- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Macrodroid
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
építő jelleggel, akkor lenne igazságos bármilyen összehasonlítás, ha nem is játékokkal, és bench-ekkel mérnénk a kártyák teljesítményét, hanem valami spéci Tflops mérővel, illetve, ha még drivernek is max a picipuháét használnák.. (azon felül, hogy ugyanabban a gépben, c2c, stb lenne a dolog)
hogy miért? mert a többi cuccra épül egy rakás reklám, cégprofit, stb magyarul, rendesen meg vannak gyárilag hackelve a programok, driverek, benchmarkok, stb.. ill. a cél mindig a profit maximalizálása.. mindig kell egy új termék ami elhiteti a néppel, hogy ez jobb mint a korábbi, (többnyire így is van) ha kell erőből, ha nem erőből, driverből, ha nem driverből akkor jön a TWIMtbP vagy GamingEvolved.. aztán ott vannak még a neves tesztoldalak, akik szintén sok vásárló döntéséről dönthetnek.. őket is lehet támogatni..így megy ez..
szóval szvsz pont hogy az optimalizálatlan fosokból derül ki, hogy melyik kártyának van több ereje, az hogy így meg úgy optimalizálunk az egy jó dolog felhasználói szemmel, de vissza is lehet vele élni.. előfordult már olyan nv oldalon úgy tudom (valszeg a másikon is), és szvsz mindig meg is lesz, egy új drivert mindig az új kártyákra optimalizálják, a régieknek a "teljesítményét" jó esetben nem bántják, de mennyi ideig tart, ha olyat írnak a driverbe hogy a régebbi kártyákon kicsit lassabban fusson le valami vagy más paranccsal oldjon meg valamit az adott gpu? semeddig.. eredmény: mindenki új kártyát akar, eladások mennek az egekbe, stb.. mindenki jól járt..
ki ellenőriz ilyesmit? senki szvsz, ill. aki néz egy grafikont, annak csak az számít, hogy az ő kártyájának legyen a leghosszabb a csíkja, az hogy a diagramm 77 és 78fps között van felosztva, és az új kártyánál 2x akkora a csík abból csak az tudatosul, hogy mennyivel jobb az új..amit szintén nem győzök hangsúlyozni, hogy ezekkel a dolgokkal lesz kerek egész egy történet, ezek ugyanúgy hozzátartoznak egy új termék megítéléséhez, illetve az objektivitáshoz, szakmaisághoz..
valaki korábban kitalálta itt nekem, hogy ez az egész egy önigazolás számomra hogy miért nem váltok: nem az. csak nem erre a termékre várok, bár szépen mennek a kártyák, de majd a gm210 fog igazán lázba hozni, vagy a köv. csúcs amd, amelyik jobb lesz..
u.i.: tiszteletben tartom a véleményed, de az ne csak annyi legyen hogy: szar, hanem vezesd is le hogy szerinted miért is az.. peace!
(#3110) ÁdiBá - kérhetném, hogy egy screenshootot készíts, amin van cpu-z, gpu-z boosttal, stb.. a szokásos, ebből nem sok mindent lehet leszűrni..
-
zack
nagyúr
Nem értelek ám téged sem.
Valaki kitalálta, te meg fújod utána, azt aminek semmi köze semmihez.
Gondolod egy jobb hűtésű 980 többet fog menni? Kétlem, mert a ref sem megy 70-75 fölé, nálam pedig a Giga 67 fokos volt 1540Mhz-en. Tehát nem a hőtermelés szab határt a tuningnak, hanem egész egyszerűen ennyi van a chippekben. R290/290X-nél más a helyzet, mert architektúrálisan jóval melegebbek, de itt sem ez a része befolyásolja a tuningot. Nem 1 és nem 2 290X tulaj van odaát, aki eléri, vagy át is lépi a Vapor-X tuningját. A Vapor, Lightning nem azért drágább, és erősebb mert über brutál módon mennek. Az 1170/5800 eredmény nem elérhetetlen a 30-40k-val olcsóbb R9 esetében sem. Amiért AMD oldalon fizetsz, az a hűtés hatékonysága, a VRM hűvössége, mert ott számít.
Szerinted egy über brutál 980 220k-ért mennyivel lenne hűvösebb nálam, mint a Giga 970 G1? Semennyivel. Mert ezek alapból jó hűtéssel jönnek, és a technológiából adódó maximum húzhatósággal. Tehát hiába adnék ki többet egy csúcs 980-ért nem fog többet menni, és nem lenne hűvösebb.
Innentől kezdve ezt a felvetést le is zárhatjuk, hogy mi mellé kell odatenni a Lightning/Vapor-t. -
HSM
félisten
Meglepődnél, milyen szépen szalad 850Mhz-en is, mindenféle antiboost nélkül is a 290, nagyon messze van a kikapcsolttól.
De mind1 is, nem én hoztam fel a jövő-kérdést. De sajnos ez a szomorú tapasztalat, hogy amit nagyon durván energiatakarékosra terveznek, ott komoly kompromisszumokat kell kötni, ami általában a jövőtállóságban bosszulja meg magát. De ne legyen igazam!
Halkan megjegyzem, ahogy titeket ismerlek, úgysem lesznek nálatok egy évnél tovább ezek a kártyák, akkor meg nem édesmindegy a jövőtállóság? -
ÁdiBá
veterán
KingPin Achieves New 3DMark Firestrike World Record: GTX 980 already Close to 2100mhz
EVGA GeForce KingPin GTX980 Players111 vajon mikor szerzi be az első darabokat külhonból.
(#3098) TTomax Azért egy Kingpin még is Kingpin, brutálisak azok a kártyák, persze nem kevés árcédulával.
Személy szerint én se cserélném le, főleg látván hogy mennyit megy alapon az a kártya.(#3102) TTomax Így van.
-
HSM
félisten
Ne csinálj magadból bohócot.
Húzva kazán a 290, ugyanakkor kicsit alulfeszelve, 850Mhz-en pl. 50W-al kevesebbel beéri, miközben nem sokkal lassabb, az már a 970 szintje, igaz, némileg lassabban. De gyári alapfeszen sem vészes, amit fogyaszt, akár tuningolva.
Amit Zack ír, az is teljesen jogos, egy gyenge, kifejezetten antituning, ráadásul elégtelenül hűtött 290X van "OC"-ként leírva, míg a 980 egy jobban sikerült, tuningos példány, minőségi, referencia kiadában. Nem egészen fair összehasonlítás.
(#3071) ÁdiBá: A referencia 290-nek erősebb lett volna a hűtése a rosszul szellőző házadban, csak nyilván hangosabban...
-
ÁdiBá
veterán
Nyilván, mert ahhoz hogy az 1500 Mhz GTx980 beérjék a fiúk amit egy referencia csinál, Lighting kártya szükséges vízzel.
Most néztem meg, direkt rá kerestem a neten.
Még a Lighting is kevés ha nem víz van rajta... Ne vicceljetek már.
Fiúk, én belinkeltem a GTX780Ti kártyát is hogy ment nálam tuningban, abból is három darab volt nálam, mind a három ment tuningban elég jól, majd R9 290X is volt, az első, szar volt, most megint nvidia van.
Most erre mit mondjak? -
helkis
veterán
nincs ebben semmi meglepő, a progi pontoz, itt nem az órajeltöbblet a nyerő, hanem a nyers erő, (pl.: ahogy korábban mondtam az autós példát, tehát itt nem a fordulatszám, hanem a hengerűrtartalom számít)
Valley Benchmark is a new GPU stress-testing tool from the developers of the very popular and highly acclaimed Heaven Benchmark.
Features
-Extreme hardware stability testing
-Per-frame GPU temperature and clock monitoring
-Advanced visual technologies: dynamic sky, volumetric clouds, sun shafts, DOF, ambient occlusion
-Multi-Platform support for Windows, Linux and Mac OS X
-64 000 000 square meters of extremely detailed, seamless terrain
-Procedural object placement of vegetation and rocks
-The entire valley is free to be explored in interactive fly-by or hike-through modes
-User-controlled dynamic weather
-Support for stereo 3D and multi-monitor configurations"The 'Heaven' benchmark that uses the Unigine easily shows off the full potential of DirectX 11 graphics cards." - Nathan Kirsch, Editor-In-Chief of Legit Reviews
-Comprehensive use of hardware tessellation, with adjustable settings
-Dynamic sky with volumetric clouds and tweakable day-night cycle
-Real-time global illumination and screen-space ambient occlusionaz hogy kevésbé ítéli jónak a program számomra azt jelenti, hogy a fenti effektekből ezek a kártyák kevesebbet tudnak renderelni (vagy egy-egy effekt nem tetszik nekik), tehát a felépítésük nem olyan jók, mint azt képzelik egyesek, ill. itt is kiderül, hogy valójában ezek középkategbe szánt vga-kkal van dolgunk, csak az órajeltöbblettel (gyári+oc) behozták a korábbi flagship karikat..
ha a többi bench és játék is tömény gpu terhelő dx11-es cuccokból épülne fel, akkor igenis alul maradnának a 780-asokkal szemben a 970-esek.. így kerek a történet, szvsz nem a program szar..
-
ÁdiBá
veterán
-
helkis
veterán
khömm.. vagy éppen hogy jobb teszter..
szvsz erősebb mint sok game-engine.. azoknál mindig benne van a pakliban, hogy gyengébb kártyákon is mennie kell, ezzel meg a legdurvábbakat is meg lehet izzasztani.. aztán a végén kiköpi, hogy melyik mennyit tudott számolni, a sok effektből.. -
Tehát nem kérdés,hogy 970 SLI kell.
Lassan készül már a vizes blokk is rá EK műhelyében.Remélem nem fogják majd nagyon túl árazni.
Én szerintem maradni fogok a 970 SLI-nél,ezért le lesz vizezve,bármily halk is tudna maradni a kettő együtt.
Nem hinném,hogy a következő 1 éven belül érdemes lenne bármire átváltani.
Azok a játékok meg amik 6-8-12GB ramot igényelnek,azok engem nem fognak érdekelni.Viszont a kérdés még mindig adott...
melyik felbontással járnék jobban. -
szasanyi
félisten
Én nem akartam minősíteni senki tevékenységét!
Senki nem írhatja elő ki mit / mennyiért vásároljon, sem azt mire / hogyan használja. Viszont ugyanaz a dolog / tevékenység más nézőpont alapján más véleményt szül, amit - kulturált keretek között - publikus helyen / fórumban is ki lehet nyilvánítani, amit szintén tiszteletben kell tartani. Csupán ennyi, nem több.
Erdei88: igen, sajnos láttam. Nem is igazán kaptam választ a kérdésemre, mert ezekkel a sz@rságokkal túlzottan el vannak foglalva a népek. Szerintem jók a benchmarkok mert többnyire látványos, és jó összehasonlítási alapot ad (pölö az előző kártya teljesítményével, ami engem pld szokott érdekelni). De csak ezek apellálni túlzás és nem is ad reális képet. Én sem veszem a fáradtságot, hogy in-game méréseket, monitorozott videókat készítsek, de sok játék beépített (esetleg külön letölthető) benchmark része van ami már jobb a csupán szintetikus tesztek halmozott linkelgetésétől.
-
csibuka85
őstag
-
ÁdiBá
veterán
Hajrá. Eddigi tapasztalataim alapján nagyon jol sikerült kártyáról van szó. Nagyon gyors, majd megnézek pár játék mérőprogramját is. A kártya szépen feszelhető. Reagál rendesen a túlhuzásra és le is adja a plusz feszültséget.
Ki is akart kiállni az R9 290X-essel a GTX980 kártyám ellen? ZackMond mit nézzek majd meg
Jolvan, csak viccelek. De amugy komolyan gondolom.
-
zack
nagyúr
Szerintem elégedettebb leszel vele.
Szépen szaladgál a Vapor X egyébként. 1160/5800-on 40 pont híjján hozza a szénné húzott 970 teljesítményét (1540/7900). És ez ugye szintetikus teszt. Játékok alatt, ezt már a 980 szint felett lesz.
72 fokos GPU-val 50% ventivel, 60 fokos VRM-mel. Szóval van hűvös 290X csak ennek ára van. -
zack
nagyúr
-
MaTpr0F
senior tag
-
kona005
senior tag
Ha flame, ha nem ez így van... Amikor kijött a R9 az volt atya úr isten, most meg majd kijön R9 3xx és ha jobb lesz mint a GTX 9xx akkor meg majd megint vissza áll a régi kerékvágás
Hát mi ez ha nem gusztustalan?
Amikor mások szerint "rosszabb" volt az NV én akkor is azt vettem nem fanboyságból, de ebbe most már tényleg nem menjünk bele hogy miért...
-
havenger
tag
OC-val nem nagyon foglalkoztam még, raktam rá 100MHz kíváncsiságból, de semmi komoly. Lehet megnézem majd mit megy, de ez az 1350 körüli boost bőven elégnek tűnik.
Más: Borderlands 2-vel én játszottam, de fps-t nem mértem közben. Furcsa is volt, hogy honnan került elő ez a sok zöld trutyi a korrozív fegyverekből.
Mondjuk mivel a régi radeonomon is fullon ment, így egyből feltoltam DSR-el 4K-ra, de így sem éreztem, hogy 30 alá esne a framerate.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Macrodroid
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AliExpress tapasztalatok
- Horgász topik
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest