Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Burn
őstag
válasz
Darth_Revan #4753 üzenetére
Van asus altal garancia,de megfogadom a tanacsodat. Esetleg van valami rossz tapasztalatod velük?
spyduck: Külföldröl.
-
Dr.Burn
őstag
válasz
Darth_Revan #4751 üzenetére
Asus G51VX-röl.
-
Dr.Burn
őstag
válasz
Darth_Revan #4749 üzenetére
Termeszetesen nem Mo.-n talaltam. Szoval jo valasztas lehet jatekokra.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #4748 üzenetére
Jah és megjegyzésképpen, GTX260M-el szerelt gép magyarországi "normál" ára 400k felett kezdődik
Szóval ha találtál 200k-ért, ne gondolkozz sokáig
-
Rotor82
aktív tag
válasz
Darth_Revan #4465 üzenetére
Remek!
Kapásból jobb lett a 3d mark06 ~350-ponttal! a központi órajelen 40-et, a memórián és a gpu shader órajelen 25-25MHz-et emeltem elsőre. Majd ha még lesz időm, tesztelem (bár egy notebook hűtőpadot lehet be kéne szerezni).
Köszi mégegyszer! -
Rotor82
aktív tag
válasz
Darth_Revan #4463 üzenetére
Köszike!
Remélem működni fog, nem úgy mint a rivatuner-nál, mert ott a forceware detected mellett nem volt ott a kis nyilacska, amivel megnyitnám a húzásra alkalmas ablakot...[link]
-
Necc
addikt
válasz
Darth_Revan #4413 üzenetére
Attól mert integrált VGA van benne, még nem zárja ki annak esélyét, hogy ettől függetlenül egy MXM csatlakozó üresen figyelne a notiban, hiszen ugyanazt a modellt elláthatják dedikált VGA-val is.
Az MXM foglalattal nem kell törődni, Type I -est lehet úgyis csak belerakni, mert nem hinném, hogy a hűtés elbírná egy Type II -es hőtermelését (feltéve ha rávan vezetve az MXM foglalat fölé), és amúgy is visszafelé kompatibilisek a különböző "Type x" -ek. Ha meg valaki egy Type II -es teljesítményére vágyik, ő így járt, gondolkodott volna azelőtt a grafikus teljesítményen, mielőtt notit vesz (értsd: Type II -be már tipikusan játékra való VGA-k mennek bele és az ilyen ember egész biztos nem vesz egy használhatatlan Intel VGA-val ellátott notit).De mivel 0.1%-ra saccoltam az üresen fityegő MXM foglalat esélyét, így gondolom nem kérdéses annak az esélye, hogy a grafikus teljesítmény csak a noti cseréjével oldható meg
-
Gergő_
őstag
válasz
Darth_Revan #4397 üzenetére
Nem vagyok nagy játékos és fpshuszár
de nem tudjátok hogy egy intel 4500-as integrált vgaval hogyan muzsikál egy hl2 motor? -
jetimokus
tag
válasz
Darth_Revan #4375 üzenetére
erre már rájöttem, de arra is, hogy azért érdemes ezzel foglalkozni... bár sokat nem szoktam, ha 1 driver beválik sokáig használom ugyanazt, és akkor jönnek előbb-utóbb az ilyenek... na mind1.
Köszi a segítségeteket! Üdv -
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #4375 üzenetére
Hát igen, nekem is most a 178.24 van fent és mind melegedés mind játékok szempontjából megfelel.
-
Hack3er
őstag
válasz
Darth_Revan #4150 üzenetére
de nekem pont fordítva van, a kártya 2.0-ás a laptopba meg 1.0-ás van.
Elvileg a "legujabb" bios van fenn.
-
Necc
addikt
válasz
Darth_Revan #3988 üzenetére
Fel kell rakni egy hamis monitor drivert, és ki kell szedni azt a pipát, ami megakadályozza, hogy a monitor nagyobb felbontást adjon vissza, mint amit tud.
-
s200
tag
válasz
Darth_Revan #3986 üzenetére
Hajrá, én még nem hallatom róla, hogy TFT-n lehetséges lenne.
Tehát egy bocsánatkérés kinéz a durva hangnem miatt.
A 3DMark06 és más topicokban is régen ki lett tárgyalva, hogy mit és hogyan ez ügyben. -
Necc
addikt
válasz
Darth_Revan #3984 üzenetére
Azé nem kéne így...
1) elfelejtette leírni, hogy kell egy hozzávaló CRT
2) az én monitorom natív felbontása: 1680 x 1050, tehát 1050 sor, ehhez képest már használtam: 1920x1080 felbontást rajta; 1920x1200 felbontást rajta. Mondjam vagy mutassam?
3) ha majd 1 hónap múlva meglesz a laptopom, akkor hülyeségből megpróbálom bebizonyítani azon is, hogy igen is lehet laptopon 1280x1024-es felbontást használni, ha már összejött desktopon a fullHD, akkor laptopon miért ne sikerülne?
Az mellékes hogy attól még natívban nem lesz nagyobb a felbontás a fizikainál, de nem is az a lényeg -
tomszi1
csendes tag
válasz
Darth_Revan #3900 üzenetére
Nem 10 fps.Azért annyira hülye nem vagyok.
A folyékonysága a jatéknak azért fontos.
Nem tudok értéket mondani,de azért nem szaggatott,szóval a még játszaható kategóriás sebesség volt -
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #3900 üzenetére
Na, erre nem gondoltam...!
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #3842 üzenetére
Mindig tanul az ember! Köszi!
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #3840 üzenetére
ÓÓÓ igen, nálam miért van az, hogy 1280x1024-ben nem mér a 3Dmark06?
Nincs olyan felbontás!
-
kisninja
őstag
válasz
Darth_Revan #3825 üzenetére
Az a 100 fok a chip magja a környezet azért hidegebb. De igazad van a magas hőmérséklet nem jó se igy se úgy.
Természetessen a cpu-m 74 fok főlé soha nem megy. Ez is csak a pillanatnyi csúcs. De határok mindig vannak amig nem lépi túl addig jónak mondható.
Devid_81 gpujának magas hőjét sokminden okozhatja, szar hűtés, rosz pasztázás, szarabb széria stb...Devid_81: A vga menne feljebb is én spéci alacsonyabb fesz beálításokkal használom.
3d 06 5350 pontot kap ha jól emlékszem. Igaz akkor 600 on ment a gpu most 618. (gyári 375) -
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #3827 üzenetére
Ok!
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #3825 üzenetére
Annyi volt, hogy felraktam a Gateway-hez adott 32 bit-es Vistat, na onnantól kezdve csinálja ezt a hülyeségét úgy, hogy a CPU vissza van állítva 2.8 Ghz-re!
De szerintem szétkapom és megnézem ezt a por dolgot, mert lehet, hogy tényleg az a baja!
-
Devid_81
félisten
válasz
Darth_Revan #3814 üzenetére
Szia meglesem az általad linkelt progit.
Első körben jó lenne nekem újrapasztázni hátha csak az a gond, mert az ACERnek nincs itthon szervize, tehát 3 hétig nem lesz gépem az biztos
Este írok, hogy mizujs a hőfokokkal.Szerk:Meglestem a VGA-t ez sem látja
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #3814 üzenetére
Akkor ezt a progit én is felrakom, mert nekem most a CPU-m iszonyat magas! A GPU az jó!
Itt a kép, hogy mit is művel a CPU-m 3Dmark06 után: [link]. -
Devid_81
félisten
válasz
Darth_Revan #3809 üzenetére
Akkor lehet, hogy újra kell pasztáznom...
12cm ventivel tolom a noti alá a levegőt mikor játszok, különben a VGA alapórajelen is elérné szerintem a 90fokot, a cpu meg simán felszökik leszabályozásig...sajna tapasztaltam...Szerk: Jah hozzáteszem csak everestel sikerült még eddig a VGA hőfokát nézni, mert más progi nem nagyon ismeri fel a karit...úgyhogy nem kizárt a 90 fok feletti hőfok sem, mert 1-1 alt-tab alatt akár 5-7 fokot is csökkenhet a hőfok...vagy szőrös fánkozok egyet...
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #3705 üzenetére
Nem, teljesen OC-mentes volt a mérés!
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #3703 üzenetére
Darth_Revan: Köszönöm Neked ezt a szuper masinát!
-
FerNandor
őstag
válasz
Darth_Revan #3640 üzenetére
Köszönöm Darth_Revan a választ!
Ebből úgy veszem ki, hogy az MSI teljesítményben jobb a Toshiba meg minőségben.. jól érzem?
A teljesítmény csak annyira fontos, h ezt a játékot vigye, amúgy általános használatra nekem elég jónak tűnik az a toshiba.
Amúgy a Toshiba jobban is tetszikNekem bőven elég egy medium beállítással 800*600-on(max 1024*768-on) Akkor ezek szerint az a toshiba is elbírja, amit belinkeltem, ugye?
Megnéztem notebookchecken a 8600m gt-t és a hd 2600-at, elég kicsi a különbség, de azért érezhető?Az is szempont, hogy minőségibb és tartósabb legyen, nem szeretnék vele szervízbe rohangálni
A toshibára vagy msi-re jellemző inkább ez?
Jah még 1 kérdés, mennyire melegszik fel egy ilyen komolyabb játéktól?(mondjuk egyszerre 2 óra játék)
[De még1szer hangsúlyozom, h nem játszanék vele naphosszakat, csak néha, nem ez az elsődleges cél.]
köszönöm a segítséget,és bocs, ha hülyéket kérdezek
üdv -
Douwe
csendes tag
válasz
Darth_Revan #3632 üzenetére
Acer 2920-at néztem ezzel a felszereltséggel, illetve van még egy kis esély dell xps m1330-ra ugyan ezzel a processzorral csak azt 8400gs-el venném. Áfa nélkül néztem az árakat az acer 170ezer míg a dell 230ezer. Tehát kb 200ezret szánnék rá
-
FIFTH
csendes tag
válasz
Darth_Revan #3576 üzenetére
Na megneztem amit mondtal, bar en csak a hivatalos site-ot talaltam meg
Gateway PXMit ne mondjak szep darab! 1500$ nem is draga, csak az akarhogy szamolom 300e ft, annyim meg nincs sajna
-
FIFTH
csendes tag
válasz
Darth_Revan #3576 üzenetére
Koszonom szepen, akkor bizom az erodben, remelem velem lesz mikor megveszem.
Amugy nem 300e Ft vagz afolott veszem, hanem atszamitva 150e ft-ert. Szerintem igy akkor mar talalkozik ar az+minoseg is szepen ahogy emlitetted! Na egyensulyt hoztam az erobe? -
FIFTH
csendes tag
válasz
Darth_Revan #3573 üzenetére
Koszike a valaszt! Mar csak egy aprobb kerdesem lenne!
Honnan tudod hogy DDR3 memoria ketyeg benne? mert pl azt sem a dell oldalan nem irjak sem ahol az en altalam leirt notit talaltam?
Es elfogadhato ez a kartya? Kozepkategorias kartya ha jol tudom, csak annak is az alacsonyabbik vagy magasabbik szintjen tronol?Koszi!
-
El_Diablo_
tag
válasz
Darth_Revan #3557 üzenetére
Hali!
Milyen laptopod van neked?
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #3557 üzenetére
8800M GTS! Irigykedek!
Ha most venni akarnék egy ilyen specifikációval megáldott masinát az mennyibe kerülne és mely márkát ajánlod?
-
válasz
Darth_Revan #3559 üzenetére
köszi
ezekszerint "csak" duplája a 8600/8700M-FX570M NVS320 teljesítményének
-
csaszi89
csendes tag
válasz
Darth_Revan #3493 üzenetére
Hát, mind a két kártya mxm 2-es, tehát belemegy, vagy nem? Esetleg tudtok ajánlani jobbat?
-
zsolidodd
senior tag
válasz
Darth_Revan #3490 üzenetére
tehát nme hibás a kártya, hanem ilyen?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #3489 üzenetére
Az kimaradt, hogy Vantage tesztet is csak azért csináltam, mert kíváncsi voltam a programra
-
Rover623
félisten
válasz
Darth_Revan #3485 üzenetére
Láttam, hogy Vantage tesztet nyomtál már a 8800M karival...3DMark06 és 05-öt nem akarsz...?
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Darth_Revan #3485 üzenetére
tudom, azért csodálkoztam, hogy minek a 174.70-esnél újabb.. nem olyan régi az, és az a hivatalos a 8510w-hez..
-
válasz
Darth_Revan #3447 üzenetére
igazad van, a 8600M-FX570M-hez mértem, amik 40-50%-kal is húzhatók (3DMark 4000->5500)
Ez mégiscsak duplája a 8800-ak tuningolhatóságának
-
válasz
Darth_Revan #3445 üzenetére
A procit a mySN-nél te választod, de a T9300 egy nem túl drága, és hosszútávon is kitartó pédány
A GTS és a GTX közötti különbség: GTX = 96 stream, GTS = 64 Stream, az órajelek megyegyeznek, húzni sajnos egyiket sem lehet túlságosan. így 20% körülire jön ki a különbség.
-
El_Diablo_
tag
válasz
Darth_Revan #3441 üzenetére
Én is meglepődtem, már pár hete nézegetem az ebayt, de ilyen olcsóért csak a sima 8700M GT-vel szerelt XPS-t adták. Az USA-ban persze. Az angliai ebay-en még most is 1400£ egy 8800-as karival szerelt M1730, ami azért elég borsos ár. Nem tudom, ha angliából rendelek, akkor vám nincs rá, csak áfa, vagy áfa sincs?
Akkor az mondod, hogy ez a gép jobb vásár lenne mint a majdnem legjobb procival szerelt Dell?
EU-n belül mennyibe kerülne egy XPS M1730 8800-as karival, gyengébb procival? -
spyduck
nagyúr
válasz
Darth_Revan #3440 üzenetére
köszi, kipróbálom
-
spyduck
nagyúr
válasz
Darth_Revan #3435 üzenetére
Nem. Amúgy mire jó?
Amúgy még mindig nem fut jól a CS 1.6, valami driver gondja van még mindig sztem. Az X3100 gyöngébb lenne mint az intel GMA 945 meg ilyenek? -
spyduck
nagyúr
válasz
Darth_Revan #3410 üzenetére
Hát elvagyok vele, egyrész azért is mert nincs is kedvem játszani. 1 héti heroes 5-el játszottam de azt is megúntam, lehet kinőttem belőle
Amúgy elég drasztikus volt a COD4 mert előttem x1950pro vag-m volt, azon meg 1280x1024 max grafika 40fps -
spyduck
nagyúr
válasz
Darth_Revan #3407 üzenetére
1024x600, 25-30fps low, játszani az is elfogadható, így megy az enyémen, szerintem a quadro-n még jobban is menne.
-
válasz
Darth_Revan #3399 üzenetére
az NV és ATI streamek számát nem lehet direktbe összehasonlítani, sacc/kb 1NV stream = 3-4 ATI stream (a 8600 32streammel kb olyan teljesítményt ad, mint a radeon 2600, 120 streammel)
Ez alapján a 40 streames ATI pont oda passzol, ahova írtad, a 16 streames 8400GT/8600GS közéa 64bit ebben a kategóriában nem hiszem, h annyira szűk keresztmetszet lenne.
DX10.1 - hjah, örüljünk, hogy a radeon2-3600 és NV8600 már visz rendesen minden DX9 gammát...
-
spyduck
nagyúr
válasz
Darth_Revan #3386 üzenetére
De igen! De ez egy olyan gyönge VGA, h nem használja ki a 128mb-ot se!
-
frizso
senior tag
válasz
Darth_Revan #3383 üzenetére
Fair Play ebben az országban?
ezen jót mosolyogtam -
KisBundi
őstag
válasz
Darth_Revan #3366 üzenetére
Mondjuk egy 7600 GO-s vagy hd2600-as laptopot kicsit olcsóbban. Most találtam egy HP Pavilion dv9000-es laptopot 167E-ért, de azért jó lenne körülnézni milyen árak vannak külföldön.
-
KisBundi
őstag
válasz
Darth_Revan #3362 üzenetére
(Ha jól emlékszem valahol láttam 124 E forintért egy Go 7600-os Fujitsu Siemens notit is.)
-
iptv
csendes tag
válasz
Darth_Revan #3338 üzenetére
Koszi, leirnad par szoban, hogy miert? A specifikacioik nagyjabol ugyanazok, azzal a kulonbseggel, hogy az nVidia sokkal jobb a 3DMark teszten ... vagy meg is adtam a valaszt?
Bocs, elegge laikus vagyok a temaban...
-
AMD Power
titán
válasz
Darth_Revan #3334 üzenetére
Már jöhetnének. Nagyon várom őket. Sokat várok tőlük.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Darth_Revan #3326 üzenetére
Ja-ja nézz utána neten, a fedlap fémvázas!
Nem tudsz egy olyan notit ami max 160k körül van és menne rajta a fifa08 (1280x800-on)? -
El_Diablo_
tag
válasz
Darth_Revan #3316 üzenetére
Na hát erre nem tudok mit mondani. Levegőt sem kapok
Egy ilyen gépért itthon 2x ennyit kérnének, ha nem többet
A procit kell csak kicserélni ebben egy izmosabbra, és 260-ból van egy 8800gts-es gép, ami nem semmi. -
El_Diablo_
tag
válasz
Darth_Revan #3314 üzenetére
Biztos az a 240? 2000$ a leg olcsóbb amit láttam, és az 160-nal szorozva 300 fölött van.
-
El_Diablo_
tag
válasz
Darth_Revan #3312 üzenetére
Hát igen, nálunk horribilis összegekért árulják a jobb notikat, ezért elsősorban én is külföldi árakat néztem. Ebayen már olyan 320e Ft körül lehet kapni az M1730-as dellt, T8300-as procival és 8700gt sli-vel, ami szerintem egész jó vétel. Élnek USA-ban unokatestvéreim, ők tudnak segíteni.
Ezt az áfás dolgot nem nagyon értem. Ha ők megveszik, és "ajándékba" küldik nekem, akkor is kellene vámot meg adót fizetni rá?
Azt hiszem várok még 1-2 hónapot a vásárlással, mert nyáron jön elvileg az új széria, ami ha jól tudom a 4 magos procikat jelenti notikba, és a kétmagosak ára lejjebb megy. Ugyan ekkorra várható az XP forgalmazásának megszüntetése, tehát csak Vistás gépeket lehet majd venni. Ez is nyom majd lefelé az áron reméélhetőleg
-
El_Diablo_
tag
válasz
Darth_Revan #3310 üzenetére
Értem. Köszi az infót.
Tudsz esetleg olyan laptopot mondani amiben már 8800-as videókari van? Amit kinéztem magamnak az egy Dell XPS M1730, 8700GT SLI videókártyákkal, de a teljesítménye ennek a két karinak közelít egy sima 8800-aséhoz.
Még nem volt laptopom, ezért nem értek annyira hozzá, de az sli-s laptopok többet fogyasztanak? Hamarabb lemerül az aksi gondolom. Ha hálózatról üzemeltetem, mennyit fogyaszthat kb? Mert az asztali gépemben egy 550-es táp van és eszik rendesen. Nem tudom mennyi áramot vehet fel, de 350-400wattot simán. ehhez képest egy laptop mennyit vehet fel?
-
Dante_Reguli
csendes tag
válasz
Darth_Revan #3295 üzenetére
Köszönöm a választ! már csak az lenne a kérdésem hogy sok különbség van-e köztük és miért jobb avgy mennyivel a többinél 8600gt? köszönöm a választ.
-
LALA_kiraly
őstag
válasz
Darth_Revan #3276 üzenetére
Meg a kis országunkba, még rendelésre se nagyon hoznának a nagykerek. Azt se tudom hol és mekkora vagyonért lehetne hozzájutni...
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #3276 üzenetére
Ebbe "csak" a GS van, de azt tudom, hogy egy GT-t bele lehet rakni. Azt lenne jó tudni, hogy hol tudom megnézni, hogy mit kezel és mit nem!
Kb. mennyi lehet egy 8700M GT? Ne kimélj!
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #3270 üzenetére
És egy ilyen Quadro320M kari belemenne ebbe a notebook-ba:[link] vagy valami hasonló erősségű?
-
rumos14
nagyúr
válasz
Darth_Revan #3268 üzenetére
az viszont azért sztem nem mindegy, hogy 1,6ghz vagy 2,2ghz...
az msi-nek 1680x1050 a felbontása, ezt nem tudja a vid.karija rendesen meghajtani játék alatt.
amúgy is lehet hogy a kolléga nem venne 17-es notit. sztem az a toshiba az áráért egész jó, ha az ember vmennyire játszani is szeretne. mondjuk az a hp tényleg nagyon jó áron van, itt a fórumokon is sok helyen ajánlják, szóval lehet hogy már rég elfogyott, tapasztalataim szerint az a bolt nem a realtime készletet mutatja a honlapján... -
Darth_Revan
veterán
válasz
Jah az lemaradt, hogy a 8710p-ben levő NVidia Quadro 320M az gyakorlatilag egy 8700M GT, ami gyorsabb a 8600M GT-nél és a HD2600-asnál is.
Ráadásul elvileg DDR3-al szerelt változat van benne (legalábbis a drágább változatban, de nem hinném, hogy az olcsóbbikba mássabb alaplapot tettek volna) ami elég jól húzható -
spyduck
nagyúr
válasz
Nekem is ati+intel kombós notim van
amúgy erről beszélt: Toshiba A200-23O -
Retro11
senior tag
válasz
Darth_Revan #3254 üzenetére
Ilyenem van [link]
Ha látnád az eredetit, megértenéd
!
Egyébként, igazad van, de ha MXM-es akkor még marad némi esély arra, hogy a későbbiekben cserélhesd. Viszont hűtés szempontjából jobbnak tartom az integrált megoldást!
Amennyit sz..ptunk az új hűtővel.
8800M? ÁÁÁ most megsárgulok! Nem segítenél nekem is szerezni egy olyat
léééécccciii
-
Retro11
senior tag
válasz
Darth_Revan #3247 üzenetére
Nos Darth mondok én cifrábbat..Az elején volt olyan, amikor 95fokih is felment. Az oka 2laza csavar
! Muhahaa
Na de komolyra véve a szót.
A hűtés egy, majdcsak ugyanolyan alakú hőcső, mint a gyári, csak én barátommal készítetem egy teljesen újjat rézből. Ezen kívül pedig mint írtam, a memóriákra Geforce 3 Ti200as bordáját raktam fel.
Ja igen. A nagyobbik gond, hogy elég szakaszosan kapcsol be a ventillátor, ezért arra is ki kell valamit találni, hogy ha a legkisebb szinten is, de menjen. Mert ugye megvárja amíg felmegy valameddig a hőfok és aztán kapcsol be.
Igazából szomorú voltam, amikor kibontottam a notebookot, hiszen szembesülnöm kellet a ténnyel, amit már sejtetttem, hogy a vga integrált. De ez egyben szerencse is volt, hiszen a memóriára sikerült bordákat tenni
!
Most kutakodom a fesz. emelés lehetséges módjai után
-
sanzi89
addikt
válasz
Darth_Revan #3211 üzenetére
Ezer köszönet a válaszért!
Akkor lebeszéltél az ASUS gépről, viszont teljes mértékben az MSI sem lenne jó. Mivel sokat PhotoShop-pozok webgrafikákhoz, stb. fontos lenne a nagy kijelző, hogy elférjek. A linkeden szereplő gép tökéletesen jó, ( TV tuner nem kell) csak jó lenne hozzá egy 17"-es moncsi. De örülök neki, hogy van rajta Numpad, mivel az is kellene rá. Ez a gép nincsen 17-es kijelzővel? Mert akkor veszem megfele.
Köszi a válaszod! -
rumos14
nagyúr
válasz
Darth_Revan #3172 üzenetére
én be sem tudom állítani a 3dnmark-ot 1280*1024-re, csak a képernyő felbontás max. 1280*800-ra. így kapok 3650 körüli eredményt. tudom, ha a te MSI-det megvettem volna anno...
és lenne egy kérdésem, így lelkes újoncként: órajelet hogyan tudom bizergálni, ill. megnézni? régen mintha ez a lehetőég benne lett volna a driver-ben, de a mostani százötven-hatvanakárhányas driver-ben már nincs. ja igen, nvidia 8600m-gt-ről van szó. -
zso79
őstag
válasz
Darth_Revan #3163 üzenetére
Ez már rég nem így van, mióta egyre többen vesznek asztali LCD-ből is wide-ot...
-
gr.bence
aktív tag
válasz
Darth_Revan #3165 üzenetére
lol
oké
na lépek aludni pápá
-
gr.bence
aktív tag
válasz
Darth_Revan #3163 üzenetére
ha te mondod...
viszont szerintem laptopoknál inkább 1280x800 a "default" felbontás mert az átlagos laptopok is csak annyit tudnak......
meg hát ugye azért 1280x800 mert a laptop kijelző sajna csak annyit tud.....
viszont nekem elég mert én nem jászok sokezerszerxsokezerbe mert nem akarom látni a földön fekvő zebkendőben a fika darabokat
átlag 1280x800 bőven elég....ez egy gyenge része a gx600-nak.....sajna
-
gr.bence
aktív tag
válasz
Darth_Revan #2925 üzenetére
mi ez az agyon tuningolásos marhaság............
nekem agyon tuningolva hozott 5588pontot 3dmark 06-ba
alapbol kb 4850pont
erről ennyi-t
de amugy tény a válaszod eleje igaz........pá
-
gr.bence
aktív tag
válasz
Darth_Revan #3155 üzenetére
nem ugy értettem igazad van elég hozzá a noti saját venrije is ,de tartósan nem kell ugy használni mert akkor következnek be azok a hőmérséklet értékek amiket irtál......ha nemtudod megoldania a hűtését a kártyának....
-
skajwa
senior tag
válasz
Darth_Revan #3151 üzenetére
hát az a 900 nem valami acélos!
ha jól láttam itt ilyen 5000 feletti eredményeket írtatok be. Van valami lehetőség a tunningolására? -
gr.bence
aktív tag
válasz
Darth_Revan #3127 üzenetére
én tudom hogy az enyém nem melegszik hidd el lehet neked melegedett de az enyém komolyan nem melegszik azért irtam hogy lehet én kifogtam vagy nemtom rá a magyarázatot....bőven belefér
-
El_Diablo_
tag
válasz
Darth_Revan #3064 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ
Június-július környékére csúsztattam a vásárlást, ugyanis azt hallottam akkor nagy mértékben csökkenni fog a notik ára. Ez két dolognak köszönhető. Egyik az új széria megjelenése, a 4 magos prociké, a másik hogy a microsoft júniusban fejezi be az xp forgalmazását, ha jól hallottam.
Erről mit tudtok?
-
válasz
Darth_Revan #3064 üzenetére
A 9500M teljesen megegyezik a 8600M-el, esetleg az esély nagyobb, hogy ddr3-as példányt fogj ki.
A quadrókról született egy írás a logouton, érdemes áttanulmányozni. civilizált ártartományba max az fx570M tartozik bele, efölött hajlamosak csillagászati árat kérni
Ill még egy dolog: úgy általában a középkategóriás vga-kat elég jól lehet húzni, a túlhúzott példányokban (pl 8700M, quadro FX1600M) és a csúcsmodellekben viszont már sokkal kevesebb a tartalék
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #3048 üzenetére
Nem tudom mikor dobták ki, de szerintem inkább 2007-es lehet.
Köszöntem az ár infót! -
nilsen
csendes tag
válasz
Darth_Revan #2922 üzenetére
pár hét vagy pár hónap? nem mindegy.. illetve van valami közeli tipp/konkrét?
-
litter
tag
válasz
Darth_Revan #2942 üzenetére
nah, köszöntem mindent, minden világos, a cikken is végigértem, világos ami eddig nem volt kb.
Azt hiszem akkor leszek sokkal okosabb ha nekiesek csavarhúzni a gépet újra -
litter
tag
válasz
Darth_Revan #2940 üzenetére
ok
bocs.
pci-expressen csatlakozom az alaplaphoz. az oks nem? -
litter
tag
válasz
Darth_Revan #2937 üzenetére
ahhaaaa, köszönöm a gyors választ! ezért kerestem hiába eddig
de a rendszert még így sem értem, ha van valami jó linked, elfogadnám!Mármint a kártya alapjáraton kivehető a notiban, azt már megnéztem. Attól még nem biztos hogy mxm? Ha kivehetem akkor a foglalat akadályozza meg hogy másikat tegyek a helyére?
Bocs srácok a láma kérdésekért, kínosan érzem magam
-----------
update: közben elkezdtem olvasni a linket amit küldtél, derül fel lassan a fény sötét agyamban, de jöhet még más észosztás is ha van! -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #2937 üzenetére
*Maxdata
-
kisninja
őstag
válasz
Darth_Revan #2929 üzenetére
Nah ujrraktam a winemet és kevesebb pontot kaptam mintelözöleg pedig magsab volt az órajel.... kiderült kevés feszt adtam a cpu nak.
Jelenleg 5342pontot kaptam 600/600 és 3800 rol indultam. annyit kap mint az asztalim... be sem kapcsolom aztabban is 7900gt/gto van tuning gainward
-
B.DanY
csendes tag
válasz
Huuu ez nekem mint tulajnak is jó irás volt, föleg az a RivaTuner es bár én még nem találkoztam olyan game-el ami ne ismerte volna fel a karit, remélem igy marad!Ha majd egyszer lesz idom a fösulitól és irok egy tesztet akkor ezt a hsz edet beirnám ( a lényeget) persze ha nem bánod
!!!!
Amugy nagyon jo a gép imádom a stratégia játékokat most épp aoe3 mal játszok amig nem jönn ki a starcraft 2 és 1900x1200 ba fullon megy de tényleg! Ha már itt tartunk hogy lehet játékok közbe megnézi hogy hány fps-t produkál a gép?
Vajon ezt a karit meddig lehet tuningolni, az a baj hogy szinte semmit nem tudok errol nem tudsz valami infot mondani esetleg linket adni hogy hol van normálisan leirva?Üdv Dani
-
Dying Fetus
tag
válasz
köszönöm a segítséget
hát kb május júnis magasságára van laptopvétel tervezve....a progit ilyen t7500 körülire gondoltam a vidkariban meg még nem voltam biztos....igazából ha szepttől mondjuk ha bmen tanulok akkro oda kell iylenekhez mitn autocad meg vmi hasonló programok....ill szeretném ha mondjuk iylen h unreal 3 vagy callofduty4 mondjuk 1024x768ban elmenne vmi komolyabb beállítással(iylen medium highkörüliekre gondoltam).....
szal remélem egy ilyesmi kombinációval ez lehetséges lenne...
ill akk már aztis megkérdem h ezen a braininvestes oldalan van még1 hp compaqnak vidkarija amit nem ismerek mégpedig: Quadro NVS 320M ez -
rumos14
nagyúr
válasz
huh, van itt tudás
egy ilyen 8710w-vel megdobhatna vkilehet hogy árban még olcsóbb is mint a gamer-nek titulált notik egyike-másika [link]
eladtad amúgy végül azt az MSI-t? -
South Velen
addikt
válasz
Darth_Revan #2922 üzenetére
Bar most is van mar Albacomp, csak kerdeses a megbizhatosaga. Ugyis varok meg, de Dellbol nem hiszem hogy lesz eleg jo aruan. Koszi.
-
BeLucZ
addikt
válasz
Darth_Revan #2878 üzenetére
Ugyanugy hp pavilion dv9000 szériás notim van mint neki!Azért lennék kíváncsi!
-
bacsisza
csendes tag
válasz
Darth_Revan #2867 üzenetére
De van neki! 256Mb a gyártó szerint!
Ezért nem értem.
Ezek szerinte vettem 220 ért egy kalap szart, ez elkeseritő, níncs valami alternatív megoldás mert olvastam valamit hogy lehet bele külső videokarit tenne az expresscard on keresztűl, erről van valami infó? -
fwgoze
aktív tag
válasz
Darth_Revan #2843 üzenetére
Ezt valóban rosszul tudod...
Minden dedikált vga nem-integrált...ezért dedikált, viszont nem mindegyik dedikált vga mxm-es (ebből is lehet mxm1,mxm2, mxm3,...), csak a viszonylag újabbak...így az áltatlad meghatározott árszegmenseknek sincs sok értelme, mivel dedikált vga-s notit már lehet kapni 150-200.000 Ft-ért is!
Bővebben itt olvasgathatsz róla... -
válasz
Darth_Revan #2747 üzenetére
Köszi egy jó oldal.
A driverem jó ezek alapján. A probléma az, hogy egy memory bus (?) 64-es 128 helyett. Mindenből a legfrisebbet (biosból is) tettem fel amikor xp-re váltottam. Most stabil 1830. Külföldi fórumokon ez részletesen tárgyalták, egy csomóan lemondták emiatt a rendelést. Én ennek tudatában vettem, tudtam hogy csak egy kicsit gyorsabb mint a 8400m gs. Állítólag még jönnek frissítések. Ha 2000 körül lesz akkor már elégedett vagyok.
Most megnéztem régi asus laptopom amit az asszony használ. Abban x700-as van. Azon kijött eredmények kb ugyanolyan arányban vannak lemaradva a "papírformától" mint az újnál. Ha ezzel is annyira elégedett leszek mint a régivel akkor nincs gond. A régi alacsony 3dmark eredménye ellenére szépen elfutatta azokat a játékokat amikkel játszani akartam (aránylag friss stratégiák alacsony-közép felbontáson).
-
spyduck
nagyúr
válasz
Darth_Revan #2747 üzenetére
Én még olyanról is hallottam, h ha lecseréled a bios-t akkor is megnőhet a teljesítmény!
-
LALA_kiraly
őstag
válasz
Darth_Revan #2518 üzenetére
Ma már nem ritka a cserélhető (MXM) vga, csak ember legyen a talpán aki talál. Nekem is lehet cserélni, de kis hazánkba nem lehet kapni. Külhonból meg egy másik noti árába hoznának...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Parfüm topik
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- További aktív témák...
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged