- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sqpp
őstag
Nem véletlenül nincs értelme a proci upgradenek a legtöbb esetben, mert ugye amúgy is inkább a VGA-t kajálják a játékot ugyebár, szóval a proci nem sűrűn van használva már. Bár tény, hogy ettől függetlenül 4.9en megy végig, de FPS-t nem igazán hoz.
Én mondjuk fix 60-al játszok szinte mindig, meg ugye én 4K DSR-ezek, szal ott lehet pont főleg nincs értelme
Forrónak nekem is az volt delid előtt 85 fok is akár GTA V Online közben, most már jobb, max 60-65 de az már nagyon proci igényes játékoknál van, illetve ne felejtsük el, hogy 1.35-ön megy és 4.9-en nem pedig 4.5-ön és 1.29 alatt..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Már mondtam (sőt, ha jól emlékszem nem csak én) annó (többször) Én is, hogy nekem is volt véletlenszerű vram hibám 12GHz-n, ami alacsonyabb órajelen nem jött elő.
Overwatch-nál jobban semmi sem hisztis az OC-ra. Én ezért feszelek alul, és nincs gondom ezzel.. Sőt, ugyan úgy megy minden játék 1936-1949MHz-n, mint előtte 1987-en. Cserébe 1V alatt megy.
De, nálam mindenhol jól megy most jelenleg 12GHz-s vrammal, csak a vicc, hogy bench-ek alatt lassabb, mint 11400-on..
-
keIdor
titán
Én csak beraktam a 1080Ti Strix-et a gépbe, az órajelekhez, feszhez hozzá sem nyúltam. Egyszerűen minek. Max 71 fokig megy fel, 1960MHz körülre boostol. Ahová ez nem elég, oda a 2100MHz sem lenne elég, ilyen 5-7%-októl nem szabad csodát várni.
Több kell? Meg kell várni a következő generációt. Volta, Ampere... 30-50%-ot észrevenni, 5-7%-ot nem. Szerk.: Ráadásul ezért az 5-7%-ért instabilitást vállalsz. Marhára nem éri meg.
-
ucli
senior tag
Megpróbálta, írtak is neki.
Ha nem írják le ennyien, hogy kamu, akkor még meg le is csaptak volna rá, ”merhogy micsoda üzletet csinálok, meg amúgyis bestbuy”, stb.
Azért nem csak jófogáson vannak hülyék.(#4290) Devid_81: merről kezdjem el sorolni?
Az a gáz, hogy ezeket ( ha nem is napi szinten , de) használom. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
What? Így akkor csak a 8700K (pl) van 1151 v2-re? Akkor mondjuk az s2066-ra csak a 7900x van? Ó nemár..
KAMELOT: ha csak nem 2066 v2 lesz, ami szintén nem lesz visszafelé kompatibilis.. Ja értem, az nem gond.
Aki most vesz lapot, az már majd újabbat veszi, és kész..
De végülis jah, időtálló 5-6-700k-ért processzort venni, majd azt hasznátan eladni féláron, és még ugyan ennyit beletolni, hogy legyen új..
Arról már nem is beszélve, hogy az átlag "masterrace" felhasználókat kiszolgálja a 8 szál is..
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Laraxior
titán
Clock to Clock.
4600MHz CPU
1080Ti: 2050/11816MHz42.000HUF volt a CPU, ram, alaplap.
Az biztos, hogy az elkövetkezendő időkben jobban beindulnak a dolgok, nem csak a helyben stagnálás megy, köszönhetően az AMDnek, mert az Intel még elhokizott volna a kis 4/8-as CPUval évekig toldozva, foltozva, de érdemi javulás mentesen.Mondjuk egy WinRAR-t megnéznék, mert ott biztosan csinál vagy 30ezer pontot.
-
brumi1024
veterán
"Amúgy az is baj lehet, hogy az én rendszeremnek ez a 3DMark picikét már elavult" -> Magyarul nem jól teljesít a proci az ilyen jellegű algoritmusokban.
"De ott szerintem én fogok nevetni." - A konzisztencia hiányzik. Most számít ez a szám, vagy sem? Érdekel, de csak addig, amíg nálad mutat nagyobbat? Ne haragudj, de ez óvodás hozzáállás, ez egy szakmai topik, nem homokozó.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, nem is az a gond, hanem az, hogy, szerintem ez az eredmény karcsú..
Ez egy itteni fórumtárs 1800x-e.. Ha tényleg ezt tudja a 7900x ennyi pénzért, akkor kenje a hajára az Intel a HEDT-t..
A combinated itt is karcsú, ez nem kérdés.. De a physics elég beszédes.. Oké, hogy van benne ~5k pont.. de az órajel.. és az ár...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
brumi1024
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én pedig, ha átlépnék HEDT-re, lehet megnéznék majd egy 1800X-et, vagy akár valami TR-t. Csak kíváncsiságból..
Persze, ehhez drága, de, ha nézzük az x299-el való szenvedést főként a vrm miatt, akkor akár bele is férhet..
Látszik a kapkodás az Intel-nél, nagyon is.. a raid rész tényleg vicces, de oké.. de az, hogy HEDT-re betettek i3-at, az nagyjából nevetséges kategória...
-
brumi1024
veterán
Nem a procikkal, vagy azok teljesítményével van baja a nagytöbbségnek, azokkal néhány apróbb gondon (átszervezett cache miatti hátrányok játékok terén egy normál Skylake-hez képest) kívül nincs gond.
Sokkal inkább a körítéssel van:
- pasztáznak, mert bevallottan spórolnak rajta: ez egy mainstream platformnál oké, de könyörgöm, ez HEDT, 300k egy proci, ennyiért nekem ne spóroljanak és ne kelljen kupaktalanítani - az X99-nél ez nem volt
- RAID támogatás: komolyabb RAID támogatás külön megvásárolandó kulccsal? gratulálok, 90-es évek
- összevissza kapálózás: i3 X299 lapban?
- VRM problémák, szintén az árat elnézve
... és még sorolhatnám, elég megnézni bármelyik youtube techcsatorna erről szóló véleményét.Oké, nincs más választás, ha kell a sok szál (nem, játékra továbbra sem kell) és az erős egyszálas teljesítmény, de ettől függetlenül én még nem tapsolok ennek a szerencsétlenkedésnek - nem véletlen nem is támogattam ezt platformváltáskor, bár sajnos muszáj lesz.
(#3917) KAMELOT: "Itt a proci a lényeg." Nem, itt a platform a lényeg. Az X299-ről beszélünk.
"ja azért megy nekem +10-20fps-el jobban ugyan az a játék, mint 5820k-val."
Még egyszer mondom, 700 MHz előnye van a 7820X-nek alapon. Húzd fel mindkettőt 4.5 GHz-re és úgy nézd meg.
-
KAMELOT
titán
Én sem értem miért mondja. Itt a proci a lényeg. Alaplap meg már mindegy mi van alatta. Mindegyikben jól megy a proci!
(#3918) abridabri: ja azért megy nekem +10-20fps-el jobban ugyan az a játék, mint 5820k-val. Ugyan ezeket mértem a korábbi proci váltásokkor is. Azért tessék először személyesen meggyőződni a dolgokról!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nálam minden mag 20% körül kapar. Ezért is háklis főként a gpu-ra a játék, valszeg.. De, 8 szállal azért van terhelés.
Annó, amikor FX-ről váltottam, úgy, hogy a vga azonos volt, drasztikus volt a különbség.. Azért is sejtem azt, hogy az 1 szálas erő halmozottan fontos a játéknak..
-
Laraxior
titán
Elinditottal egy tomoritest. Aha tok jo. Es ahhoz minek 1080Ti?
Minden bizonnyal jatekrol van szo. Marpedig ott 1FPS-el sem kapsz tobbet.
Ha tetszik ha nem ez van.
Hogy te nem csak játékra használod, azt aláírom, hogy oda oké a 10/20 CPU. De ha játékra vetted volna, csak szimplán kiröhögnélek(#3882) KAMELOT: Amikor váltottam 4820K-ról 4930K-ra "csak" kb +10 fps hozott a játékban.
1280x1024-ben játszol?Azt ne mondd, hogy mondjuk 1080p felett egy processzor cserével lett 10FPS különbséged...
Akkor nekem most az X58-as rendszerrel miért nem esett vissza a felére az FPs sehol?
Holott, ez közel 10 éves cucc...
-
KAMELOT
titán
Pontosan. Amikor váltottam 4820K-ról 4930K-ra "csak" kb +10 fps hozott a játékban. Minden más ugyan az volt és akkor még nem is tuningoltam a procit. 5820k és hozott valamit. Na majd megnézem ez mit hoz.
Cinkelek mondta...nagyon durva a progikban! 4 magos mehet 5Ghz is akkor sem lesz gyorsabb.4/8 az nem 8/16 meg 10/20 -
brumi1024
veterán
Megeszi, mint szépen szabályozza. A 4 pines csati az 5050 szalagokhoz jó (R, G, B, 12V), a 3 pines jó kérdés, 3 pinnel általában a címezhető szalagokat szokták vezérelni (ws2812b pl).
-
arnoldito
senior tag
Ezt azért nézd végig, bár ha már megrendelted az új lapot procit. A videó étdekessége a kicsi ryzen.
https://youtu.be/jqEnwwHC5n4
Bocsi, hogy így linkeltem, de mobilról vagyok. Én most eladtam az 1700x, és ezért vettem 1600x, azért elég jó cpu és ár/érték bajnok, ez vitathatatlan. Plusz fps nyersz ha 3200mhz járatod a ramokat mellette. -
brumi1024
veterán
+1 a felettem lévő hsz-re. Amúgy MiklosSaS kollégát érdemes megkérdezned, ő végigjárta a Ryzen 1800X-7800X-7900X vonalat, 7800X-nél kötött ki végül, mert overkillnek tartotta a felhasználásához a 7900X-et. Épített vízzel volt 80-85 fok közt a 7900X egy Primoban lightosabb stressztesztnél, szóval oda egy rendes hűtés sem árt, ha kell az órajel.
(#3764) ÁdiBá: Azt még továbbra sem látom, hogy mitől többszálúsodna egy megírt algoritmus, csak mert két kártya van alatta, de a te döntésed.
~200W hőt deliddelve sem fog csendesen lehűteni egy játékvíz.
-
keIdor
titán
Nem tudnak semmit sem, olvass utána, a Threadripper nem volt tervezett, egy mérnök külön projektje volt. Ezért volt a nagy kapkodás az Intelnél, az i9-7920X lett volna a tervezett legnagyobb proci, nyílván más számozással, és októberig ki se adták volna az X299-et. Ahogy a Coffee Lake is 2018-ban jött volna eredetileg Z390-el egyébként.
PC-n a játék az pont olyan, hogy hiába veszed meg hozzá a legdrágább hardvereket, meg több dVGA-t, nem fogja kihasználni a szoftver. Egy középutat kell mindig megtalálni amit még a pénztárca enged.
Személy szerint én prociból maximum ezeket venném még játékra: i7-8700K, i7-7820X, Ryzen 7 1800X, bármi ami ezektől drágább egyszerűen pénzkidobás. Illetve minél több a mag annál jobban fog melegedni a fogyasztás miatt, ebből következik az alacsonyabb órajel.
A második 1080Ti árát meg inkább kiránduljátok el barátnőddel, értelmesebben is el lehet költeni "felesleges" pénzt. IMHO.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest