- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexus6
aktív tag
Szio!
Én is ezt a gépet néztem ki magamnak. Még régebben írtad, hogy lehet lesz teszt a logouton.
Ezt nem igazán találtam meg. Pár külföldi oldalon már néztem, de jó lenne egy "érthető" hazai is.
Közbe még néztem az alábbi gépeket is, de ezek überdrága kategória: benq s42, lg p310, mac, zepto nox a14 és a15. Illetve nincs szerviz, messze kellene megvenni. Ezért lenne jó az 5930. A tesómnak egy travel 6292 van, és semmi baja nem volt, illetve nagyon bejött neki... -
jetimokus
tag
-
jetimokus
tag
És szerinted mindezt miben lenne érdemesebb keresgélni, acer, asus, vagy milyen típusú notikban? Igazából játékra használnám, mivel az asztalai gépem nincs túlságosan a topon...
bár azis hozzá tartozik, hogy inkább nem nvidiában gondolkodnék hanem az ati 4000-es mobility szériajában, de ha jól tudom még ilyen nincs..... ha a mobility dolgokban is hozza magát annyira az a széria mint aszatlai gépekben, akkor szerintem inkább arra lenne érdemesebb várni, nem?
-
bencesoldier
tag
Köszönöm
Asztali.. van az természetesen(kevés adat róla adatlapon), csak otthon.. Elhoztam ide is olaszországba, csak egy a bökkenő.. nethez át kell cipekednem egy másik szobába.. meg nagyon sok helyre járkálok.. szeretek neten játszogatni..így felejtős az asztali gép, odaajándékoztam testvéremnek karácsonyra.. szerintem elegendő lesz a 15..
csak egy kérdés volt, hogy hátha.. mert huszonegy huszonkettes moncsik után kicsit furcsa lesz..
dehát a hordozhatóságnak ára van.. és szeretnék már egy jó notebookot...
nagyon tetszik különben az acer, van itt egy srácnak a koleszban de az csak 5920, kicsit kevéske a 9500M GS ha jól mondom.. de nem akarom szétoffolni a topikot, úgyhogy mégegyszer kösz
-
bencesoldier
tag
Hmm, aztmondod, hogy a 5930-ban nincsen? Màrmint, bocsi, ha fèlreirtam a neveket, akkor ugy kèrdezem, hogy van-e olyan kimenete ahova egy atalakitoval be tudnam dugni a tv zsinorjàt...csak azert kerdezem mert epp egy olasz 5920 van a kezemben es megtetszett a rajta tv-zes taviranyitozas.. bocsi, egyszer el kell kezdeni
szòval a HP-t nem ajànlod.. ès az 5930 elèg lenne nekem ugye is szerintem.. Te merre vetted?
Vagy esetleg ha nem nagy keres egy 17"-os notit is ajànlanàtok amin mèg azèrt el lehetne jàtszogatni? gondolom az màr a csillagos èg..
Zàròjelben, marha jò lenne ha egy olyasmire èn is fel tudnàm nyomni.. szerintem ez a modell lesz belole, nagyon tetszik... koszi
-
syl5
őstag
Szal akkor szted nem az x1800 a legjobb...legalábbis az én konfigomba!
Mert notebookcheck.net teljesítmény listája szerint bőven előrébb szerepel még a 8600m gt nél is....Nos igen fontos szempont a hőtermelés is....3 hónapja tisztítottam ki a gépem, és már most 55 fok a proci alapjáraton, persze több órás használat után.
Akkor tehát a 8600M GS lenne az, amit még ki is hajtani a gépsas...kár...jónak tűnt hirtelen az az x1800
Azért még várok véleméyneket!
Üdv
-
zoltanz
nagyúr
Nem kell összemérned 1000 teszt található a neten. Itt egy hajszállal le van maradva az Intel X4500 a belépőszintű Geforce 8400M -től.
Más kérdés ha valaki fizetne sem játszanék ilyen minőségben, persze a régebbi 3 évvel eze elötti game -k azért elcsúsznak egy kis szódával. -
zoltanz
nagyúr
Ez egy belépő grafikus kártya mit vársz tőle
tehát alacsony felbontásban szűrők nélkűl lehet használni kielégítően. Amúgy el lehet vele szórakozni persze nem egy game -r cucc. A dual (+1 monitor vagy TV)megjelenítés is frankón működik vele, mondjuk a játékokat inkább NV re és ATI ra optimalizálják ezért nem korrekt az összehasonlítás.
-
-
vanek
tag
jaja megtaláltam
uh ez most szarúl jön ki
de nem az enyém a laptop
tudom ez senkit nem érdekel
de a gyerek aki vette....gta 4 et akart rajta játszani...én mondtam neki, hogy az nem fog működni de szte tuti, egy haveromnak van egy 350 ezres gépe mondjuk nem nagyon vagyok otthon laptopban..de akárhogy is gondolom ha ára van akkor nem lehet rossz, nah azon döcög valahogy a gta 4
meg a stabil 125 codban
de tényleg köszi mind a kettőtöknek a választ mármint Necc-nek és KisBundi-nak
így legalább már a gyerek is elhiszi hogy mekkora rakat kaki az a gép
-
karesz501
senior tag
-
karesz501
senior tag
Sokkal több minden fér ki a képernyőre, és EZ nagyon fontos. Nem azt mondtam, hogy részletgazdagabb és nem is azt, hogy nem apró, de számomra tökéletesen használható és olvasható. Mit nem lehet ezen érteni? Én használtam WXGA -t 17'-en, SXGA -t 14-en, WXGA+ -t 14.1 -en, WXGA -t 15,4 -en és most WSXGA -t 15.4 -en. Mindannyit tartósan, az utóbbi kettőt felváltva otthon és a munkahelyemen jelenleg. Van viszonyítási alapom, hidd el
Mellesleg Vista alatt nagyon jól működik a DPI változtatása, jól lehet skálázni ha nem szereted vagy tudod használni a WSXGA-t. Nekem egyelőre nincsen rá szükségem, de ez változhat.
Ki kell próbálni és meg kell nézni a különbségeket élőben is, mert ez nagyon szubjektív dolog. De itt minőságre is vannak/lehetnek különbségek a méret függvényében, és gondolom sejted, hogy egy komoly munkaállomásba szánt WSXGA képernyő más kategória mint egy 15.4-es "tucat" WXGA. -
Farcryboy
csendes tag
Hali! Amit eredetileg en neztem abban 4Gb ram van es 320-as vinyo. Atnezegettem a notebookchecken a vidkari eredmenyeket. Engem a 9600gt meggyozott, majd elválik h tenyleg olyan jo-e. Amugy hadd pontositsak: [link] neztem. Amit az elobb belinkeltel az a kisteso volt
Felve cserelek, de hatha. Egy asus az asus. Most beprobaljuk az acer-t is -
karesz501
senior tag
Én 15.4-en használom a WSXGA-t (1680x1050) és nagyon meg vagyok elégedve vele. Nem csak CAD alkalmazásoknál jön jól hanem általánosságban elmondható, hogy sokkal szebb mint a korábbi WXGA, vagy WXGA+ kijelzővel szerelt gépeim
Mellesle mozgóképnél (játékok) koránt sem zavaró, hogy nem a natív felbontásban használod, de nálam a NWN2 nagyon hasít HD-ben
Szóval nem olyan nyilvánvalóan jobb a kisebb felbontás, csak ha kizárólag játszol. De akkor meg ne notit vegyél...
-
karesz501
senior tag
Ezeket támogatja az általad linkelt BETA driver:
Quadro NVS 320M
Quadro NVS 310M
Quadro NVS 160M
Quadro NVS 150M
Quadro NVS 140M
Quadro NVS 135M
Quadro NVS 130MDELL Latitude és Lenovo Thinkpad támogatás nincs!!!, ezekhez továbbra is a gyártó adja ki a meghajtókat!
zerge861: elviekben nem, gyakorlatilag fel lehet vhogy tenni a "sima" drivert is Quadro alá. Sztem nemsokára lesz Lenovo update-elt Quadro meghajtó is. Asszem
-
karesz501
senior tag
-
EQ
tag
Köszönöm a válaszokat!
A szervizbe azt mondták, hogy a gépben csak 1 ventinek kell lenni. Amikor hazahoztam a gépet akkor nem bírtam ki, hogy ne nézzek bele (remélem nem veszett el a gari.
).
Sajnos meg kellett állapítanom, hogy nem hazudtak a szervizben, ebben a típusban tényleg csak 1 venti dolgozik és egy hosszú HP csővel hűti a VGA-t. Jobb fent van venti és a GPU szinte teljesen középen van.
Ezek után nem is csodálkozok, hogy az a szerencsétlen kis szar állandóan pörög szinte maximumon. Szerintetek ezek után érdemes venni egy hűtőpadot és játék közbe azt használni?
Csináltam egy képet a gép aljáról: [link] Valaki nem tudja véletlenül, hogy a pirossal bekeretezett vastag "matrica" mire jó a gép alján? Lehet, hogy ez melegedik fel és a kari ezért megy ilyen magas hőmérséklet? Egyébként ez alatt van az a hely ami a manual azt írja, hogy venti a szervízbe meg azt mondák, hogy csak a mélynyomó miatt van ott.
Egyébként tegnap kipróbáltam rendes játékkal (WoW) is a karit és meglepődve tapasztaltam, hogy nem ment feljebb játék közbe 95foknál, de az már tényleg akkor volt mikor nagyon sok minden volt megjelenítve. Egyébként eddig ilyen pörgő golyós tesztet használtam.
Előre is köszönöm a válaszokat.Üdv.: EQ
-
(Darkwood)
őstag
Amikor hidegebb volt a szobámban nem tapasztaltam, hogy annyival jobb lenne! Akkor lehet, hogy nem 3-at, hanem 4 fokot hűtött!
Lényeg az, hogy a hűtőpaddal nem fog elérni 10-15 fokokat, mert szerintem ennyire gondolt!
A mondandód második részével pedig teljesen egyetértek!
-
fr3dd1k
tag
Hi all!
Laptop vásárlás elött állok és nme igazán tudok dönteni ezért fordultam ide
Egyenlőre a kiválasztott ez lenne:
http://ipon.hu/webshop/product/msi_gx620x_063hu/31966
Véleményetek szerint ez alkalmas játékra? Itt olvasok minden felét de nme igazán tudok dönteni! Ajánljatok valamit nekem!
üdv -
EQ
tag
Vissza vittem ma a szervizbe és azt mondták, hogy a 100fok fölötti érték teljesen természetes ennél a notebooknál. Mondtam, hogy olvastam neten, hogy maglassulási pont 105fok, azt mondták nem kell izgulnom. Jó nekik, nem nekik lesz fele FPS játék közben.
Remélem valami coolpad majd segít a dolgon. Esetleg valaki tud ajánlani valami jót?Üdv.: EQ
-
karesz501
senior tag
-
karesz501
senior tag
Abban igazad van, hogy nem ezek a legnagyobb hőleadással rendekező egységek a piacon, de azért fűtenek keményen. És ami ennél sokkal fontosabb, hogy milyen a noti hőelvezetőképessége és a tervezett hűtése.
Ha az öledben fűt akkor mindenképpen érdemes egy 5k-s hűtőre beruházni, hidd el. Vmiért mostanság a legtöbb gépen alul szívja a levegőt a hűtő (nem pedig hátul), és az öledben ez a nyilás pont nem funkcionál. -
yoogie
aktív tag
Megmondom őszintén most még nem sürgős a dolog, tehát megvárom míg te is dobsz egy tesztet.
Ha most decemberben nem is veszem meg, megvárom a januári akciózásokat, közben persze nézelődök és persze addig is csak fiall a pííz.
Addig is el leszek a HP pavilion dv2510eo-val.
-
yoogie
aktív tag
Nos, ha a típusra gondolsz egy Acer Aspire 5930G-733G25N-ról van szó.
Inkább linkelek, nehogy lemaradjon megint valami.
-
KVic
csendes tag
Ha küldesz programcímet, hogy milyen szintetikus tesztre gondoltál, lefuttatom rajta
Baromira idegesít, hogy regisztrálni akartam az Acer honlapján a laptopot és az email cím megerősítése mezőbe nem lehet @ karaktert írni és a CTRL+V-t sem fogadja el.Megnéztem az oldal forrását és bele van kódolva, hogy ezeket tiltsa le. Namost vagy parasztok vagy parasztok, mást nem tudok elképzelni. Írtam nekik levelet, az első durva hangvételű verzió törlése után kicsit visszafogtam magam, hátha mégsem az ő hibájuk, bár nem tudom, akkor kié...
-
KVic
csendes tag
A billentyűzete okés, hosszú jobbshift és kétsoros enter, nekem is magyar a bill. és uaz. a típus, amit belinkeltél.
Szerintem a dual channel hiánya nem számít sokat, nem tudok mihez viszonyítani.
Az üzemidőről: 3 profil van, energiatakarékos, kiegyensúlyozott és teljesítménycentrikus. Az LCD fényerejét, a grafikus vezérlőt és a proci sebességét szabályozzák.
Még nem próbáltam rajta filmet nézni, de majd kipróbálom és leírom a tapasztaltakat.
Oblivion nyílt terepen max grafikán nemigen ment 35 fps alá, 40 körül volt, de amint a városba beértem, bizony leesett 25-re, ha sok figurát kellett megjeleníteni, akkor 20 alá is, de tartósan nem maradt ott. Amúgy antialiasinget nem tudtam HDR mellé bekapcsolni, beszólt, hogy a kettő együtt nem megy. -
peter_27
aktív tag
Igen karácsonyra kell, és tul. képen nem is nekem, csak engem kértek meg az ajánlással/vásárlással/beüzemeléssel, én asztali gép párti vagyok, ha játékról van szó. A környezetemben szinte mindenkinek van laptopja de senki nem használja játékra, ezért fordultam hozzátok. Viszont akinek az én környezetemben acer laptopja van, nincs megelégedve vele,(bár ezt lehet az xp támogatás hiányában mondja) de a belinkelt msi tesz engem is elbizonytalanított,(melegedés/bill.) Msi gépről semmilyen tapasztalatom nincs. Viszont ebben az árkategóriában, játékra használható, más, hazánkban könnyen elérhető (ne kelljen rá 1-2 hetet várni) gépet nem nagyon találtam. Így hát megmutatom a jövendőbeli tulajának a két gépet, elmondom neki az msi tesztben olvasott hibákat, és eldöntheti h. beáldozza e a 17" kijelzőt, és a 4Gb (gondolom)"dual" 800Mhz ramot.Bár ez utóbbi nem tudom mennyit számít játéknál.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
yoogie
aktív tag
Közben bele mélyedtem a dologba, találtam egy HPQ 8710p nevezetű notit 228k-ért. A 28 k felár megérné nekem, úgyhogy most már ezen a kettőn filózok: Asus G1S vs HPQ 8710p. Nagyjából 20%-al gyorsabb a HP, ezzel szemben 15%-al drágább is. Viszont gariban 1 évet adnak a HP-ra. Na most legyek okos
-
Clueso
csendes tag
Köszönöm a választ Necc.
Próbáltam a neten keresgélni erre vonatkozó teszteket, de nem találtam. Laikusként csak azt láttam, hogy jellemzően a 9600M-GT-t magasabb számozású (5xxx, 7xxx, 8xxx) mobil procikkal párosítják, de hogy ezek, illetve a hármas széria között azonos órajelen milyen teljesítménybeli különbség van (főként a játékok vonatkozásában) arról fogalmam sem volt. Viszont ha egy T3400-el is VGA limites a rendszer, akkor fölösleges több tízezret pluszban kiadni egy erősebb CPU-s változatért. -
KVic
csendes tag
Kösz a választ!
9600GT-ből tudom hogy sok a DDR3-as, de HD3650-ből nemigen láttam még, a tesztekben csak DDR2-es 3650-et láttam és azt tudom, hogy lesöpri a 9600M GT, csak kíváncsi lennék, mit tud DDR3-mal, esetleg DDR4-gyel egy HD 3650.
Az MSI GT735-ösében van HD3850, de az nekem túl feltűnő(meg túl drága is)
A kettő közül amúgy vajon melyik melegszik jobban, a HD3650 vagy a 9600M GT? Szintetikus tesztekben tudom, hogy jobbak a 9600M GT-k, de játékban is ez a helyzet? Meg az van, hogy játékra ritkán kellene nekem, de amikor kell, akkor nem árt, ha a legújabbakkal is megküzd valamilyen szinten. Amikor nem játszom, akkor az lenne a fontos, hogy tovább bírja az akksi és ne melegedjen (ez szinoním azzal, hogy halk legyen). -
-
(Darkwood)
őstag
Akkor most mondok neked egy meghökkentőt:
A volt PC-m: E6420 CPU, 8800 GTS 512MB (G92), 2 Gb Geil Value 5.5.5.15 ram, 250Gb Samsung HDD 7200rpm.
3dmark06: 8000 pont körül kapott, ha jól emlékszem.A mostani notebook-om: Gateway P-6831FX : Core 2 Extreme X9000, 8800M GTS 512, 4 Gb G.Skill CL4 250Gb HDD Western Digital
3dmark06: 8900 pont körül kapott.Drágább volt a notebook az kétségtelen, de közel nem eszik annyit, mint a volt PC-m, mobil és erősebb.
Te mennyit kapsz 3dmark06-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest