- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necc
addikt
válasz
sagesz93 #4422 üzenetére
Lényegében a laptopra. A P8600 CPU ér az egész hóbelebancból valamit (de az tényleg
) a többi kispórolt kacatnak tűnik az én szememben, magyarán szólva a rendszer kiegyensúlyozatlan és drága. RAM cserével vagy bővítéssel nagyon erős alapgép lenne, de ha főleg játékra kell akkor kudarcra ítélt az egész, mert ha belekalkulálom a RAM bővítés árát, akkor ennyi pénzért már kapsz valóban játékra (úgy ahogy) dedikált laptopot amit már 9600M GT-vel szerelik, és nem egy HD3650 256MB DDR2 ami az én szememben
-
Necc
addikt
Az nv 9300M GS kártya MXM type I -es kártya, míg a 9600M GS pedig MXM type II -es.
Ez az első akadálya a bővítésnek, azaz meg kell győződnöd róla, hogy a notidban legalább Type II -es foglalat van, és ennek megfelelően a fizikai távolságok is rendben vannak.
A másik gond a megemelkedő fogyasztás és hőtermelés, amiből ez utóbbi inkább a kérdéses, hogy a noti hűtése fel van-e készítve nagyobb hő elvezetésére.
A harmadik és legfontosabb a kompatibilitás kérdése. Sajnos ha feltételezzük, hogy megvan az MXM Type II / III foglalat és hozzá a kellő távolság, és az erős hűtés is megvan, akkor is sok esetben a kompatibilitás borzasztóan gyér. Példaképpen rengeteg Acer Aspire 5290G tulaj akarta a benne lévő 8600M GT kártyáját 9600M GT -re bővíteni, és tömegesen kudarcba fulladtak. -
Necc
addikt
válasz
Darth_Revan #4413 üzenetére
Attól mert integrált VGA van benne, még nem zárja ki annak esélyét, hogy ettől függetlenül egy MXM csatlakozó üresen figyelne a notiban, hiszen ugyanazt a modellt elláthatják dedikált VGA-val is.
Az MXM foglalattal nem kell törődni, Type I -est lehet úgyis csak belerakni, mert nem hinném, hogy a hűtés elbírná egy Type II -es hőtermelését (feltéve ha rávan vezetve az MXM foglalat fölé), és amúgy is visszafelé kompatibilisek a különböző "Type x" -ek. Ha meg valaki egy Type II -es teljesítményére vágyik, ő így járt, gondolkodott volna azelőtt a grafikus teljesítményen, mielőtt notit vesz (értsd: Type II -be már tipikusan játékra való VGA-k mennek bele és az ilyen ember egész biztos nem vesz egy használhatatlan Intel VGA-val ellátott notit).De mivel 0.1%-ra saccoltam az üresen fityegő MXM foglalat esélyét, így gondolom nem kérdéses annak az esélye, hogy a grafikus teljesítmény csak a noti cseréjével oldható meg
-
Necc
addikt
válasz
bdany89 #4411 üzenetére
Első körben fordítsd fel a notidat, és szedd le a "motorháztető" fedelét, és utána nekiállhatsz keresgélni MXM csatlakozó után. Ha vagy olyan mázlista (0.1%), hogy találsz MXM bővítőcsatlakozót, akkor rakhatsz bele ilyen VGA-t, horribilis áron.
Ja és mérd fel a hűtést is, mert a belerakott VGA plusz hőt fog termelni.Egy segédlet:
Fent, középen egy MXM foglalat hűtéssel, és a benne csücsülő VGA-val.
Teljes kép -
-
Necc
addikt
válasz
Matthewsz #4407 üzenetére
Először is ajánlom figyelmedbe egyik nem is olyan régi hozzászólásomat, másrészről ha egy VGA támogatja a DX10-et, akkor általában a DX10 gyorsít rajta, nem fogja vissza, ennek egyetlen feltétele, hogy a játék is DX10-re legyen írva, "régi" DX9 játékok esetén 0%-5% -ig terjedő teljesítménycsökkenéssel kell számolni, harmadrészt pedig az intel szutyok nem játékra lett teremtve éppen ezért (kombinálva a korábbi hozzászólásommal) röhögnöm kell rajta, hogy a NFS-MW "full" grafikán megy rajta, aki ilyet állít, még életében nem látta a játék "advanced graphics settings" részét, legvégül pedig a driverben is keresendő bőségesen hiba, gondolom nem kell mondanom hogy az intel még viccből sem optimalizálja, nemhogy kompatibilissé tenné a drivereit akármelyik játékkal, így egy cseppet sem meglepő, hogy bármelyik játék, legyen az régi vagy új, szaggat rajta, még ha a silány teljesítménye azt elméletben lehetővé is tenné.
-
Necc
addikt
Turbocache eléggé trükkös, de amúgy is egy ilyen kategóriájú VGA-nak teljesen felesleges 128MB-nál több VRAM, úgysem használja ki a többletet.
-
Necc
addikt
Azt azért hozzátenném, hogy nem véletlenül fikázzák sokan az intel gányait (köztük én is erőteljesen, ha játékra terelődik a szó), ugyanis rengeteg grafikai elemet nem renderel le, ha meg mégis akkor iszonyúan csúnyán. Egy játékban "medium" -ra állított grafika intel szutyok alatt még véletlenül sem összehasonlítandó egy AMD/NV grafikus kártya által nyújtott valódi "medium" grafikai szinttel!
-
Necc
addikt
válasz
steveistvan #4394 üzenetére
-
Necc
addikt
válasz
steveistvan #4392 üzenetére
Még egy ma modernnek is számító notinál, nevezezetesen az én notimnál (Acer 5930G) egy generációval kisebb noti (Acer 5920G) tulajdonosai is tömegesen megpróbálták kicserélni az MXM-es 8600M GT kártyájukat egy generációval nagyobbra (azaz egy 9600M GT-re), és tömegesen kudarcba fulladtak. Sajnos neked sem adok nagyobb esélyt.
Jobban jársz egy új notival, de biztos megéri több 100.000Ft-ot csak azért kiadni, hogy a CoD4 "low-medium" helyett "high"-on menjen? -
Necc
addikt
válasz
littlelion21 #4389 üzenetére
Valami akkor is sántít, a barebone abszolút nem laptop, mert:
- sokkal nagyobb nála
- nincs aksija
- nincs beépített billentyűzete és mutatóeszköze
- nincs beépített monitora
- PC-s komponensekből épül fel, azaz desktop proci és VGA van benne -
Necc
addikt
Azért mert a márkok szintetikus programok, és nem játékok! A szintetikus programokat lehet hogy nem annyira memóriaintenzívre tervezték, mint a játékokat (lásd a szinte gépfüggetlen eredményeket produkáló 3DMark05-öt), illetve még pár hónapja volt itt a logouton is egy remek írás, ami a 2GB vs. 4GB rendszermemóriát hasonlította össze játékok alatt, érdemes elolvasni, mert itt is hasonló a szituáció: nem a grafikonok meg a háromdémárkok fogják megmondani, hogy egy játék hogy fut, hanem a szemed amikor játszol. És amikor 1600MHz-ről visszavettem az órajelet 800MHz-re (DDR2 szintre) akkor az általam játszott játékok ugyanazon a beállításon nagyon csúnyán elvéreztek, holott a szintetikus program szerint csak 10% csökkenést kellett volna tapasztalnom.
Akárki akármit is mondhat, de a 9600M GT mellé GDDR3 memória kell.
Mellékesen én úgy tudom, hogy a 9600M GT mellé az nVidia már csak GDDR3 memóriát ajánl, míg a kisebb 9600M GS-hez ajánl csak DDR2-őt vagy GDDR3-at, de ebben nem vagyok biztos. -
Necc
addikt
Ne azt nézd, hogy a FEAR hány FPS, hanem azt, hogy a 9600M GT DDR3 és DDR2 között kb. 20-25% teljesítménybeli eltérés van, amit a 3Dmarkok természetesen viccből se mutatnak ki ennyire (de gondolom te játékra vennéd és nem markokra, játékok alatt rosszabbul teljesít, sokkal). Amit a 3Dmarkok, játékok, grafikonok, benchmarkok se tudnak kimutatni, az az, hogy DDR2 esetén a játék sokkal, de sokkal laggolósabb lesz, mint DDR3-mal, ugyanis érdekességképpen kipróbáltam, hogy a DDR3-as memóm órajelét megfeleztem, ezzel megkaptam a DDR2 órajelét, és borzasztó különbségeket tapasztaltam.
Lehet hogy a grafikonok nem ezt állítják, de szerintem egy HD3650 DDR3 memóriával sokkal stabilabb játékmenetet nyújt, mint egy 9600M GT DDR2-vel, akármit is mutatnak a grafikonok, benchmarkok, stb.
-
Necc
addikt
Ha be tudod szerezni, akkor hajrá, bár nekem a nagyobb és ennek megfelelően a drágább modell van, így én a nagyobbról tudok csak nyilatkozni, nem tudom hogy a kisebbe a gyengébb hardverfelszereltségen (kisebb proci, nincs ujjlenyomat olvasó) mit butítottak még. "Zepto" márkánál többször olvastam túlhevülésről, annyira silány a hűtése.
Logout tesztet azért nem találtál, mert még mindig nem volt időm megírni, csak pár mondatot tudnék naponta haladni aminek nem lenne értelme.
-
Necc
addikt
Online Result Browser
Futuremark szolgáltatása, a free verziók eleve ide küldik ki az eredményeket.
Látom neked is a tört van -
Necc
addikt
válasz
jetimokus #4341 üzenetére
Ha csak játékra keresel notit, még emberi áron, akkor én az Acer Aspire 5930G-733G25N modellt ajánlom, 200.000Ft körüli áron szerintem best buy kategória, ráadásul 98%-os eséllyel akár 9700M GT órajelére tuningolható (én is így tettem) amivel már a Mobility HD3850 teljesítményszintjét hozza.
-
Necc
addikt
válasz
Halfely #4338 üzenetére
Ha új notit tervezel venni, akkor szerintem kerüld ezeket a kártyákat, az előző generációt jelképezik, és a rendszerint nagyobb teljesítményű, frissebb notik is kb. ugyanannyiba kerülnek, mint a régebbiek (értem: 8600M GT helyett inkább 9600M GS vagy 9600M GT; HD2600 helyett inkább HD3650).
Bár teljesítményben nem feltétlenül ég és föld az eltérés, de szolgáltatásokban (no meg fogyasztásban) már annál inkább.
-
Necc
addikt
válasz
jetimokus #4337 üzenetére
NV 9600M GS illetve NV 9600M GT, ez utóbbi egy laza mozdulattal és elég nagy eséllyel 9700M GT szintre lehet húzni, ami megegyezik az AMD Mobility HD3850 teljesítményével.
Természetesen a sorrendet tovább bonyolítja a memória típusa (DDR2, DDR3).Ezen VGA-val szerelt notik még emberi áron beszerezhetőek.
-
Necc
addikt
válasz
buherton #4331 üzenetére
Én nem brutálnak, hanem egyszerűen Lb@xott-nak nevezném.
Láttam én már életemben sok nagy gépigényű játékot, de ott látszódott is, hogy a nagy gépigény hozzá illő grafikával is jár (Unreal Tournament, Giants, Unreal 2, Morrowind, Oblivion (csak néhány példa)). Valahogy én csak azt látom a GTA 4-en, hogy nem más, mint egy átlagos grafikával rendelkező játék, irreális gépigénnyel (feltéve ha a konzolos verzió grafikájától nem tér el jelentősen).
-
-
Necc
addikt
válasz
Hack3er #4303 üzenetére
Moddolt desktop drivert használok, konkrétan arra amit én használok arra nem adhatok elérhetőséget, de a www.laptopvideo2go.com címen találsz párat.
-
Necc
addikt
válasz
poci1500 #4300 üzenetére
Bár többféle hardverkörítéssel árulják, általánosságban egy nagyon erős multimédiás gép, játékra erős kompromisszumokkal alkalmas, és személy szerint nem értem, hogy miért 330.000Ft az ára, mégis mi van benne ami olyan drágává teszi? Fémből van? Ennek nézz utána, én mindenesetre nem venném meg, vannak hasonló tudású notik is, majdnem feleakkora pénzekből.
-
Necc
addikt
válasz
bencesoldier #4296 üzenetére
Nem, de ami elmegy 8600M GT-n az értelemszerűen elmegy 9600M GT-n is.
-
Necc
addikt
válasz
bencesoldier #4292 üzenetére
Acer 5930 van nekem is, kérdezz, és megmondom, hogy mihez elég, vagy mihez nem
-
Necc
addikt
válasz
bencesoldier #4290 üzenetére
Ezért nem ajánlom:
- játékokhoz túl gyenge processzor
- natív felbontás felejtős, hiába van szép nagy kijelzője
- szokásos MSI billentyűzet (lefordítva: rémálom)
- irdatlan mennyiségű hőt termel, amit aztán a kezedre nyom
- aksis üzemideje egyszerűen nevetséges, egy normál hosszúságú filmet sem tudsz végignézni
- túlságosan drága; ugyanazt tudja a majd százezerrel olcsóbb acerem is egy szimpla VGA BIOS csere után, sőt még így erősebb is nála, szerintemAjánlom mert:
- jól néz ki, lehet vele divatozni
- téli hideg hónapokban jól jön elektromos fűtőberendezésnek, most hogy szép lassan kifogyunk a földgázból, ez majd a jövőben nagy előny lesz
- ha sok pénzed van amit nem tudsz más, hasznosabb dolgokra költeniMás ATI Mobil HD3850-el szerelt notit nem lehet kapni Magyarországon, ez nálunk a "csúcskategória".
-
Necc
addikt
válasz
insyde01 #4286 üzenetére
9600M GT-nél mekkora őrületes hőtermelésről beszélünk? Arról a legfeljebb 23wattról beszélsz? Hűha, a legtöbb intel mobil processzor max. 35 wattot zabál, azaz jóval többet mint a VGA
A különféle notihűtők az én szememben puszta pénzkidobás, 2-3 foknál többet nem nyer vele az ember, sőt vagy mint az én esetemben, még melegebb is lesz tőle a noti! -
Necc
addikt
válasz
bencesoldier #4283 üzenetére
Nem minden típus tartalmaz TV tunert (ezért is opcionális!), a mai világban pedig sürgősen felejtős, hogy fogod az analóg TV kábelt, és beletuszkolod a notiba, vészesen rövid időtállósága miatt szerintem nem fogsz találni olyan céget, aki ezzel foglalkozna. Esetleg próbálj meg egy külső, USB-s analóg vagy hibrid tunert.
17"-os notit játékra nem ajánlom. Akkor inkább vegyél asztali gépet. Az én szememben a 17"-os noti nem állja meg a helyét, túl nagy az optimális hordozhatósághoz, de túl kicsi ahhoz képest, amit az asztali gépek nyújtanak. Lakáson belül meg lehet a PC-t is cipelni.
Vásárláshoz nem tudok tippet adni, az általam legmegbízhatóbbnak, és legkorrektebbnek tartott webshop jelenleg nem árul ilyet (pcx.hu) de esetleg kérdezd meg őket telefonon, hogy tudnak-e szerezni valahonnan.
-
Necc
addikt
válasz
bencesoldier #4279 üzenetére
HP-ban IS? Miért, talán az Acerben lenne?
A DV5-öt semmi pénzért sem ajánlanám, iszonyat sok szívás van vele (a VGA és a rendszerbios ugyanabban a chipben van), sok modell tuningzáras, és csak DDR2-es RAM-ot kapott a 9600M GT kari (azaz kisebb teljesítményű, jelentősen). Természetesen az Acer sem egy habos torta minden szempontból (ez is tuningzáras), de összességében a neten fellelhető vélemények és tapasztalatok alapján sokan inkább az Acert választanák vagy választották.Nekem az általad említett Acer modell van, de a tuningzár ellenére megoldottam hogy lehessen tuningolni a VGA-t, és könnyűszerrel a 9600M GT karimból egy 9700M GT karit csináltam, ami már az ATI Molbil HD3850 szintjén van, erről tesztet itt a PH-n olvashatsz.
Egy átfogóbb játékteszt is készülőben van, most a héten terveztem a logout írást megejteni de egy vinyócsere miatti újratelepítés miatt csúszni fog talán a hétvégére, vagy jövő hétre.
-
Necc
addikt
válasz
zoltanz #4271 üzenetére
A lényeg ugyanaz, ami játszhatatlan az játszhatatlan, és itt bárki jöhet nekem bármilyen benchmarkkal, ha nincs meg a stabil 25 fps akkor az játszhatatlan
Maradjunk inkább a 4 évnél, én még az ősrégi UT2004-el is ki tudtam akasztani azt a kártyát, pedig azt hittem, hogy azt már legalább bírni fogja egy erősebb grafikán... tévedtem, közepesen sem bírja tartósan. -
Necc
addikt
Hajaj nagyon ész nélküli fejlesztésbe kezdenél - szerintem.
Pár sorral feljebb kifejtettem a "véleményemet" a GTA4-ről, ha a jelenlegi videokártyádon megy a játék akkor kész, örülj neki és ne fejlessz, mert teljesen értelmetlen.Másfelől viszont az x1800 -ra fejleszteni szerintem ostobaság. Régi (DX9), rengeteget zabál, és irdatlan mennyiségű hőt kokszol, szerinted elbírná a notid hűtése a drámaian megnőtt hőmennyiséget?
A 8600M GT jó választásnak tűnne a fejlesztéshez, de van egy olyan érzésem, hogy a processzor nem bírná el.
Ha nagyon olcsón vagy legalábbis reális áron hozzá tudsz jutni egy 8600M GS-hez, akkor azt tudnám javasolni, kb 33%-al kisebb teljesítményű a GT-nél és nem lenne az összes játék processzorlimites, de ismétlem magam: szerintem.
Még egy 4. alternatívaként, elgondolkozhatnál egy HD2600 beszerzésén, teljesítményre valahol a 8600M GT szintjén van, de a GPU-t 65nm-en gyártják így elvileg kevesebb a fogyasztása, de ennek bizonyítására inkább nézz utána magad
-
Necc
addikt
válasz
zoltanz #4262 üzenetére
Belépőszintű? Hol van az X3100 / X4500 attól hajaj
. Egy HD3450 -et neveznék én belépőszintűnek, az intel szutykai még a hardveres videó dekódolásban is elvéreznek annyira nem tudnak semmit, vissza kellett váltanom szoftveres dekódolásra, hogy szerencsétlen VGA képes legyen a filmet legalább megjeleníteni rendesen a külső TV-n, ha már arra képtelen, hogy besegítsen a hardveres dekódolásba, és akkor még hol beszéltem én játékokról
.
Természetesen a képnézegetés a külső TV-n eléggé jól megy az Intelnek is, volt ám öröm a családi fotónézegetéskor a szép nagy külső LCDTV-nBár most szubjektív amit mondok, de szerintem a játékokat abszolút nem AMD/NV-re optimalizálják. Ha nyomon követed az architektúrákat VGA ügyben (csak alapszinten, nem kell beleásnod magad) akkor szemmel látható, hogy a legújabb AMD 4xxx széria egyszerűen mindent tarol, holott semmit se optimalizálnak rá, egyedül az nVidia az, aki milliókat pumpál a játékiparba, de szinte sosem jön be neki tartósan (DiRT -> GRID; tipikus példa).
Az optimalizáltságot egyedül a driverekben kell keresni. AMD/NV kártyák egyértelműen játékra vannak, akár belépőszinten akár csúcskategóriában, ezért erre vannak optimalizálva.
Az Intel viszont állóképek megjelenítésére van kihegyezve, meg a kurzortoligálás megjelenítésére, ezért nem optimalizálják a drivert 3D-re leszámítva az aero felületet.Már eléggé gondolkodok egy kis miniteszten, hogy mégis konkrétan mire jó ma az intel videokártyája, amikor egyesek olyan fantasztikus beszólásokat művelnek itt a fórumban, hogy "az intel graphic media accelator x3100-az integrált kártya elég jó nekem is a Notebook-omba az van 2 Gb rammal Vistával és a need for speed undercover teljes grafikán röhögve elmegy rajta!"
-
Necc
addikt
válasz
#57018880 #4260 üzenetére
Prociról nyomnál majd egy sub-score-t ha megkérnélek? Neked is 2.2GHzes- procid van mint nekem, de elvileg a P8400 erősebb kellene hogy legyen a T7500-al szemben, érdekelne hogy ez mennyire nem igaz
Nálam a CPU sub-score értéke 3Dmark06-ban valamivel 2000 felett van (2010-2030 között ingázik). -
Necc
addikt
válasz
KisBundi #4247 üzenetére
Én már csak pusztán elvből is utálom azt a játékot.
Senki ne akarja nekem bemagyarázni azt, hogy 1GB VRAM alatt a játék nem hajlandó menni magas grafikán, és annyira sem vagyok ostoba, hogy elhigyjem, hogy 512MB VRAM alatt nem lehet közepes grafikán használni. Van egy 8800GTS asztali kártyám 320MB VRAM-mal, és az összes mai játék elmegy rajta maximális, vagy magas grafikai szinten 1680x1050 felbontáson, errefel ittvan ez a szar, és legkisebb grafikán tudnám csak használni, mert nincs elég videómemóriája... egyszerűen nevetséges... és akinek Geforce 280-ja van valamivel 900MB VRAM alatt? Akkor ő sem játszhat vele magas grafikán, mert "gyenge lenne a videokártyája" a drága köcsög rock* szerint? Én meg játszak "low" beállítások mellet, mert nincs 512MB VRAM? De a notis 9700M GT karimmal meg játszhatok "medium" beállításokon mert ebbe van 512MB VRAM, az mellékes, hogy a teljesítménye a fele a 8800GTS-emnek. Nevetséges parasztvakítás az a játék, egyértelmű marketingfogás, hogy visszaélnek a hírnevükkel, hogy a parasztnépet VGA vásárlásra sarkalják, nem így kell túllendíteni a népet a gazdasági válságon.Szerintem egyszerűen és szó szerint szard le nagy ívben, hogy mit szólna a "nagy" GTA4 az amúgy elfogadható teljesítményű HD3650-edhez. Más, értelmesebb játékokat vegyél alapnak, ahol normálisan megírták a grafikus motort.
Legutoljára ennyire kiakadva a Crysis megjelenésekor voltam.
-
Necc
addikt
Hát nem tudom hogy nálad, vagy ismerősi körödben ki mennyire ért az informatikához, de hogy vagy nálatok valaki nagyon béna, vagy én vagyok nagyon béna az egyszer fix
Kis utánajárással kiderítettem, hogy az általad jelzett Asus F3sv alaptartozéka egy 8600M GS 256MB DDR2 VGA, ami bár nem egy teljesítménybajnok, de semmi köze sincs az intel turbo memory-hoz az egyszer biztos.
A 8600M GS teljesítménye kisebb (~20%-al talán?) az asztali HD2600 -hoz viszonyítva, így a hiba a te készülékedben van (túl kevés RAM?)
Ugyanakkor a 8600M GS teljesítménye bődületesen mindenféle Intel vagy SiS vagy S3 grafikus kártya felett van, és alkalmas az összes mai játék futtatására, még ha csak a 2008-as játékokat low-on is, de viszi. -
Necc
addikt
Te jó ég, hogy néha mikkel próbálnak meg az emberek "játszani" az néha engem is rémesen megdöbbent
Természetesen ezt a fajta integrált VGA-t is ismerem, volt már vele dolgom, annyira satnya egy kártya, hogy még a filmlejátszás is szaggat rajta (720p HD, egy 1.6GHz-es CoreDuo társaságában), 3Dmark03-ban 400 pont körül kapúgyhogy egyáltalán nem csodálkozok azon, hogy még egy elemi CoD1 sem megy rajta normálisan. (forrás: [link])
-
Necc
addikt
válasz
(Darkwood) #4234 üzenetére
Mekkora véletlen, hogy a hugomnak egy ATI 3450 DDR2 csücsül a notijában
Bár csak karácsony előtt volt nálam, azért egy 3Dmark06-ot tudtam rajta futtatni, erre jött ki 1380 pötty. Konkrét játékot talán 1-et meg tudok rajta nézni, többre nem fog jutni idő, mert követelné vissza a notiját -
Necc
addikt
válasz
(Darkwood) #4232 üzenetére
Egy önálló memóriával nem rendelkező NV 7000M produkál 640x480-on csont minimumon 15-20 FPS-eket, nem hinném el, hogy egy ennél lényegesen erősebb HD3410 ne alkotna valamit 800x600-on.
-
Necc
addikt
válasz
(Darkwood) #4230 üzenetére
Azért ne legyünk ennyire pesszimisták, COD4 minimum grafikán elmenne szépen, és az NFS-MW is elmenne egy közepes grafikán, természetesen mind2 játék esetén alacsony felbontásokról beszélünk (800x600).
A HD3410 ugyanaz a VGA, mint a HD3450, csak éppen a memória csak DDR2 lehet (3450-nél GDDR3 is támogatott), és a csatlakozás típusa is csak PCI-E v1.1 (szemben a 3450 PCI-E v2.0-ával), a többi megegyezik.
-
Necc
addikt
válasz
chatran #4225 üzenetére
Futtass rajta 3DMark05-öt, régi játék vagy új játék, mind1, ez ma már alap. DX8 ma már múzeális, és még a legmezeibb S3 kártya is képes az ilyen játékok futtatására.
Vagy: [link]
Ami a benchmarkokon túl van, teljesen tisztában vagyok vele, hogy mit tudnak ezek az intel szutykok, hisz nap mint nap találkozok velük, förtelem.
Egyedül a legújabb X4500 érdemel némi tekintélyt azzal, hogy végre valahára sok sok év után az intel is rájött, hogy milyen jó móka ha a videokártya fel van vértezve hardveres HD dekódolással, de természetesen játékra ez is totál használhatatlan (még az UT2004 is szaggatott rajta az én beállításaimmal (1680x1050; full; 8xAF vagy 16xAF) pedig abszolút nem egy mai játék). -
Necc
addikt
-
Necc
addikt
válasz
chatran #4219 üzenetére
Hát amikor azt látom, hogy egy ősrégi GMA 950 videokártyán egy nevetséges gépigényű Warcraft 3 is iszonyatosan szaggat, én arra csak azt tudom mondani, hogy egy vicc
Színprofilra ha nincs a kártya driverén belül beállítási lehetőség, akkor esetleg egy monitorra való .icm fájl hozhat gyógyírt valamennyire.
-
-
Necc
addikt
Na ha már ennyire lusta bunkók vagytok utánanézni, hogy miért nem tudok overclockolni, hát én megtettem helyettetek
Tehát aki Acer Aspire 5930G -t vesz és tuningolni szeretne (9600GT + DDR3):
Tuning záras a BIOS! Kizárólag a shader clock változtatható! Szükséges: moddolt nvidia driver ([link]; nvidia system toolsAki HP DV5x -t vesz (fejből írtam a modellt, korrigáljatok!) (9600GT + DDR2):
A legújabb BIOS tuningzáras! Semmiképpen ne frissítsd a rendszered BIOS-át, akkor sem, ha a HP bírósági engedéllyel próbálja ráderőltetni a frissítést! Szökj el az országból, vagy bánom is én a lényeg, hogy ne frissítsd a BIOS-t.
A tuningzár után semmit sem fogsz tudni tuningolni (még a shader órajelet sem). -
Necc
addikt
válasz
decibel120 #4195 üzenetére
Külföldön 1000-1200 € között kapni sokkal komolyabb VGA-val szerelt notit, így ha ekkora összeghatárral rendelkezhetsz (és ugye feltűnt, hogy eurót írtam, tehát fontban számolva mégtöbb anyagi áll rendelkezésedre), akkor én a helyedben elfelejteném a 9600M szériát, ha játékra kell a noti!
Ennyi pénzért már kapni 9700M-GT / 9700M-GTS kártyával szerelt notit, ami közül az utóbbi fogyasztás/teljesítmény tekintetében mindent visz, szerintem -
Necc
addikt
válasz
karesz501 #4179 üzenetére
Nos nem azért, de a laptopokba épített kijelzők minősége a fogyasztás optimailizálása végett mind... silány
De hogy mozogjunk is egy skálában, a "kommersz" WXGA felbontású kijelzők között is vannak jobb képminőséget nyújtó darabok, míg a WSXGA között is vannak rosszabb képminőséget nyúltó darabok.
Van akinek a tükröződéses kijelzők jönnek be, van aki a kifejezetten tükröződésmenteseket kedveli, vagy egyenest fontosnak tartja (én láttam már mindegyik fajtát, tudom mi a különbség).
Az, hogy a nagyobb felbontásnak köszönhetően sokminden kifér az asztalra valóban néha nagyon jól jön, de saját véleményem az, hogy teljesen felesleges. Munkára nem csak én használok laptopot (vagy PC-t), és általános megállapítás, hogy 1280 oszlop elég mindenre (hasonlóképpen, mint amikor Billy Gétsz tette a hirhedt 640KB memóriás történetét), pedig senki sem egy programot futtat a gépén. Ennek oka egyszerű: az ember képes alkalmazkodni a mérethez idővel, pedig nekem is egy batári 1680x1050 felbontású monitorom van itthon, és nem zavar a kisebb méret. Bár ez erősen szubjektív.
-
Necc
addikt
válasz
karesz501 #4173 üzenetére
Na ez az amit már kétségekkel hiszek el. Az emberi szem igazándiból 100dpi avagy 0.22mm pixeltávolságnál apróbb képpontokat már nem tud megkülönböztetni, errefel ti azt állítjátok, hogy a kb. 0.16-0.18 -as képponttávolságú avagy 120-140DPI! -s kijelző sokkal jobb (holott gyakorlatilag csak minden apróbb, de több részlet nincs rajta, mert nem látod), pedig én sem éppen a gyengelátásúak közé tartozom (sőt...), úgyhogy én erre már csak annyit tudnék reagálni, hogy: hány dioptriás szemüveget használtok?
-
Necc
addikt
válasz
Farcryboy #4176 üzenetére
P8400 egyértelműen. Nemcsak hogy kb. 15%-al nagyobb teljesítményű, de ugyanakkor ~30%-al kisebb fogyasztású is, (+több L2 chace + nagyobb FSB, de ez általában alig javít a teljesítményben... vagy ez notiknál máshogy van?
) ráadásként az újabb chipsetek támogatják csak, tehát szinte kizárt, hogy valami elévült chipsetes notit kapjál.
-
Necc
addikt
válasz
Farcryboy #4169 üzenetére
Azért a videokarin szerintem nézzél picit túl, az 1680x1050 felbontás katasztrofális ilyen pici méretre, bár CAD meg ilyenekre egész biztos nagyon jó lenne, de hogy játékra nem, az egyszer biztos, továbbá a merevlemez törpe, RAM-ot sem pakolnak bele tisztességgel, és a prociból is a nagyobb fogyasztású van benne.
Amit eredetileg magadnak néztél Acer Aspire 5930G-t az kapható a PCX weboldalán, nekem is ilyen notim van, ha bármi kérdésed lenne csak szóljál, egy logoutos teszt is folyamatban van, ha lesz végre időm megírni.
-
Necc
addikt
Driver a mai naptól leszedhető az nvidia oldaláról is, és a cég ígérete szerint legfeljebb 3 havonta adnak ki majd friss drivert... már nagyon ideje volt.
-
Necc
addikt
válasz
fr3dd1k #4145 üzenetére
Ne a netes képek alapján ítéld meg bárminek a kinézetét. És ami még fontosabb, ne ez alapján költs el 40-80.000Ft-ot csak a "divatra" (kinézetre). Voltam én már jó pár kiállításon ahol megcsodálhattam a noti kreálmányokat (bár kézbe egyiket se vehettem), és a netes képeken sosem az a látvány köszönt vissza, mint amit a valóságban látsz.
Másik példának a saját telómat tudnám felhozni, a nép a netes vacak képek alapján ítélik meg a színét, nem nézik meg élőben, és rengetegen a fekete színt veszik meg, mert a neten az néz ki jobban, aztán amikor élőben meglátják a szürke modellt, akkor rögtön az kell nekik mert élőben jobban néz ki, mint bármilyen netes képen.
Jelen esetben sincs ez másképp, és hidd el, az olaszok (Acer) tudják, hogy mi az a külalak és funkcionalitás, míg egy távolkeleti gyártóból (MSI) ezt kevésbé nézem ki, ott nem tudják, hogy mi az itteni "divat" -
Necc
addikt
válasz
fr3dd1k #4142 üzenetére
Úgy őszintén én egyiket sem ajánlom az ostoba 1680x1050 felbontású kijelző miatt. Nekem egy Acer Aspire 5930G van, értelmes kijelző van hozzá, erős aksi, normális billentyűzet, és a hardverteljesítménye ugyanaz, mint az MSI terméke, az ára is jóval kedvezőbb: 200K-ért kapsz egy picivel gyengébb procival (ami játékoknál 0% lassulást jelent!) és ujjlenyomat olvasó nélküli példányt, míg 240K-ért kapod ugyanazt a hardverkörítést amit az MSI ad, plussz ujjlenyomat olvasó, erős aksi. Designra is ugyanolyan jól néz(het) ki mint az MSI, csak ebben nincsenek rikító színek.
-
Necc
addikt
válasz
kommunism #4135 üzenetére
Pár hozzászólással feljebb volt egy lehetséges link. ha az nem jó akkor a gyártó weboldaláról kell drivert keresni. Ha az sem jó, akkor a telepítőlemeztől, amit mellékeltek arról kell szerezni. Ha nincs az sem, akkor olvasgass itt egy kicsit, és akinek ATI karija van kérd meg, hogy küldje el neked az ő driverét valahogy, és reménykedj, hogy az nálad működni fog.
-
Necc
addikt
Na tudtam egy kicsit nyúzni az Acer 5930 -at is, pár eredmény:
3dmark06: 5177 (1280x1024)
Oblivion: very high grafikán 8xAF-el 1280x800 -on szépen fut, nagyjából ugyanúgy mint az asztali PC-men 1680x1050 -en, bár még nem játszottam vele igazán (touchpadon csak mászkáltam egy kicsit)
Fallout3: 2 perc erejéig belenéztem, rosseb se tudja, hogy milyen grafikai beállítások mellett (nem találtam meg) akadásmentesen fut.
Aksiról: nem vettem észre, hogy ma a "nagy partíciószabdalás"ok közepedte nem dugtam rá a töltőt. Össze-vissza bootolgattam CD-ről, a merevlemez agyon volt terhelve a rengeteg másolgatás és adatáthelyezés miatt, Vista alatt is azért terhelgettem a gépet, és kb. 1.5 óra után mire végre végeztem, 56%-on láttam az aksit, és még további 1.5 óra üzemidőt jelzett.
Kinézet: extrém jól néz ki a masina, a másik 3 laptophoz képest mindkettőt lesöpri designra (2 ugyanaz). Ha rádugom a töltőt, akkor a felvillanó kék csík csak tovább növeli a hatást, bár a hátlapon világító fehér acer logónak nem látom sok értelmét. Nekem amúgy is bejön a kék szín, de anti-kékszín fanoknak nem ajánlom
Egyelőre ennyit, a többi majd a tesztben. -
Necc
addikt
Hű gyerekek 4 noti is a szobámban csücsül ebben a pillanatban, mekkora teszt lesz ebből
Még csak a fényképezésnél és a telepítéseknél tartok -
-
Necc
addikt
Mindaddig, amíg nem vágsz el, vagy nem sérted meg a felületét bizonyos matricáknak, addig a garancia megmarad (ami mellékesen rá is van írva a matricára, hogyha "megsérülök akkor ugrott a garanciád wazze!")
Nem értem, hogy a mélynyomó miért van kitakarva matricával? Ennyi erővel tömjük be az összes hangszóró nyílását! Ostobaság, vedd le, szerintem még sokkal szebben is fog szólni.
A hőcsövekről meg annyit, hogy pont azért hőcső, mert a cső teljes hossza azonos hőmérsékletű kell, hogy legyen, a csőben található folyadék áramlása végett (ami még a gravitációra is tesz egy lapáttal). a gyakorlat azonban az, hogy (saját tapasztalatom szerint, és nagyon nem általánosítható!) 10 centinként a hőcső legforróbb és leghidegebb végpontjai között is csak 2-3 fok eltérés van. A hőcső lényege a "közönséges" lamellás hűtésektől eltérően, hogy a hőt távolságtól függetlenül messzire is el tudja szállítani, nagyon magas hatásfokkal, vagy lamellákon belül a hőcső sokkal egyenletesebben terítse szét a hőt (passzív hűtések erre épülnek).
Régebben még a Pentuim 4M -ek idejében sokkal hosszabb hőcsöveket használtak, és ott sem volt gond a hosszal. A lényeg, hogy az érintkező felületek (amennyiben nincs összeforrasztva a GPU kis tepsije a hőcsővel) bőségesen pasztázva legyenek. Ha itt spórolnak, akkor a hűtés hatásfoka jelentősen romlik. -
Necc
addikt
válasz
(Darkwood) #4117 üzenetére
Azt azért elfelejtetted hozzátenni, hogy azonos hűtőről beszélvén annál "nagyobbat" hűt minél nagyobb a deltaT értéke! Ha neked a (tegyük fel) 80 fokos GPU-dat lehűtötte 77 fokra, a 25 fokos szobában, akkor ebből nem következik az, hogy a 100 fokot is 97 fokra fogja lehűteni a 20 fokos szobában, ott már sokkal eredményesebb lesz a hatásfok, és lemehet 95 fok alá is a hőmérséklet.
Mindenesetre én először a hűtés pasztázását nézném át, lehet hogy valahol kispórolták, vagy valami buhera progival meg kellene nézni, hogy a venti 100%-on forog-e terheléskor és nem csak 80%-on. Ezen esetleg egy BIOS frissítés is megoldás lehet, de ennek alaposabban utána kellene nézni.
-
-
Necc
addikt
Én is 320K-s limittel álltam neki laptopot venni elősorban játékra, heteket töltöttem árlisták bogarászásával, és az a helyzet, hogy 9600M-GT -nél erősebb VGA-s notit nem kapni hazánkban, csak az MSI modelljét, ami viszont pofátlanul drága a plussz teljesítményéhez képest is (annak ellenére, hogy éppenhogy belefért volna a költségvetésembe), ennél komolyabb VGA csak az NV 9700M-GT amit nagyritkán talál az ember horribilis, 400K körüli áron, és a tény, hogy a 9600M-GT -t 90%-a egy laza mozdulattal feltuningolható 9700 szintre, meg totál pénzkidobás szintjére teszi az egészet (najó az MSI 3850-je is tuningolható, de akkor már rakjunk a kiálló légáramlat útjába húst is párolni
).
Amikor ezekre én is rájöttem és utánaolvastam, én sem voltam különösebben boldog, hogy Magyarországra szinte csak a középkategóriát hozzák be, mondván mi a külföldi (nyugati) országokhoz képest csak egy csóró banda vagyunk, akik nem vennének komolyabb notit.
-
Necc
addikt
Itthon sehogy
A legerősebb játékmasinát az MSI forgalmazza csak kis hazánkban egy HD3850 személyében, ami eltörpül a 9800M széria, vagy egy erősebb asztali VGA mellett, és még az ára is irreális, sokan inkább a 9600M szériát részesítik helyette, teljesítménye csak picivel kisebb, de cserébe lényegesen kisebb fogyasztású, ócsóbb, és rendkívül tuningbarát (90% eséllyel egy 9700M-GT szintjére tuningolható, ami +20% teljesítménynövekedést jelent, és ekkor még a RAM-hoz nem is nyúltunk).
Külföldről kell behozatni erősebb gamer notikat, mert nálunk nem kapni. Tudtommal a newegg szállít hazánkba is, de nem állítom biztosra. -
Necc
addikt
Öcsém ha ennyire nem számít a della, és egy ésszerűség határain bőségesen túlmutató kütyü kell, akkor itt van ez: ASUS G70SG-A1
Teljesítménybe letapossa az általad kiszemelt alienware masinát, csak hozasd valahogy haza -
Necc
addikt
Most nem várható technológiai váltás, mert az nemrég történt meg (Intel "P7xxx" és "P8xxx" szériás processzorai és úgyszintén az Intel "P45M" ill. "G45M" szériás chipsetjei, és vele az X4500 grafikus vezérlő is most ősszel-nyáron (?
) jelent meg.
Hogy olcsóbb lesz-e, arról megint csak nem tudok biztosat mondani, eddig mindig február-március környékén voltak a hatalmas árzuhanások, de a mostani gazdasági helyzetet figyelembe véve nem garantálok semmit.
Természetesen a magyar paprika ára ugyanannyi marad, bármilyen rossz is legyen a külföldi gazdaság
-
Necc
addikt
Űűű most nézem hogy a VGA-hoz kell a felbontást szabni és nem a kijelzőhöz a felbontást
Mind1, ettől függetlenül is sok neki, az NV 9600M-GT még éppenhogy képes megbírkózni az 1280x800-as felbontással, ami lényegesen nagyobb teljesítményű VGA, mint az AMD HD3650.
Kapcsolódó teszt -
Necc
addikt
Elvileg már az is sok. 1024x768 - 1280x800 felbontás a megfelelő erre a méretre.
1440x900 már inkább a 17-19"-os monitorokra a jó felbontás; 1680x1050 pedig a 20-22"; asztali monitoroknál nem véletlenül van ez elterjedve. A lényeg az, hogy a képpontok közötti távolság 0.3 DPI alatt maradjon, mert itt már az emberi szem pixelesedést tapasztal, de ugyanakkor ne menjen 0.2 DPI alá mert itt már túl apróak a képpontok arról nem is beszélve, hogy már 0.22-0.23 DPI alatt nem lát az emberi szem különbséget. -
Necc
addikt
válasz
gege71.hu #4081 üzenetére
MSI-nél az "E" az "Entertaintment" szóra utal, míg a "G" a "Gaming" megfelelője, éppen ezért játékra a 2 laptop nem hasonlítható össze még viccből sem.
A felbontást úgy nézd "faszának", hogy csak hátrányai vannak. Egyrészt a túlságosan apró pixelek egy 15-17"-os TFT-nél olyan miniatűr képpontokat eredményez, hogy sok dolgot nagyítóval kell keresgélned a saját laptopodon (erre az olyan típusok teszik fel a pontot, ahol 15-17" mérethez raknak fullHD felbontású kijelzőt!). Anno rover kolléga összeállított egy listát a kijelzőkről, azok képpontok közötti távolságáról, és hogy mekkora monitorhoz mi az ideális felbontás, és mi az ami még-még elmegy. Mondanom se kell, hogy 15 de még 17"-ra is az 1680x1050 felbontás nem fér bele az ésszerűség határai közé.
A másik fontos szempont, hogy a 9600M-GT még véletlenül se képes a játékokat kihajtani ezen a felbontáson.Játékra a 9600 széria a mai játékok közül az összeset képes vinni, közepes vagy magas grafikai részletességgel, ~1Mpixeles felbontáson. HD filmnézésre igazából ugyanúgy és ugyanannyira alkalmas, mint bármelyik más mai AMD/NV videokártya.
-
Necc
addikt
válasz
Czobyboy #4079 üzenetére
Örülök, hogy neked tetszik, de azért vedd azt is figyelembe, hogy eltérő emberek eltérő igényekkel, és a csalódásokat elkerülendően általában igyekszik mindenki magasabbra rakni a mércét a kelleténél, hisz ez mégis egy noti VGA-kkal foglalkozó, és ebből kifolyólag játékok futtatására kiéleződött topic, ahol a grafika egyszerűen nem szenvedhet hátrányos megkülönböztetést
Saját magamból kiindulva, aki már régóta egy erős VGA-val szerelt géppel játszik 1680x1050 felbontáson magas vagy maximum grafikán, erős érvágás lenne, ha a már megszokott játékaim a kelleténél kisebb részletességgel jelennének megRivatuner tudtommal működik notiknál is, de mivel még sosem csináltam ilyet, nem vállalok rá garanciát. Tuningnál a melegedésre fokozottan ügyelj!
Ha már most tuningolni akarod a kártyát az számmora azt sugallja, hogy már most nem vagy teljesen megelégedve a kártya teljesítményével
-
Necc
addikt
Max-on? Legfeljebb minimumon
Ha picit visszaolvasol, akkor láthatod hogy pár napja lett közzétéve oblivion teszteredmény egy 9600M-GT kártyáról, és ettől egy 9300M-GS nagyon, nagyon messze van.
Régebbi játékokat kompromisszumokkal elviszi, ennek mértéke a játék korától, és akkori gépigényétől függ. -
Necc
addikt
Tipikusan februárban, de inkább márciusban szoktak leesni az árak drasztikusan, viszont a szorongató "gazdasági világválság" mellékhatásaként szerintem idén nem fognak annyira leesni az árak, mintahogy ezelőtt szoktak. Kár pedig márciusban terveztem venni egy akkorra már jóárasított 500-600GB -os HDD-t a még meg nem lévő notimba
majd meglátjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Huami Amazfit Bip okosóra
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged