Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpachino
veterán
-
CoolBoy323
nagyúr
Azért cseréltem, mert 1:1-be tudtam, így megérte, gondoltam én, hisz erősebb...
De utólag nem biztos, h megléptem volna...a kék halál csak egy játékban volt, ott többször is, a red alert 3-ban... (a 2 nem akar elindul
bár ez nem hiszem h vga bibi)
az ureal tournament pl nem hajlandó a teljes képernyős módra kedves nvidián...van egy szösszenet a blogomban, a két kártya összehasonlításáról, ha érdekel valakit....
-
kovsol
titán
én amint olvastam a cikket azonnal letöröltem és ment fel a 314.22
(#820) Dark KillerX Win7 már egész jól tolerálja az ilyet, de az anomáliák megelőzése végett nagyon javasolt ott tényleg a újratelepítés. AMD nek van amúgy driver lepucolója, de azt kizárolag win7 el szabad használni.
-
katt777
félisten
Hát, az nem rémlik, milyen játékokkal volt gond, az AMD szarságai egy ideje távol esnek az érdeklődési körömtől.
Hát, Oblivionban tutira nem tudja beállítani a játékban azt, amit én driverből beállítanék neki.
Nekem is volt olyan problémám, hogy a rossz kártyát nem akarták gariztatni. PCI-E2.0 slotokban nem indult el, de az 5 alaplap közül, amelyekben tesztelték, hogy jó, valamiképp mindegyik PCI-E1.1-es volt.
-
=HG=
addikt
Nem sajnos, de elég ritkán csinálja, úgyhogy elvagyok vele. Tegnap például abszolut nem jelentkezett..A 7850-ből azelső szériások közül valókkal nem volt gond (nekem az van), utána viszont kijött egy hibás széria, BS problémával...(bár föl volt fújva a dolog, mert egyéb problémákat is ennek tudtak be)
-
katt777
félisten
Nap mint nap olvasom, hogy mikrolaggolnak az AMD kártyák olyan játékokban, amelyeket nV-k simán visznek.
Experience-nek annyi értelmét látom, mint a Catalyst profiloknak. Tartok viszont attól, hogy ez az AMD "optimalizálásának" átvételét jelenti, azaz csalásokat a megjelenítésben. Pl. beállítasz 8XAA-t, de csak 2X van, vagy az sem, ugyanez AF-gel, kevésbé nyilvánvaló trükkökről nem is beszélve. Aki persze nem tudja beállítani a játékokat, annak egyszerűsítheti a dolgot, én inkább maradok a kézi beállításnál, azzal ügyes kis felülvezérléseket lehet csinálni, javítva a grafikai minőséget (és persze adott eseben nincs CPU-limit).
-
=HG=
addikt
Nem processor topik, de BF3 multihoz nagyon kevés az i3..Oda minimum 4 magos proci kell, de nem elsősorban a vga miatt..
A hibával kapcsolatban: Az előbb játszottam BF3-at. Valami dolgom akadt, és úgy maradt a gép, nem dobott ki a szerver..Kb 1 óra mulva tértem vissza a géphez, és totál szét volt esve a kép, tehát nem is folyamatos játék közben jelentkezett a hiba...Ki érti ezt ?
-
katt777
félisten
TDR-nél is így volt, majdnem mindenki azt hajtogatta, hogy driverhiba, hiszen márkafüggetlen, ettől függetlenül viszont némelyik márkánál nem jelentkezett, vagy sokkal ritkábban, ergo a probléma a gyártónál keresendő. nV aztán javította, most meg szemlátomást ismét belefutottak valamibe. Én sajnos nem tudom megnézni, csak azért tippelek erre, mert olvastam, hogy van, akinél nem lép fel. Ettől függetlenül nem kizárt, hogy felvettek pár ex-AMD-s mérnököt.
HT valóban szart sem ér játékra, viszont volt i7-920-am, a HT semmit nem lassított be rajta, legföljebb, ugye, nem ért szart sem.
Multis játékhoz persze, hogy kell a procierő, csak nem a VGA "iszonyú ereje" miatt. De mint írtam, engem egészen más érdekel, nem multizok. Azért kösz, hogy megosztottad a tapasztalataidat, így már világos, miért nem voltak elegendőek neked az említett procik. -
embe
nagyúr
1-2 teszt arról is szólt, hogy volt olyan eset amikor a HT "visszavette" ( ??)
a játék teljesítményt...
Egyre több helyen/tesztben írják le, hogy kell az a natív 4 mag.katt777 : én 33-ért vettem októberben a garis dobozos i5-2320-as procit. A Z lapban, annak ellenére hogy nem K-s, lehet egy minimálisat húzni. Elégedett vagyok vele, amire nekem kell elég.
Bár izgatja a fantáziám milyen lehet az élez 4GHz felett.... -
katt777
félisten
Ha pedig ez egyeseknél nem fordul elő, akkor marad az a lehetőség, hogy megint a gyengébb minőségű alkatrészekkel szerelt kártyákkal van a gond. TDR-hiba is előfordult szinte minden karin, az én GB-omon viszont egyszer sem jelentkezett. Vagy egyesek olyan tuningot használnak, amelyet csak hisznek stabilnak.
Már bocs, de kötve hiszem, hogy a 460-at nem hajtja ki egy erős gépigényű játékban egy G850, ha a jóval erősebb 560 alá elég volt egy sokkal szerényebb E5800. Persze, kérdés a "gépigény". Ha valami körökre osztott stratégiáról van szó (technikailag azt nem tartom játéknak, hiszen zömmel CPU-erőforrást zabál), akkor kell a proci, de nem véletlenül hangsúlyoztam ki a GRAFIKAI igényt, és persze azt be is kell állítani. Hiába igényes egy játék grafikája, ha nem állítod maximumra. Történetesen egy Witcher 2-vel, Crysis-okkal, Metro-val, és még jó pár játékkal lehet tesztelni, de mondjuk Unreal 3 engine-es játékokkal nem annyira.
embe: Én "akarom" azzal használni (fenét akarom, erre lesz max. lehetőségem
), egyébként az is elég lenne, ha valakinek van 1db kártyája, de meg tudja nézni esetleg 2-vel.
-
=HG=
addikt
Nekem csinálta előző driverrel is..Talán a legújabbal kevesebbet, de már volt rá példa. Ne parázz, nem a kártya roszz... Ennyit tud.... Nem tudom mitől esik szét a kép. Én valami memória kezelési problémára tippelek....
(#726) LaciMc82 : Ugyan az a hiba....
Monitorozni kéne, de nincs kedvem hozzá, inkább játszom helyette..
-
-
katt777
félisten
Sztem a játékok auto beállításaival abszolut nem szabad foglalkozni. Van, amelyik leveszi, de seimán fut magasabbal, van, amelyik meg fordítva. Én mindig mindent maxra állítok, aztán majd kiderül, mit érdemes levenni. Az árnyékok "szépsége" pl. engem hidegen hagy, elég, ha vannak, textúrák meg mehetnek feljebb, tehát én azt veszem lejjebb, a "hülye" program meg pl. mindent közepesre tenne.
-
embe
nagyúr
Tegnap írtam ezt a szösszenetet.
Vigi: Én is ha tisztítani szoktam a vga-t, akkor "nagytakarításnál" átpasztázom. Ha veszek egy használtat, mindig így kezdem. De itt látszik a bal felső csavar le van ragasztva. Nagy kár.
[link]De mivel szerintem, ahogy felhasználói szokásaimat ismerem, max fél év és lecserélem. Addig meg kibírja a gyári paszta - remélem. A hűtőborítást meg azért nem szedem le, mert nem egy "koszolódó" házam van.
A borda tisztításhoz elég ez a spéci cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik
- Lexus, Toyota topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest