- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #4748 üzenetére
Jah és megjegyzésképpen, GTX260M-el szerelt gép magyarországi "normál" ára 400k felett kezdődik
Szóval ha találtál 200k-ért, ne gondolkozz sokáig
-
Darth_Revan
veterán
-
Darth_Revan
veterán
"a Gts160-as másképp Gtx9800"
Gondolom itt a mobil VGA-kra gondolsz. A GTS 160M az =/= 9800M GTX. Bár teljesítményben a megemelt órajel miatt valóban meg tudja közelíteni, de a GTX-ben 112 Stream Processor van, a GTS 160M-ben pedig csak 64.
270e Ft-ért SLI-s notebookot max használtan tudsz majd venni pár év múlva
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Rotor82 #4467 üzenetére
A GPU meg Shader clock-nak esetleg még adhatól, meg talán még a memory-nak is.
Próbáld ki 650/546/1650 órajeleken. Ha 3DMark06 ezekkel az órajelekkel gond nélkül lefut akkor szépen lassan még emelgesd a memory órajelet addig amíg nem éred el az instabil értéket.
PhysX-et meg hagyd fent nyugodtan, attól nem fog kevesebb pontot elérni és néhány játék jobban is fut tőle.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
steveistvan #4394 üzenetére
250?! Még nekem 9800M GT mellett sincs annyiHa 250FPS kell akkor inkább tedd fel a Quake 3-at
-
-
Darth_Revan
veterán
"És ne higgy Revan-nak:"
Azért utána kéne nézni dolgoknak mielőtt faszságokat beszélszBármelyik notin? Aha,1440x900 felbontáson, hogy akarsz futtatni 1280x1024-et? Nincs is annyi pixel a széles képernyő miatt...akkor ennyi erővel 8 éves 800x600-at alig bíró laptop kijelzőn is megy? Megeszem a sapkám, ha te meg tudod csinálni, hogy fusson.
"ő is megtette nem egyszer: "
Nem tudom, hogy láttál-e már laptopot, de egyes laptopokon hátul vagy oldalt van egy szép VGA csatlakozó (vagy HDMI is), amire rá lehet kötni egy másodlagos kijelzőt. Dereng már valami? Én rádugtam egy 1280x1024-et még éppen bíró CRT monitort. -
Darth_Revan
veterán
válasz
(Darkwood) #3899 üzenetére
Valakinek 10 FPS is játszható
-
Darth_Revan
veterán
válasz
(Darkwood) #3841 üzenetére
Mert a kijelződ 1440x900
És 1024>900
-
Darth_Revan
veterán
válasz
(Darkwood) #3826 üzenetére
Hajrá, majd írj a fejleményekről
-
Darth_Revan
veterán
(Darkwood):
Ez valóban "picit" magas. Ventilátor forog rendesen, nem ment tele porral? Mióta csinálja ezt? Csináltál valami jelentősebb dolgot mielőtt elkezdett ilyen magas hőmérsékleten üzemelni? Én megnézném, hogy nincs-e por a ventilátorban. Vagy esetleg megpróbálhatod újra is pasztázni. (bár nem olcsó noname pasztát használtam, hanem minőségi, Noctua NT-H1 pasztát)
mod: Én végig Vistát használtam alatta (eredeti Windows Vista Business 64bit) és 70 fok fölé még a nagy nyári melegben se ment játék közben a hőmérséklete(3Ghz-re állitva)
Devid_81: Nem látja?
Érdekes, pedig ennél újabb VGA-t is lát
Akkor esetleg próbáld meg a GPU-Z v0.2.8 nevű programot. Ez külön VGA-khoz készült program és ennek tuti látnia kell. Ezzel a programmal részletes adatokat tudsz megjeleníteni a VGA-dról és a hőmérsékletét is tudod logolni.
kisninja: 115 fok már baromi sok még a 100fok is sok. Lehet, hogy üzemel 90-100fokon az alkatrész, de szerintem nem mindegy, hogy 1 évig megy-e vagy 2 évig
"Nos notiknál magasabb hömérsékleten mennek a cuccok...."
Ez valóban igaz, de olyan notinál aminél nem sz*rták le a minőséget és gondoltak a hűtésre, még tuningolt Core 2 Extreme CPU se megy játék közben 70 fok fölé, és a legerősebb Geforce 8800/9800 VGA-k se mennek (tuningolva sem!) 80 fok fölé.Az meg hogy egy majdnem 3x lassabb VGA 90-100 fokon üzemel, szerintem elég gáz. (Mondjuk a te VGA-dnál még talán érthető is a magas hőmérséklet, mert nem mai gyerek, de Devid_81 VGA-ja elég friss cucc)
"Az én cpum elvileg 100fokig birja"
Az egy dolog, hogy 100 fokig bírja, az meg másik dolog, hogy nem úgy lett tervezve, hogy állandóan 100 fok körül üzemeljen. -
Darth_Revan
veterán
válasz
Devid_81 #3811 üzenetére
HWMonitor -> Szedd le ezt a programot. Ha megy a háttérben, akkor a játékból való kilépés után meg tudod nézni, hogy max mennyire ment fel a hőfoka a procinak, hdd-nek, chispetnek és persze a VGA-nak.
Ennek a programnak látnia kell a VGA-dat.CPU és a VGA is túlmelegszik, ráadásul alap órajelen?! Hát ott valami nagyon gáz
Ismerek olyan embert aki vett Acer notebookot (pontosabban nem Acer notebookot, hanem olyat ami Acer tulajdonában levő márka, de picit mégis jobb az Acernél) és neki is irreálisan magas volt a VGA hőmérséklete, másnak pedig nem. Visszavitte és gariba kicserélték.
Másnak akinek ugyanilyen gépe van, van hasonló problémája? Mert remélhetőleg csak egyedi esetről van szó. Viszont ha a rossz tervezés miatt ilyen magasak a hőmérsékletek, akkor egyszerűen nem éri megvenni ezt a modellt
-
Darth_Revan
veterán
90 fok környékén már notebook VGA-nak is azért sok. Legalábbis a Geforceoknak. Személy szerint én max (és tényleg nagyon max) 85fokig tartom még éppen elfogadhatónak, e fölött már szerintem sok.
A te VGA-dnak max 70fok körül "kellene" lennie alap órajelen. Bár lehet az Acer kispórolta a hűtőpasztát. (minimális az esélye, de előfordulhat)
Ha pedig a nem optimálisan megtervezett hűtés miatt ilyen magas, hát az elég gáz, mert ilyen magas hőfokon nem fogja évekig bírni -
Darth_Revan
veterán
válasz
(Darkwood) #3704 üzenetére
nincs mit
Mellesleg VGA-t meghúztad? Mert ha nagyon a pont a lényeg, akkor tudsz még pár száz pontot kihozni belőle
-
Darth_Revan
veterán
válasz
(Darkwood) #3702 üzenetére
-
Darth_Revan
veterán
válasz
FerNandor #3639 üzenetére
Hát, ha a teljesítmény a fontos, akkor ennél olcsóbban tudsz kapni "gémer" laptopot.
MSI GX600PX-214HU Olcsóbb és erőssebb, mint az általad linkelt laptop. (A 8600M GT picit erősebb, mint a HD2600)
Azért ha High-on akarod játszani akkor picit meg kell húzni a VGA-t, de ha leveszel néhány dolgot medium-ra akkor VGA tuning nélkül is simán játszható lesz. -
Darth_Revan
veterán
válasz
decibel #3637 üzenetére
8710p remek választás, igaz nem játékra készítették, de jól viszi őket
Mellesleg nem tudom mennyire tudsz fentebb menni, de 299-ért van 8710w is, amiben picit erősebb VGA van. (A 8710-ben levő VGA=8600M GT teljesítményével, a 8710w-ben levő= 8700M GT teljesítményével)USA-ban nincs véletlen ismerősöd?
Mert onnan szállítási költséggel együtt bruttó 250k-ért tudsz venni ezeknél 2x gyorsabb gamer notit
-
Darth_Revan
veterán
Én ezt a laptopot javasolnám: Lenovo ThinkPad R61i (NF5CJHV) ! (Figyelj az azonosítóra, mert más azonosítóval ellátott ugyanilyen laptopban más felszerelés van!)
-2 magos CPU
-nagy felbontású (1680x1050) kijelző, ami jól jöhet tervező programoknál
-nVIDIA Quadro NVS 140M 128MB VGA...ez kb olyasmi teljesítményű, mint a 8400M GS, annyi különbséggel, hogy ez a VGA tervező programokra (Pl CAD) van optimalizálva! (Persze ha véletlen valami régebbi játékkal szeretnél játszani ha van 1 kis szabad időd vagy HD filmet nézni, akkor ez is ugyanúgy elviszi őket, mint a 8400M GS)
-jó support
-erős, masszív gép
-Bruttó: 194 400,- Ft, tehát még marad is pénzed -
Darth_Revan
veterán
Én meg azt nem értem, hogy miért a notebook VGA topicban kell ezt megtárgyalni.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
visanci #3587 üzenetére
www.laptopvideo2go.com oldalon találsz hozzá moddolt drivereket. Néha nem működik valamelyik tökéletesen, ezért érdemes többet is kipróbálni.
-
Darth_Revan
veterán
Érzem az erőben
(Meg rajtad kívűl már más is vett ilyet)
Ha jól tudom 300e Ft felett van, ha elfogadsz egy tanácsot én ennyi pénzért inkább egy 8800M GTS-el szerelt Gateway notit vennék, mivel az a VGA 2x gyorsabb, mint a 8600M GT és olcsóbb is, mint az általad kinézett notebook. (Külföldről kell beszerezni, vámmal+áfa-val is 300e Ft alatt kijösz). Linket sajnos nem tudok adni, mert nem mentettem el kedvencek közé, de van itt a PH! fórumon egy kollegának topicja aki tud segíteni ennek beszerzésében, javaslom, hogy keresd meg őt. Bocsi, hogy így beleszólók, csak személszerint nekem az ár+a teljesítmény a legfontosabb(A minőségével sincs semmi gond)
-
Darth_Revan
veterán
Kérlekszépen a Dell is hülye+a bolt is aminek az árlistájából kinézted, mert nem nVidia GeForce GO 8600GT van benne, hanem nVidia GeForce 8600M GT. És igen, az általad nézett notiban és a Dell weblapján levő notiban is ugyanaz a VGA van. Ráadásul a 8600M GT-k közűl a leggyorsabb, mivel DDR3-as memóriája van.
-
Darth_Revan
veterán
Végre sikerült elérnem, hogy jól menjen a frissen vásárolt T9500 procim és nyomtam egy kis 3DMark06-ot,,,szóval 8800M GTS-em T9500 procival+VGA OC-vel 10025 (Vista alatt, XP alatt 10340) pontot ér el 3DMark06-ban 1280x800-on
-
Darth_Revan
veterán
válasz
El_Diablo_ #3526 üzenetére
Nagyon gyanús ez...talán ha 8700M GT SLI lenne benne, de akkor is csak elég nehezen lenne hihető....
-
Darth_Revan
veterán
válasz
csaszi89 #3495 üzenetére
Elvileg jónak kell lennie, de azért a vásárlás előtt ellenőrozd, hogy az alakjuk és méretük is ugyanolyan-e, mert még ebben is lehet eltérés.
8600M GT-nél nem hiszem, hogy találnál jobbat, még ígyis nagy előrelépés a GT a GS-hez képest.
Azt megkérdezhetem, hogy amit néztél GT-nek mennyi VRAM-ja van és az DDR2-es vagy 3-as? -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #3489 üzenetére
Az kimaradt, hogy Vantage tesztet is csak azért csináltam, mert kíváncsi voltam a programra
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Rover623 #3487 üzenetére
Hát most csak egy T5450 (1,67Ghz) CPU van a gépemben, így a 3DMark06 csak 7000 pontot ér el, és tuningolni se nagyon enged a CPU miatt
Úgy tervezem, hogy összegyűjtöm egy Core2Extreme X7900 árát és kicserélem a jelenlegi procit. Az X7900-al (+1 "kis" VGA OC-vel) 3DMark06-ban majd kb 10.000 pontot fogok tudni elérniDe hogy ez mikor lesz azt még nem tudom
-
Darth_Revan
veterán
válasz
t72killer #3446 üzenetére
"húzni sajnos egyiket sem lehet túlságosan"
Ez azért nem teljesen igaz. Mind2 elég jól bírja a tuningot.
Pl a fenti linkelt Gateway notebook 8800M GTS-el és Core2Extreme X9000 CPU-val 3DMark06-ban (1280x1024) alapból ~8370 pontot ér el, VGA OC-vel pedig ~10137 pontot. Ez azért szerintem nem semmi
(T9300 CPU-val VGA OC-vel kb 9800 pontot ér el) -
Darth_Revan
veterán
válasz
El_Diablo_ #3443 üzenetére
Igen. A Gateway jobban megéri a jobb VGA miatt és később könnyebb és olcsóbb cserélni benne CPU-t, mint a Dell-ben VGA-t.
(Bár még ígyis a Crysis-en kívűl minden játék max beállításokon megy az álltalad linkelt Gateway notebookon)
Az viszont igaz, hogy a Core2Exteme CPU miatt a Dell és a Gateway notebook majdnem egy szinten van teljesítmény terén, de a 8800M GTS miatt hosszabb távon jobban megéri a Gateway.EU-n belűl XPS M1730 8800M-el mennyibe kerülne? Hát mivel XPS M1730-asokat csak SLI (2db) VGA-val árulnak, ezért 8800M-ből csak 2db 8800M GTX-el szerelt változat van, aminek az ára EU-n belűl kb 600.000 Ft.
A Clevo notebook amit t72killer linkelt is elég jó, és abban 8800M GTX van. A 8800M GTX kb 10%-al gyorsabb a GTS-nél és kb 100.000 Ft-al drágább a Clevo a Gateway-nél. (Igaz a proci is jobb)
-
Darth_Revan
veterán
válasz
El_Diablo_ #3436 üzenetére
Az ilyen VGA-val szerelt notik ára már régóta ilyen ár körül mozog, mivel a 8800M GTS és GTX sokkal jobb VGA. Ennek a notinak inkább csak azért jó az ára, mert Core2Extreme CPU van benne. Amúgy EU-n belűl már lehet kapni ilyen notit T7500 CPU-val olcsóbban is.
(Azt meg remélem tudod, hogy az álltalad linkelt noti USA-ban van, amire még megy ÁFA+Vám is. Ráadásul ha USA-ból vennél notebookot akkor már érdemesebb lenne egy olcsóbb, 8800M GTS-el szereltet venni, 1db 8800M GTS>2DB 8700M GT.) -
Darth_Revan
veterán
40 stream processora van elvileg, ami több, mint az NVidia Geforce 8600M GT-nek. Azonban csak 64 bit szélességű bust használ, ezért lassabb mint a 8600M GT (annak 128 bit-es busa van)...nem értem, hogy miért nem 128 bit-es bust választottak hozzá...
Ezért a sebességét kb a 8400M GT és a 8600M GS közé tippelném, tehát nem a legjobb kártya játékra (ha arra kell), főleg nem ha 250k felett árulják...jah és a DX10.1 funkció meg van benne, de kb semmire se jó, mert minden akadna vele. -
Darth_Revan
veterán
Egy kis 3DMark Vantage eredmény
-
Darth_Revan
veterán
Vigyázz, mert jön a Fair Play bácsi
-
Darth_Revan
veterán
válasz
KisBundi #3361 üzenetére
Én ezt javasolnám: Acer Travelmate 5520G-6A1G08 (LX.TKR0C.004)
-
Darth_Revan
veterán
válasz
El_Diablo_ #3317 üzenetére
Ha beakarsz szerezni egyet akkor most tedd. A kissebbik változata, a P-6831FX (anyiban kissebb, hogy T5450 CPU, 250GB HDD és 3GB RAM van benne, minden másban megyezik) már kimenő széria ezért egyes helyeken le van árazva! Elég keményen!
Pl a Michiganben levő Best Buy üzletekben, ha úgy rendelend, hogy ezt mondod: "I would like to order a laptop through green screen", akkor $670-ért megkapod $1250 helyett!! Ez forintban nettó 110.000 Ft-ot jelent. (Ha a rokonaid postán küldik el akkor vámmal+ÁFA-val se kerül többe, mint 185.000 Ft) Szerintem ez nem rossz ár egy minőségi, NVidia Geforce 8800M GTS-el szerelt laptopért
Szerinted? -
Darth_Revan
veterán
válasz
El_Diablo_ #3315 üzenetére
Igen, Best Buy oldalon keress rá P-6860FX ->$1,249.99. Ráadásul most választhatol hozzá bármilyen PC játékot ami nem drágább $50-nél (tehát kb majdnem minden játék közül) ingyen!
na mind1, itt van.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
El_Diablo_ #3313 üzenetére
Igen, mivel nagy értékű.
Max akkor nem kellene ha jönnének és személyesen hoznák el neked. Ekkor kb 240.000Ft lenne a laptop. -
Darth_Revan
veterán
válasz
El_Diablo_ #3311 üzenetére
Igen tudok, azonban külföldről kell rendelned, mert Magyarországon még nem árulnak ilyeneket (és nem is fognak jó áron).
Az egyik laptop amit tudok EU-n belűl az egy Gateway P-6831FX Core2Extreme X9000 2.8Ghz (3.0Ghz-en megy) procival,17" 1440x900 kijelzővel,2x250GB HDD-vel és 1db NVidia Geforce 8800M GTS 512MB DDR3-al van szerelve, az összköltsége (szállítással együtt) ~ 510.000 Ft. (Sajnos a 100.000 Ft-al olcsóbb, T9300 procival szerelt változat jelenleg elfogyott) Ez 3DMark06-ban kb 9000 pontot ér el OC nélkül és kb 10.000 pontot ér el OC-vel.
Azonban ha van USA-ban élő ismerősöd akkor ugyanezt a laptopot kissebb procival (T5550 1.8Ghz) és kevesebb HDD-vel (2x160GB) is beszerezheted, azonban mivel ez USA-ból jönne, erre már menne ÁFA+VÁM is, tehát ennek az összköltsége ~316.000 Ft. (bár szerintem ez is jó ár egy 8800M GTS-el szerelt notiért) A kissebb proci miatt ez 3DMark06-ban kb "csak" 7100 pontot ér el OC nélkül és OC-vel pedig "csak" kb 7400-at.
A másik EU-n belűli pedig az általad is említett Dell XPS M1730 notebook Core2Duo T9300 2.5Ghz procival, 2db NVidia Geforce 8800M GTX (2x512MB DDR3) VGA-val,17" 1920x1200 kijelzővel,2x160GB HDD-vel és 128MB Ageia PhysX kártyával van szerelve, az összköltsége kb 565.000Ft. Ez 3DMark06-ban kb 11.000 pontot ér el OC nélkül.
A Gateway árát sajnos nagyon megemelte a brutál CPU, de ennek ellenére a Dell kb 55.000Ft-al drágább ami a nagyobb kijelző, a 8800M GTX SLI VGA, a beépített PhysX kártya, a mellékelt távirányító és még a sok egyébb extra miatt sokkal jobb vétellé teszi. (Kivéve ha betudod szerezni az olcsóbbik Gateway-t USA-ból, mert akkor mindenképp az a jobb vétel szerintem)
A fogyasztásukról nem nagyon tudok mesélni, de szerintem kb annyit fogyaszthatnak, mint egy régebbi 8600M GT-vel szerelt laptop, mivel az ezekben levő CPU és VGA már kissebb gyártási technológiával készültek így szerintem kevesebb áram is kell neki. Annyit tudok, hogy a Gateway terhelve 1 órát bír akksiról.
u.i.: Ebay a legjobb barátod.
Üdv,
Darth_Revan -
Darth_Revan
veterán
válasz
El_Diablo_ #3309 üzenetére
Ritka esetben előfordulhat, de többnyire driver miatt csak.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Dante_Reguli #3293 üzenetére
nVidia Geforce 8600M GT a legjobb a felsoroltak közül.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
(Darkwood) #3275 üzenetére
Nem tudok róla, hogy Quadro kártyát gyártanának MXM modulként.
Ebben 8600M GS van vagy GT? Mert a 8600M GT kb hasonló erősségű, 8700M GT-t pedig nem tudom, hogy tud-e kezelni. De meg se érné külön venni szerintem, mert nem hiszem, hogy olcsón odaadnák -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #3268 üzenetére
Jah az lemaradt, hogy a 8710p-ben levő NVidia Quadro 320M az gyakorlatilag egy 8700M GT, ami gyorsabb a 8600M GT-nél és a HD2600-asnál is.
Ráadásul elvileg DDR3-al szerelt változat van benne (legalábbis a drágább változatban, de nem hinném, hogy az olcsóbbikba mássabb alaplapot tettek volna) ami elég jól húzható -
Darth_Revan
veterán
válasz
vehement69 #3263 üzenetére
T5450+8800M GTS-el 1440x900-on max beállítások(max AA is) mellett simán ment
Unreal 3 motorral ellátott játéknál szerintem inkább a VGA-nak van nagyobb jelentősége. Legalábbis FPS-ben szinte semmit sem jelentett, hogy 2.2Ghz-en vagy 2.6GGhz-en ment a T7500 proci.
1280x800 felbontában HD2600 is szerintem AA nélkül gond nélkül vinné. Legalábbis 8600M GT Bioshockot max grafikán jól viszi és a HD2600 is kb ezt a sebességet tudja. (GoW-nak meg nem nagyobb a gépigénye tudtommal)
Amúgy megmondanád milyen noti? Eddig még nem láttam ATi+Intel kombós notitu.i.: látom írtad milyen noti
Hát ha játékra kell, akkor esetleg nézd meg ezt: MSI GX600. Szerintem semmiben se rosszabb minőségű, mint Toshiba, teljesítményben pedig picit jobb. Vagy ha még 1 picit ráköltesz akkor kaphatól egy, még ezeknél is gyorsabb, és kíváló minőségű laptopot: HP-Compaq 8710p. Én az utóbbi mellett döntenék -
Darth_Revan
veterán
válasz
Retro11 #3250 üzenetére
"A hűtés egy, majdcsak ugyanolyan alakú hőcső, mint a gyári, csak én barátommal készítetem egy teljesen újjat rézből"
őőő, milyen notid is van?"szembesülnöm kellet a ténnyel, amit már sejtetttem, hogy a vga integrált."
Én notimban is integrált a VGA, pedig 8800MMondjuk engem nem is zavar.
Kb nem sokat ér az, ha MXM-es lenne, mert óriási összegekért adják az MXM-es VGA-kat ... -
Darth_Revan
veterán
válasz
spyduck #3214 üzenetére
Valóban, HP>MSI véleményem szerint is
Ez az ár pedig valóban elég jó érte!
A Quadro NVS 320M pedig egy 8700M GT-nek felel meg, a 8700M GT pedig egy emelt órajelű 8600M GT.Eben a HP notebookban levő Quadronak 256MB saját (dedikált) memóriája van, 256MB-ot pedig még le tud csípni a rendszer memóriából.
El is felejtkeztem erről a boltról, még jóhogy linkelte ezt Spyduck, mert ez nem csak minőségben, de teljesítményben is jobb, mint az általam linkelt MSI notebook. -
Darth_Revan
veterán
válasz
sanzi89 #3210 üzenetére
Egy olyan körítésben, annyi árért, enyhén fogalmazva...sz*r.
Teljesítmémben kb 1/4-ét hozza egy NVidia Geforce 8600M GT 512MB-nak....ennyi árért már lehet kapni nagyobb procival, nagyobb vinyóval és 4x gyorsabb, 8600M GT-vel szerelt notebookot. Azonban még olcsóbban is már tudsz ennél fényévekkel nagyobb teljesítményű notit venni...példaképp itt van egy: MSI GX600PX-034HU. Az igaz, hogy az általad linkelt notinak 17" kijelzője van, ennek meg csak 15", viszont ha a teljesítmény fontos akkor szerintem a 15"-os jobban megéri, mivel 17" natív LCD felbontásán még a 4x gyorsabb 8600M GT-se tudna minden játékot fullon vinni...ennél alacsonyabb felbontáson meg nem annyira szép az LCD képe. Az általam linkelt MSI notebooknak viszont több előnye is van az általad linkelt Asus-hoz képest:
1) gyorsabb proci
2) 2x több RAM
3) sokkal nagyobb HDD
4) sokkal-sokkal jobb VGA
5) van rajta Turbo gomb aminek a benyomása után a CPU 400Mhz-el gyorsabban megy (elvileg), tehát nem 2Ghz-en, hanem 2,4Ghz-en.Viszont az Asus-ban van TV Tuner. Most már csak a te feladatot, hogy eldöntsd, melyi ka fontosabb:a) nagyobb teljesítményű olcsóbb(245e Ft) notebook b)TV Tunerrel ellátott, alacsonyabb teljesítményű és drágább (285e Ft) "márkásabb" notebook. Neked megér +40e Ft-ot egy alacsonyabb teljesítményű notebook csak a Tv Tuner+ a "név" miatt?
(mondjuk azért az MSI se egy noname márka)
Remélem sikerült megválaszolno ma kérdésed
Üdv,
Darth_Revan -
Darth_Revan
veterán
válasz
gr.bence #3164 üzenetére
Kb felesleges lenne nagyobb felbontású kijelző, mivel akkor több játék lenne ami a natív felbontáson szaggatna a 8600M GT miatt és visszább kellene venni a felbontást 1280x800-ra, amin már nem lenne ilyen szép képe. (mivel az LCD-knek a natív felbontásukon van a legszebb képe)
Max csak ennél jobb VGA-val rendelkező notikon van értelme. Szerintem. -
Darth_Revan
veterán
-
Darth_Revan
veterán
válasz
gr.bence #3153 üzenetére
Nem tudta megoldani?!
Nekem a GX600 simán megoldotta a húzott VGA (GPU: 625 MHz, Árnyaló: 1250 MHz, Memória: 480 MHz) hűtését. KB 75 °C körül mozgott a hőmérséklete, ami még bőven jó. (85-90 °C körül kell kezdeni aggódni). Pedig semmi exta hűtés technikát nem használtam, csak a gép saját hűtőjét. -
Darth_Revan
veterán
Kb semmit se ér az ha 1024mb-ig használja a memóriát...inkább lassítja a gépet, mert így kevesebb a rendszermemória. 3Dmarkí6-ban kb 900 pontot ér el, ami nem valami sok, főleg ha mai játékokkal akarsz játszani. Talán a 2007/08-ban megjelent játékok low-on játszhatóak rajta.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Retro11 #3078 üzenetére
Lehet 1 kicsit pesszimista vagyok, de ilyen beállítások melett lehetetlen ekkora FPS 8600M GS-en
Régi notimon agyonhúzott 8600M GT melett volt az átlag FPS 24, úgy hogy a shadow és shader csak mediumon volt.
Az új notimon pedig 8800M GTS-el (512MB DDR3) mozog az FPS High beállítások mellett 27-30FPS körül
De ha mégis ennyi FPS-ed lenne, akkor max annyi magyarázat van rá, hogy a gyári Mitac driver olyan butításokat tartalmaz, hogy a grafikai effektek nagy részét nem jeleníti meg (volt már rá példa, hogy NVidia így "gyorsított" VGA-t). -
Darth_Revan
veterán
válasz
El_Diablo_ #3063 üzenetére
"És mi a helyzet a 8700m gt-vel?"
8700M GT gyakorlatilag 8600M GT (ugyan az a GPU->G84M) csak magasabb órajelen-> picivel gyorsabb, mint 8600M GT. És valóban, nagyrészük DDR3-as, de lehet kivétel! (pl Toshiba is tett DDR2-vel szerelt 8700M GT notebookjába)
"Ottvan még a quadro sorozat is...Melyiket érdemes választani?"
Mivel a Quadro, ahogy te is mondtad főleg tervező programokra van optimalizálva, ezért lehet minimális eltérés a sebességben, a normál felhasználásra készült testvéréhez képest. A Quadro FX1600M sebessége pedig valóban majdnem ugyanannyi, mint a 8700M GT-nek, ugyanis ugyanazt a GPU-t haználják, max 1-2FPS eltérés lehet közöttük a játékokban.. Azonban lehet olyan játék ami nem indul el Quadro kártyával, mivel úgy veszi, hogy nem támogatott, ezért ha azt szeretnéd, hogy ne legyen ilyen gond a Quadro FX1600M kártyával, akkor a RivaTuner nevű programmal meg kell csinálnod, hogy a Windows 8700M GT-nek ismerje fel. Viszont ha nem szeretnéd ezzel bajlódni, valamint ha sokat számít neked az a plussz 1-2FPS, akkor 8700M GT-t válasz és ne az 1600M-et."Az, hogy 128 vagy hogy 256 bites a memóriabusz, mennyiben befolyásolja a teljesítményt?"
El se tudod hinni mennyire. Sokat számít a memória busz mérete. Azonban korábban csak csúcs kategóriás Geforce Go 7xxx notebook VGA-kat szereltek 256bites busszal, amik mára már annyira elavultak, hogy a 128bites busszal szerelt 8600M GT és 8700M GT simán veri mindet.
Már több gyártó is kiadott 8800M notebook VGA-val szerelt notit, amik már 256bites memória busszal vannak szerelve. Többek közt e miatt és a megnövelt stream processorok miatt az összes 8800M (GTS és GTX) simán veri a még karácsonykor a legcsúcsabb csúcskategóriának számító 8700M GT SLI (2db VGA)-vel szerelt notikat.A nemrég megjelent 9500M GS notebook VGA-val pedig óvatosan, csak "parasztvakitás". Hiába nagyobb szám szerepel a nevében, kb olyan sebességű, mint a 8600M GT vagy a 8700M GT.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
(Darkwood) #3051 üzenetére
99%, hogy az általad linkelt notebook nem tudja kezelni
-
Darth_Revan
veterán
válasz
(Darkwood) #3047 üzenetére
Mikor jelent meg az a laptop a piacon?
Ha 2007-ben akkor elég pici az esély, hogy kezeljen 8800M-et, mivel nem támogatja az alaplap. Azonban ha 2008-ban dobták piacra, akkor van rá kicsi esély, hogy már 8800M-et is támogató alaplappal látták el.
Amúgyis MXM VGA-t nehéz beszerezni, de ha mégis sikerülne, akkor kb 80-85e Ft 1db 8800M GTX. -
Darth_Revan
veterán
Jah, hogy magát a VGA kártyát ki tudtad venni ? Kezdhetted volna ezzel is
Amúgy, ha kivehető a kártya, az még nem 100%, hogy MXM-es, ugyanis van néhány gyártó, aki MXM helyett inkább egyéni csatlakozó típust használ(t)! www.mxm-upgrade.com Ez hasznos oldal, itt sok infot tudsz találni.
Egyes esetekben nagyon bonyolult dolog megtalálni, hogy melyik VGA kompatibilis egy notebookkal, ráadásul a notebook VGA-k elég drágák és nehezen beszerezhetők... -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #2937 üzenetére
*Maxdata
-
Darth_Revan
veterán
Totál nem a VGA-tól függ, hogy MXM-es-e vagy nem, hanerm a notebooktól és annak gyártójától. Milyen notebookod van ?
update: Látom, hogy Maxdate notid van...hát nem tartom valószínűleg, hogy abban cserélhető lenne
De azért próbáld megnézni az alábbi módszerek valamelyikével, de ne fűzz túl sok reményt hozzá ...
-
Darth_Revan
veterán
rumos14: Igen, sikerült, elvileg folyamatban is van az új beszerzése
Dying Fetus: Quadro NVS 320M is Geforce 8700M GT GPU-t tartalmaz. A Quadro FX1600M és a Quadro NVS 320M között annyi a különbség, hogy az utóbbinak picit alacsonyabb a memória és a GPU órajele, valamint a Quadro NVS 320M-ből jobban pakolnak notikba DDR2 memóriával szerelt változatot, mint DDR3-asat.GPU órajelben a különbség annyi, hogy az FX1600M alapból 625Mhz-en megy, a Quadro NVS 320M pedig 575Mhz-en. A memória órajelben a különbség pedig, hogy az FX1600M DDR3-as memóriája alapból 800Mhz-en megy, a Quadro NVS 320M DDR3-as memóriája pedig alapból 700Mhz-en megy. (DDR2-es változatokat sajnos nem tudom összehasonlítani, mert FX1600M-ből főleg csak DDR3-as változatot gyártanak, a Quadro NVS 320M DDR2-es változatánál a memóriák 400Mhz-en mennek)
Ha Quadro NVS 320M-t választod, akkor javaslom, hogy jól nézd meg, hogy milyen fajta VRAM-al van szerelve a notebook, és a DDR3-al szereltet válaszd.
Unreal 3 és CoD 4-et mind2 kártya 1024x768-ban (sőt 1280x800-ban is) maximum részletesség (AA nélkül) mellett elviekben simán viszi még akkor is ha csak DDR2 VRAM-al vannak szerelve. A DDR3-al szerelt változatok pedig még nagyobb felbontás mellett is simán viszik ezt a 2 gamet. Sőt, DDR3-as változatok esetében 1024x768-ban még a Crysis is jó beállítások mellett (minden high, kivéve shader és shadow, mert azok medium) szépen megy.
Tuning szempontjából nem tudom, hogy a Quadro NVS 320M mit bír, de FX1600M-el szerelt 8710w VGA órajeleit külföldi fórumon már sikerült ilyen értékekre is tuningolni: GPU: 740Mhz (alap 625Mhz), memória: 1000Mhz (alap 800Mhz), ez 3dmark06-ban 5705 pontot jelentett (alap órajelen 4787 pont).Remélem megint sikerült kielégító választ adnom
B.DanY: csak nyugodtan
FPS-t meg kitudod úgy íratni, hogy leszeded a FRAPS nevű programot, majd feltelepíted és elindítod. Ez után játék közben bal felső sarokban kiírja az FPS-t (alap beállítás szerint).
Üdv,
Darth_Revan -
Darth_Revan
veterán
válasz
Dying Fetus #2924 üzenetére
Az nVidia Quadro FX1600M gyakorlatilag egy nVidia Geforce 8700M GT GPU-t tartalmaz, annyi különbséggel, hogy 3d tervező programokra van optimalizálva. ( De játékokban a teljesítménye kb ugyanolyan, mint egy normális 8700M GT-nek).
A 8700M GT pedig gyakorlatilag egy 8600M GT (mind2nek 128bit memória busz, 32 stream processzor, stb), csak emeltebb órajelekkel, aminek köszönhetően nagyobb a telejsítménye! 8700M GT-k nagy része (és az FX1600M-ek 1 része is) DDR3 memóriával van szerelve, amik alap órajelen 800Mhz-en mennek, 8600M GT-k nagy része pedig DDR2 memóriával, amik 400Mhz-en mennek többnyire. (persze van néhány DDR3-al szerelt változat is)
Röviden válaszolva a kérdésedre az nVidia Quadro FX1600M-nek nagyobb a teljesítménye, mint egy 8600M GT-nek. HP Compaq 8710w notebookban az FX1600M (512MB DDR3) alap órajelen 4787 pontot ér el, 8600M GT MSI GX600-asban (512MB DDR2) pedig agyontuningolva ér el 4555 pontot (tuning nélkül kb 3800 pontot).A Quadro FX1600M-nek max annyi hátránya lehet, hogy pár játék nem ismeri fel, vagy pedig felismeri, csak úgy veszi, hogy nem támogatott, ezért nem indul el alatta. Szerencsére erre már van megoldás, és RivaTuner nevű programmal meg lehet csinálni, hogy a Windows a Quadro FX1600M-et, 8700M GT-nek ismerje fel,és így már játékok is tökéletesen felismerik!
Remélem segítettem.
Üdv,
Darth_Revan -
Darth_Revan
veterán
válasz
South Velen #2921 üzenetére
Szerintem inkább még várj pár hónapot, még csak msot kezdenek elterjedni a 8800M VGA-val szerelt notik, pár hét/hónap és a 8600M GT-vel szerelt notik már elég olcsóak lesznek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged