- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- VoLTE/VoWiFi
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ffodi
veterán
válasz
#35434496 #6275 üzenetére
Inkább v1.36, azt hiszem az a legfrissebb.
t72killer:
Ref kártyákra gondolsz? Mert a gaming és a strix idleben nem pörgeti a ventiket.
Sorry, félreolvastam a hsz.-t. Elvileg rá, mert tudsz definiálni "ventiprofilt". Ha Afterburner-ben csinálsz olyat, hogy x °C-ig nulla, akkor nem állítja le?qad:
Azért a BIOS editálással és flasheléssel csak óvatosan, és csak végső esetben.
-
-
-
-
-
csibuka85
őstag
válasz
#35434496 #5892 üzenetére
Eztr most mire mondod players111 azért mert mertem kérni egy ilyet ? Ne haragudj nem tudtam hogy 3 gyereked van. Akkor hagyjuk vegyük úgy hogy nem kértem semmit. Akkor inkább azt csínálom hogy elmegyek és veszek egy MSI kártyát holnap a másikat meg visszaviszem és ha az sem jön be akkor addíg próbálgatom míg az egyik csak jó lesz. Elnézést kérek daveoff a kérésért.
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #5831 üzenetére
Nem az számít, milyen GPU, hanem hogy a GPU igényéhez képest milyen erős VRM van a karin, és milyen hatásfokú, valamint milyen hűtés van rajta ezen tényezőkhöz képest. 290-ből is a prémium modellek (pl. Vapor-X, Lightning) VRM-je erősebb és emiatt hűvös is. Ugyanakkor egy 50W-os kártya is lehet tűzforró alulméretezett VRM-el/hűtéssel.
-
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #5622 üzenetére
Azért remélem megengeded, hogy válaszoljak, ha már engem kérdeztek. Az input lagot írtam le, miből fakad, ami nem AMD vs NV téma, hanem általános számítógépes grafikai alapkérdés, ami most leginkább a friss Maxwell-ek miatt került elő. Így hogy leírtam, talán világos, hol, mennyi jelentősége van, hogy a Maxwell esetén ez milyen érték BF4-ben. Többet nem írok erről ide, ne aggódj.
-
-
daveoff
veterán
válasz
#35434496 #5167 üzenetére
Köszi! Igen, tetszik a kártya, de ehhez sokat hozzá tesz a hűtése, még jó hogy nem ref-et vettem. Még a játék tesztek hátra vannak, majd az után jövök még tapasztalatokkal. Remélem most tovább kitartok zöld oldalon, mint a 780Ti-vel.
(#5168) gainwardgs: Mondtam én olyat, hogy nem jó?
Majd a játék tesztek után kiderül mennyivel is erősebb kártya, de a teljesítményéhez képest túlárazott, ezt most is tartom....
-
szasanyi
félisten
válasz
#35434496 #5114 üzenetére
Nohát, de más lettél... egyszerű mint egy kőbalta.
Mi lelt, miért "estél vissza" ebbe az állapotba? Csak nem megfenyítettek vmiért?
Emlékszem, hogy több hsz-en volt szó a GPU ASIC értékének eltérése miatt az adott VGA-ra jellemző különbségekről. Ha vki hozzáértő röviden összefoglalná az alacsonyabb és magasabb ASIC közötti, és a gyakorlatban is jelentkező különbségeket azt megköszönném!
-
Asbee
veterán
válasz
#35434496 #4728 üzenetére
De nem tud hűteni mivel nincsen semmilyen kontaktban az lemez bármilyen alkatrésszel. Nézd meg jobban. Még gap pad sincsen alatta. Kingpinen egész más. Ott egy egész lemez ténylegesen hűti a nyák alkatrészeket. Itt ilyenről nincs szó. A gpu vrm-en meg semmi nincsen. Pedig az a melegedős, a memóriáéra nem mindig tesznek.
(#4725) Zorel: Hőkamerás felvételeken azért nem olyan hűvös az a vrm 970-en.
-
-
-
-
Asbee
veterán
válasz
#35434496 #3978 üzenetére
Én nem tudom elképzelni, hogy a 290 kerüljön vissza a 970 helyett. Pedig tudhatod, eddig amd párti voltam, meg most sincs vele bajom... Azt mondom aki tuningol, nézi a hőmérsékleteket, annak mindenképpen 970. Azért 1450-1500-as boost órajellel elég durván mennek. Ezt pedig ki lehet jelenteni minden normálisabb hűtésűvel el lehet érni. Nálam ugye giga +30 mV így 1,250V 1501 1,225V 1492 boost. Több óra komoly játék után sem volt még 68 fok felett... 290 gigánál ugyanitt alapórajelen 85 fok. Remélem azért valami driver vagy bios update lesz, hogy 62 foknál ne ugorjon vissza egy fesz és boost lépcsőt. Neten utána nézve ezt szinte minden kártya csinálja és magyarázat még nem jött rá.
Aki meg úgy sem nézi ezeket, csak beteszi a kártyát és használja, annak mindegy melyiket veszi.
-
polarzoltan
csendes tag
válasz
#35434496 #3917 üzenetére
Mert 170k-ért nem ezt várja az ember.
Úgy, hogy csak relatív 20%-al gyengébb, ráadásul nemigen optimalizálnak SLI-re, a legtöbben attól ömlengenek, jobban fut a játék egy egymagos csúcskártyán.
Ekte baromság.
Már csak a driver optimalizálásban bízom, elvégre ezidáig csak kettő jött ki. -
TTomax
félisten
válasz
#35434496 #3841 üzenetére
Egy hulladék ....ez a Zotac már nem az a Zotac
(#3845) players111
A sima AMP!-on is már vonyítanak a ventik...a konstrukció lehet jó lenne,de a ventivezérlés brozalmas bisoból,lehet jött már ki rá javitás,nem tudom,viszont az extremen mennek legjobban a memóriák az összes közül... majdnem 9K...
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #3762 üzenetére
Nem csoda... De nem hiába cicergett ez az eredmény igen korrekt.
(#3763) brumi1024: Kímélj meg attól, és a topiklakókat, hogy felsoroljam, hányféle különféle kártyával volt dolgom, amik kisebb-nagyobb mértékben cincogtak, és egyiknek sem változott az idővel a hangja...
Elég nagy baj lenne, ha a szigetelés változna némi hőhatástól, gondold végig, nem lenne túl tartós úgy a cucc.
Gondoltam hogy ugyanaz a tekercs ha 5850-en van már nem releváns.A GTX970-ek gyáltalán árammal működnek, vagy az is csak a Radeonoknak kell?
-
-
ÁdiBá
veterán
-
szasanyi
félisten
válasz
#35434496 #3542 üzenetére
Nem lehet elvonatkoztatni az ártól. Kit érdekel mit megy ha 300k-t kell érte kifizetni? Nekem az a határozott véleményem, hogy aki nálunk olyat megvesz az nem tudja már, hogy jó dolgában mit csináljon. Olyan, mint a luxusautó felső kategóriája: többnyire felesleges, de hát meg kell mutatni milyen sok lóvé van!Ja, és ez is egy vélemény ugyanúgy mint a tied, és sokan vannak ezen az állásponton hidd el, de biztosan van aki olyan is aki tieddel. Felőlem vehetsz olyat, attól nem leszek megsértődve.
Cthulhu Dawn: sajna már-már tendenciává vált, és nőtt azon gyártók száma aki használja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- VoIP telefonálás
- Nintendo 3DS és DS topic
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest