- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
katt777 #14564 üzenetére
El se indul a kártya, csak, ha rendesen bedugod!
Nem igazán jött ki se a keplernél se a maxwellnél játék alatt a memória OC, ez a tapasztalat, egy komolyabb talán hoz fél-1 FPS-t, ha hoz.
Érdekes, mert nekem eddig ítra a VRM-et, 780/780Ti, de most nem írja, ez van, de G1-en ez nem gond, mert tudom, hogy jó a hűtés rajta.
-
westlake
félisten
válasz
katt777 #14521 üzenetére
Nem néztem más programokkal, de ha a GPU-Z és az AIDA is fals infókat mutat, akkor semmi jóra ne számítok. Egyébként nem a programok olvassák ki rosszul, hanem a vezérlő küld értelmezhetetlen adatokat. Egyébként a 970 HOF-nak a ventilátor fordulatszáma (%) is problémás, mert az esetek nagy részében 40%-on áll.
#14517: Szobahőmérsékleten, léghűtéssel, 1560mV-on (nem 1600mV a default) "az idők végezetéig" menne a druida?
#14525: Érdekesen hangzik, majd megnézem. Viszont eddig sosem hallottam mástól, hogy vGPU emelése jótékony hatással lenne a memóriák stabilitására. Mondjuk ez Maxwell, akármi előfordulhat.
Szerintem a két 900-as HOF a GPU-t leszámítva (meg persze egy-két apróságot) megegyezik.#14530: Tudom, hogy a legtöbb esetben nem számít a magasabb memória sebesség. Keresek valami olyan alkalmazást, ahol számít.
#14531: Többet.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #14439 üzenetére
ez egy nvidia kartya, persze, hogy elter az AMDtol az implementacio. felesleges kikapcsolni, gyakorlatilag helyzetfuggo gyari tuning, ami nem engedi megsulni a kartyat, nem engedi elszallni a VRMet, viszont ha van meg tartalek a kartyaban azt kihajtja.
az AC S3mat meg felejtsd el, nem fogja elbirni a tuningolt 970et. nezz korbe itt a topikban, legen mindenki gyari hutot hasznal, vizhutesbol sincs tul sok (nem igazan van ra szukseg, plusz 30k korul mozognak az FC blokkok).
-
blu79
addikt
válasz
katt777 #14439 üzenetére
- szia, szerintem nincs olyan , hogy azonos típuson belül 20% a különbség
az nem létezik
, fps-ben ugyan annyit kapsz +- 2-3 , boost clock-ot kell nézni mert az a valódi órajel, ha veszel Msi GTX970 Gamin -et ott nem kell hűtőt cserélned mert nagyon jó a gyári hűtése és halk is ráadásul , tuningban nagyon sokat bír ez is, nekem most jelenleg 1450/7516 ra van húzva feszemelés nélkül és tegnap 4órát FC 3 oztam és semmi gond a max hőmérséklet 66 C Auto venti beállításon, most is játszottam kb2 órát és most 65 C volt a max, ez a 970 remekül sikerült, nekem Samsung ramok vannak rajta és lehet jobban bírja a tuningot
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #14400 üzenetére
nezz vissza a topikban. btw az 1290 elegge vicces, leven a G1 970 1300+os gyari boost clockkal rendelkezik a tobbi OC modellhez hasonloan.
a Maxwellnek van egy olyan szep tulajdonsaga, hogy boostol. namost a boost jellemzeon a fogyasztastol (elerte a target power limitet) es a gpu hofokaitol fugg (80fok a target).
a 970 G1eknel a 100% 250W, mig a 120% 300W alapbol, a tobbi kartyanal ez alacsonyabb (Strix is pl 196W). tehat a GPU gyakorlatilag addig boostol ameddig vagy belefut a target power limitbe, vagy 80 fok fole megy.
emiatt kell a kartyakat hofok-%power_limit-orajel harmas szerint nezni (esetleg fan_rpm% kiegeszitessel), mivel igy lehet kb kepet kapni arrol, hogy adott modell mennyire megy.
a dolog vegeredmenye viszont az, hogy par refkartya (970/980ra is igaz) mar jatek alatt is throttlingol, mig a durvabb OC kartyak siman a boost orajelukre is raraknak 100mhzt, mert annyi a tartalek a power targetben es a hutesben is.
maskepp: 970 es 970 kozott 20+% teljesitmenybeli kulonbseg is lehet, a fogyasztas is elegge elter.
-
watador600
senior tag
válasz
katt777 #14396 üzenetére
Az ám. Ha meg a nyákot mérem, az meg nem is éri el a 285 mm-t. Szóval passzolom. Fontos lenne, mert egy 970 Gaming G1-et szemeltem ki, de nem biztos, hogy befog férni a házba.
Szóval ha valaki megtenné nekem, hogy akinek ilyen kártyája van, és lemérné a teljes hosszát, azt nagyon megköszönném. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #14360 üzenetére
a GTX970 gyakorlatban 200W korul eszik alapbol, oda az S2/S3 mar keves.
ilyen etvagyu kartyaknal erdemesebb egyebkent is normal hutos megoldast keresni, aftermarket megoldasok VRMhutesben jellemzeon elegtelenek (S3 is az elso kepek alapjan nem oldja meg).
ha nem akarsz fullcover vizesblokkot, akkor erdemes ugy venni a karit, hogy ne kelljen hutest cserelni. aftermarket hutok jellemzoen nem jatszanak.
-
Speed®
titán
válasz
katt777 #8170 üzenetére
Ha nem muszáj helyszűke miatt, nem mennék rá az ITX edísönre.
Persze 670/760 szinten is csináltak hasonlókat, amik többet ettek.
De halknak egyiket sem nevezném, arra jók a böszmébb verziók..
Hovatovább, nekem a ref. verzió tetszik a legjobban, sajna drága..Cicergés nem olyan téma, amiről előre lehet tudni, sajnos lutri
Eltekintve az ominózus CWR verziótól..bár abban is kételkedem.. -
törölt tag
válasz
katt777 #8196 üzenetére
"...All major hardware companies have announced that their current generation of products will fully support the new Direct3D 12 API..."
De itt is itt van: [link]"Jelen helyzetben tehát a DirectX 12-t hivatalos bejelentéssel támogató hardverek tekintetében az Intel Gen7.5, illetve az NVIDIA Fermi architektúrája korlátozott sebesség mellett fog működni, míg az MMU-val rendelkező NVIDIA Kepler és Maxwell, valamint AMD GCN architektúra, illetve a Qualcomm Adreno 400-as GPU IP családja a hardveres támogatásnak is megfelel, ami nagyobb tempót jelent majd."
-
törölt tag
válasz
katt777 #8174 üzenetére
Driverek terén engem meglepett, hogy mennyire buta az alap vezérlőprogram és ezt nem a dizájnra értem, rengeteg dolog ami a CCC-ben alap már évek óta hiányzik belőle és ami benne van azt is az AMD driverben jóval részletesebben lehet állítani (pl. videó beállítások, meg külső program/trükkök kellenek a teljes RGB tartományhoz HDMI-n). Az egyetlen dolog amit találtam és az AMD driverben nincs benne az a tripla pufferelés DirectX alatt.
Amúgy DA:I-hez ugyanúgy kellettbéta"GameReady" driver és azzal is ugyanúgy gondok vannak szóval kissé túlzás hogy AMD-n annyira szar a driver, mindkettő kb. hasonlóan teljesít. A Maxwell teljesítmény/fogyasztás mutatója ami inkább meggyőző. -
válasz
katt777 #7970 üzenetére
Kicsit kötekedőre fogom, tekintve a félisten rangot
"de a jobb minőségű alkatrészekkel gyártottaknál nincs." - ez nem így van, tökéletes, prémium alkatrészek is zenélnek, ha a sajátfrekvenciájukon piszkáljuk őket
VGA-téren a tücsök sajnos gyakori állatfaj. Sajnos a 970-nél ez elég gyakori, gyártófüggetlen jelenség. Az erősebb alkatrészeket tartalmazó tuningkarik is rendre nyávognak - legyen az EVGA, Giga, MSI, Asus, Zotac, stb. Személyszerint egy Giga G1-be futottam bele, ami élményindex alatt éles hangon cincog, 100FPS fölött diablo-ban meg halkan zümmög.
"ref. kari csak Agliában elérhető" - ez így ebben a formában nem igaz. Több gyártó is épít a referencianyákra, pl EVGA - mégis cincognak a kártyáik. Amiről hallottál az egy ref 980-as NYÁK-kal szerelt 970-es kariféleség, amire garanciát vállalnak, hogy nem cicereg.
Az alapból halk működést és jó tuningkapacitást megkapod az Asustól (strix), MSI-től (Gaming), Galax-tól (HoF), Gigabyte-tól (G1). Nekem ezutóbbi vált be, szuperjó a hűtése, teszt alatt se igazán hallottam ki a ventiket és kb 1500GPU/7600VRAM szintre húztam eddig gond nélkül se a GPU se a RAM-ok se a VRM nem melegedett 70 fok fölé.
#7973: Nekem ez van, és a mellékelt kis hegedűs pajtás ellenére nagyon megszerettem.
Egy dologra kell a megvétele előtt odafigyelni: kb 32 centi hosszú
.
#7975: Az FC blokk - pláne többesszámban SzVSz drága játékszer. Egyrészt egyedi, erősebb/tuningosabb NYÁK-okra nem csinálnak, csak refkarikhoz, másrészt ha kiszolgált a kártya, nem ér többet darabja, mint negyed kiló sárgaréz...
-
SSJPeter
őstag
válasz
katt777 #7970 üzenetére
"Mivel ref. kari csak Agliában elérhető"
Abu85 HSZ-ében szereplő link alapján nem csak Angliában elérhető a "non-cicere" ref. 970.
Gondolom azért linkelte be mert, szállítanak MO.-ra is, remélem...de majd kijavít, ha nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- HP OMEN 3080Ti
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest