- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibuka85
őstag
válasz
proci985 #10464 üzenetére
köszi Proci985 , de nekem az is a bajom hogy egy Razer Tiamat 7.1 es fülesem van és 5 db jack dugó van rajta + 1 usb , azt hogy tudom bekötni egy külső hangkariba ?
Szia Himpi , jó kis lapod van de nem tudom hogy férne el a hangkártyám , mert a Te Gigabyte Z97 SOC Force-odon 1 db PCI-E 1X csatoló van felül ha jól láttam.
-
Kasya
nagyúr
válasz
proci985 #10217 üzenetére
Koszonom Landon, tailor74 es proci985!
Akkor nem biztos hogy ebbe a hazba a legjobb valasztas lenne
Attol fuggetlenul hogy 1600-on porog, zavaro tud lenni a hangja? -
ÁdiBá
veterán
válasz
proci985 #10004 üzenetére
Most jelenleg te is, ahogy látom 1 kártyát használsz.
Ilyen magas felbontásban megállja a helyét?
Én is szeretem 4K-ra beállítani a programokat még annak ellenére is, hogy csak egy WQHD Dell monitor van alatta.
Régebbi játékoknál bőven elfér a 4K.
Az újak nyilván 2560x1440 futtatom, és eddig azért szépen teljesít az OC GTX980. -
ÁdiBá
veterán
válasz
proci985 #9998 üzenetére
Nyilván. Nem is a lényeg a Blizzard játék.
Hanem az, hogy komoly problémákba lehet ütközni SLi illetően is.
Gondolj bele, összedobsz egy vasat, közel 200-300 ezer forintból csak a két kártya, és azt írja nekem a program hogy inkább kapcsold ki.
Az ember ennyi pénzért elvárja hogy mindenhol hozza azt amit hoznia kell nem csak egy két játékot illetően, hogy most hú de jó a CrySis3 meg a FarCry4, de a GTA5 el meg kukázhatjuk az SLi-t, majd megint itt fognak szegény kollégák sírni, hogy a második kártya Díszre jó csak az új Rockstar játékában megint.
Eddig egyetlen egy GTA nem támogatott SLi se CF-et.Mindenesetre engem is nagyon vonz a GTX980 Sli, a gondom csak hogy a 780Ti SLi is 2 hónapig volt meg.
-
MPowerPH
félisten
válasz
proci985 #9866 üzenetére
Jaja. En megvarom az uj generacio erkezeset, aztan majd kiderul, melyik variacio a jobb. Jo lenne, ha kezzel foghato fejlodes lenne extrem felbontas teren, mert az a 10% visszaeses is sokat jelent ilyen FPS-ek mellett. Ha kijonnek az uj VGA-k, ugyis lenyomjak a 980-ak arat, szoval maximum ha nincs nagyobb elorelepes, akkor beteszek en is meg egyet.
-
csibuka85
őstag
válasz
proci985 #9734 üzenetére
Belement , a felsőbe persze de volt egy kis gond. Recsegett a hangja mindíg (játéknál , filmnél , zenénél) . Utánaolvastam és az sem mindegy állítólag hogy melyik slotba rakod , mert a másik slotban máshogy reagál a hangkártya + hozzáért a procihűtőhöz is és lehet hogy azért adta azt a furcsa rescegő hangot amikor kontaktthibás az erősítő hangerőszabályzója. Visszaraktam a két vga közti slotba és tökéletes lett.
-
Pardise
senior tag
válasz
proci985 #9679 üzenetére
Egyébként az a cicergés minden GTX 970-nél van, vagy csak az MSI-nél? Mert ha igen, akkor emiatt félek megvenni az MSI-t. A Gigabyte-ot meg ahogy olvasom megéri megvenni igaz? A mérete nem baj, simán befér a házba. Tudnátok olyan programot mondani, amivel meglehet nézni h mikor hány RPM-el vagy a VGA ventije?
-
Pardise
senior tag
válasz
proci985 #9656 üzenetére
Nem tudom, ezekből melyiket válasszam:
https://www.youtube.com/watch?v=wmiVf9cmA9I
Akkor szerinted nem éri meg olyan venni, amelyiknek alapjáraton állnak a ventik?
Gigabyte-ot nem akarok venni, A Zotac AMP Omegaát nézem h jó lenne, de az meg nagyon meleg.
Az MSI a leghidegebb és halk is, csak ez h alaphelyzetben állnak a ventik neki és csak néha-néha kapcsol be, hogy ráhűtsön kicsit. -
válasz
proci985 #9480 üzenetére
Sajnos ez általános FC-blokk téren, ezért nem fogok soha full-coverbe menni. Ha megnézed, ugyanennyibe - vagy még többe - fájnak a 290/x blokkok is, ráadásul ott kb muszáj is ilyet beszerezni, ha igazán halk+tuningos gépet szeretne az ember.
#9481: Ideális proci a kártyához, a vga-vásárlós topicban épp egy ilyen újonnani beszerzésére bíztattam egy kollégát. Procifronton játékokra jobb nemigazán van, csak kb ugyanilyenek
. Nvidiától felső/felsőközép kategóriában a 970 a befutó, esetleg jóáras 780 ti (bár ez kb ugyanannyiba fáj és sokkal többet zabál). Még feljebb ott a 980, de azért elég mélyen kell a tárcába nyúlni
. A karik szélére-hosszára figyelj oda, ha szűk a ház, nálad pár darab így ki van lőve (giga, Zotac AMP extreme, HoF). A strix-nél a ventire érdemes odafigyelni, szereti kicsit elengedni a VRM-hőfokot->szigorúbbra kell állítani a ventiprofilt. Máskülönben jó kari.
A tápod is bőven elég lesz
.
-
Nagylajos_1
tag
válasz
proci985 #9428 üzenetére
ATI- ba nem szívesen gondolkodunk már. Kéne rá ugye vízhűtés,mind a 2 karira, ami ugye nem olcsó... plusz nekem a radeon kártyákkal mindig volt driveres problémám... weboldalakon böngészés közben pár zavaró jelenség, sima alap képernyős beállítások... és még sorolhatnám. Ugye most is egy 290 es vga van a gépben, nézegettem, van hogy megjelenik egy kis vonal a képernyőn, odaviszem a kurzort, eltűnik a vonal.... Sőt az előző 2-3 hónapos alaplapon konkrétan a 290 es driver telepítése után, fel se ismerte a kártyát, fekete kép volt bootolás után... 270x nél semmi baja nem volt, szal érdekes jelenségek vannak az ATI kártyáknál.
Ami szóba jöhet az csak nvidia és ha a 970 és a 980 közül kell választani , akkor 970 sli, egyelőre. De ugye lehet, hogy inkább tényleg várni kéne még, csak a kérdés hogy meddig, és mire? Mármint mi lesz a következő ami megjelenik, mit tud, és ugye mennyibe kerül.... Én nagyon úgy látom, ismerve a tulajt, hogy vesz 2 db 970 et, kicsit tesztelgeti, és utána hamarosan lesz egy eladó 970, mivel ugye valószínűleg kevés lesz arra amire kéne, de mivel a 980 is kevés lenne, ezért nem tudom mi lenne neki a jó
-
válasz
proci985 #9428 üzenetére
"vagy csak simán kivárnék, az a legolcsóbb" - ja
Főleg ha 4k játékról van szó. A legújabb játékok - pl Unity - még fHD-ben is feladják a leckét az egykaris rendszereknek, ergo a 4x több pixellel operáló 4k-hoz tökéletes skálázódás (ami nincs) mellett is quad-SLI/CF kéne. A való életben megkapható SLI/CF már kompromisszumos.
Jövőre már valszleg látunk olyan karit, ami egymagában megbírkózik a 4k-val.
#9428: A zotac 970-es eresztését kihagynám, elég zajosra sikeredtek és amúgy sem tuningbajnokok.
-
-
-
daveoff
veterán
válasz
proci985 #9380 üzenetére
MSI, ASUS idlenben néma, mert leállnak a ventik, viszont SLI-ben terhelésen nem árt neki egy custom venti profil. Havernak egyébként 970 STRIX SLI van, nem babrált semmit a venti profillal, full gyári beállításon van minden, és 70°C fölé nem megy a felső GPU sem, igaz hogy egy 900D-ben vannak a kártyák, és nagy hely van a két kártya között is.
-
válasz
proci985 #9339 üzenetére
Az alapkérdésben (surround) nincs tapasztalatom, sajna kismagyarországon elég kevés szaladgál. Viszont ékes angol nyelven elég bőséges fórumokat töltöttek meg a témával
. - Én ezeken indulnék el. Nvidiánál a szoftveres rész rendben szokott lenni, nem hiszem, hogy gondod lenne pl egy Giga G1-re 3-4 monitort ráakasztani, a termékoldal is sokmonitoros rendszerrel reklámozza a karit.
3 monitor megtöltése nem kis feladat - a QHD-s teszteredmények alá várnám a szereplést mondjuk 20-30%-kal.
Víz, triplaradi, stb: ezeket a 970-nél el lehet felejteni
. A G1-emet 1500MHz-re húzva, furmarkkal gyötörve se tudtam 70 fok fölé hevíteni (hm, talán ha kikötöm a ventiket...), és ekkor a konnektorból kb 250W-ot evett az egész gép, 4770k procival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Facebook és Messenger
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest