- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajkó
őstag
válasz
spyduck #4632 üzenetére
Nem homályos, hanem "pixelesebb" lesz! Ugyanolyan lesz a kép szinteltésge és fényereje, csak kevesebb nagyobb pixelből rakódik össze! Emiatt érezhetően rosszabbnak hat.
Bár azt meg kell hagyni hogy szvsz a felbeontás növelésével sokkal szebb (részletesebb) lesz a kép mint bármilyen élsimítással, és anisotrop szüréssel (igaz jobban is zabálja a vga-t). -
cqr
aktív tag
válasz
spyduck #4604 üzenetére
Valóban sok ott a "furcsa" eredmény.. A crysisnél a legjobb gddr3-as 9600gt fps értékei már kb megegyezik az fx770-el, de azzal a configgal meg nem tesztelik a többi játékot.. Jó oldal lenne az ncheck, csak egy kicsit jobban oda kellene figyelniük az eredményeke...
Mindenféleképpen 8530w-t veszek
Ha kell grafikus telj. + business class akkor (pláne ezen az áron) ez elég best-buy gyanús : ) -
cqr
aktív tag
válasz
spyduck #4602 üzenetére
Amellett, hogy most hirtelen nem tudok máshol fx770 tesztet, a notebookchecken a gddr3-as 9600gt eredményei kb meg kell hogy egyezzenek az fx770m-el.
Ha esetleg valamilyen konkrét programbani teszteredményére lennél kíváncsi, az usanotebookban és a notebookstoreban is meg szokták engedni hogy teszteld. Például usanotiban egy t9400-as 8530w van ha jól emlékszem, és nekem legutóbb azt mondták hogy bármit fel is installálhatnék, ha tesztelni akarom. (nexuiz-t néztem meg, bár az nem installálós).
-
válasz
spyduck #4582 üzenetére
A HD 4650 mellé pakolt memóriákról összevissza írnak, a notebookcheck tesztoldala is csinált már hibát. Én mindenesetre megvárom a mobil HD 5600-5700 szériát, és szigorúan olyan forrásból vásárlok, ahol megbízhatóan a gyorsabbik vram-félét (GDDR3-GDDR5) tették mellé.
#4581: ennél a karinál sztem befolyásolja a teljesítményt, mert a busz szélessége is csak 128bit, ha ezt még összeadjuk a lassabb (DDR3=667MHz, GDDR3=min 800MHz, ráadásul más tényezők miatt is jobb a GDDR).
-
buherka
addikt
válasz
spyduck #4522 üzenetére
500K...jujjj...sok lesz az
Remélem amire te fened a fogad, az nem ennyi.
(#4523) t72killer...ez mondjuk igaz. A Real time stratégiák, még teljesen jól elszaladgálnak ezeken a notikon.
Mondjuk már az FPS-eknél kicsit más a dörgés + az autós szimulátoroknál, ezek jobban zabálják a VGA-t.
Az FX570M-es is jó kis VGA, az végül is egy 8600GT vagy ilyesmi gondolom. Csak kicsit fel van turbózva.Arra én is gondoltam ,ha megjelenik a Diablo3, akkor azt én is szívesen tolnám ezen a notin...aztán lehet, hogy jó nagyot koppanok
-
-
buherka
addikt
válasz
spyduck #4513 üzenetére
Nem igazán játékra vettem a notit...arra ott van az asztali.
Csak kíváncsiságból toltam fel egy-két játékot, hogy mit tud egy ilyen ATI 3650-es a notimban.
Engem az zavar a noti+játék dolognál, hogy kicsi a képernyő. De ha nagy képernyős notit veszek, akkor meg lőttek a hordozhatóságnak.
Ha játszok is (nagy ritkán), akkor már főleg a 82-es LCD-n teszem HDMI-n keresztül.Mondjuk egy ilyen 15'4-es képernyőnél szerintem egyáltalán nem csúnya egy játék sem 1280-as felbontásnál. Mármint pl. a COD4 szerintem nagyon szép volt.
Valóban 1680x1050-et is bírja a ThinkPad, de ez a felbontás megfektetné ezt a VGA-t, mint a huzat.Arra készülj, hogy ha főleg az új játékokra gyúrsz akkor egy ilyen FX770-en is ki fog pukkanni.
Lehet, majd szépen lebutítani a játékot és akkor oda a szép grafika. Pedig a mai játékoknál a grafika üt a legnagyobbat.
Kb. 25%-al erősebb mint az én 3650-em.
Szerintem az a +25% kutyafüle....de te tudod.Ha van most notid, azt hagyd meg...és rakj össze mellé egy fullos asztalit, amin izomból tolhatod a jó kis játékokat, kompromisszumok nélkül.
-
cqr
aktív tag
válasz
spyduck #4513 üzenetére
Valószínűleg ddr2-es van benne, bár ez lényegtelen. Gondolom már megnézted, de ha nem akkor az ncheck-en van ddr2 és gddr3-al is teszt, bár sajnos elég kevés játékra. Az fx770 helyett a 9600gt-t választva van egy kevés összevethető eredmény.
Az eredeti kérdésedhez: így, hogy csak ddr2-es a 3650 így nem igazán lehet egyértelműen sorrendet csinálni a gépek között, játéktól függ hogy melyik kártya lenne jobb natívban.
Hiába nagy a képpontsűrűség a15,4" 1680*1050 mellett, 1280*800 sztem ott sem ad szép képet, bár ezt neked kellene élőben megnézni (USAnotebookban, noteboostoreban lehet hogy lehetőséged lenne egy játékkal kipróbálni).
Ha nem fontos a teljesképernyős játék, akkor esetleg windowed módban az fx770 lenne a legjobb (pl.: 1280*1024-et beállítva).
-
buherka
addikt
válasz
spyduck #4509 üzenetére
Szeva tesó
Nyomtam neked egy tesztet a ThinkPad T500-on (P8600, 2X2GB DDR3/1066Mhz, ATI 3650/256 GDDR3)
Hírtelen csak 2005-ös Mark volt a gépen...bocsiMaga a VGA:
A COD 4-5 szépen fut rajta 1280-ban...Medium beállítással.
A NFS Shift-et is kipróbáltam...itt már nem olyan rózsás a helyzet....mondhatni fos, amit produkál. Játszható végül is, de egy ilyen játékot bűn egy ilyen VGA-n nyomni.Lényeg...Játék=asztali gép...oszt csókolom
Üdv...Buher
-
válasz
spyduck #4509 üzenetére
A 770M kb másfélX annyit tud. (3DM2006 5200 vs 3500)
-
Farcryboy
csendes tag
válasz
spyduck #4168 üzenetére
Megneztem... Tobb mint meggyozo a vidkarija a 8710nek. Kérdések. Az asis mit jelent a webaruhaznal, mert a renew a felujitott. Mondjuk kulsore nem igazan fogott meg. Meg a hp nekem valamiert mindig unszimpatikus volt szamomra, Az elzorol ha valaki valamilyen velemenyt tudna. Koszonom
-
-
Seikai
aktív tag
válasz
spyduck #3598 üzenetére
Sziasztok! 1 hete vettem a notimat ACER 6920G és lenne 1 kérdésem
Geforce 9500M GS 512MBDDR2-es kari röfög benne alapórajeleken a proci meg egy Core2duo T5750 2.0Ghz-en 4gigi ram + 250-es vinyó! (amúgy kb. 219000 huf-ért vettem nemtom jó ár-e)
A prob a következő: a gépre alapból egy 32 bites vista van felcsapva a szokásos acer progikkal és a vga-t meg a 175.61-es nforce drájver (Riva tun.) hajtja meg. A karit nem lehet a 2.09-es rivatunnerrel húzni a powerstrip etc meg szóba sem jöhet mivel fel sem ismeri az új karit. Már odájig eljutottam, hogy ha szétcsatolom a shadert a gpu órajelétől azt tudom húzni kb 950-1500Mhz-re (eddig engedi a riva) de a memóriát és a gpu-t sehogy a pokolba nemtom
Már próbáltam egy infmoddos 174 es forszvérrel a laptopvideo2.go-ról de azzal is csak a dert lehetett húzni.... Láttam itt fen ph-n egy tesztben ho egy 9500m gs-nek ram gpu shader jeleit emelték egy tesztben csak nem írták le mivel (gondolom riva) és hogy melyik drájverrel
plz vki tudna segíteni mert szép és jó a + 500Mhz a shadernek mert egy valag fps-t dob rajta játékokban de, hogy mást nemtok húzni rajta az csúnyácska
Előre is köszihelpet és az ötleteket
-
-
Vakka
csendes tag
válasz
spyduck #3594 üzenetére
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy 180e ft van rá, így amiket mutattál már nem jók. A videókari egyébként jó szerinted? Igazából minden ember mást mond, hogy melyik márkával vannak bajok, melyikkel nem. Nem hiszem, hogy az Acer rosszabb lenne bármelyik másiktól. Valaki imádja, valaki nem szereti, de ez így van az összes márkával. Nem találtam még tönkrement notebookokról statisztikát, de lehet, hogy valahol van... (bocs, ha kicsit OFF lett)
Szóval milyen ez a 3650??? Nem Crysis-ra kell, de szépen menjen rajta a Doom3, Prey, Stalker, FEAR, GTA: SA, st... ilyen két-három éves játékok. erre jó lehet? -
Fulmi
senior tag
-
válasz
spyduck #3432 üzenetére
a régebbi 3dmarkokban már nem annyira lehet megbízni, mert eléggé függenek a rendszer többi komponensétől (CPU, RAM) is - és sztem valószínű, h t7**** procival teszteltek, ami jobb cpu-részt ad a t2***, t5**** családnál.
-
-
válasz
spyduck #3405 üzenetére
akkor gaméra fel
sokszor amúgy azt vettem észre, hogy jópár játék nem vga-limitált, sokkalnikább több (pl 2GB) ramért, töredezettségmentesítésért, stb hisztizik, lásd pl a heroes 5-öm, amit grafikailag még az öreg radeon (sajna nem nem geforce
) 9600-om is vinne, csakhát a ram...
-
válasz
spyduck #3368 üzenetére
nekem 8510w van, ha lesz 1 kis időm, írok tesztet a logoutra, de eddigis nagyon meg vok vele elégedve:
minden alapon (CPU: T9300, VGA: FX570M, 4GB ram)
3DMark2006: 3932
UT3 minden maxon, 1680*1050: 20-40FPS,
Oblivion -szintén jól megy, crysis: nincs meg eredetiben, amim van, sajna nem indult rendesen. -
frizso
senior tag
válasz
spyduck #3214 üzenetére
HPQ 8710p GC102EA-t vettem, remélem este már műkszeni fog rajta az XP (mert a vista nem jött be
) Azt írok róla pár dolgot. (szégyen gyalázat, hogy még egy driver CD-t sem adtak hozzá
, töltsd le barom a netről
) Előljáróban annyit, hogy nem fémházban van
, hanem kemény műanyagban, bár ez utóbbi fém hatású. A kijelzője nagyon brutális, nagyon jók a látószögek és éles a képe, a Vga teljesítménye elsőre nem rossz 3dmark06 4400 pötyi, de ez lesz még jobb is
, mert igen csak tuningolható a kicsike. Az én gépemben gyárilag túlhajtott T7500@2400-aas proc dobog és a 2*1gb-t samsung memó sem 667-es ketyeg hanem 720-on nagy terhelés alatt
. Röviden ennyi, mert még csak ismerkedek a géppel
-
Darth_Revan
veterán
válasz
spyduck #3214 üzenetére
Valóban, HP>MSI véleményem szerint is
Ez az ár pedig valóban elég jó érte!
A Quadro NVS 320M pedig egy 8700M GT-nek felel meg, a 8700M GT pedig egy emelt órajelű 8600M GT.Eben a HP notebookban levő Quadronak 256MB saját (dedikált) memóriája van, 256MB-ot pedig még le tud csípni a rendszer memóriából.
El is felejtkeztem erről a boltról, még jóhogy linkelte ezt Spyduck, mert ez nem csak minőségben, de teljesítményben is jobb, mint az általam linkelt MSI notebook. -
frizso
senior tag
válasz
spyduck #3177 üzenetére
Szasz!
Játszottam és kicsit megnyugodhatsz!!! igen jól vitte a játékot
1280*800-as felbontáson a Dynamic light és a Soften smoke edges kivételével minden bekapcsolva 2x-es élsimítás mellett minden szépen fut!
A videók gyönyörűek és olyan átlag 30-40 fps-el szaladnak, de van ahol jobban is megy
Az első pálya 30-50fps körül ment szaggatás sehol (hajós pálya)
A második pálya (mocsár) 18-30fps, de itt sem szagatott be sehol.
Tovább nem játszottam, mert nem tetszett a game, nem az én stílusom a csoportos harc
Szal szerintem menne ez rajta igen csak jól
Az én vidókarim x1600 256mb-t to 512mb-t, 480\380-on volt.
Csináltam printscreen-t is, de nem tudom hova tette a gép
Remélem segítettem.
Üdv ZSolt -
frizso
senior tag
válasz
spyduck #3129 üzenetére
SZia spyduck!
Ati x1600 kontra Call of duty 4???? Senki?
FPS, grafika, felbontás érdekelne!
Este felrakom a játékot és tesztelem az x1600 256mb-os videókarimmal egy Toshiba notiban!
Bár csak 2*512Mb-t memó van benne, de eddig egy játék sem okozott neki gondot(gothic3, Test drive, Two Worlds,Witcher ez kicsit minimumon volt, Bioshock, STALKER...)
Üdv Zsolt -
Retro11
senior tag
válasz
spyduck #3101 üzenetére
Már ne haragudj, de ez kissé sértő, nem feleslegesen öltem bele 3órát míg ezt a kis minitesztet megcsináltam.
Sajnálom, hogy feleslegesen.
Másik okos fórumtársnak pedig, itt vannak a driverek: [link]
Okoskodni van, de keresni nincs eszed.
Ja és még valami. Nem hiába vagyok a tune listán még mindig a top10be a 7600GST kártyámmal.
Egyébként jobb eredményeket várok, az alaplap moddolása után.Kis felvilágosítás. 8600M GS simán hozni tudja a 8600M GT DDR2 szintjét!
Ja és nem ártana a 3dmark publik dolgokat is meglesni.
Crysisról meg annyit, ha árnyékok nincsenek bekapcsolva, hatalmas fps mennyiség szabadul fel.
-
lynty
tag
válasz
spyduck #3104 üzenetére
Hello
nekem x1600os VGA-s notim van, igaz, csak 1 gb rammal.
Benchmark eredményeket nem írok, mert nem mértem, annyira nem is érdekel,
de hidd el a cod4 elég faszán fut ezzel a VGA-val...és ha 2gb ram is van mellette, akkor aztán a tuti. 1280x800, már nem tudom milyen beállításokkal(de asszem high..) teljesen frankón futott. (megnézném, de újra kellett raknom a wint egy vir miatt)
de nézz körül itt:
http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-X1600.2163.0.html -
-
(Darkwood)
őstag
válasz
spyduck #3101 üzenetére
---------------------------------------------------------X-Akták----------------------------------------------------------------------
Hát nem tudom..., én xp alatt értem el 12fps-t 1024-ben közepes grafikával ő pedig Vista-val magas grafikával (kivétel árnyék) 20fps-t.
Összegezve: Nekem nagyobb a cpu-m, több a memóm, xp-m van és nekem 12fps.
Neki kisebb a cpu-ja, kevesebb a memója vista-ja van és 20fps.
---------------------------------------------------------X-Akták----------------------------------------------------------
-
Gygyusz
csendes tag
válasz
spyduck #2999 üzenetére
Hali!
Had mondjak annyit, hogy mader nem állított valótlant ugyanis nekem is albacomp business v4-em van 8600GS-el és igen is maxon megy a pro street szaggatás nélkül! (és nem is törik bele pedig csak 1G ram van a gépben!) amúgy a fifa08 is szaggatás nélkül megy nem is értem egyeseknek, hogy nem ment, amúgy xp-t használok (Test drive unlimited is megy gond nélkül bár az ritkán bele-bele törik de ez a ramnak tudható be szvsz)
-
Maeg
tag
válasz
spyduck #3016 üzenetére
"Ez az amit nem nagyon tudok elhinni!"
Hát tudod, nem akarok belemenni, de mondjuk 200 játékos + NPCk, és ha valamit akarsz, pl neten megkeresni valamit, közben dolgozol, képet rögzítesz vagy akármi, az nagyon, nagyon, nagyon megeszi a memot
Amúgy meg ramból sohasem elég
"Hát hallod ez egész jó kis laptop 230 ezerért!Magyaországon biztos nem kapnál ilyen erőset ennyi pénzért!"
Hát ezaz, mivel fotózok, ezért nem árt a jó display, plusz HDTVs videokari, és amúgyis elég megnyerő.
-
Maeg
tag
válasz
spyduck #2999 üzenetére
Bocs, de ezért vissza kell nyúlnom egy kicsit...
"Az xp csak 3 gigát tud kezelni (VGA memóval együtt), a játékoknak meg nem kell 2 gigánál több, főleg ilyen géphez!"
Mi hogy mi? Ezek szerint, ha 4GB rammal felszerelt gépet akarok, akkor csak Vista? Mmint se játékok, se semmi nem kezeli a 3gb fölötti részt? Amúgy WoW addikt voltam 1 darabig, és ahhoz néha nem volt elég a 2GBÉs mégegy kérdés lenne, mennyivel melegszik jobban egy HD2600XTnél egy GF8600M(256)? Fogyasztás?
Amúgy, a fentebb olvasottak tükrében egyértelműen HD2600XTs laptopot érdemes venni 8600GTvel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest