- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
regener
veterán
-
Zorel
senior tag
Szerintem ennek csak azaz oka, hogy eu-ban még nincs, de us oldalon már kint van. link
(#4720) players111: "For a 145W card VRMs cooled without a heatsink is not unexpected, and like the GDDR5 RAM the heat output is low enough that it should be fine as long as it receives constant airflow when under load."
(#4726) Asbee: Pedig, de.
-
szasanyi
félisten
Pedig az nem előny mert fűti a házat, illetve aki tuningolva használja annak meg főként. De ha vki 110k-ért akkor is ezt választja mer' ez EVGA, hát vegye... ámen.
Asbee: nekem úgy tűnt, hogy az MSI 980 Gaming is masszívabb kivitel minta kis tesója. Az egy más kategória, jelentős árkülönbözettel és persze nagyobb hőtermeléssel amik miatt különbözniük kell. Nem tudom a Gigánál mi a különbség, de az horror a maga ~220k-s árával... mondjuk készlethiány abból nem is keletkezett.
-
szasanyi
félisten
No, ez az mert akkor mennyi lenne? Ezt a hűtést elcseszték, nincs itt miről beszélni. Pedig csak annyi kellett volna, hogy ne direkt GPU - heatpipe kapcsolat legyen hanem egy réz alap adja a kapcsolatot (vmi ilyesmi), máris jobb lenne a hőátvitel amivel mind3 hőcső beszállna a munkába ami általa hűtő hatékonysága tuti jobb lenne.
-
TTomax
félisten
Pl. power limitet és sokszor jól is jön...a Classim 1150et ment 24/7 a Kingpin meg 1250...és még léggel se mindegy.lehet erőlködni custom biossal...Tudomásom szerint az egyetlen Ti ami nem fesz lockos out of the box az a kingpin,még a biosa is más fel se lehet rakni egy Ti-re sem... és ha már classira van lové akkor már az + nem oszt nem szoroz...
Amúgy a gondolatmeneted követve a classi is felesleges,úgy is megfogja a tdp limit,mint kb az összes 980at...UI: Volt it SM CIV beyond teszt,nem tudom hogy sikerült letesztelni pl 4K-ban,mert nálam pl 1280x1024 a legnagyobb felbontás,de a lényeg van mantli...
(#4685) players111
Én a 980kpe-röl beszélek,azt várom ha lesz... de olvass vissza... ezért is írtam,nem érdekel a 980classi... ha lesz kpe kell,ha nem lesz,kimarad a 980... -
TTomax
félisten
Szerintem az AMP! itt már csak a hűtést jelenti,ami itt ennél a szériánál nem lehet hangos...ref. pcb lesz ez ami éppen nem lenne baj... az MSI Gaming is olcsóbb lett... [link] Azt azért mindenképpen érdekesnek tartom,hogy olcsóbbak mint a ref.
(#4664) h1mpi
Hát igen,,,G1 pl nincs is...illetve szerintem elkel pre-order...azért most nézem van itt "olcsó" ref. is... [link]
Birom az OC UK-t... volt most Titan-Z akció 900fontért... el is vitték a 9 darabot... -
Asbee
veterán
Elképzelhető, hogy kicsit emeltek benne a feszen. De látni kéne ehhez többet. Szerintem biztosra akartak menni mert elég magas az alapórajel. Mondjuk ennél magasabb a power limit biosban elvileg. Nincs egy extra példányom, alapfeszen 1465 boostra van belőve alacsony terheléses játék miatt. Fesszel azért megy 1500 felett kicsivel, de elég nekem így is.
(#4620) ST05: Persze. Ezért jó extrém tuningra a magasabb.
(#4621) h1mpi: Fordítva. Magas a jó LN2 és vízre.
-
ST05
őstag
"az alacsonyabb ASIQ-os vga hűvösebb"
ahogy lennie is kell ..
-Az meg hogy mi vert mire ,semmit nem írtam a tuningrol..
bizonyos kártyákon és chipeken az alacsony asic hűthetősége lehet előny, mig máshol a kis tdp be való "beférés " és vagy kissebb feszültség elégsége miatt lehet előny a magas asic. bios, és chip, és hütés függvényei gondolom..asbee: +1 , az 1,2V os haswellt meg győzd hüteni akkor megy 1,3 on 4,9et is lehet
(#4621) h1mpi: amit a gpu-z ír az felejtős, marhaság sajnos
, amit mi irunk az a szentírás
-
Asbee
veterán
Teljesen logikus, hogy alasconyabb ASIC quality a hűvösebb. Általában egyébként a magasabb értékű alapfeszen többet megy, de akár sokkal melegebb is lehet. Nekem pl ez a giga csak 58,5%-os, magasabb is ezért kicsit az alapfesze. 1,2-1,225V viszont baromi hűvös. Feszt adva neki sem melegszik durván. Újabb intel prociknál lehet amúgy nagyon jól látni ezt a szivárgás témát. Egyik példány ~1,2V-al tud 4,5 Ghz-et, a másik mondjuk 1,35V-al mégis az utóbbi könnyebben hűthető és fogyasztás is kb azonos lesz.
-
ÁdiBá
veterán
Melyik játék menüben próbáltad ki?
(#4492) Malibutomi Soha nem ment GTX780Ti GTX780 91-92 fokig, AMD-nél mindegyik ment úgy, még némelyik custom hűtővel sem volt sokkal jobb...
83-82 fokon állt meg a GTX780Ti ref és nem boostolt vissza, ez sem menne fel 91 fokig, de én az egészséges határt ugyan annyira állítottam volna be mint a GTX780Ti esetében. 85 fok körül.Ha nagyon ciceregtetni akarjátók a vasatokat akkor probáljátok ki a 3DMARK03 na az brutális.
5500 FPS-6000 FPS. Még az enyém is életre kel benne. -
csibuka85
őstag
Szia Balázs hát Kacsa75 hívott hogy megjött a kártyám és elsem hittem , mert azt mondták visszahívta a vga-t a gyártó és nem lesz az iponba ilyen nekik. Iponból való kártya. Hát árban 191.555 ft volt , nem tudom hogy jó árban volt de azt mondták hogy ez csak ilyen bevezető ár , mert később drágább lesz. Amúgy köszi hogy tetszik. Neked jól megy Strix ?
-
FLATRONW
őstag
Számítani számít, de valójában nincs akkora jelentősége. Szerintem jobb az, hogyha pl. percenként egy pillanatra beesik 23-ra, mint az hogy gyakrabban és hosszabban 45 fps-t teljesít a kártya.
Amúgy szerintem jelen esetben ezt a min és max fps-t észre sem lehet venni a benchmarkban és a játékban sem. Valószínűleg a teszt elején betöltés után keletkezik a min fps és a végén a max. Jó lenne egy olyan grafikon, mint a Metro esetében, hogy látni lehessen, hogy melyik helyen is vannak ezek az értékek. -
FLATRONW
őstag
Nem az számít, hogy mekkora a min és a max érték, hanem az, hogy mennyi ideig van min és max értékek közelében a teljesítmény. Értem ez alatt azt, hogy lehet hogy alacsonyabb a minimum fps, de ritkábban esik le oda a teljesítmény és fordítva érvényes ez a max fps-re is, hiába alacsonyabb hogyha gyakrabban teljesít annak közelében a kártya. Ennek köszönhetően simán lehet magasabb az átlag.
-
aviator
tag
Sziasztok!
A következő figyelmeztetés kaptam:
"Most hallottam hogy a 970-es karik elég szarok. 10 ből 7 szar. Tömegesen viszik vissza mert ciceregnek meg sípolnak. Ekkora selejt arány mellett a garanciáztatás is problémás lehet. Mert nagy valószínűséggel rosszat adnak vissza. Így nem nagyon merem ajánlani."
Elkezdtem olvasni a kártya topikját, ha nem is olvastam végig mind a 4000 hozzászólást, a nagy részét megnéztem, viszont sajnos nem kaptam tiszta képet azzal kapcsolatban, hogy akkor most hogy döntsek a kártya megvételével kapcsolatban. Most vennék új VGA-t, amíg meg nem jelent a 970, addig a 780 volt az egyértelmű választás, így viszont a 970 mellett döntenék, ha nem lenne ez a problémája.
Úgy érzem, hogy itt néhányan eléggé belenyúltak itt a témába, szeretnék néhány tanácsot, javaslatot kérni:
- Az "elég szarok" kifejezés az idézetben mennyire állja meg a helyét?
- Mennyire vészes ez a cicergés? Mennyire zavaró? (Alacsony az ingerküszöböm)
- Mitől függ, hogy cicereg-e vagy nem? (Tudom, hülye kérdés, valószínűleg szerencse kérdése)
- Milyen gyártót (Asus, Giga MSI, stb) válasszak? Én az Asus-ra gondoltam első körben.
- Hol érdemes megvenni a kártyát?
- Ajánlottabb most mint egy 780? (Minden szempontot figyelembe véve)
- Kb. mennyi idő amíg gyárilag orvosolják (ha egyáltalán) ezt a problémát és kijön a kártya következő, valószínűleg cicergésmentes revíziója?Köszönöm előre is a válaszokat, sejtem, hogy már legrágott csont itt a fórumon, privibe is nyugodtan jöhetnek a válaszok.
Üdv:
Ádám -
ÁdiBá
veterán
Meglehet, viszont kétlem azt hogy amit vissza küldünk egy kártyát a boltnak, azt ő újracsomagolja majd eladja a másiknak?
Szerintem ilyet nem csinálnak... Kizárt...
Nagyon kiábrándulnék.
Én személy szerint azért is vásárlom meg boltból, mert tudom hogy ez zsír új, nem kevés pénzt fizetek érte nekik, hogy 100% ban eredeti új terméket kapjak meg. -
ÁdiBá
veterán
Az vicc. Ilyenre figyelni kell. Kit néznek ezek hülyéknek?!
Én vissza vittem egy processzort a hardverkernek, mert nagyon gyenge volt a potenciája, telefonos egyeztetések után, kicserélték nekem, adtak egy teljesen újat.
Na de ilyenkor mit fog csinálni vele a hardverker mikor az adott processzor működik a gyári paramétereken, a doboz bontott, eladni újonnan nem lehet, se értékesíteni.
Szerintetek?Én szerintem azt gondolom megvan a megfelelő kapcsolatuk a nagykerrel és leírják selejtnek, vagy nem tudom.
Vagy visszaveszi a nagykerrel akik majd intézik az intellel a dolgot. Lövésem sincs.
Kíváncsi vagyok rá én is. -
bandi0000
nagyúr
akkor ez elég korrekt, bár elgondolkodik azért az ember hogy ugye biztos vannak páran akik visszaküldik, mert ebből űznek sportot hogy kitesztelik és megy vissza, viszont akkor végül is valaki majd megkapja azt a használt kártyát új áron nem?
ÁdiBá: Van valami HD patch hozzá nem tudom hogy hivatalos vagy nem de azt érdemes kipróbálni szerintem
-
szasanyi
félisten
Ráadásul ott a magasabb ár mellett magasabb fogyasztás is jelen van. És az is lehet, hogy a nyers erő később nem ér annyit, mint a MAXWELL fejlettebb tudása.
Viszont ami megint csak nyilvánvaló, hogy a csúcskártyát túlságosan megfizetteti az NV (és a gyártók) mert az jelentős árkülönbözetnek (~50%) csak a töredéke köszön vissza a teljesítményében.Tarill: grat, ez is igen szép!
Coil whine jelentkezett-e?
-
csibuka85
őstag
-
-
-
Miért ne? én most készülök használt 770-et venni
Az árkülönbözeten meg lehet csinálok egy egyedi vizet vmi univerzális GPU-blokkal - bár igaz, a FET-eket, RAM-okat sem akarom megsütni:...
-
Landon
addikt
Ne szívd fel magad... kit érdekel ki mit gondol?!
Én kiadnám érte a 250k-t... még ha őrültség is. Vagyok ekkora hülye, és? Kinek mi a hobbija... pedig még játszani sincs időm sajnos...
Engem inkább az érdekelne szerinted érdemes e erre a semmire alapozva várni Decemberig? Én úgy gondoltam a héten bevásárlok vagy legkésőbb ha végre kapni G1-et de így ezt olvasva... Bár nekem ez a hír még mindig ugyan annak a régi hülyeségnek tűnik ami akkor röppent fel amikor az is, hogy a 980 gyengébb lesz mint a 780Ti. Nem is értem most hirtelen miért lett felkapva.
-
Tody56
aktív tag
Köszönöm!
Kb évente 1x írok fórumokba,de akkor igyekszem részletesen, mert utána nem nagyon van időm figyelni a forumot. Úgy éreztem, hogy ezeket a tapasztalatokat érdemes leírni, mert nem találtam referencia kártyával kapcsolatban semmilyen tapasztalatot az oldalon.(#3433) h1mpi: Nekem tényleg nem. Azonnal rátettem a vizet.
Egyébként nem számítok csodára e miatt a hiba miatt. Lehet, hogy 5-10 fokkal melegebb lesz mint egy G1 stb, de egy vga-nál nem vészes ez. -
szasanyi
félisten
Nemtom hány volt, de pikkpakk el is fogyott. Ezek szerint mégis csak ócsó.
MOD - apropó... azt hol lehet megnézni hánydarab van egy adott termékből?
zaja8: szted mennyire sanszos, hogy itt a 290X lesz a válasz?
Ami egyébként alig gyorsabb viszont sokkal (!) többet fogyaszt és kivételes esetben ugyanannyi vagy inkább drágább áron kapható.
-
DigitXT
félisten
És valaki rallyzva viszi a gyereket az Imprezával...
De hogy miért vár el
egy alapvetően másik kártyára ácsingózó ember mindenféle teszteket az
itt egybegyűltektől, rejtély...! Nem ilyet akar + rengeteg teszt van a neten:
ezt a 380X-et pl. egyáltalán bejelentették már? Mindig lehet várni valamire. -
szasanyi
félisten
Ovi előtt vagy ovi után?
players111 (#3313): gondolom ezt nem kérdezted komolyan... GTX640-hoz minek? Mire lesz felső kategóriás VGA ja addigra lehet, hogy újra cserélnie kell(ene).
Van iPon GTX970 választék, aki akar az most tud venni. Aqua nagyon elszállt az áraival...
-
Crytek
nagyúr
A kőgazdagot arra értettem hogy itt az tulajok 98%-a a 3 benchmarkot hajtja (erre meg luxus még a 200ft is)
Arra vehettek volna 295X-et is azzal több pontot jelez majd a képernyő.szasanyi: Amikkel szeretek játszani azokkal szeretnék úgy istenigazából mindent maxra kapcsolva játszani.
970 éppen hogy ez a kategória már. Ezért megnézem mit mutat majd a 380X és döntök. -
Landon
addikt
En is arra vadaszok mar miota.... De most egy gomblenyomasnyira allok a 970Strx SLi-tol pedig tudom, hogy nagy esellyel megbannam... De idegesit, hogy par ezerrel tobbert sokkal jobb teljesitmenyt is kaphatnem ha menne normalisan mindenhol SLi..
Lehet jon custom 980 es majd ha olcsobb lesz akkor jon meg egy ha majd kell is..... En 4k-t nem tolok de abba az alomban sem ringatom magam, hogy kimaxolashoz eleg lesz a 980.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- weiss: Pant* rant
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Akciókamerák
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest