Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz Gainka #809 üzenetére

A mondat másik fele meg elszállt a messzeségbe... :U Ha egy gyártó egyszer már bizonyítottan használt gyengébb minőségű alkatrészt, nem tudhatod, nem fordul-e elő újra. Ezért kerülöm az ASUS-t is, mert nem tudhatom, a Glaciator szar motorjait nem használja-e még ma is.

embe: Vagy TDR-hiba, és az említett rendszerk új funkciói nem kezelik le úgy, ahogy azt hirdetik. ;) De amíg az előző driver OK, nincs probléma, ez nem AMD.

• katt777

félisten

válasz embe #799 üzenetére

Na ja, ezért tűnik jobbnak a 2GB-os GB 660 +5k-ért, a hűtéséről nem is szólva.

Mans20: Max. a Golden Sample, de még azt is meggondolnám. Minőségre nem adnak.

Gainka: Az meg sem fordult a fejedben, amit egyébként többször írtam is (de te azért figyeled a topicot :P ), hogy nem a 650-ről beszéltem, hanem a Gainwardról, mint gyártóról. 560 topicban, de TDR fórumban is a legtöbbször ezekkel jöttek elő olyan hibák, amelyek a gyenge minőségű alkatrészek miattkövetkeztek be, vagy elég megnézni, hogy a borítás alatt a sima kártyáikon a bordák nem igazán hűtik a RAM-okat, ergo kevésbé tuningolhatóak, jobban melegszenek, könnyebben tönkremennek. De felőlem bárki vehet Gainward-ot, én megírtam többször, miért nem vállalnám be (tehát ez nem szeretet kérdése, amelynek ritkán van racionális oka). Figyelés helyett olvasnod kéne, esetleg valami memóriajavítót szedni. ;) :R

• katt777

félisten

válasz kovsol #796 üzenetére

Ha az 560-amból indulok ki, tuti, hogy a 650ti Boost is elég mindenre, de a Metro LL-t azért megnézném, milyen beállításokkal viszi Full HD-ben. :DDD
    38k-ért valóban bb volt, 45-ért már megfontolja az ember a 660-at, hiszen az is tuningolható, és pont a GB GTX660 (Windforce 2 elég pöpec hűtés) már 50k-ért vihető (olcsóbb az ichill 650ti Boost-nál).

Most egyébkéntsak Gainward 650ti Boost-ot látok 40k körül, azt meg kerülném. GB már 43k fölött van.

• katt777

félisten

válasz Abu85 #789 üzenetére

Én nem tudom, nVidia driverben állítottam be. Ráadásul a hasonlóan javított megjelenés mellett ugyanannyira lassította is a játékot.

kovsol: Tegyél mellé egy másikat, és meglátod, mennyivel jobb ez a választás. ;) Minap néztem éppen 650ti Boost SLI teszteket, hát, nem semmi az ár/érték aránya, amilyen csúcskártyákat lefőzött 76k-ért. ;]

Vigneau: Megértelek. :) :R

• katt777

félisten

válasz Abu85 #787 üzenetére

Hát, vazze, ha lesz megint használható gépem, akkor majd küldök képmentéseket. :P Annyira még nem rossz a szemem, hogy elnézzek egy AF/NoAF-t, főleg, ha AF ON a távoli objektumok elkezdenek szétesni (mert az AF belecseszett az elmosódásba), off meg nem, akárcsak a patch telepítése után, amikor már nem kellett ehhez a driveres felülvezérlés. (És nem ez az egyetlen program, ahol működik.) Ha elég észrevehető jelekből látom, hogy működik akkor a legkevésbé sem érdekel, hogy miért nem működhetne, főleg, ha ezt csak azért mondják, nehogy valaki megpróbálja, és aztán panaszkodjon a bugokra. :DDD :R

• katt777

félisten

válasz KaiotEch #785 üzenetére

Más téren én is, de több GB karim is volt, jellemzően halkak, hűvösek, és jól tuningolhatóak, ráadásul a TDR-hiba sem jött ki rajtuk.

• katt777

félisten

válasz Abu85 #781 üzenetére

Még egyszer leírom érthetően: Alapverzióval játszottam anno, nem volt AF, driverből láthatóan megvolt. Vsz. patchben volt, mert attól kezdve kényszerítés nélkül is működött. Fölösleges vitáznunk rajta. :R

KaiotEch: Gainward inkább a kerülendő kategória. Tapasztalataim alapján én csak GB-ot vállalnék be, de az drága, Leadteknek meg gagyi nV hűtője van. Talán még ASUS, de a Glaciatorai óta nem bízom a ventilátorai motorjában.

• katt777

félisten

válasz N_A_S #777 üzenetére

Ez van. Legalább 44k a 2GB-os, vagy rendelsz iChill-t 52k-ért. Sejtésem szerint viszont az nem gyorsabb 27%-kal, amennyivel drágább. Szívás, hogy ennyire magasan tartják az árát, persze nyilván tudják, hogy nincs ennél jobb ár/érték arányú kari a piacon.

• katt777

félisten

válasz Abu85 #773 üzenetére

Nálam Rage-ben simán működött a driverből kényszerített AF, még a módok is változtak, lehetett látni. Pl. a távoli kockásodás, amelyet a gyári patch hozott, szintúgy, kisebb AF mellett meg nem. Ezt láttam.

Gainka: Ott, ahol minden 1GB: magas felbontásnál és minőségnél. Már az 560-on is hirtelen visszaesett a grafika sebessége, ha valami durva grafikát ráeresztettem full HD-ben. Igaz, nem minden alkalmazásban (hasonló beállítások mellett), de ez nyilván engine-től és optimalizációtól is függ.

N_A_S: Fogadok, hogy nem! :DDD De akkor én is lemaradtam róla. :O

• katt777

félisten

válasz Abu85 #771 üzenetére

Tapasztalatom szerint a magas minőségű AA és AF ugyanúgy lassít ma is, mint régen (i5k+GTX560).
    Nem akarok sebességet, amit úgysem érzékelni, csak minőséget.
    Nekem elég az, hogy a felülvezérlés működik azokban a játékokban, ahol nekem az kell. Rage-ben pl. működött, és ugyanazt hozta, amit az 1GB-os grafikai patch, még a távoli felületek hibája is totál ua. volt magas AF mellett.
    Exp-ről nem éppen azt írtátok, hogy a játékot állítja be, és nem felülvezérel?
    A lényeg: amíg működik, én maradok a driveres felülvezérlésnél.

• katt777

félisten

válasz Abu85 #768 üzenetére

A Catalyst profilok akkor nem hatnak a játékokra? Akkor mire föl vannak? Tisztában vagyok vele, hogy a driver egy másik dolog.

Pont AMD-nél fordul elő, hogy egy beállított AA v. AF nem jelenik meg megfelelően egy játékban. A minap néztem be oda más ügyben, és pont ezt olvastam. :P

Ahhoz képest, hogy a DX nem hagyja, hogy a driver belenyúljon a játékba, egész szépen felülvezéreltem jó párat AMD és nV kártyákon is. Nyilván ez persze nem a szó szoros értelmében belenyúlás, de attól még működik, és mivel a C profilok vagy éppen az nV Exp. csak a játékot tudja befolyásolni (mint te is írod), nyilvánvalóan fölösleges a használatuk. Pl.: Oblivionban vagy HDR van, vagy AA, AF meg egyáltalán nincs. Driverből felülvezérelve mindegyik meglesz, még MSAA-val is, pedig azt a játék nem is tudja.

reggi: Talán nem ahhoz a kártyához való. Nem árt megnézni a honlapon, hogy melyik sorozatot frissítik az adott kártyán belül.

• katt777

félisten

válasz LLD #758 üzenetére

Hát, az nem rémlik, milyen játékokkal volt gond, az AMD szarságai egy ideje távol esnek az érdeklődési körömtől. :DDD

Hát, Oblivionban tutira nem tudja beállítani a játékban azt, amit én driverből beállítanék neki. :P

Nekem is volt olyan problémám, hogy a rossz kártyát nem akarták gariztatni. PCI-E2.0 slotokban nem indult el, de az 5 alaplap közül, amelyekben tesztelték, hogy jó, valamiképp mindegyik PCI-E1.1-es volt. :U

• katt777

félisten

válasz LLD #750 üzenetére

Nap mint nap olvasom, hogy mikrolaggolnak az AMD kártyák olyan játékokban, amelyeket nV-k simán visznek.

Experience-nek annyi értelmét látom, mint a Catalyst profiloknak. Tartok viszont attól, hogy ez az AMD "optimalizálásának" átvételét jelenti, azaz csalásokat a megjelenítésben. Pl. beállítasz 8XAA-t, de csak 2X van, vagy az sem, ugyanez AF-gel, kevésbé nyilvánvaló trükkökről nem is beszélve. Aki persze nem tudja beállítani a játékokat, annak egyszerűsítheti a dolgot, én inkább maradok a kézi beállításnál, azzal ügyes kis felülvezérléseket lehet csinálni, javítva a grafikai minőséget (és persze adott eseben nincs CPU-limit).

• katt777

félisten

válasz Mans20 #742 üzenetére

Nem feltétlenül. E5800-zal GTX560(ti) pl. F1 2010-en 25FPS felett futott max CPU-n, 4 magos gépen 40FPS-re ment föl. Itt persze nem volt úgy leterhelve a VGA, mint egfy Witcher 2-ben, de játszható volt a játék. Ha igényesebb a grafika, 2 mag is elég egy játék alá, főleg, ha mondjuk tuningolható a proci. Vannak ismerőseim, akik mai VGA-kkal még E8400 mellett tolnak vígan maxon minden játékot, esetleg Q9-re váltottak, de i3-nak még ők sem érzik szükségét.

LLD: Én tökéletesen elégedett voltam a GB 560-ammal, soha nem jelentkezett grafikai vagy illesztőhibás probléma. Kivéve persze, amikor tuningot teszteltem, de hamar kiderült, mit bír a kari.
    Mondjuk nV-nál ha van hiba, remélheted, hogy a következő driverben megoldják, AMD-nél max azt találgathatod, mi lesz helyette. :DDD

• katt777

félisten

válasz LLD #738 üzenetére

TDR-nél is így volt, majdnem mindenki azt hajtogatta, hogy driverhiba, hiszen márkafüggetlen, ettől függetlenül viszont némelyik márkánál nem jelentkezett, vagy sokkal ritkábban, ergo a probléma a gyártónál keresendő. nV aztán javította, most meg szemlátomást ismét belefutottak valamibe. Én sajnos nem tudom megnézni, csak azért tippelek erre, mert olvastam, hogy van, akinél nem lép fel. Ettől függetlenül nem kizárt, hogy felvettek pár ex-AMD-s mérnököt. :DDD
    HT valóban szart sem ér játékra, viszont volt i7-920-am, a HT semmit nem lassított be rajta, legföljebb, ugye, nem ért szart sem.
    Multis játékhoz persze, hogy kell a procierő, csak nem a VGA "iszonyú ereje" miatt. De mint írtam, engem egészen más érdekel, nem multizok. Azért kösz, hogy megosztottad a tapasztalataidat, így már világos, miért nem voltak elegendőek neked az említett procik. :R

• katt777

félisten

válasz LLD #736 üzenetére

Ha pedig ez egyeseknél nem fordul elő, akkor marad az a lehetőség, hogy megint a gyengébb minőségű alkatrészekkel szerelt kártyákkal van a gond. TDR-hiba is előfordult szinte minden karin, az én GB-omon viszont egyszer sem jelentkezett. Vagy egyesek olyan tuningot használnak, amelyet csak hisznek stabilnak. :U

Már bocs, de kötve hiszem, hogy a 460-at nem hajtja ki egy erős gépigényű játékban egy G850, ha a jóval erősebb 560 alá elég volt egy sokkal szerényebb E5800. Persze, kérdés a "gépigény". Ha valami körökre osztott stratégiáról van szó (technikailag azt nem tartom játéknak, hiszen zömmel CPU-erőforrást zabál), akkor kell a proci, de nem véletlenül hangsúlyoztam ki a GRAFIKAI igényt, és persze azt be is kell állítani. Hiába igényes egy játék grafikája, ha nem állítod maximumra. Történetesen egy Witcher 2-vel, Crysis-okkal, Metro-val, és még jó pár játékkal lehet tesztelni, de mondjuk Unreal 3 engine-es játékokkal nem annyira.

embe: Én "akarom" azzal használni (fenét akarom, erre lesz max. lehetőségem :O ), egyébként az is elég lenne, ha valakinek van 1db kártyája, de meg tudja nézni esetleg 2-vel.

• katt777

félisten

Valaki használt 650ti Boost SLI-t? Ahogy nézegettem teszteket, 7950 árban nem kicsit elveri az AMD-t, érdekelne a lehetőség. i3 (ha csak arra lenne lóvé) elvinné őket szépen? TERMÉSZETESEN magas grafikai igényű játékokra gondolok magas grafikai összetettséggel, TAPASZTALAT érdekel. Tesztben komolyabb procikkal hajtották, de anno a fenti igényeimmel egy E5800 min. tuninggal (3.7GHz) kihajtotta az 560-at (560ti szintre húzva), tehát reménykedem az i3-ban, ha valakinek van ilyen konfigja, vagy meg tudja nézni.

• katt777

félisten

válasz LLD #710 üzenetére

Sztem a játékok auto beállításaival abszolut nem szabad foglalkozni. Van, amelyik leveszi, de seimán fut magasabbal, van, amelyik meg fordítva. Én mindig mindent maxra állítok, aztán majd kiderül, mit érdemes levenni. Az árnyékok "szépsége" pl. engem hidegen hagy, elég, ha vannak, textúrák meg mehetnek feljebb, tehát én azt veszem lejjebb, a "hülye" program meg pl. mindent közepesre tenne. :DDD

• katt777

félisten

válasz Alpachino #669 üzenetére

Bocs, rohanvást neteztem. :R
    A klasszikus TDR hiba is csak bizonyos driverekkel jelentkezett, tehát a hited nem befolyásolja a hibajelenséget. ;) Ettől függetlenül még mindig meg lehet próbálni a gyári meghajtót, ha az régebbi, akkor nem véletlenül az, de lehet éppen módosított új is.

Vigneau: Úgy értettem, hogy a honlapon pontosan le van írva, mit értenek levehetés alatt.

LaciMc82: Szerintem nV topicban nem kell magyaráznod, miért váltottál AMD-ről. :DDD

reggi: Az adatlapodból nem derül ki... :U Klasszikus esetben az általad említett hiba okozója a CPU-limit. 3770 mellett elég régi játék kellene hozzá, hogy elérd. :D

• katt777

félisten

válasz Vigneau #667 üzenetére

MIért is? A szempont a pucolhatóság, és nem a pasztázhatóság. :U Nekem volt egy HD3870-em, amely gyárilag kőporral érkezett a hűtő alatt, hát szívás lett volna gariztatni, mivel a 100°C fölötti hőmérséklet ellenére rendben működött, csak a gépen forrt föl minden tőle.

• katt777

félisten

válasz CoolBoy323 #609 üzenetére

Könyörgöm, nVidia ne vegyen át programozókat az AMD-től!!!

Alpachino: "No AA nélkül" szerintem pont nem. :P Milyen kompromisszumot kellene kötni egy 650ti Boost-tal 660-nal szemben? Szerintem semmilyent. Ahol kellene, ott az elmaradása a 660-hoz képest 1-2 FPS. :Y :F

A képernyő-illesztős üzenet engem a TDR-hibára emlékeztet, gagyi alkatrészekkel szerelt kártyákon jött elő anno. A minap is volt valakinek Gainward-on, a házi driver megoldotta a problémát.

LaciMc82 : Nem éri meg.

Vigneau: Az a szép, hogy az említett karit (Inno3D) éppen úgy hirdetik, hogy levehető és pucolható a hűtője, ergo nem lehet garanciális probléma a szerelése. A többi gyártó már más tészta.

Gainka: Én átállítottam zöldre, ezért nem tudom.

reggi: Gyenge proci.

Mans20: Pont benchmarkokkal érdemesebb tesztelni, már ha a VGA tiszta teljesítménye a cél, játékok olykor ki sem használják a VGA képességeit (lásd: CPU-limit), ergo fals eredményt kapsz.

• katt777

félisten

válasz N!GhTyka #607 üzenetére

De, ki fogja hajtani, főleg, ha kicsit húzol rajta. E5800-zal 3.7GHz-en kihajtottam egy 560ti szintre tuningolt 560-at, szóval fölösleges aggódnod. Grafikailag kevésbé igényes játékoknál lehet CPU-limited, de azok úgyis magas FPS-szel fognak futni (ilyen esetben érdemes lehet visszavenni a VGA órajeleit, mert sebességnövekedést lehet elérni vele), illetve a 4 magot követelő játékokban lesz kvázi mag-limited, de jó eséllyel ott is játszható szintet fogsz kapni.
    Egy E8400 meg simán és hűvösen elszaladgál 4GHz fölött.
    Ja, persze felbontásfüggő is a dolog, de ez kevésbé lassítja a megjelenítést, mint egy durva grafikai beállítás.

• katt777

félisten

válasz embe #581 üzenetére

Az előbbi legyen, nem kicsitt jobb a másiknál, ráadásul CUDA és PhysX is van benne, a driverekről és az avultatási filozófiáról már nem is beszélve, amelyek szerintem minden AMD kártyát kizárnak. ;)

FaTHI: Sok volt a Boost? Vagy simán driver? Ha újkorában tesztelted a karit, utóbbi is lehet. Valaki megírhatná, hogy most már OK-e.

troland26: Na most ezt 3 slotos a verziót hozza ki az Inno3D honlapja, eleve emelt órajellel. Sajna pont ott nincs oldalsó kép róla, de a tesztben, amelyet olvastam, volt. Nekem számítana, ha csak olyan lapot tudnék beszerezni, amelyen nem egy PCIEX1 az első slot.

• katt777

félisten

válasz troland26 #575 üzenetére

Én úgy láttam, hogy 3-as, ez a hűtő olyan, megnéztem az inno3d honlapon és tesztben is. Bár dual slotot írnak, ez tény, a tesztek és a képek mást mutatnak. (Keress rá).

embe: Jó a lap elrendezése.

FaTHI: 1 v. 2GB-os volt az a 650ti?

• katt777

félisten

válasz athomi #569 üzenetére

Gondoltam, evidens, hogy azt néztem, ami engem érdekel.

FaTHI: Grafikus beállítás kérdése. Ha gyenge a VGA igénybevétele, akkor pont az a jobb kártya, amelyiknél kevésbé emelkedik a grafikus teljesítmény VGA-tuninggal, hiszen annál nagyobb a CPU limit. A drivernek meg semmi köze a túlhajthatósághoz. Ha a VGA ki van hajtva, 10% VGA tuninggal 10% grafikus gyorsulást kell kapnod.

Egyébként olyan tesztet sehol nem láttam (leszámítva talán 1 v. 2 játékot, amely kimondottan AMD-re készült), ahol a 7850 elverte volna a 650ti Boost-ot, inkább a 7870-nel kerülgették egymást mindössze pár FPS különbséggel.

embe: Sztem a sima Gainward-okat kerüld, amúgy nem nagyon hallottam rosszat róluk. Ha biztosra akarsz menni, hogy minőségibb alkatrészeket kapj (és pl. ne ugorjon ki egy TDR-hiba), akkor GB, ASUS, Leadtek, EVGA, és esetleg MSI, amelyek jobbak. A neten viszont Inno3D-ről is jókat olvastam, csak hát 3 slotos a hűtése, kérdés, mennyire fér el a gépben. iChill volt a legjobban húzható összehasonlító tesztekben (csak 8% körül, de az emelt órajelről számolták), ASUS-t és a többit is lenyomta. Azt nem tudom, hogy egy "sima" meddig húzható, de 38k-ért nem rossz vétel, gar meg van rá, bár asszem csak 2 év, a többire ált. 3.

Gainka: Csodálkoznék, ha a 7850-et jobbnak érezte volna a 660-nál. Egyébként éppen a minap olvastam, hogy AMD-ken frankó laggolások lépnek fel különböző játékokban, amelyek nV kártyákon nem (ráadásul AMD-supported-ek is voltak köztük), a grafikai csalásokról nem is szólva. Szóval sztem az AMD ma is eleve felejtős.

• katt777

félisten

válasz athomi #563 üzenetére

Attól függ, milyen teszteket nézel. Én azokat a játékokat és grafikai beállításokat néztem (ráadásul legalább 7 féle különböző oldalon), amelyek engem érdekelnek. A belinkelt grafikon önmagában nem ér szart sem. Ráadásul 3-4%-ot mondtam. :P És azért mondtam ennyit, mert megnéztem, és ennyi volt (lásd fent).
    Ráadásul tuningolhatok kb. 20%-ot a kártyán. ;) Az 560-nál sem érdekelt, hogy nem ti, mert felhúztam olyan teljesítményre, és nem kellett több, ergo 560ti-vel sem lettem volna előrébb.
    Amúgy még a 8% is, egy igényesgrafikánál, kiszámoltad, mennyi lenne? 2-4FPS, szvsz. :U

• katt777

félisten

válasz katt777 #560 üzenetére

Japp, 3 slotos hűtés! :Y Sajna van egy PCI-E TV tunerem, olyan lap kellene akkor, amelynek VGA slot felett van PCI-EX1 csatlakozója.

• katt777

félisten

válasz troland26 #559 üzenetére

Pedig volt egy X1600Pro-m. Vagy lehet, hogy Club3D volt? Nagyon régen volt már. :B :DDD
    Amúgy néztem az említett karit, nem volt az említett helyen, erre Árgép meg kidobta. Így pofára tényleg jónak néz ki. Ez persze nem OC-s. Zaj- és OC tapasztalata van valakinek vele? Bontott képet nem találtam róla. Mert eddig minden nV karimban volt 18-25% kapacitás, ettől nem szívesen válnék meg.
    iChill-t látom tuningost TPU tesztekben, de olyat meg nem találtam kaphatót.

• katt777

félisten

válasz troland26 #553 üzenetére

Mondjuk az Inno3D megint nem minőségi kategória (ATI-m volt még régebben). Eddig 45K-ért találtam ASUS DirectCU-t, gyárilag tuningolva.

Gainka: Hát, a TDR-hiba mindenesetre GW-oknál jött ki sorozatban, még a minap is valakinek dobálta, pedig a ref. driverben már rég javították. Egyszerűen nem megfelelő minőségű alkatrészekkel szerelik, és sok mást is. Zajról lehet vitázni, nekem Windforce 2-es 560-am volt, na, az 100%-on pörgő ventivel is csak búgott (AMD kártyákhoz képest sehol nem volt, ahogy a melegedése sem :D ), viszont még tuningolva sem kellett neki 75%-nál több. Szóval leginkább GB-ot vennék, ha lenne.

A 660 10-12%-kal drágább a 650ti boostnál, és 3-4%-kal gyorsabb. Mi a fenéért vennék 660-at? :F (Amúgy azt terveztem, amíg nem jött ki a kistesó.) Nem videózok telenyomor mobilnettel, de azt azért tudom, hogy nagyobb (és több) venti jobb és halkabb hűtést eredményez, bár anno az ASUS Glaciatorok ezt eléggé sikeresen cáfolták. :DDD

Mans20: 1 ventis 440GT-m is volt (többit lásd feljebb), annak sem volt szinte semmi zaja. Amúgy bármibe fogadnék, hogy én vagyok az utolsó ember a Földön, akit rá tudnának venni arra, hogy AMD VGA-t vegyen. 10 évig gyűrtem őket, még ATI-tól kezdve, és folyamatosan láttam, hogyan qrnak el rajtuk mindent, az avultatásuk pedig főleg nem tetszik. Pl. a HD4-es sorozat támogatását 1 éve megszüntették. Ha most vennék egy 7870-et, amely 650ti-hez hasonló teljesítményt tud, honnan tudhatnám, hogy 2 év múlva még lesz hozzá driver? :F Régi játékok meg nem futnak, csalnak a driverekkel (pont most olvastam, hogy vmelyik progit (megint) úgy gyorsították, hogy butították a megjelenítést (szóval nem az fut, amit beállítottál), és még sorolhatnám. Nem, azt hiszem, nem nagyon vagyok visszatéríthető, ha már visszatértem az nV-hoz (régen is az volt, csak akkor meg az nV kezdte a csalásokat a meghajtókkal, és az ATI még 1 volt a minőséggel).

ecchi42: Inno3D-nél nem csodálkoznék a problémádon. GW-nál is gyári meghajtó kellett pl. a ref. helyett, próbáld azzal.

Harmatos a procid a VGA alá a jelenlegi beállításaiddal. Tedd magasabbra a grafikus megjelenés szintjét, akkor nem leszel ennyire CPU-limites.

• katt777

félisten

Bár nem értem, hogy a 650ti Boost mit keres ebben a topicban, amikor az lényegében egy alig visszafogott 660, de mivel itt szerepel, itt kérdeznék tapasztalatot ezekkel a kártyákkal kapcsolatban, ugyanis ilyet szeretnék venni.

Gainward a legolcsóbb, de túl gagyi ahhoz, hogy ilyet vegyek, viszont nem tudom, hogy a Golden Sample-t jobb alkatrészekkel szerelik-e, jobb-e a hűtése (nem a dupla ventire értem, hanem pl. a RAM-okra, bordákra), és mennyire tuningolható. 2GB-os kari érdekel, mert az 1GB már az 560-amat is vissza tudta fogni magas grafikai részletességgel. EVGA-t láttam még elfogadható árban (illetve MSI-t, de azt nem szeretem), de annak kifúvós ref. hűtése van, ami elég magas zajszintet sejtet. Leginkább GB érdekelne, de azt nem találtam normális árban. Minden tippet és tapasztalatot szívesen fogadok, a lényeg a teljesen kiépített (értsd: van hűtőblokk a műanyag borítás alatt, RAM-okon is), jó és halk hűtés, és lehetőleg 50k alatti ár (minél alattibb :) ).

Előre is köszönöm a válaszokat (sajna nincs időm végigböngészni a topicot). :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés