Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garsza
veterán
válasz AsakuraDave #27799 üzenetére
Nem minden de. Nem is azt mondtam, hogy minden. Alapból kb. 15%külömbség van a 3080 es Ti közt (ha jól tudom). Ennek azonos órajelen kéne kijönnie. 200+Mh külömbségnek nem 2-3% kéne eredményeznie szerintem.
Főleg annak tudatában, hogy pár napja ment itt az összehasonlítgatás egy FE 3080Ti és egy Strix 3080 közt és nem volt ekkora külömbség. Itt valami egyéb dolog lessz ami miatt ilyen magas FPS számaitok vannak.[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz Garsza #27790 üzenetére
Miért? Az órajel nem minden, azért a Ti -on több core van így hiába futnak alacsonyabb órajelen "sokkal" többen dolgoznak egyszerre.
AMD proci se megy 5-5.5Ghz még is hozza az Intelt.[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Roba
tag
GPU auto órajel és feszültség. Power Limit 104%, Temp Limit 78 fok (általában 72 fok körül). 10850K 5,1 Ghz. Ennyit dobott:
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
Roba
tag
válasz Garsza #27793 üzenetére
A Metro EE game alatt 4K-ban max. grafikán be kell kapcsolnom a DLSS-t, mert hamar eléri a TDP keretet 364W. Ekkor 1800 Mhz-hez 837mV-ot, 1860 Mhz-hez 868mV-ot kell adjak. Utóbbinál 1845 Mhz-re throttlingol időnként. Olyan gyenge, hogy nem éri meg feltenni rá egy OC bios-t (Phantom). Futtattam egy újabb tesztet, teljesen más eredmények lettek:
Csalás nincs benne és sem értem .
Ha nem éri el a TDP keretet (Power Limit 104%, 364W), akkor is képes lehet a GPU throttling-ni (ha jól értelmezem visszavenni az órejelből), mert nem bírja tartani?Köszi.
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
Roba
tag
válasz Garsza #27788 üzenetére
Egy gyengécske Gainward RTX 3080 Ti Phoenix.
-
Garsza
veterán
válasz ScomComputer #27789 üzenetére
De még úgy is soknak tűnik nekem 58AVG 2000MHz 3080
Vs 68AVG 1800MHz 3080Ti az 12%több. -
Roba
tag
Itt van a saját Metro Exodus E. Benchmark eredményem alapon és gyári feszen, általában bőven 1800 Mhz alatt - a nagy fogyasztás, alacsony Power Limit (104%) miatt. Azt gondoltam, hogy a max. framerate jóval alacsonyabb lesz nálam, mint Garszánál vagy Keldornál. Azonban a Total Frames, az Average- és a Min. Framerate hogyan lehet mégis több nálam?
[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
Nálam fent van
Utolsó OFF ezzel kapcsolatban részemről. -
MPowerPH
félisten
válasz ScomComputer #27783 üzenetére
En sem ertem. Alder elott folosleges, sot, ha nem upgradelsz, akkor sem biztos, hogy jo megoldas.
Don't Tread On Me
-
ScomComputer
veterán
Várjátok már meg az október 5.-t mit nem lehet ezen megérteni akkor jön a hivatalos és nem kell vacakolni az insiderrel..
Meg van totyikja nem kéne inkább oda... -
veterán
válasz Garsza #27780 üzenetére
Nekem nem találja meg sajnos így az ISO-t kellett letöltenem, de ott meg nincs magyar nyelv szóval az angolra mentem viszont ezáltal nem tudom megtartani csak a fájlokat. Nem akartam full Windowst telepíteni, de lehet mégis az lesz, mert ez elég friss még..
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
GAbre
veterán
Majd dobjon valaki 1 tesztet,hogy teljesítenek kártyák 11 alatt.
Ilyen meg olyan teszteket is lehet látni.Kell "1 valid" reklámmentes vélemény.
De majd lehet frissítem 1x én is.De előtte letesztelem külön ssd-n jó-e.
keIdor:
Az lehet.De "mici-nél"(microsoft) valahogy az első palacsinta mindíg nyomorék lesz mostanság. :S[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
válasz -=RelakS=- #27774 üzenetére
Nekem Biost kellett hozzá frissítenem. Hogy a TPM vagy TMP? -t tudja a lapom.
[ Szerkesztve ]
-
-
keIdor
titán
válasz laychi #27765 üzenetére
Ha bejönnek a 0 fokok, akkor még tervben van mindegyikkel egy menet, mert az is nagyon sokat számít, hogy nem 90 fok a hotspot, hanem csak 78-80, nagyon érezni, még ennyit is. 1-2 lépcsővel mehet magasabb freki. Na most az a terv, hogy az a hotspot legközelebb legyen 70 max. Csak ahhoz kint kell hidegnek lennie... FireStrike alatt amúgy nincs ennyi, de ott is igaz az, hogy minél lejjebb kell vinni, annál jobban megy.
Nagyon hideget csináltam tegnap, most egy darabig elég... majd a télen megnézem.
Képzelem, hogy vizzel milyen kezesbárány lesz ez az architektúra.Szerintem a Windows 11 alatt is többet fog dobni amúgy, azt is érdemes megvárni.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
laychi
veterán
válasz keIdor #27755 üzenetére
Érdekes, hogy metro benchben többet hoz a tied, itt meg lényegesen kevesebbet az enyémhez képest, pedig jóval magasabb órajelen megy.
Lehet meg kellene próbálnod 1,000V-1,025V 2100MHz, hátha jobb eredményt kapsz.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
zebra_hun
veterán
válasz ScomComputer #27647 üzenetére
Így egy kicsit jobban átlátható. Ebben a konfigban nálam, ehhez a teszthez, jó lenne egy erősebb videokártya. Jól látszik, hogy a GPU erősödik a Core Clock-kal, és a Memory Clock-kal is. VRam annyira nem is, de a frekinek van jótékony hatása.
A bónusz nagyon jól bemutatja, hogy a CPU renderel, de a GPU abból már nem jelenít meg semmit. Ezért is van nálam az, hogy a BF5-öt én simán játszom 10*4800 MHz-en. Ezen a felbontáson nem a CPU a gyenge láncszem. Lehet rajta csámcsogni, nyilvános, és tanulságos. Lejjebb ott vannak az eredeti képek. Ez a Benchmark, ahogy kérted is, videokártya teszt, CPU-t nem dolgoztatja meg. Az jól látszik, amikor odapörköltem neki, proci etette is framekkel a VGA-t, de szerencsétlen már nem tudott vele mit kezdeni.
Min és Avg értékeket tettem táblába, jól szemlélteti a tényeket.CPU render min fps-nél, ahol a vram +800 -on van, leesik. VRam tuning mindig agyonvágja a min FPS-eket.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz AsakuraDave #27758 üzenetére
Szerintem se lenne a játék stabil ott, ahol a bench.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
AsakuraDave
őstag
válasz keIdor #27757 üzenetére
Mint írtam nálam pl ingame azért van hogy eldobja magát azzal az UVOC -val amivel gond nélkül lemegy több Exodus EE bench. Most meg pl az első pálya ahova vonattal érkezel itt meg még többet is bír a kártya de a játék elején a bench stabil UVOC kifagyogatott.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
keIdor
titán
válasz laychi #27752 üzenetére
Ja szerintem is, lehet a memória túl van tolva, bár hiába csökkentettem, egyszer jót dobott, egyszer nem. Felmentem egész 1340MHz-ig vele, de ott is dobált 42000-43000 között.
Az az igazság, ez az OS is cserés egyébként, csak mennék már Win 11-re egy friss installal.monosz képét néztem az éjjel, még egy 1000-es hiányzik graphics score-ból, nem tudom miért, de már nem toltam tovább. Ugyanaz a VGA és CPU
Enyém: [link]
Övé: [link][ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Garsza
veterán
válasz ScomComputer #27715 üzenetére
Kipróbáltam a tanácsaid de nem segített. Még arra gondolk hogy virágboltban vettem nem e az a gond.
Amit észrevettem hogy mindég ugyan azoknak az elemeknek hiányoznak a textúrái. -
zebra_hun
veterán
válasz Laraxior #27747 üzenetére
Nem tudtam, hogy tilos. Ha annyira jo, hogy besz@rás, én is váltok. Ezt majd a játékteljesítmény dönti el, Cb pontok annyira nem izgatnak. Mondjuk pl a min fps-ek, lol
Más:Tényleg futtathatnál egy Firestrike-ot, mindenki kíváncsi a physc és combi eredményre. Inteleknek nagyon nem megy. Jobbanmondva megy, csak a másik oldal jobban jeleskedik. Intel meg jobban tornáztatja a vga-t, az fontosabb.
[ Szerkesztve ]
-
-
zebra_hun
veterán
válasz keIdor #27742 üzenetére
Bizony, így van. Teljesítmény és feszültségből könnyen kiszámítható az Amper. Ezt tanultam, és ebben dolgozom 30. éve
Erre írtam, hogy már félő. CB R23 az AVX-es, amikor az szakít 10*5355 MHz-es frekin ... Itt van a lapomnak a limit. (1.42V Vcore) A VRM már e felett beadja az unalmast. Jobb is, hogy nincs szkóp itthon, ha látnám szerintem sírva fakadnék.
1* futtattam le a Cb-t ekkora teljesítményen. Próbáltam a 10*5400 -at is, de akkorát "rúg", hogy nem tudja már kiszolgálni. Ez is szép egy "nem top" laptól. Tervbe van Z590-es Apex lap, de csak a Benchekért + 100e Ft, hogy meglegyen az 5400 ... stb, jobb RAM profil ... hát, értelmetlen kiadás Mindennapi használatra, játékra ez is tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz zebra_hun #27741 üzenetére
Igazából az a nem mindegy, hogy mennyi amper megy át rajta. Minél kevésbé terheled, annál magasabb mehet neki. 3DMark-ozni szerintem nyugodtan lehet Intelen 1.44V-on, de egy Cinebench lehet sok lenne, y-cruncher meg már lehet degradálná. Meg ott a hűtés kérdése is.
Most csak példát mondtam, de ez is számít. Sőt, az A számít talán igazán, nem is annyira a V. CPU hőfokon láttam, hogy annyira nem terhel a 3DMark amúgy. Az a 60 max 1,33V-on elég kevés.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
zebra_hun
veterán
válasz keIdor #27740 üzenetére
Annyit nem ér, bár én is ablakoztam. A feszeket meg félve adagoltam, ezeket az 5400-akat is max 1.44-el adom. Amikor leváltottam az aio-t, kiszedtem a procit, hogy vajon megfeketedett e a 300-os terhelésektől
Semmi nem látszik, bírja. Mondjuk az pár Bench volt, annyira én sem erőltetem. 3DMarkba meg a max 155W.
Na menjünk alvóba, elég mára ;) -
keIdor
titán
válasz zebra_hun #27738 üzenetére
A CPU-ban lenne még szerintem, mert 4900-at nem szerette 3DMark alatt, de 4850-en vígan bencheltem vele, max 1-2 magot kéne visszavenni, nem tudom, de elég volt, lehet ebből még megfázás is lesz, jég hideg a szoba. Az a baj, nem találok még csak utalást se, hogy Zen 3-nak mennyi mehet... Olvasok 1.25V-tól (baromság) 1.4V-ig mindent. Nem akartam feljebb menni, ez az 1.33V is találomra ment. Megnéztem mások mit adtak neki, azt az alapján adtam...
Köszi.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
zebra_hun
veterán
válasz keIdor #27734 üzenetére
Az összes 3dmark-ban benne van ez a fránya kombi és fizik teszt. Szívatós nagyon, ezt írtam reggel, hogy az egyik a másik rovására megy. Memory clock-ot nem szabad túltolni. Egyébként ha egyszer valaki figyeli a min fps-eket, ott is kijön ez. a maxot megnyomja, avg-ben is ad, de a min fps-t rontja. Én nem szoktam adni neki 24/7-re. OK, én is UV-ot használok, drága volt, fene akarja kinyiffantani Proci is 4.8-on megy 1.14 Vcore-al.
-
zebra_hun
veterán
válasz ScomComputer #27647 üzenetére
Képeket ide nem tudok feltenni, mivel a 20Mb-os tárhely rogyásig van.
Akkor Tomb Raider lett, bár sajnos a Bench eredménytábla batári nagy. Így a GPU-Z Max Peak frekiket el kell hinned, nem kamuzok, nem szoktam. Kellemesen elsöröztem/pálinkáztam, bár hozzáteszem, Battlefielden kívül sosem próbáltam mást, mégcsak nem is láttam. (Nem is érdekel )Tegnap átkapcsoltam az OC BIOS-ra a videokártyát, így most az 1710 MHz helyett, 1800 MHz az induló. Nagyon nem néztem, hogy mi az ami kifér a csövön, így a Core Clock +180 lett, a Memory Clock pedig +800. Itt nem volt semmi gond, probléma, lementek a Benchmarkok simán.
Alapértelmezett beállítások:
CPU: 5000 MHz
RAM: 4133 MHz CL17
VGA: 1800 MHz (OC BIOS)Teszt 1:
Core Clock (MHz): 0
Memory Clock (MHz): 0
AVG FPS: 172
Max Peak (MHz): 2010
[link]Teszt 2:
Core Clock (MHz): 0
Memory Clock (MHz): 800
AVG FPS: 173
Max Peak (MHz): 2040
[link]Teszt 3:
Core Clock (MHz): 180
Memory Clock (MHz): 0
AVG FPS: 176
Max Peak (MHz): 2235
[link]Teszt 4:
AVG FPS: 177
Max Peak (MHz): 2220
[link]Bónusz teszt:
AVG FPS: 184
Max Peak (MHz): elfelejtettem elindítani a GPU-Z-t
CPU: 5400 MHz
RAM: 4266 MHz CL16
[link]Lehet illő lenne az alap BIOS-szal is csinálni, az 1710 MHz-es boost-tal. Amikor nem volt Core Clock emelés, akkor is 2000 körül ment. A +180-nál 2175-2200 és felette. Hagytam normálisan az MSI AB-t, nem volt fixálva a freki/fesz. (Nem is lehet rendesen még lock-kal sem, mivel TDP-re akkor is szabályoz)
Ha nem is labor körülmények, de közel azonos volt minden. Egyedül a bónusz tesztben indítottam újra, és pakoltam a BIOS-ban. A +180/+800 -at természetesen ott is megtartottam.Remélem ilyenre gondoltál
Ui.: a freki ad valamennyit, de a memória alig-alig. Érdemes a min fps-eket is osszevetni, látom méri azokat is. Erre most nincs erőm, hosszú hetem volt.
-
zebra_hun
veterán
válasz keIdor #27732 üzenetére
Az az érdekes, hogy állati jó cpu pontot ad az AMD procinak, de közel 2200-al tolod csúcsban persze, mégsem dolgoztatja meg a videokártyát. Nekem sokkal rosszabb cpu minősítést ad, de 48000 körül ad gs-t. Esetleg itt jön képbe az átlag 65 ezres memória sebességem, franc tudja, de érdekes.
-
keIdor
titán
Megpróbálom a 36000-at elérni, itt járok...
4900MHz allcore-on bootoltam, de utána restart. Nem néztem utána, hogy Zen 3-nak mi a max vcore, ami mehet. Még a 4850-et megpróbálhatom.
A memóriában is talán van még, csak ez az autocorrecting memory, nehéz rájönni meddig stabil.
Érdekesség: ez a GPU utálja az 1.081V-ot, egyszerűen lassú ott, órajeltől független. 1.075V-ot szereti csak.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
zebra_hun
veterán
válasz abridabri #27727 üzenetére
Majdnemhogycsak igaz. Nagyon sok pénzért, kicsi teljesítmény pluszban. A különbözetből egy jobb procival többre megy az ember. Ha viszont a "legjobb" géming procid van a gépedbe? "Apróságok" jól jönnek. Miért ne hozza ki az ember a maximumot? Sok kicsi, sokra megy. Használd a 2666 MHz-es kiteket, nincs vele baj.
-
veterán
Szerencsére aki játékra használja a gépet annak nem kell a DDR5 ön aggódni . Eddig sem számított semmit a ram sebesség , eztán sem fog . Még 1080p ben is alig van különbség ,nemhogy nagyobb felbontáson :
[2066 - 4400mhz 1080p] -
MPowerPH
félisten
válasz keIdor #27724 üzenetére
DDR5 kicsit mas lesz am, mint a DDR4. Ne kovetkesztess abbol, amire szamitasz a nyers tempo es idozitesek utan.
Olcso nem lesz, ellenben kesobb ugyis jon jobb es gyorsabb.
En azon csodalkozom, hogy ilyen kozel a bejelenteshez meg nem jonnek a ram gyartok a DDR5 kittekkel.Egyebkent ez 32GB.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
keIdor
titán
Az alaplap meg a proci ok, de a ram árak rosszak.
Annyiba kerül 16GB DDR5-4800 CL40, mint 32GB DDR4 top B-die.Mondjuk BMW pont úgy van vele, hogy gyorsabb lesz, csak az Aida 100ns-ből pont az ellenkezőjére lehet következtetni…
Durva lesz a DDR5, mondjuk CL25-ön, 6000-en, de ilyen kit nem jön idén.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
keIdor
titán
Picit off, de tölthető már RC Win11? Nagyon tenném már fel.
Nekem az ME, Vistával se volt gondom, mert azok alá is lett értelmes hardver rakva és ha nem potaton akartad futtatni, nem volt velük baj. Simán telepítem fel day1.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Garsza
veterán
Kösz. Megpróbálom.
-
zebra_hun
veterán
válasz ScomComputer #27709 üzenetére
A teszt? Remélem holnap. Én 5-7-ig dolgozok ám ;) Holnap otthon leszek, kerítek időt ;)
-
zebra_hun
veterán
válasz keIdor #27706 üzenetére
Joshua7 be fog tenni. Korrektül betettél mindent amit kell, viszont be kéne írnod a hűtést, lég, víz. Összefoglalóba benne van, de lehet az összefoglaló a Vantage topik. Nagyon szépen vezeti, illetve tedd majd hozzá, hogy ez így jó, mehet listára. Szerintem azt szereti, amikor 10 percenként tesznek be egy újabb rekordot, mert 2-vel több a pont
-
zebra_hun
veterán
válasz MPowerPH #27703 üzenetére
Ahogy én észrevettem, mindenhol dob nem kicsit a vram tuning. A combi teszten nem. Pl az 17100-as Superposit +1000-en csináltam. Meglökte rendesen. Viszont az ilyenek, mint az ominózus combi, ahol semmi nincs terhelve, ott meg ront. Amikor kezdődik a kardozós tűzmócsing, ha 50 fps-el indít, akkor jó. Ha beesik 38-ra, és kegyeskedik utána pörögni, az nem jó. Éjjel ha otthon leszek, és lesz erőm, ráugrom a FS-ra ;)
-
zebra_hun
veterán
válasz MPowerPH #27701 üzenetére
Nem fog csak viccelek. Már rákérdeztem, de hogy te is mondod, talán. Pedig tényleg egy kombinált, összetett teszt. Az ember odatekerné neki, mivel sokszor malmozik, de vannak részek, amikor meg szinte tdp-be ütközik, így nagyon meg kell találni a határt. Egyébként a bf5 is olyan mint a combi teszt. A low fps-ek titka, hogy a vramot békén hagyjuk. A 1080ti-m -200 -on ment, úgy simán tartotta a 144-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest