajtod, akkor ott is amíg lehet, addig SSR van, ha meg már nem lehet, akkor viszonylag jól átvezetik rajtracing-re.
A Far Cry 6-ban ahogy látom simán vannak hiányzó polygonok pl (egy házon simán átlátsz a tükröződésben), meg egy csomó marhaság (világos aura a mozgó dolgok körül)Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Puma K
nagyúr
válasz AsakuraDave #28212 üzenetére
Akkor azért néz ki úgy ahogy
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
keIdor
titán
válasz AsakuraDave #27818 üzenetére
Nálam is ez volt a helyzet: [link]
A 450W TDP limites BIOS fogja meg.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Garsza
veterán
válasz AsakuraDave #27801 üzenetére
Itt 16% külömbség van a Ti FTW Ultra és feltehetően FE 3080 közt.
Úgy hogy valószínű az FE 3080 kisebb órajelen jár mint az FTW Ti.
A két FE közt 12% van.[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
válasz AsakuraDave #27799 üzenetére
Nem minden de. Nem is azt mondtam, hogy minden. Alapból kb. 15%külömbség van a 3080 es Ti közt (ha jól tudom). Ennek azonos órajelen kéne kijönnie. 200+Mh külömbségnek nem 2-3% kéne eredményeznie szerintem.
Főleg annak tudatában, hogy pár napja ment itt az összehasonlítgatás egy FE 3080Ti és egy Strix 3080 közt és nem volt ekkora külömbség. Itt valami egyéb dolog lessz ami miatt ilyen magas FPS számaitok vannak.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz AsakuraDave #27758 üzenetére
Szerintem se lenne a játék stabil ott, ahol a bench.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
AsakuraDave
őstag
válasz AsakuraDave #27535 üzenetére
Ma kicsit szórakáztam és mondjuk lefutott magasabb órajel meg TDP limittel a bench de több FPS-t nem kaptam sőt aztán ingame X idő után ki is fagy a játék kb fixen. Ez a 1920/0.868mV a max talán amit tud de játék közbe meg bench közbe jelenettől függően gondolom ami RT "heavy" ott már letolja magát az ilyen 1830-1860 tartományba.
Érdekes, hogy én memót nem húztam és hiába a +core mhz több fps-t nem kapok eredményül valszeg jobban ledobja az órajelet mert jobban melegszik bár +1-2fokról van szó így fura. Ugyanaz a scene lefut crash nélkül 1935Mhz/400Watt meg 1935Mhz/450Watt (tehát a játékba fogyaszt is ennyit nem csak a +TDP limitet jelzem) ami wut? Akkor a 400Watt alatt mé nem crashelt? Órajelet ugyanúgy tartotta stb...There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Bossp
addikt
válasz AsakuraDave #27310 üzenetére
Az az orajel amellett a feszko mellett azert eleg szerencsés! Grat!
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
zebra_hun
veterán
válasz AsakuraDave #27310 üzenetére
Nem egy 24/7 beállítás volt. Ha lenne ilyen lehetőségem, én is váltanék ti-re. Bár arra akkor vizesblokk, de mindegy, úgyse akar senki 3080ti-t adni egy 3080-ért.
-
MPowerPH
félisten
válasz AsakuraDave #27244 üzenetére
Itt is van problema. Az a 150W+ a 2. 8pin -en mar mindjart a referencia tartomanyon kivul esik.
Don't Tread On Me
-
KAMELOT
titán
válasz AsakuraDave #26998 üzenetére
Ilyen Varga Irénkére kíváncsiak az emberek!
Laraxior: Milyen beállítsokkal, mennyi FPS ad a game?
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Bossp
addikt
válasz AsakuraDave #26885 üzenetére
Én közben rájöttem. A Curve beállításnál vam egy második fül ahol hőmérsékeltet lehet babrálni. Mivel maxra (91C) húztam így addig engedi DE 2 pont van az ottani görbén is és alapból 65C felett kezdi szépen visszavenni az alapórajelet (1710 Mhz) na az alsó pontot fel kell húzni a felsőhöz a görbe végén és nem fordul elő többet! Eddig azért nem tűnt fel mert más játéknál nem ment 66 C fölé itt viszont megkóstolta a 70-et!
-
KAMELOT
titán
válasz AsakuraDave #26642 üzenetére
Utólag én nem cserélgetek. Az lesz amit vettem
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Laraxior
titán
válasz AsakuraDave #26575 üzenetére
Auto beallitas, csak a felbontast allitottam át.
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Donnie
őstag
válasz AsakuraDave #26567 üzenetére
Rendben, köszi! Igen eddig minden stabilnak hitt beállításomnak beintett a Metro EE. Most már ezzel kezdem a tesztelést.
-
Donnie
őstag
válasz AsakuraDave #26565 üzenetére
Ezzel a beállítással lemegy akár csak egyetlen kör Metro EE bench? Kíváncsi vagyok!
-
KAMELOT
titán
válasz AsakuraDave #26553 üzenetére
Most kiad +480k, hogy majd karácsonykor levásárolhassa. Van ám itt átb...
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
addikt
válasz AsakuraDave #26547 üzenetére
A megoldás az volt egyébként ,hogy az Emagnál a végén felment 960k-ra a Suprim ára.
715 volt ekkor az Alzánál.
De ettől még ki kell pengetni szépen majdnem 2 misit 2db 3080Ti-ért. Csak aztán kap az ember két kibeb*szott nagy kupont. Aztán azt még le kell vásárolni. Persze ez már aligha okoz nehézséget.
---
Ennyibe nem került eMAG-on
De, a végén.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
laychi
veterán
válasz AsakuraDave #26427 üzenetére
Igen Metro Exodus Enhanced Edition
VRS-Passz,annyira nem merültünk bele.
Igazad van, dlss lett kikapcsolva.[link] Itt is DLSS off elég hoki 4k-ban...
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
subaruwrc
félisten
válasz AsakuraDave #26296 üzenetére
de még legalább a hibát se lehet sehol jelezni
-
Bossp
addikt
válasz AsakuraDave #26284 üzenetére
Ezt az auto HDR-t igazán bedobhatnák windows 10-be már most! Legtöbb játékban amit játszok van de külön be kell kapcsolni win alatt amitől a win szétfosul És a kártya sem veszi vissza az órajeleket..
-
keIdor
titán
válasz AsakuraDave #26284 üzenetére
Jobb lesz a Win 11, nálam első nap megy is fel…
Mellesleg aki Alder Lake-et tervez, annak melegen ajánlott is lesz az új ütemező miatt.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
törölt tag
válasz AsakuraDave #26180 üzenetére
-
keIdor
titán
válasz AsakuraDave #25685 üzenetére
Az a jóval magasabb egy 50MHz.
Nem tudom, nekem nem kell két profil. Majd úgyis jön mèg ilyen játék, ott meg majd lefagy, mert nem számítasz rá.
Nekem fontosabb a stabilitás.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
KRoy19
őstag
válasz AsakuraDave #25590 üzenetére
Alul van feszelve. 330w körül eszik így program szerint....
-
Istyu74
aktív tag
válasz AsakuraDave #25430 üzenetére
Fel tettem a Precision X1-et, talált új firmwaret. Biost át tettem oc módba.
Így megy idleben fan 1, fan 2, viszont gpu már csak 32 fokos.Üdv, István.
-
nutella1
őstag
válasz AsakuraDave #25408 üzenetére
..és azt hogyan, főként minek? Várom a 12900k-t, esetlegesen az AMD válaszát. Akkor most miről is beszélünk? Spórolás ebben az esetben nem jöhet szóba. "Spórolás" nem létezik a számtech piacon. De legalább te megértetted miről beszéltem.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
Laraxior
titán
válasz AsakuraDave #25383 üzenetére
Pár percet fut. De meg lehet állítani, akkor is kiírja az eredményt, és látod azt is, hogy mennyi ment le a benchből.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz AsakuraDave #25325 üzenetére
Elég csak benézned az AMD topikba, felesleges elrejtőzni a nyilvánvaló elől.
-
MPowerPH
félisten
válasz AsakuraDave #25325 üzenetére
Szerintem ezt en magam is tudom, leven volt mindegyik.
Don't Tread On Me
-
nagyúr
válasz AsakuraDave #25147 üzenetére
Játszottam kb 20 percet a The Ascent-tel, max 79 fokot mutatott a GeForce Experience. Szval ez "kicsit" durvább mint a CoD. Holnap tesztelem még pár játékkal.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz AsakuraDave #25145 üzenetére
Kíváncsivá tettél, holnap megnézem több játékkal is. Sok játék mondjuk nincs a gépemen: két AC és Dirt 2.0, RDR 2, CP 2077, FH4, Flight Sim - ami így hirtelen eszembe jut.
Épp a napokban írtam valakinek privátban, h mennyire megszerettem ezt a kártyát. Ami nekem számít: jól mutat a gépemben, nagyon halk és szerintem a teljesítménye is rendben van. Pont annyiért sikerült hozzájutnom mint amennyiért pár hónappal ezelőtt eladtam a Strix-et. Szerintem nagyon jó csere volt. Tegnap megvettem hozzá a plusz két év garit - bár ez valószínűleg a következő (vagy az azutáni) gazdáját boldogítja majd.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nagyúr
válasz AsakuraDave #25142 üzenetére
Igen, azzal! Annyit azért hozzátennék, h 30-40 percnél szinte soha nem játszom többet. Nem tudom, h ez számít-e?!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
törölt tag
válasz AsakuraDave #25142 üzenetére
-
nagyúr
válasz AsakuraDave #25138 üzenetére
Erről kivételesen én is tudok nyilatkozni, mert CoD-ozás közben az fps számláló mellett látom GPU hőmérsékletét is. Zárt házban OC nélkül 64-66 °C körüli értékeket látok. Emlékeim szerint a Strix ugyanebben a házban 1-2 fokkal melegebb volt (66-68 °C rémlik). Minden más játéknál csak az fps számlálót figyelem.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
törölt tag
válasz AsakuraDave #25138 üzenetére
Szerintem volt, csak update jött rá.
Nyitott háznál 63 °C volt léggel, max ventivel. -
GAbre
veterán
-
Devid_81
félisten
válasz AsakuraDave #24957 üzenetére
Valhalla alatt sokkal kisebb a fogyasztas, ezt en is tapasztalom.
Nalam 220Watt korul szokott beallni a 2080Ti...
-
GAbre
veterán
válasz AsakuraDave #24957 üzenetére
Én már nem is tudom,hogy volt,én 3090 vizessel próbálkoztam,ott vmi 1950mhz-nél nem ment jobban,mert 2x8 pin volt.De mintha 3080-on is körül vagy max 2000lenne a 2x8pinnel nem?
Mellesleg a te 2025öd,még metroban is stabil volt?
Csak azért kérdem,mert nem hiszem,szépen alul lehetett feszelni,suprimet,meg evga-t is.
Mondjuk nálam nem.0.975-ön megy most 1995-2010 mhz-en.
Axem ezt metro is bírta.
De pl másik ~1950mhz-es profilokat,metro meg black ops zombi(multi igen).Nem bírta 1ik kártya se,eldobta magát.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz AsakuraDave #24955 üzenetére
Ennél én már jobban utánanéztem.
Ha meg vizezed akkor valamelyik 3x8 pines azt csá.
Ezért tudom ,hogy a Gaming X-en a 3. 8 pin csak dísz igazából.És ezért vennék inkább egy TUF-ot (a 2x8pin ellenére is), Evga vagy Gaming X helyett. Igen, nem fogja a boost-ot úgy tartani mint egy 450W-ig tolt Evga. Meg az Asus esetén azt se tudom ,hogy hova kell küldeni ha gariztatni kell. Ami igazából pozitívum. Az Evga posta címet már láttam többször is fórumokon.
Mondjuk ,hogy fair legyek, meg kell említeni hogy a 3090 kapcsán találkoztam a címmel. De nekem ez már elég arra ,hogy a 3080 se érdekeljen.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz AsakuraDave #24953 üzenetére
Semmilyen.
Épp ezért érdekel ,hogy amikor majd a nekem megfelelő ársávban jutnak a 3080-asok, akkor éppen melyik lesz a legjobb ár/érték arányú.
ui : Igen láttam ,hogy árulod.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz AsakuraDave #24947 üzenetére
Nem védeni akarom a gyártót
Dehogynem akarod...
De szerintem az egyik legtöbb 3080/3090-et eladott gyártó az az EVGA
Ez pedig még Jay érvelése volt. Már akkor is kamu volt. Mert nem csak az amcsik vannak ezen a földön. De tegyük fel ,hogy ezekből adják el a legtöbbet. Többet adnának el belőlük mint az összes többi gyártó 3090-eséből együttvéve? Mert ennyi hibajelenségről lehet mostanában olvasni.
De én értem. Nem lehet megemlíteni azt ,hogy esetleg az Evga RTX30-as széria (főleg a 3090-es) nem biztos ,hogy a legjobb kártyák egyike. Mert jönnek az Evga tulajok és végünk.
Mindenki vegyen Evga kártyát. MOST.
#24948 ribizly : Már aprón is többször feltűntek ezek. Meg volt ugyanebből az Aquánál talán 10k-val olcsóbban.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz AsakuraDave #24935 üzenetére
Ez egy jó pont volt még októberben az Evga mellett.
A remek customer support.
Elméletben tényleg jó dolog.
Csak ha 600-ért vesz kártyát az ember, nos elvárja ,hogy azért ne dögöljön meg.
Oké a New World patchelve lett, majd jön a következő játék. Mert a probléma a kártyákkal van.Tehát nem kell félni, ha kipurcan a kártya, cserélik gyorsan. Aztán ha az is kipurcan, azt is cserélik.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz AsakuraDave #24930 üzenetére
Azt vágod hogy olyan különbségek vannak amik LN2 alatt jöhetnek csak ki?
Nem csak az OC-t befolyásolja a PCB. Igen, csak extrém tartományokban fog előnyt jelenteni (frekvencia előnyt), de láthatjuk ,hogy a spórolásnak Evga oldalon meg lett az eredménye. És nem a New World-el kezdődött...
Amúgy meg az első 3-4 3080as kártya teszt OC győztese az EVGA kártya lett a GNen
Ami kapcsán el is mondják ,hogy ez lutri. Nem lehet 1 példány alapján jósolni. Csak és kizárólag a szerencsén múlt.
Vagy ez alapján szeretnéd azt mondani ,hogy az Evga egy igazi tuningállat? Gondolom nem erre utaltál. Butaság volna.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz AsakuraDave #24737 üzenetére
Hiába jó a support, azon belül az RMA.
Én nem szeretek garanciáztatni, tehát jobb, ha odáig el sem jutunk és hála istennek semmit nem is kellett garanciáztatnom már 2015 óta. Nekem amúgy mindegy ez a három üzlet, Klosterneuburg-i lakcímmel...¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
MPowerPH
félisten
válasz AsakuraDave #24568 üzenetére
A TPU -nal jart 3080 FTW3 valszeg a hibas szeria resze volt, azert szerepelt annyira gyatran.
Don't Tread On Me
-
GAbre
veterán
válasz AsakuraDave #24568 üzenetére
Én csak ott fogom a fejem,hogy lehet oc bioszban alacsonyabb fordulaton,jóval hűvösebb?
Mellesleg valaki pár hete cserélt simát ti-ra.Keresd vissza,ha gondolod,már nem tudom fejből :S[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz AsakuraDave #24563 üzenetére
Ezek alapján (3080, 3080Ti) igen komoly különbségek vannak.
Én messze elkerülném a Ti-t belőle (is).[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
nagyúr
-
Laraxior
titán
válasz AsakuraDave #24378 üzenetére
Igen érezhető amikor betölt a pálya, akkor is szaggat, aztán beáll...
Szerintem maradok a DX11-nél bár úgyse játszok ezzel a vacakkal... perceket kell eltölteni mire lesz jármű.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Habugi
addikt
válasz AsakuraDave #24378 üzenetére
ShaderCachet lődd ki NVCP-ben és nézd meg úgy is be-be akad-e az "elején".
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
KAMELOT
titán
válasz AsakuraDave #24296 üzenetére
Az a hajó már elment! [link]
SK aprón kb 80 db 3090/3080 van senkinek nem kell. 1400eu SuprimX sem.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
nagyúr
válasz AsakuraDave #23654 üzenetére
Az van, STRIX kellene, az sem baj ha fehér
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
-
keIdor
titán
-
snecy20
nagyúr
válasz AsakuraDave #22915 üzenetére
És természetesen közük nincs az áraknak a realitáshoz. Az MSRP-t nem említem, az már rég nem szolgál még támpontként sem. A kisker lett a legnagyobb skalper a láncban.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
MPowerPH
félisten
válasz AsakuraDave #22893 üzenetére
Soha nem fizettem szamitogepert 1 milliot, nem is tennem. Legdragabb VGA -m eddig egy 1080Ti volt, kemeny 200k -ert.
Egyebkent nem a penzt kell nezni, hanem a kripto darabszamat.
Jobban jovedelmezo? Ha ev vegen az ETH 9000 -re felszalad, akkor mit mondasz? Marpedig a prognozis most igy all.
Es aki belerakott lovet(ismerosom 20 millat beledobott a banyaba, es mar pluszban van), annak 4x -es penz jar vissza, 1,5 ev alatt.El kell menni konzolra, ha nem tetszik, vagy kaparni kell, es akkor ingyen kaptal egy kartyat. Konzol most a leg esszerubb. Lesz nativ bill+eger tamogatas, en sem veszek mar tobb gaming PC -t.
Neked amiota megvan a 3080, es arulod, mar regen meglenne a bekerulesi aranak a 3x -osa... Csak dolgoztatni kellene.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
ribizly
veterán
válasz AsakuraDave #22893 üzenetére
Semmi gond. Én vigyázok a kis VGA-mra és lassan megyek át konzol gaming-re. Ha a konzol gyártóknak és a fejlesztőknek lenne esze, elkezdenék implementálni a natív billentyűzet/egér támogatást a freesync mellett (xbox-éknál ez már részben meg is van) minden címhez és készen is lennénk.
Ha még CSGO és Valorant is lenne konzolra, az volna az igazi.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ForRedGlory
félisten
válasz AsakuraDave #22782 üzenetére
Adhatták volna neki nyugodtan névként azt is, hogy RTX 3090 LE.
-
Chris1983107
tag
válasz AsakuraDave #13446 üzenetére
Már vásárolhatsz is egy itteni versenyzőtől:
-
-=RelakS=-
veterán
válasz AsakuraDave #13446 üzenetére
Ma vagy holnap délután?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
arpi6k
addikt
válasz AsakuraDave #12697 üzenetére
Nekem 457.30-van fent. Semmi anomáliával nem találkoztam.
Intel & ATI
-
Joco_77
senior tag
válasz AsakuraDave #12697 üzenetére
Fel ne rakd! Semmiképpen sem.
456.71 az tökéletes lesz az új driverig, az újjal csak baj van.
Én szóltam.. -
Laja333
őstag
válasz AsakuraDave #12361 üzenetére
Akkor már világít is...
Merthogy valahova el kell tűnnie a fogyasztás különbségnek. -
Mumee
őstag
Ezért is írtam, hogy alapvetően hisz nem mindig igaz, hogy az alacsonyabb fogyasztás = alacsonyabb hőtermelés, de ez a jellemző.
Ettől még a "kazán" jelző szimplán arra, hogy a kártya nem marad 70°C alatt elég nagy badarság. Sokan túlmisztifikálják a hőmérsékleteket, lásd Zen2.
Ha a bármelyiknek gondja lenne a hővel, akkor első körben throttingolna.Főleg hogy az rpm állítható. Értsd akkor ennyi erővel a TUF 3080 800-as rpm-en egy kazán...
[ Szerkesztve ]
-
makaj
csendes tag
Fizikailag értelmetlen a kérdés. Fogyasztás = mennyi hőt termel (Watt = Joule / mp). Az hogy egy VGA melegebb mint a másik ugyanakkora fogyasztásnál, annyit jelent, hogy jobban elvezeti a hőt a hűtőközeg, de ami a házból kijön az ugyanannyi lesz.
-
Laja333
őstag
válasz AsakuraDave #12343 üzenetére
-
boogie84
veterán
válasz AsakuraDave #12104 üzenetére
Még 100-zal kedvezőbb áron sem kellene már senkinek. Sztem az aprón lévő TUF-okat is inkább csak kirakták, hogy nekik van ilyen.
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Albigator
őstag
válasz AsakuraDave #12062 üzenetére
2K alatt a WQHD / 1440p-re gondolsz?
Persze elég a 6 GB is.
10 GB-on itt állandóan megy a vita elég nem elég stb.
De nehogy már a 8GB elég legyen. Azzal abszolút nem értek egyet.
Egy Warezone is simán benyel 9.7-et WQHD-n. -
Shivi
tag
válasz AsakuraDave #12104 üzenetére
Skalperqua mi más ?
A felhők felett mindig süt a nap....kivéve ha este van :)
-
Mumee
őstag
válasz AsakuraDave #12090 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy 1080p-n van a tömeg, de nem is úgy kellene kezelni azokat, akiknek ez az igénye (240hz/fps és társai), hogy "vegyenek 20. század monitort" alias leszarozod őket.
Azt pedig kellő magabiztossággal kijelenthetjük, hogy a legtöbben 1440p-n vannak ebben az ársávban is, illetve az ehhez közel álló UW felbontások mint 3440x1440, 3840x1080 és társai."AIB 3080 nekem tökéletes, REF meg fos, ez hol only víz?
Nálad is egyéni preferencia amiket dumálsz de erre nem jössz rá persze"Azonos zajszintre kalibrált normalizált hőmérsékleti tesztet láttál már a kártyáról?
Ha nem akkor mi alapján mondod rá egyből, hogy fos? Úgy nem lehet objektíven összehasonlítani a kettőt, ha mind2 érték teljesen más.
Én se azt írtam, hogy jó a ref... tehát ennyit az objektivitásról.Ha pedig már játékokra lebontva nézel fps-t, akkor nézd meg a 2020 után megjelent játékokban nyújtott fps-eket is a 2 kártyával.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz AsakuraDave #12075 üzenetére
Igen, kiemelted hogy RT+DLSS jelenleg, illetve munkában jobb a 3080.
Raszterben hogy
4K-ban kb. egál.
1440p AMD
1080p A legtöbbet használt felbontást pedig szimplán lef3káztad, pedig igenis sokan vesznek arra a felbontásra is ilyen kártyát a nagy fps/hz miatt.Viszont az tény, hogy a 3 felbontásból a 4K a legkevésbé számottevő a userek között, főleg mivel nincs értelmes monitor 4K magas hz mellett (meg amúgy se menne magas fps-el hozzá )
A legtöbb teszt azt a tényt is figyelmen kívül hagyja(HUB emelte ki csak ha jól emlékszem), hogy a 2020-ban kiadott játékokban közel kivétel nélkül AMD megy jobban, ami jelenthet egy tendenciát, persze ez csak feltételezés részéről is, de elég nagy már a minta.Az hogy neked a 4K számít az egy dolog, csak úgy mint az RT+DLSS. Az hogy a referenciát lehúzod megint csak nonszensz és egyéni preferencia kérdése. Ennyi erővel minden, ami nem vizes kártya az szar... Bár nem nagyon látom a róla szóló híreket, hogy mennyire szar...
Legolcsóbb 3080 310e legolcsóbb 6800XT 268e 15% árkülönbség.
Aki 4K és RT+DLSS, illetve aki nem akar szabadulni a gsync monitorjától és nem is tud adaptive sync-et, azokat megértem és egyet is értek, ha 3080-at vesznek azonban 350e feletti összeget így sem ér szerintem.
Mindenki másnak nem éri meg a felár.Az hogy egy termék ára mennyi lesz, azt pedig ne az Nvidia kártyák árazása alapján ítéljük már meg. A ref-re is az volt írva itt, hogy sose lesz 300e alatt...
Azt pedig kikérem magamnak, hogy fanatikusnak hívsz... Csak nem tetszett hogy tetszésed szerint kihagytad azokat a usereket, akik nem a te igényeid alapján választanak lásd 1080p.
Ahogy a driveres javulást is egálnak veszed miközben Nvidia 2 hónapja kint van, jöttek driverek, miközben az AMD 2 napos.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz AsakuraDave #12079 üzenetére
-
veterán
válasz AsakuraDave #12078 üzenetére
Nagyon szépen levezetted azt a 13 RT képes játékot meg a DLSS-t használó 18-at
Ezen kívül van másik 34567 ahol vitatkozhatunk melyik a jobb szerintem max 4K-ban bizonyos címek.
Arról ne beszéljünk hogy erősen kérdéses ez az RT powa dolog mert nézzük a Dirt5-őt na konzolos ami onnan jön ilyen lesz, vagy lesz másik 12 játék amit az NV sponzorál
Ez a stream meg profi munka mérhetetlen százalék a userekből..De az alapgondolat jó , mindenki gondolkodjon el és vegyen amit akar mert most legalább lehet választani!
-
Dare2Live
félisten
Ha 6800XT 260-270Kért megvehető 3080at meg 350(inkább 370-390)kért is lehet venni ott nincs miről beszélni. 6800XT sokkal jobb vétel.
btw én 4Kra veszek vgat egy 1070TI lesz váltva. 8GB rammal 4Kn meg egyértelműen beüt 8GBnél hogy kevés a memo.
HA MSRPn lehetne venni 3080at akkor is 6800XT 50$al olcsobb. Így máris nem gond az a 4% difi jobb az ár/érték aránya. És nincs memo gond (és én evvel egyszer már megjártam többet én nem hiszek az épp elégben).
Ráadásul én úgy látom RDNA2 konzolok miatt még nagyot fog fejlődni. DLSS továbbra is pár cím lesz míg Superresolution menni fog konzolon és ha ott akkor pcs RDNA2vel is.Ezen felül még meg kell nézni ki mivel játszik a mostani felhozatalból. Van ahol nagyon hasít 6800, van ahova meg amperet kell venni. Azt nem értem, hogy mért tesztelnek jellemzően rage nélkül. Az a +1-2% máris 1-2%ra csökkenti a 3080 előnyét.
Ahol NV előny van az az RT. De az 4Kn akkora FPS dropot 4Kn, hogy én kihagyom. Ezen felül aki pl közvetít... oda is jobb ampere. Engem ez nem érint szóval nekem mind1.
Ja és nekem 99% tápot is kéne cserélnem 3080hoz. Durva fogyasztási tüskéi vannak. Egy jobb min 750Wos táp meg megint csak pluszköltség.
Sztem én is berendelem a 6800XTt. Ha megjön 270K alatt happy. Ha nem akkor meg megvárom míg beesik az ára. (HA kapnák MSRP ár alapján 290-300K körül 3080at még az sincs kizárva)
szerk: "Egyelőre csak az új Radeonokon működik a Godfall sugárkövetést használó effektje
A fejlesztők az NVIDIA GPU-ira később hoznak majd egy memóriakímélőbb implementációt." NC[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Mumee
őstag
válasz AsakuraDave #12058 üzenetére
Ha összesítünk is (bár akkor SAM is játszik, meg az hogy új játékok prio), akkor is max kicsivel rosszabb a 3080-nál a 6800XT overallban minden felbontást/extrát tekintve, mondjuk <5%-al, az ár viszont ~40%-al.
Az hogy ref vagy AIB... Szar a ref? Nem. Akkor legolcsóbb vs legolcsóbb és ugye founders itthon nincs és nem is volt.
-
trek81
senior tag
válasz AsakuraDave #12058 üzenetére
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
torma1981
veterán
4k-ban kb 5%-kal lassabb a 6800XT. Azért az nem sok. Nagyon nem. Driver, OC stb sokat javít rajta. Főleg, hogy azt mondják durván lehet húzni a 6800-as szériát. A 3080 nagyon a koppon van.
-
Motyi
senior tag
válasz AsakuraDave #11959 üzenetére
Két okból fut nagyon jól a Valhalla a 6xxx szérián:
"Az első játék, amely ezekre már az optimalizálás oldaláról is figyelt az az Assassin's Creed: Valhalla. Az Ubisoft a leképezőt úgy módosította, hogy az ideális legyen Infinity Cache-nek, vagyis minél nagyobb legyen a találati arány, ezzel pedig igen sok esetben megússza a hardver, hogy a memóriáig menjen az adatért. A rendszer jellegzetességei miatt a legnagyobb előnyt majd a 4K-nál kisebb felbontások adják, de persze sok pixel számítása mellett is van pozitív hatás.
A Smart Access Memory esetében szintén direkt segíti a megírt programkód a technológia működését, így a legtöbb játék alapján átlagosnak számító 5-6%-os előny helyett 15-20% közötti gyorsulást is képes hozni a rendszer."
-
gabo423
tag
válasz AsakuraDave #11961 üzenetére
40%ot ver a 3080 ra sam el a 6800 xt az elég huzós. [link]
Le tudom majd tesztelni majd jön egy darab ide meg a ryzen 5000es proci is pipa.[ Szerkesztve ]
-
trek81
senior tag
válasz AsakuraDave #11961 üzenetére
kajálni akarsz meg kés villa -kézzel lábbal pénztárcával
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz AsakuraDave #11959 üzenetére
A Valhalla azért jobb, mert optimalizáltak az IC-re meg a SAM-re. legalábbis Abu cikke szerint
Dirt5 hasonló
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz AsakuraDave #11945 üzenetére
Pardon, HUB felett átsiklottam, GN-t meg úgy látszik rosszul tekergettem végig, mert csak az intel tűnt fel.
My bad, visszaszívom
Lehet nem home office call közepén kéne teszteket nézni és fórumozni...?Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
KRoy19
őstag
válasz AsakuraDave #11945 üzenetére
+1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest