- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gainka
őstag
Emlékszem rá hogy ezt irtad vagy majd nem igy : amelyek a gyenge minőségű alkatrészek miatt következtek be
De itt most nem az 560as topikban vagy
Meg amugy is kit erdekel az a k..va 560, más sapphire kártyákat ugyan ugy vették mikor a 78xx-es kartyák bs hibásak voltak... pl.. -.-Ezt csak neked : ) [link]
-
Gainka
őstag
Már nem azért de a miota figyelem a topikot csak te "kerülöd" a Gainwardot miközben egy panasz sem volt még rá.... Nem akarok beléd kötni de más is olvassa a topikot nem csak azok akik irnak is, az hogy te nem szereted a GW-t saját problémád.
Akinek a GW tetszik nyugodtan választhatja ajánlatos a 2 ventisért kiadni a 1-3 ezret (boost) mert szinte hangtalan.... -
embe
nagyúr
"Most egyébkéntsak Gainward 650ti Boost-ot látok 40k körül"
De ez 1 gb-os csak ha jól látom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyszerűbb lenne, ha megértenéd, hogy lehetetlent állítasz. Ha levezeted nekem, hogy hogyan lehet hardveres AF-et erőltetni driverből, egy szoftveres címfordítással dolgozó motorra, akkor rögtön ad be szabadalomnak, mert ez a kor legnagyobb problémája. Várom a leírást. Carmack szerintem dollármilliókat fizetne neked, ha megoldod a problémáját.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem felesleges ezen vitázni, mert olyan dolgot állítasz, ami nem igaz. Nem megoldható az AF a Rage szoftveres megatextúrázásával. Nem tudom ennél érthetőbben leírni. Mindegy mit láttál, vagy mit éreztél, a driverből erőltetett AF működése technikailag kivitelezhetetlen. Ha majd az AMD PRT-jét használja az ID Tech 5, akkor működni fog, de addig nem, mert szoftveres a címfordítás és a szűrés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Még egyszer leírom érthetően. A driveres AF a Rage szoftveres megatextúra implementációjával NEM kompatibilis. Maga John Carmack épített be egy 4xAF-et a beállítások közé, ami nem hardveres, de működőképes, viszont a driverből kényszerített megoldás sosem lesz az, mert a szűréshez szükséges egy egyéni shader, ami a hardveres implementációból hiányzik. Mondhatod sokszor, hogy neked bezzeg működött, de a Rage alatt technológiai akadálya van a driveres AF működésének.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ma a driverekben nincs magas és alacsony minőségű AF. Magas van és kész.
A régi játékokban természetesen működik, de az újakban kompatibilitási gond van.
A Rage a legjobb példa, hogy a driverből beállított AF nem ér semmit. A játék ugyanis szoftveres címfordítást használ, vagyis a textúrázókból nem tud használni teljes hardveres szűrést, csak shaderrel kiegészítettet. Ezért van az algoritmusba egy szoftveres szűrés építve, ami 4xAF-ig aktiválható. Ez a max. Az AMD dolgozott ki erre egy technológiát, amit PRT-nek hívnak. Ez hardveresen valósítja meg azt, amit a Rage szoftveresen csinál, így képes támogatni a hardveres AF-et, akár driverből aktiválva. Ennek persze az a problémája, hogy csak az új generációs Radeonokkal kompatibilis. [link]
Az Exp azt csinálja, hogy helyetted beállítja a játék grafikáját. Ennyi.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AA és AF beállításokat semmilyen profil nem módosíthatja. Semmi sebességelőnyt nem kapsz attól, hogy az AA-t és az AF-et paraméterezed. Már elmúlt az az idő, amikor ez számított, a mai hardverek már a legjobb minőségű szűrést is olyan gyorsan csinálják, mint a legrosszabbat. Egyedül a textúraszűrés, amivel még játszanak a cégek, de nem a sebesség miatt, hanem a shimmering és a szűrésminőség belövéséért. A probléma, hogy vagy jó lesz a shimmering és rossz a textúraminőség, vagy fordítva. Te döntöd el melyik a fontosabb.
A driverben erőltetett AA és AF a ma megjelenő játékok 80%-ával nem kompatibilis. Ilyenkor a cégek letiltják ezek aktiválásának lehetőségét.
Egy driverprofil képtelen a játékban bármit is befolyásolni, mert az API mögött működik. A GeForce Exp. pont hogy a játék betöltése előtt dolgozik, hogy a beállított grafikát neked felülvezérelje. Utána már az sem dolgozik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Köze nincs a kettőnek egymáshoz. Az Experience csak egy felület, ami megváltoztatja a játékok belső beállításait.
A Catalyst az egy driver. Egyébként abban semmilyen profil nincs az AA-ra és az AF-re. Olyat nem tud, hogy ha beállítasz 8x-et, akkor abból 2x lesz. Olyat tud, hogy ha egy játék nem kompatibilis az MSAA-val, vagy az AF-fel, akkor arra a játékra a profilból letilthatók ezek a driveres funkciók. A játékban beállított AA-ra pedig lehetetlen korlátozásokat megszabni, mert a DirectX nem engedi, hogy a driver belenyúljon ezekbe. -
LLD
aktív tag
Nálam volt most az elmúlt kb 3 hétben 5770,7850 2g,egyik se mikrolaggolt de a gtx 650ti boost se csinálja!!
Experience vel kapcsolatban pedig a következő az észrevételem,hogy amit be állít az a játékon belül is úgy van belőve!Hátránya annyi szerintem,hogy aki magasabb fps számhoz van szokva akkor mindenképpen neki kell belőni a beállításokat,hogy az effectek,szűrők stb bekapcsolásával melyik mennyi fps t vesz le!!
-
LLD
aktív tag
embe: Gondolom a szokásos!
katt777:Most már AMD re se annyira jellemző mint régen.Volt ati 4850 em szívtam vele én is egy két játéknál!!Sokan panaszkodnak most a 320 as vezetőkre!!
Ti használjátok az Experience szolgáltatást?? -
-
LLD
aktív tag
Nem hinném mert yt én hemzsegnek a videók a problémáktól márkától függetlenül!!
Itt a driverek el vannak problémák!!
Nem tudom neked mi a kihasználtság de PL: Battlefield 3 Gulf Of Oman 64 fős szerveren az I3 nál is durva fps csökkenések voltak!!Beesett 25 re is!!proci használat 90% felett míg a kártya kb 70-80% on volt!!HT szart se ért!!Most ahol elég a két mag persze nem fog kidomborodni annyira a dolog.De ez szerintem a múlt!!Én saját tapasztalatomat osztom meg veled nem akarok erősködni a GTX 460 at E7600,G850,I3 2120 illetve I5 2400 hajtották hajtja!!És bátran állíthatom,hogy erős kártyához erős processzor kell SZERINTEM!
-
LLD
aktív tag
Na akkor sorjában a driver problémára:monitoroztam az AB vel és valami olyasmi gond van,hogy power limitnél nálam alapból 100% 110% ig lehet állítani.Na mikor elő jött a gebasz akkor megnéztem és 140% körüli volt az érték tehát szerintem túl húzza a karit!!BF 3 alatt a többi játéknál nem tudom nem játszok mással!!Vissza raktam a 314.22 őt most ezzel nem produkálja!!De viszont szerintem gyengébb is a driver!!
katt77: Nekem a GTX 460 at nem hajtotta ki se a G850 se az I3 !És 1 darab volt belőle!!Persze olyan játékoknál amik erősebb gépigényűek!!
Új driver valaki próbálta már 320.18???
-
LLD
aktív tag
Én se foglalkozok vele csak meglepett a dolog a számok önmagukért beszélnek
!!Tegnap este nyúztam BF 3 multi,összességében teljesen elégedett vok a kártyával.
Hőfokok rendben,szépen kitekeri az I5 is egy rossz szavam nem lehet ennyi pénzért ekkora teljesítménynövekedéssel!!Remélem a BF 4 re is elég lesz valamilyen szinten minimum 60 fps el!!
-
athomi
veterán
Amit te kijelentettél az elég egyértelműen arra vonatkozott, hogy a két kártya közötti különbség 3-4%. Én erre reagáltam, hogy ez nem igaz.
Legközelebb írd oda hogy az általad nézett játékokban, a neked megfelelő beállításokkal!
Min. FPS-ek esetében sokat tud számítani az a 2-4 FPS.am. szabad érdeklődnöm mik ezek a játékok? :)
-
-
Mans20
addikt
Gainwardot már vett pár ember,dicsérte mindenki,gigabytet én nem vennék,pár ember panaszkodott a ventire,nekem az egy ventis msi van,nem bántam meg,a kétventisre írják hogy hangos tud lenni,az a fer hűtős tégla EVGA meg felejtős,de kérdezz rá a vga ajánló topikba,de előtte írd meg hogy nem kell radeon,mert rávesznek.
-
Gainka
őstag
Olyat még nem hallatom hogy a Gainward gagyi, söt talán a leghalkabb az összes közül a 2 ventis verzsön am meg ha tuningolni akarsz minek? akkor már miért nem veszel 660-t pár ezerrel drágábban, érdekesen állsz hozzá , [link] Venti mögött ott a kis hütö borda is
Lehet hogy a Gainward már nem a régi de szerintem a boost gs-t nagyon eltalálták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cities Skylines II
- Óvodások homokozója
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Eredeti játékok OFF topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Goddess of Victory: Nikke
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kerékpársportok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest