- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fauv
őstag
válasz
4264adam #6740 üzenetére
R Egy érdekesség, ehhez. 450-es tápom volt és " elvileg bírta, de gyakorlatban úgy nézett ki a dolog, hogy majdnem leégett a házam miatta, mert szó szerint felgyulladt. Nem biztos, hogy célszerű olyan tápot használni, ami ki van hegyezve, az én elvem az, egy pcit nem árt erősebb táp.
-
-
válasz
4264adam #6650 üzenetére
Tudom én is, hogy AMD oldalon voltak a 280-290-es VGA-val problémák hűtés terén.Itt a fórumtárs egy ASUS GTX960 Black VGA-val kapcsolatban tett fel kérdéseket és én erre a kérdésre válaszoltam. Az tényleg egy jó és megbízható kártya, a 970 topicban a Black verziót a userek halálra dícsérték és az iponon is [link]
-
kisza25
félisten
válasz
4264adam #6574 üzenetére
Azt még nem néztem, de 750ti vel és sima 750-el is simán 100+ FPS-en tudtam tartani.
Váltás oka egyszerű a gtx 960-at alapon használtam, medium grafikán tolom mindennel, mert multiban zavar a sok extra effekt, de így meg volt 150-200FPS, de minekSingle nem játszom.
FullHD medium meg felesleges a 4GB.
Most felmentek az árak, 2eFt-ot buktam a gtx 960 4GB-on, de helyette gtx 950 2év garos 42eFt-ért vettem 23hó garival, 20eFt maradt a zsebecskémben, és mikorra kevés lesz a gtx950, addigra a 960 is és mikorra kell a 4GB szerintem nagyjából egybe is fog esni azzal, hogy kevés lesz hozzá a 960.
Érdekesség, csak TDP limit kitolásával gyorsul a kártya, mert alapból kifogyna belőle 100-nál már 109% engedi(GPU átlag órajelet nézzétek és hőfokot):
Alap:csak TDP limit kitolva:
Manuális ventivel:
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
4264adam #6532 üzenetére
Köszi: ) Nem rossz. Még mindig nem próbáltam. A jobb felsőbe ezt a zöldes izét usage, fps stb, mivel is íratod ki? Btw maga a játék...hát nem is tudom, videók annyira nem meggyözőek. A 3. harcrendszerével meg nem nagyon vetekszik eddig egyik se, bár Unity-é se lett rossz látottak alapján.
-
zolee3000
tag
válasz
4264adam #6545 üzenetére
Jah, ok. Bocsi, kicsit keresztben értelmeztem.
Akkor maradok a Maxwell-nél. Már csak az a kérdés, hogy 950 vagy 960 - megéri-e az utóbbi a felárat? Btw nem fog valami érkezni a 960 és a 970 közé? Ahogy a USD árfolyamot elnézem, úgyis várnom kell a vásárlással..
@mcs Köszi az infót.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
4264adam #6537 üzenetére
Unity alatt ilyen volt a helyzet.
Amúgy a VGA kihasználtság valóban 99%, de szerintem picit gyorsulna az i5-től.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
4264adam #6532 üzenetére
Nekem a grafikus előbeállítás Very High, Árnyékok PCSS-n vannak, a környezet árnyékolása pedig HBAO+. Így van átlag kb 35 FPS-em. Unity monduk Ultra High-on megy (+FXAA), pedig az ilyen szempontból hardverzabálóbb volt.
De a kis i3 hagy tartalékot benne. De nincs píz' még i5-re.
-
-
-
Pixx96
aktív tag
válasz
4264adam #6324 üzenetére
Igen én is hd7970 ghz lightning ről jöttem úgy hogy még 1év,2hó gari volt rá bár én mikor még eladtam cpu limitem volt (i3 4130 szóval nem tudok nyilatkozni) csak azért cseréltem mer kíváncsi voltam erre a híres maxwellre meg jó áron volt a g1 gaming és 2 hónapos volt mikor vettem 58k postával ipon garral
-
birorichard
őstag
válasz
4264adam #6321 üzenetére
Köszönöm szépen, elolvastam, talán kicsivel közelebb kerültem a megoldáshoz. Jövő télen tervezek egy nagyobb VGA bővítést, addigra megjelennek itthon is az első Pascal architektúrás kártyák. A tesztben, amit ajánlottál, pont ott volt szignifikáns és nagy FPS szám növekedés, amikkel játszok, TW3, újabb - Maxwell orientáltabb - játékok, úgyhogy lehet, hogy addig is beáldozok rá 30-40E-t, a frissebb játékmegjelenésekkel egyre inkább érzem, hogy kompromisszumokat kell kötnöm a 660-nal. Szétnézek majd aprón, hátha találok egyet kedvező áron, ha csak 30 lenne, hogy egy évig megint nem kell komolyabban a graf beállításokkal bajlódnom, akkor egye fene, beruházok rá.
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
4264adam #6254 üzenetére
1. -re válaszolva. De ez mi már amúgy, kicsit vicces: d egyébként részben ez is lehet, de szerintem a kijelző és a kártya is rengeteget számít. Ettől gyengébb kártya, pl 750ti-t is láttam plusz 6-os szériásat, más-más kijelzőn, és nem igazán volt hasonló probléma : d Btw lehet nem 100% még hogy coil whine, illetve talán cserélnék is (csak jólenne tudni hogy a kártya csak e a ludas, vagy más eszköz esetleg)
Köszi. -
JegesEmber20
aktív tag
válasz
4264adam #6232 üzenetére
Bár ha az NV tudta/tudja, hogy a 380x jön, akkor már lépnie kellet volna, mert eddig semmi pletyka 960Ti-ről de 970butításáról se, így "késésben" vannak. Ha azt nézzük, hogy kb a 960 65k körül van a 970 100k, akkor egy 75-85k körüli kari érkezhetne 960 és 970 közé akármi is legyen a neve, bár 4GB 960Ti-nek örülnék 192 bittel akár
-
Dark KillerX
addikt
válasz
4264adam #6232 üzenetére
Én 3 lehetőséget tudok elképzelni, hogy vagy 256-bitel szerelik fel a 960-at, és adják annyiért amennyi, esetleg +10 gyári OC, így a + 128-bitell, és tuninggal lenne kb 25%-30 teljesítmény többlet, vagy a 970-et felszerelik 128-bitel, jó magas órajellel párosítva, mondjuk 8000Mhz-es ramokkal, vagy pedig leviszik a standart kártyák árait némileg olyan 10-15%-al, olyan 85-90k közé.
Sztem teljesen új kártyát nem fognak tervezni, max a mostani kínálat termékeit 960-970 módosítanak némileg
Amúgy még annyit, viszont hogy 50k+-ért nem éri meg 970-et venni, ha már ez megvan, annyival az sem gyorsabb.
fauv GTX970 with 128-bit/32 rop, alias 960Ti
-
kisza25
félisten
-
-
fauv
őstag
válasz
4264adam #6013 üzenetére
Az évek tapasztalata alapján minden nagy ker. ahogy jönnek az ünnepek emelni fognak az áraikon.Természetesen ilyenkor vannak akciók bizonyos termékekre is, ha szerencsés az ember kifogható lesz egy jó 4 GB-s kártya.
Ami fellendül majd, az a használt piac, mert sok ember úgy mond ilyenkor cseréli le nagyobb vagy újabb hardverre a régit, így talán ott lesz majd igazán " best buy " vétel.
-
-
-
Pixx96
aktív tag
válasz
4264adam #5974 üzenetére
Igen 1080p-ben már vissza vett 10mhz-t így csak 1506 mhz-n ment a vga 69fok mellet.Jó ez egy furmark játék alatt soha nem boostolt vissza még nekem a vga mindig 1516-mhz megy.
mcs: csak a hátsó 2 ram nincs hűtve ami a Blackplate alatt van ha lejár a gari én azt úgy orvosolnám hogy tennék hőelvezető lapkát a két ramra és úgy helyezném fel a blackpaletet vissza bár nem tudom hogy ezt mérnem így csinálták gyárilag...
-
GEIL
addikt
válasz
4264adam #5977 üzenetére
Az OC felirat valamikor belekerül 5-8 ezer Ft-ba, ami jelent mondjuk 50-120 MHz-et a boost órajelre..és cserébe lesz játékokban 60 fps helyett 63 fps.....semmi értelme....mert ami nem szaggat, az nem szaggat még alapórajelen sem, egy alap GTX960-on.....ami meg amugyis szaggat mondjuk 18 fps-sel, az szaggatni fog hiperszuper OC-s kártyán is 22 fps-sel....ennyi.
-
Darko_addict
őstag
válasz
4264adam #5974 üzenetére
Az utóbbi beállítást max. 60%-os RPM mellett sikerült 61 fok alatt tartani. De most ijesztgettek és lejjebb vettem... a kártya meg "OC", elvileg bírja rendesen.
Igazából pont ezért adtam kicsivel több pénzt a G1-ért. Sokan mondják mindenhol, hogy felesleges kiadni több pénzt egy "OC" kártyáért, tudod húzogatni otthon magadnak is (pun), közben meg kicsit más a helyzet. Ahogy látom/olvasom/mondjátok, lehet többet is kockáztatni, mint amit érdemes. Én meg nem vagyok toppon a témában...
-
-
GEIL
addikt
válasz
4264adam #5933 üzenetére
Ami viszont érdekes hogy június óta van meg a GTX960....azóta játszom régebbi játékokat is FullHD-ben, még azokat is amikben amugy nemvolt ilyen felbontás...de külső kis progikkal ez megoldott....nem ördöngős dolog...sokan használják....de miért pont ma reggel halt be ? Tegnap is ment,.,,és juniustól hibátlan volt. Lehet köze ennek a november 1-hez pl ? meg az "nvidia experience marhaságaihoz" pl ?
-
fauv
őstag
-
Dark KillerX
addikt
válasz
4264adam #5828 üzenetére
Jó lenne
, vagy esetleg egy 2600k, de persze én úgy vagyok CPU ügyileg, hogy ezekhez a végső esetben nyúlok.
Egyébként mikor megvettem ezt az Fx rendszert, azért nagyokat bámultam, hogy mennyit gyorsult, pedig "csak" egy 7850-et (1100/1400 ment) hajtott, de úgy tűnik, mindezek ellenére komoly ugrás volt, az akkori Q8300-as procimhoz képest, sajnos az 3,4Ghz-en is sokszor 70% környékén bírta tekerni max a vgat, mindezt lassan 3 éve.
Azóta is elvagyok vele.
de lassan váltani kell..
De ne off-junk.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
4264adam #5797 üzenetére
Egyébként még annyit az Nv-s játékokkal kapcsolatban, amióta a gpum nem Amd-s, azóta proci kihasználtsági szinten nyertem, mert igaz gyengébb az 1 szálas teljesítménye az Fx-nek, de legalább most nem súlyt az Amd driverek gyengébb több szálas kezelése.Ennek jó példája a Dyning Light pl, itt sima 30% gyorsult a játék, pedig a 2 vga egy szinten van.
Egyébként a Wolfi nem kimondottan Nv-s játék, szimplán az OpenGl az Nv játszótere most is, mint anno Quake idoszakban😊
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
4264adam #5735 üzenetére
Ha valaki arra vetemedik, hogy 3D-s tiled textúrákra épít valamilyen effektet, akkor azt vagy nem hozza át PC-re, vagy csak GCN-es Radeonra hozza át a konzolos kódot, vagy minden gyártóhoz készít külön implementációt. Pont az hiányzik, ami kellene PC-re, vagyis az egyszer áthozom szabványosan és megy mindenen. Jelenleg csak remélni lehet a legjobbakat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
4264adam #5732 üzenetére
Nem megszavazni a tök nyílt, licencmentes ASTC-t, főleg a könnyen támogatható LDR opciót eléggé vészjósló. Kinek jelentene gondot ennek az implementálása? Senkinek. Egyszerűen csak politikai csatározás áldozata lett. Ez gond, nem is kicsi.
Főleg azért baj az ASTC hiánya, mert ebben jött volna használható formátum például a 3D-s textúrákra, de ennek hiányában a DX12 bukja a szabványos Volume Tiled Resources képességet is. -
Pixx96
aktív tag
válasz
4264adam #5721 üzenetére
Hát nekem Asus gtx660 ti dc2 oc +50mhz mer többet nem bírt anti tuningos fos volt a gpu de a memória meg majdnem hozta a 256bites sebességet olyan tuning volt benne szerencsére
. De lejárt a gari róla így eladtam és vettem egy gtx 960-t és sajnos nagyon sok helyen max 2/3 fps + tapasztaltam vagy még annyit se helyenként. Jobban a gta5-ben vettem észre a cserét.
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
4264adam #5653 üzenetére
Azért a személyeskedést hagyhatnád. Mert nem is az hogy kezdessz felidegelni az ilyen emi szellemeskedéssel, de olyan vagy mint egy kisgyerek ilyenkor, akinek teljesen új valami vagy mintha ez annyira új dolog lenne. Annyira naivitás, cinikusság, nem is mondok semmit inkább. Az a bajod hogy itt közöltem hogy írtam levelet (és azt se tudod mit vagy mit választoltak)vagy te valahogy elképzeled hogy mit írhattam. De ha meg nem írok s csak itt beszéljük akkor már más lenne a helyzet mi?
Vagy pl akarnál venni egy 970-et, és szembesülnél vele hogy egy fele annyiba kerülö kártyához adnának 2 új retail címet is, a 970-hez meg semmit. Vajon akkor is ilyen köc*ög hozzáállásod lenne a másikkal szemben?Vagy bocs, téged nem zavarna egy percig sem tudjuk... (ps: szerintem még gyúrjál érettségre, mert ilyen hülye felfogása hogy kinevet valamit amiről se tudja hogy mifán terem, lehet vagy csak félig ismeri a tényeket, az csak valami köcsög gyerek lehet, szerintem. De javíts ki ha tévedek.)
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
4264adam #5650 üzenetére
Nem érted az elvet : d Nekik az érdekük, - de nyilván meglett foglamazva rendesen. Nekem mindegy melyiktöl venném, nekik lehet nem, ha tudnak róla. Illetve akkor még az volt a helyzet, hogy tán máshol olcsóbb volt a kártya. Legtöbb helyen jár valami hozzá, főleg vga-nál mert sokat beakcióznak, még ők is. Csupán felhívtam a figyelmüket hogy azt modellt is vegyék már számításba.
Szerk.: most mi ebbe a nagy szám. Ne legyetek már naívok, vagy ennyire fiatalok^^. Semmi extra nincs az egészben. Ha te üzemeltetnél boltot, nem az lenne az érdeked hogy inkább nálad vegyék, és ha megteheted akkor miért ne adj hozzá valamit. Ha az olcsóbbhoz adsz. Vagy ha felhívnák a figyelmedet, hogy máshol 5 ezerrel olcsóbb, de amúgy ez és ez, akkor nem gondolkodnál el hogy valamit variálni kéne. Ne hogy azt higgyétek már hogy röghöz kötött az ár. A legtöbb naponta frissül, és különben sem az árról volt szó feltétlen. Most sem azon van a hangsúly. Hanem az van hogy gyakorlatilag gyengébb kártyához adnak valamit, amin meg nekik is több haszon lenne arra meg nem is motiválnak sesemmi. Vásárlói megelégedettség.Na ennyi
-
Peat;)
veterán
válasz
4264adam #5634 üzenetére
Egyébként bár én még nem játszottam vele és lehet nem is fogok, mert ráuntam kicsit, de az elődöket végigvittem (mármint story vonalat, gyűjtögetőst nem játszottam..). Ehhez képest ha összehasonlítom akkor az állóképeken a grafikai fejlődés egyáltalán nem jön át.
Mondjuk ez jellemző az egész új konzol érára, általában alacsony felbontás még ps4-en is és effektekkel feledtetik (csúnyábban írva dugják el) ezt a gyengeséget, de mozgásban mégis pofás alkotások születnek.
-
GEIL
addikt
válasz
4264adam #5638 üzenetére
Szeretem ha stabil(abb) az fps.....inkább egyel kisebb felbontásban is akár.....szemüveges vagyok ez tény....és 70%-ban 42" -os LG 3D tv-n játszom ( maradék 30%-ot tolom 23"os LG 3D monitoron)........szóval TV-t minimum 3 méterről nézem és patentra nemlátni semmi gondot a FullHD és a HD között....főleg ha gameplay van és nem állóképet nézek meredten 1 méterről.....szóval nekem az jobb sebességben.
memóriahasználatnál nálad szépen látszik hogy elbírja a 4Gb-os változatot....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Milyen program, ami...?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Béta iOS-t használók topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest