-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #5749 üzenetére
Igen, emlékszem. Valakinek amúgy az oldotta meg win8.1-on, hogy feltette hozzá először a Dell drivert, és utána a moddoltat. Érdemes amúgy vacakolni vele, elég szignifikáns a különbség, legalábbis az én szemem számára.
Ha sikerül belőni, akkor már csak annyi a trükk, hogy a játékot is 72hz-re kell rakni, és külön a felbontásos menüben a monitort is, akkor lesz valódi 72hz-es a 72hz. 60hz-nél nincs ezzel gond, mivel minden alapból 60hz-es.
(#5756) daveoff: Szuper!
Kíváncsi leszek a tapasztaltakra.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #5698 üzenetére
Én is megírtam már, hogy nem 5X-ös az input lag, csak egy része nőtt ezzel. [link]
Én amit a 290 topikban kiszámoltam és megírtam neked, hogy olyan 20-25ms extra késleltetés lehet egy Mantle-hez képest, nem több. [link]
Viszonyításként 60hz-en alapból 16,6ms, amíg egyáltalán frissít egyet a monitor.
Én maximálisan tisztelem a BF4-es skilljeid, sokkal jobb játékos vagy pl. nálam, ugyanakkor pl. a monitorod alapból nem egy fürge darab, hogy 60hz-en használod... Egyszer tolnál egy kört 72hz-en, soha többé nem akarnál 60-on játszani, ebben biztos vagyok. Pedig ez még csak nem is a profi gamer monitorok 100-144hz-e.
Szerintem elég durva dolgokat művelnél egy profi játékos monitorral, és ott már igencsak lehetne érezni 20-25ms extra input lagot. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #5698 üzenetére
Még mindig sok ezzel kapcsolatban a félreértés. [link] - bele kell számolni, hogy az input lag önmagában nem egy állandó paraméter, hanem függ az fps-től. És mivel jellemzően 100 fps feletti a cél a játékosoknak a BF4 multiban, így a 5 frame pre-render nem számít. Ha 30 fps-re lemész, akkor valószínűleg érezni lehet.
Fontos, hogy a DX-hez hasonlítsuk ezt és onnan a 3-ról 5-re ugrás nem nagy dolog. A low-level API nem korlátozza a GPU kihasználását így ott lehet 1 frame pre-rendert alkalmazni, mert így is meglesz a sebesség.Technkai alapként itt leírtam, miért alakult ki az előre felpufferelés a mai driverekben.
Az hibás nézet, hogy azt mondjuk, hogy 5x az input lag, mert ez nem fix paraméter.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #5543 üzenetére
Azonos FPS-en borítékolható a nagyobb input lag.
Még az AMD-s DX-en is érezni a Mantle-hez képest. Egyáltalán nem vészes, de érezni. Ez amúgy inkább a sima 970 esetében érdekesebb kérdés, aminek azért nincs annyi nyers ereje, mint nálad a húzott 980-nak, hogy ellensúlyozza a sok FPS-el a nagyobb kötegelést.
No, meg az se mindegy, 60hz-es monitorra kötöd, vagy egy gyorsabbra.Ahogy írtam, nálam már a 72hz is komoly javulást hoz, sajnos többet viszont nem tud a monitorom.
-
-
-
csibuka85
őstag
válasz
daveoff #5413 üzenetére
Szép eredmény dveoff , az én kártyám nem éri el még 13.000 pontot sem hanem húzva is csak 12700 pontot és látom a procid nincs húzva az mondjuk nem rossz. Hány mhz-es ramjaid vannak ? Nekem 2x gb ddr 3 1866-os Corsair Platinum , de lehet váltanom kéne valami erősebbre ? Amúgy mennyit számít hogyha 2400 vagy 2666 mhz-es a ram ?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
daveoff #5386 üzenetére
Sajnos ezt az ASUS VRM-es dolgot megtapasztaltuk, plusz a biosaval nem sokat lehet kezdeni. Ezen kivul minosegi az asus, de nem fogom a csuklomon hordani, hogy ennek ertelme legyen (fem venti pl.)
Tapcsati sztem is elony, alt magasabb tdp-t kap az ember--desktopban az idle fogyasztas ugyan olyan mindnek, a terhelt pedig szerintem nem kellene egy high end gepbe problema legyen.
MSI t en is a backplate miatt engedtem el, illetve az alacsonyabb orajelek miatt, egyebken majdnem az lett.
Az is igaz amit akoska ir, hogy sokat fejlodtek, azert a vrm 780ti nel keves volt naluk is, de kepesek voltak tullepni es mint a lapokat ezt is fejleszteni. A ventilekapcsolast ellopta majdnem minden gyarto, ezert respect az asusnak.
Vegul a Giga...igaz nem kapcsolja le a ventit, de minden masban jobb, bar egy minimumon jaro venti eleg hangtalan, de nem nema, ezt elismerem. Ez olyan kb mint a vga-k hossza, kinek mi.
Evga meg kakukktojas.MAS:
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
daveoff #5265 üzenetére
Nah akkor mondom, kicsit nekiálltam méregetni, a GTX970 G1-el, 81% ASIC.
EVGA PrecisonX 16 v5.2.3-at használok, limit és a hőfok végig maxra tolva: 91C/112% - léghűtés.
Tehát +113MHz van a GPU-n (1543MHz)/+420MHz van a memórián (1960MHz), amikor "hidegindítás" után elindítom a GPU-Z-t szépen írja is, működik.
Ablakos módban ráindítom a Valley-t extreme-ben. közben nézegetem, hogy a GPU-Z mit mutat, az alábbit:
1543MHz GPU órajel
1960MHz Memória órajel (effektive 7840MHz)
1.225V
----->ez egyszer csak leugrik -13MHz-et, azaz a teljes maxi boost utolsó lépcsőjéről lelép a GPU órajel, 1530MHz-re, mellyel egyetemben 1.200V-ra redukálódik a feszültség. Hőfok max 69C venti 65-67%.Nah már most az előzőekben kiteszteltem, hogy, ha +12mV-ot adok neki, akkor visszalép a "hidegindítás" utáni OC beállításokra.
Ugye két ok lehet, amiért lelépheti, TDP és Hőfok, előszőr hülyének éreztem magam, hogy ez nem esik le, mivel a GPU 70 fokot még sose érte el. TDP meg a 100%-ot.
De Uraim, mégis!
62 fok felett lelépi szépen a fesz és a MHz lépcsőt, 62 fok alatt pedig tartja, ez valami vízválasztó szám lett....A turpisságra 100%-os ventivel derült fény...
Az értelmét nem látom, pláne azért, mert, ha "átverem", azaz 1555Mhz-re lövöm be, akkor is leveszi a +13Mhz-et, de 1.200V-ra visszaesve is tartja az 1543MHz-et...hőfok nem mászik el, legalább is nem mértem itt órákat.
Másik megállapításom, hogy a +12mV adásával +1-2 fokot lép a GPU maghő és a venti 70%-ig megy fel, cserében nem kell "átverni". MIelőtt megkérdeznétek, ez az 1555MHz-es órajel már valahol a játék alá belőtt határ lehet, ezért nem teszteltem, hogy hőfok stb. tekintetében mit művel.
Üdv!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
daveoff #5265 üzenetére
Megvan, ha alapfeszre rárakok Evga precx-ben, akkor megy a beállított órajel.... viszont melegebb, nyilván, azaz boot 2.0 utolso extra-extra boost 13-at is megadja
vagy tudatosan túlhuzod +13-al és alapfeszen is elviszi a kivántat, legalább is nálam az 1543-at néztem...
-
Zorel
senior tag
válasz
daveoff #5192 üzenetére
Igen, csak úgy, hogy bios-ba módosítod az erre vonatkozó értéket.
Lassacskán szerintem jönnek majd a skyn3t féle bios-ok is, gondolom ezeknél a boost is ki lesz kapcsolva.
Illetve ahogy látom már ilyen is létezik - Maxwell Bios Editor 1.32 BETA -
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
daveoff #5169 üzenetére
GRAT, reméltem, hogy egyszer végre minden összejön a zöld oldalon!
Nem szabad elhinni a refekről keringő dolgokat! 780 Ti se volt halk, a 780 se, sajnos a 980 se!
Ha a 980 mégis az, akkor annak a TDP limit (80%) és az órajel esetleges ledobálása az oka (20%), ha szépen skyn3t és fix, akkor bizony megkéri a min. 80%-os ventit (ennek részben az az oka, hogy nincs vapom chamber...ami jó nagy minusz a Ti refhűtése után...)És oké, kifújja, de inkább legyen +5 fok a CPU-n (stb. komponens, de azok nem számottevőek), de menjen már rendesen... SLI meg mindig a vízről szól (egyéni vélemény).
Próbáltam a refeket, szóval ezek tények, 680 SC-m volt először és utoljára, aminek tényleg nevetséges hangja volt, pedig bőven 770 felé volt OC-zva.
Szerk.: egyértelműen túlárazott, de még a Ti akkori árához képest így is jobb a helyzet, más kérdés, hogy a 970 nevetségesen kevéssel marad el. (benchmarkokat hagyjuk) Akinek kevés, annak mehet a 970 SLI. De azért én is várom a 970 8GB-ot, ha lesz, illetve 980 8GB-ot, áraktól függetlenül is!
AMD 2015 Q2-re "ígért" új VGA-t, szóval addig elég kevés esély van újabb nVidia-kra
-
bandi0000
nagyúr
válasz
daveoff #5166 üzenetére
attól hogy sípol 100fps fölött attól még nem rossz kártya ár/érték arányban, mert az hogy 1,5 szöröse a 980 ára ennek és legjobb esetben 20%-al hoz többet akkor az se lehetne bestbuy, 7870 em volt meg elötte jó pár AMD microlaggolt kis felbontáson is akkorákat esett az fps hogy majd szétszaggatta a monitort, ráadásul fel sem ébredt a drivere miatt, és az is sípolt ott is ahol ez a 970 nem, de igazából csak a fikázásra reagáltam bocs ha valakinek belegázoltam a lelki világába
-
-
TTomax
félisten
válasz
daveoff #4768 üzenetére
Na az pont jó... hőfokok, tuningolhatóság,esetleg egy firestrike gpu score érdekelne.
Erősen gondolkodok egy MSI 9704G SLI-n...
1440p-re kéne,no meg az érdekelne,hogy megy-e a DSR SLI esetén,mert olvastam pár helyen hogy nem ugrik fel az opció..
Na meg lapot is cserélnem kéne,és mivel procit nem akarok így nem igazán van nagy választék a Z77es lapok között... egy MSI GD55-ösbe raknám mert mást már nem lehet kapni...
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #4540 üzenetére
Nem felejtettelek el.
Az elmúlt napokban kicsit rendet kellett, kell raknom a gépemen a játékok között, pár régi kedvencet szeretnék végig játszani megint a mostani GTX 980-asommal.
Illetve ez a horror játék kicsit megmozgatta a fantáziámat.
Amit kértél azt is megfogom csinálni hamarosan, pici türelmedet kérném. -
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #4536 üzenetére
Nem kell hozzá még agresszív vezérlés sem.
Nekem 73-74 fokra toltam fel 1500mhz-en, és messze nem 100% ventilátor fordulattal.
De ha ennyire tartasz a reftől, célszerű custom kártyát venni, vásárolni.
Igazából, szerintem +10% fordulatot elbírt volna még a gpu. Ezt azért elszúrta az nvidia, mert én kicsit agresszívabbra állítottam volna a kártyát, ha az ember ilyen kártyát vesz, elvárja hogy 100% ban hozza mindig az órajeleket.
Igen, a kártya 81 fokon vissza dobálja az órajeleket... ez miatt célszerű rá állítani.
Remélem lesz BIOS szerkesztő hozzá. -
KAMELOT
titán
válasz
daveoff #4493 üzenetére
Minek olyan xar refet venni? Vegyél custom hűtéssel. ASUS STRIX vagy ZOTAC AMP! Mind a kettő nagyon jó!
10K-val drágább az AMP? mint a ref hűtős. Szerintem annyit megér!(#4500) szasanyi: Ja + 200euroért megy neked +8FPS átlagban a játék amit a 970 OC-val el is tudsz érni!
-
Asbee
veterán
válasz
daveoff #4493 üzenetére
Nem akarom ÁdiBá-t bántani, de ő isteníti itt a ref-et. Sajnos a valóságban azért annyira nem elképesztően jó a 980-on. Westlake leírta róla elég korrektül a véleményét megtalálod nevére keresve. Szépen downclockol gyári ventivel... 70% felett meg gondolom úgyis tudod milyen hangja van. Itt most már a custom sokkal jobb választás, ha csak nem fontos tényleg a ref felépítés. Az pedig ha tuningolni akar minden lesz de halk közel sem.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #4488 üzenetére
Nincs meg a BF4 nekem.
Autó ventilátorral ahogy írtam is, nem tudod tuningolni mert 81 foknál vissza dobálja az órajelet.
Ez játék függő is.
Valahol 1260mhz megy szépen a kártya, valahol 1180, hőfok ugyan úgy 79-81 fok között ingázik.
Én azt mondom célszerű kicsit állítani a ventilátoron hogy ne engedje fel eddig, vagy ki kell tolni 91 fokra az ANti boost-ot.
81 fokot állított be az nvidia boost limitnek, ami szerintem egy akkora baromság mint a ház. -
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #4484 üzenetére
73-74% ventilátorral 78-76 fok 1540Mhz.
Nem, nem cicereg csak extrém esetekben. Itt a több ezres bemutató videókra gondolok.
Azon kívül sehol, átlag felhasználás mellett nem hallani, gondolok itt valley, 3dmark, játékok, 300-400 fps-nél sem cicereg.
De 2000-3000-4000FPS nél már picit hallani.Gyári ventilátorral teljesen hangtalanul végzi a kártya dolgát, tuningolni nem igazán lehet mert 81 hőfoknál vissza dobálja az órajeleket és addig felengedni a kártya magát, ezt olyan 30-40% ventilátor fordulattal tapasztaltam.
Ez fölött már nagyon jól hűt a gyári ventilátor.
Komolyabb izzasztó játékokban előfordul hogy 1220-1260 helyett 1180 mhz megy a gpu ahol eléri a 80-81 fokot a gpu.
Ezt a teljesítményt teljesen hangtanul tudja, és játékokban se okoz kellemetlen lassúlást, már próbáltam.
Tuningolni csak kitolt hőfok TDP értékkel érdemes és manuális ventikkel. -
Asbee
veterán
válasz
daveoff #4432 üzenetére
Arra értettem, hogy ennyi gond van ezekkel. A coil whine az jelen van. Én megértem ha valakit zavar. Nálam is van, de szerencsére abszolút nem hangos és csak nagy fps számnál csinálja. Akinek üvölt azt vissza kell vinni, vagy elállni a vásárlástól. Egyébként ez volt igen 7970, 290(x) elején, aztán szépen egyre ritkább lett. Lehet itt is igyekeznek kiszűrni valahogy a tekercseket.
-
Asbee
veterán
válasz
daveoff #4420 üzenetére
Szerintem kicsit eltúlzod. Senki nem beszélt rengeteg gondról. A tuning mindig lutri. Úgy néz ki itt kisebb terheléssel is érdemes megnézni a tuningot, mert órajel váltásoknál a fesz ha alacsony és éppen úgy jön ki a terhelés eldobja magát és driver resetel. A coil whine is ezerszer ki lett tárgyalva. Nincs minden kártyánál, nem azonos mértékben csinálja. Ha ez neked már akkora rizikó faktor akkor felejtsd el ezt a szériát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest