- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #11672 üzenetére
Köszönöm!
Hihetetlen menyire laikus vagyok!
De most már ezt is tudom. -
t0mmy
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11657 üzenetére
Gondoltam én is arra, hogy letöltöm és újra regisztrálom, csak nem tudom a serial nummer-ét, ezért kell mindenféleképpen ez cserebelés módszert csinálnom.
Kíváncsi voltam, hogyan a legegyszerűbb.
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #11660 üzenetére
köszönöm!
-
echterion
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11655 üzenetére
Köszi a tippet. Nem, még nem kérdeztem ott, megkeresem a kollégát, hátha tudja. Kicsit fel kell újítani a párom laposát, mert a zsanérok már eléggé kivannak, meg a fedlapon is van egy repedés a zsanér mellett, így gondoltam, összekapcsolnám a kellemest a hasznossal, mert párom imádja a lapost, csak a háttérvilágítás hiányzik neki, de nem annyira, hogy vegyünk másikat.
-
t0mmy
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11654 üzenetére
Amin most a win7 van azt szeretném használni rendszer winchesternek, mert amin most van a win8 azt raknám az új gépembe, mert az nagyobb.
"újratelepíted a win7-es merevlemezre a win8-at a serialjával együtt"
ezt hogyan tudnám megoldani mert nincsen telepítő cd-m, mert gyárilag volt telepítve a laptopra
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #11645 üzenetére
Szia!
Sziasztok!
A régi gépből kiszedném a 3,5" 500GB-os WD green winchester-t,
van rá lehetőségem hogy összekössem ideglenesen a laptopal?
A sata és a táp csatlakozót!
Következő hónapban veszek újat szeretnék csak addig szeretném! -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #11642 üzenetére
Köszönöm!
Hihetetlen, így kipróbálok egy párat,
kíváncsi vagyok menyire lehet észrevenni a
T4200 vs P8600 processzorok között.
Az oprendszert újra kell telepíteni a proc. csere után? -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #11636 üzenetére
Szia!
Processzorra nem is gondoltam!
Mi az a processzor amit még érdemes bele tenni? -
anonymus89
addikt
válasz
Thunderzolee #11634 üzenetére
Na kérdeztem haveromat ha már ilyen szart vett akkor miért ne dobnánk bele ssd-t kérdezte mennyi mondom 15k baráti áron egy kingston fury áhh inkább csak telepítsem újra meg tegyek rá még vírusirtót. Na ekkor lesz csak igazán "belassulva mint malacka szembeszélben"
Egyébként meg arra jó, hogy elvarázsolják a vásárlókat a hosszú üzemidővel. Csak filmezésre jó mert ha az ember tölt valamit már akkor 80%-on megy a cpu na mit lehet még mellette csinálni?? max pasziánszozni
win10-el szerinted jobban menne? win7 hp van most
-
anonymus89
addikt
válasz
Thunderzolee #11628 üzenetére
Aha akkor azért van a nevében a "B" azaz FCBGA tokozás.
Lehet emlékszel régebben egy szintént Asus volt a kezem alatt na az meg csak 1.3Ghz-es volt mondom ilyen mobilteló szintű....
Azzal sem kezdtünk sok mindent.Tim82: köszi Neked is!
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #11628 üzenetére
Jogos, ezt elnéztem.
-
Norbi_B
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11623 üzenetére
Köszi a választ.
Igazából nekem sem volt teljes, hogy max.operating-nek 1.35 írtak, miközben a többi paragrafusnál meg beszél a 1.5v-ról is.
A lap, hogy tudja-e kezelni a L ramokat nem tudom. Alapvetően 1.5v-os 1600-as és cl11-es ram van benne és raknám mellé. Csak inkább a biztosra mennék, mert a fesz-el nem nagyon játszanék, mert nem akarom, hogy esetleg bárminek a foglalatnak vagy a ramnak meghibásodásához vezessen.
-
error(HUN)
tag
válasz
Thunderzolee #11612 üzenetére
Köszönöm,valahol sejtettem,de remél az ember...Hát akkor marad igy,mert amugy szeretem.Csak hát a játék ugye...Majd egy asztalival kiváltom.Üdv
-
Shoo
senior tag
válasz
Thunderzolee #11607 üzenetére
Igen, tiszta, de mivel még nem tettem fel a vga drivert, mert új win van rajta ezért a hd4000 megy csak. Még most fog menni a 8.1es frissítés, utána megkapja a géphez való intel drivert meg a vga-t. Mivel összvér gép ezért fontos, hogy mit rak fel az ember, hogy megfelelő legyen az összhang.
. -
Shoo
senior tag
válasz
Thunderzolee #11605 üzenetére
Az jó ha a GPU-Zben a HD4000et nézem? az böngészve 70 fokos, játéknál 75. Most jelenleg csak az van telepítve, mert újra rakom a wint is. A hűtés folyamatosan megy....
-
Shoo
senior tag
válasz
Thunderzolee #11597 üzenetére
Sikerült a csere, már az i5 ketyeg benne, a játék jobban fut, de mintha egy kicsit jobban is melegedne...
-
motifator
senior tag
válasz
Thunderzolee #11602 üzenetére
Köszönöm az infót!
-
mokus1
addikt
válasz
Thunderzolee #11598 üzenetére
utána olvasok majd, bár nem tervezem csak érdekes. Meg én nem is tudnám ezzel bővíteni a gépet. Nincs expresscard-om.
-
Shoo
senior tag
válasz
Thunderzolee #11592 üzenetére
Hahh én is így jártam pár perce az új RAMokkal...betettem, örültem magamnak hogy végre 8giga, erre nem indult el a gép....
Mellesleg holnap megkapom a procit és mehet a pasztázás és a többi...remélem segít a problémámon.
Mielőtt beteszem a procit érdemes valami bios frissítést vagy chipset frissítést eszközölni?
-
mokus1
addikt
válasz
Thunderzolee #11594 üzenetére
Akkor rosszul tudtam
Egyébként ez az egpu jó cucc? Tapasztalatodra vagyok kíváncsi.
-
Djuree
félisten
válasz
Thunderzolee #11592 üzenetére
nem is keveset.
ez amúgy mindig így van, bevállalom a rokonság/ismerős gépét rendbetételre/fejlesztésre/javításra, minden szép és jó, összerakom, bekapcs és nem megy.
és mindig valami kis hülye hiba van, csak ez olyankor a szar ha épp 5-en állnak körülöttem várva a csodára és semmi nem történik.
és persze én vagyok a hozzá nem értő, nyilván én hülye meg ingyen megcsinálom, csak az alkatrészt kell fizetni. a végén mindig megoldom, de akkor is szar érzés ha ilyen van. -
mokus1
addikt
válasz
Thunderzolee #11579 üzenetére
Én úgy gondoltam, de azért nem kaptunk sok információt csak a vga-ból gondoltam.
-
Shoo
senior tag
válasz
Thunderzolee #11580 üzenetére
Ráadásul ennél kisebbet nem fogad el az eladó és még délbe ajánlottam érte 50et, azóta többször fent volt és nem akarja elfogadni...
Ez lenne egyébként az új kiszemelt: x555la
-
Shoo
senior tag
válasz
Thunderzolee #11574 üzenetére
A gput csak 20-25%ban terhelte játék közben.
Páromnak egy újabb gépe van, i3as procival, a 4 logikai magot egyenletesen terhelte 70%-on (bár még mindig fura, mert tudtommal a flashplayeres játékok csak 1 magot használnak) nem szokott gondja lennie, pedig ugyanúgy full hdban játszik. Ráadásul nálam teljesen játszhatatlan teljes képernyőn, nála semmi probléma.
Írországban élünk itt találtam egy használt procit, 50 eurot kérnek érte.
Az is szóba került már, hogy esetleg egy új gépre ruházom be (erre talán lenne is vevő), valamilyen i processzorral meg legalább 8giga rammal. Bár a csere kicsit olcsóbb lenne.
-
Shoo
senior tag
válasz
Thunderzolee #11572 üzenetére
-
Shoo
senior tag
válasz
Thunderzolee #11569 üzenetére
Igen, pontosan azért van szükségem a full hdra, mert úgy éppen a teljes terület látszik, amin belül tudok lőni, sokszor előfordult már, hogy képernyőn kívülről lőttek, ez eléggé nagy előny a játékban.
Kipróbáltam, amit írtál, ha a játék még csak a háttérben volt, de látszódott a kijelzőn már akkor 80%ban terhelte a procit. Memóriából még mindig a fele szabadon volt. Így akkor valószínű egy procicsere megoldja problémám igaz?
-
Shoo
senior tag
válasz
Thunderzolee #11565 üzenetére
Hali!
Intel 2020m proci van benne és 4 giga ram. Sajnos ATI kártya van benne.
HDMI-n keresztül kötöttem rá egy 21"-os full hd-s monitort és azt használom jelenleg képernyőnek full hd felbontásban.
TeamSpeak-et és egy böngészős játékot használok egyszerre (Pirate Storm) és azt vettem észre, hogy rosszabbul fut a játék, mint azelőtt és nagyon sokszor bekapcsol a ventillátor. -
Ztxxxx
újonc
válasz
Thunderzolee #11564 üzenetére
Kösz szépen
reménykedtem benne hogy a proceszor is cserélhető esetleg :/ De nem baj alapvetően fő sulira kell majd és ott 2D-s rajzolásra
-
Atos23
senior tag
válasz
Thunderzolee #11548 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor ilyet keresek
Ha jól látom, a QM procik kilőve.
Sebaj, biztosan a tápáramkör nem bírná
Üdv: Attila
-
Bdbogyo
újonc
válasz
Thunderzolee #11542 üzenetére
Üdv. Rájöttem hogy mi volt a probléma a laptoppal, nagyjából mindet meg vitatunk hogy mivel van baj csak épp az op rendszerről nem beszéltünk. Win7 64x és win8.1 32x-el próbálkoztam és siralmas volt az eredmény, el is sírtam itt fórumon
. Oszt a virágboltba kapott win10 64x -el
próbálkozva tökéletes lett már amennyire ettől a konfigtól el lehet várni
. Csodát ezután se kell várni tőle, de az alap dolgokat tökéletesen tudja
. Üröm az örömbe hogy ezután ránk kényszerítik a win10-et új gép vásárlás esetén és nincs más lehetőség, az én tapasztalatom szerint win7 win8.1 kilöve (nálam okosabbak lehet meg tudják oldani tölem ennyi futotta
... Köszönöm mindenkinek a segítséget. és boldog karácsonyt.
-
válasz
Thunderzolee #11549 üzenetére
Szia! Én árulom a procit. Én is azt hittem,hogy PM45-tel / http://www.youcpu.com/en/chipset/Mobile-Intel-PM45-Express-Chipset-Intel-82PM45-Memory-Controller-Hub /elmegy,de nem támogatja sajnosNekem PM45 express chipset van a laptopban és a Core 2 Quad Q9000-el elindul a laptop ,hőtermelése is van a processzornak,de nem kapcsol be a kijelző. .Azt írta a Packard Bell Easynote ALP-Ajax C3 tulaja,hogy SIS 672FX chipset van a laptopjában,de én csak asztali lapokban találtam ilyet...
-
xors
senior tag
válasz
Thunderzolee #11539 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Már találtam egyet, remélem jó lesz.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ugyanebben a gépben, tudnék szerintetek WiFi chipet cserélni? Látom, hogy ki lehet venni, így gondolom ha találnék szabványosat, csak mondjuk jobb minőségűt (5GHz -es jó lenne) akkor az nagyon jó lenne.
Ilyenem van -
Szabix01
tag
válasz
Thunderzolee #11528 üzenetére
ÓÓ értem...hát igen az intel oldalán az u betűre csak annyit irtak hogy low power de sejtettem más turpisságot is rejt, sebaj vegülis jó ez a proci ami bennevan csak kíváncsi voltam
De legfeljebb majd leforrasztom és kicserélem a fenébe
D najo csak vicc
Még egyszer köszi a segítséget.
-
Szabix01
tag
válasz
Thunderzolee #11525 üzenetére
Szia, még egy olyan kérdés merült fel bennem hogy én tudok e cserélni CPU-t ebben a laptopban, mert hallottam és olvastam olyat hogy nem minden laptopban cserélhető sajnos, ezt honnan lehet megtudni? Mert kerestem de semmi kielégítő válasz a számomra
És ha tudok akkor laptopban is van foglalat mint a PC-knél? Vagy ezek mind szabványosak?Köszönöm előre is a választ!
Üdv,
Szabix01 -
Szabix01
tag
válasz
Thunderzolee #11525 üzenetére
Ó nagyszerű, köszönöm
igen 4GB RAM van benne gyárilag Kingston és 1600-asak. Akkor szerintem még 4el megtoldom, és ez az optibay frankó, találtam is ehhez a laptophoz valót
Nagyon szépen köszönöm az információkat!
-
válasz
Thunderzolee #11516 üzenetére
Igen,akitől vettem ő gányolta igy. Még jó,hogy kibirta eddig és nem sült meg benne minden.Már megrendeltem a gap padot. Köszönöm!!!
-
halas111
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11506 üzenetére
köszönöm a gyors választ, bár nem vígasztal.
-
mirci18
addikt
válasz
Thunderzolee #11487 üzenetére
Köszi a választ.
Igen ilyen chipsetem van t2390-es procim van ami merom magos.
Én alapból a t8300-as procit néztem ki.
A merom magosakból melyik az amelyik már windows 8 kompatibilis. -
germinator66
aktív tag
válasz
Thunderzolee #11465 üzenetére
Nem létkérdés, de szívesen raknék bele i7-et. Nekem is hasonló aggályaim vannak (többlet melegedés), ezért vacillálok, hogy inkáb 2 magos i7 kerül bele. Így van többlet teljesítmény is, meg a TDP is marad 35W.
-
Mr. Erikszon
senior tag
válasz
Thunderzolee #11463 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
epigramma
tag
válasz
Thunderzolee #11446 üzenetére
Na igen, azert is eloszor ide irtam mert gyanus volt elegge. Am itt hirdet, es joneladonak tunik, regi reggel plusz pozitiv ertekelesekkel.
Amugy nezegettem a lenovokat is. A lenyeg az lenne, hogy akksi jo legyen, birjon 1-2 orakar, filmezni, netezni es egyszerubb 2d-s jatekokkal tudjak jatszani normalisanilyen battleblock theater, the binding of isaac es tarsai.
Ha esetleg van tipped melyik lenne jo, szivesen fogadom a tanacsod, akar itt akar privatban. -
epigramma
tag
válasz
Thunderzolee #11443 üzenetére
Azt mondja, hogy kihajintotta a kukaba. Valszeg tonkrement a regi... bontottat meg nem talaltam csak ebayon. Ha meg megveszem es megrendelem a procit is (kb 12k) es nem az a baja, akkor meg ablakon kib@szott penz..
-
85Slaci265DC
tag
válasz
Thunderzolee #11407 üzenetére
Köszöntem főnök
-
isx1
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11428 üzenetére
Köszi a segítséged!
Jó tudni, eddig a Nanyát nem ismertem, de működik. PCX lett, mert a Kingston 1 órával több időbe került volna és ha nem ment volna, akkor visszakapom a pénzem vagy ráfizetéssel mégis kingston... Ez így tetszett és működik, tehát jó.
Egyébiránt elégedett voltam a RAM "szerelhetőségével". -
isx1
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11426 üzenetére
Köszönöm. Vettem és működik is.
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #11411 üzenetére
Hali.
Hp6910p
Chipset:Intel PM965
és ebben a gépben szeretném cserélni a cpu-t, T9600-as ra. Most egy T7700-van benne. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Thunderzolee #11416 üzenetére
Szerintem ezek a márkák utángyártottak. Márcsak az ára alapján is gondolva. Valamint érdekes a garanciaidő 6-24 hónap között terjed. Az ebay-esekhez oda van írva, hogy "genuine", ezt így nem tudom, hogy valóban gyári eredeti vagy sem. De ez is túl olcsónak tűnik, hogy eredeti gyári legyen. Aztán lehet, hogy nyugaton ez a megszokott, csak nálunk kerül szinte minden 3-szor annyiba.
5-7000 Ft között vannak. Az ebay-esek az 3000 Ft-tól (plusz szállítás).http://www.laptoppartstore.com/replace--remove-toshiba-satellite-c660-c665-l670-l755-keyboard.html
http://ecodigi.hu//index.php?route=product/product&product_id=29942
http://rbx.hu/whitenergy-toshiba-satellite-c650-c655-c655d-l650-fekete-billentyuzet-p334212
-
75kokoko75
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9161 üzenetére
Csak egy kis érdekesség.
Vettem egy i5-3210m procit.
Betettem a HP8460-ba,és nem ment.
Utána betettem a HP 6460-ba,és ment.
QM67 chipset van mind a kettőben... -
stefi68
addikt
válasz
Thunderzolee #11352 üzenetére
Amit linkeltem (Jófogás) az szerinted 1333-as? Mert annyinak hirdetik de rajta nem igazán látni...
-
adamch4
tag
válasz
Thunderzolee #11269 üzenetére
Értem. Akkor ez milyen varázslat eredménye?
ASUS N56VM, i7-3720QM, HM76, 1866Mhz -
adamch4
tag
válasz
Thunderzolee #11267 üzenetére
igen, tudom, csak az érdekelt volna, hogy elviekben lehetséges-e. Azért, ha közel egy árban van az 1866-os az 1600-assal, úgy sem érné meg? Anno valahol láttam, hogy még egy Sandy i5-ös is képes volt kezelni 1866-os ramokat, de jól esne valakitől személyes tapasztalat ilyen téren (nem gamer ágon).
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11256 üzenetére
bocsánat
igazából a hp topikból jöttem át ide, és linkeltem hsz-t
lehet ezért tűnik össze visszásnak a hsz-im, bocsánat érte -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11253 üzenetére
szia, megbukott az elmélet, ugyanis tegnap elhozta a srác a ramot és nem indult el vele a laptop...
bekapcsoltam és se kép se hang, csak a caps lock-on levé kék led villogott...
kétszer is leellenőriztem, de nem indult, vissza raktam a gyári 4 GB-ot és mindenre pöccre indult.
tehát ez az alaplap- aminek a chipszetje - elvileg integrálva van a cpuba és az intel is azt írja a holnapján hogy a ramból a DDR3L-et kezel csak, beigazolódott hogy a sima ddr3-al meg sem nyekken...
no de ez lehetőséget adott hogy elgondolkodjak, kell e egyáltalán több ram a laposba, ugyan is szerintem a sávszélessége a ramnak nem nő azzal hogy nagyobbat rakok bele
szerintem
így nem vagyok benne biztos hogy érdemes nagyobbat belerakni, mivel nem tudom dual-ban hajtani, mivel egy slott van rajta...
szerintem ez a lapos ezzel a cpu-val ennyiit tud, ez vanmost látom ez nem a HP topik
a nem ide tartozó részét off-ba raktam
-
válasz
Thunderzolee #11238 üzenetére
Egyébként nem lehet, hogy a rákötött plusz full HD monitor is lassulást okozhat?
-
válasz
Thunderzolee #11234 üzenetére
Banyek, na ezt álmomban sem gondoltam volna, ráforrasztás......jesszus....
Régen nagyon sokat szórakoztam a PC-m folyamatos fejlesztésével, így valahogy eszembe se jutott, hogy erre vetemednek egyes notis típusoknál.... -
válasz
Thunderzolee #11232 üzenetére
Na akkor én itt hibáztam, simán egy kalap alá vettem az összes A8-as AMD APU-t....
Annyit most megtettem, hogy az összes "felesleges" progit leszedtem, így gyorsult érzésre kb 30%-ot.
Viszont lehet, hogy ezt az SSD-s megoldást majd kipróbálom, habár per pill nincs kéznél egy sem.Azért bízom benne, hogy erősebb procit bele lehet majd pakolni ebbe a rendszerbe valamikor a közeli jövőben.
-
benderguz
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11222 üzenetére
Köszönöm..
-
válasz
Thunderzolee #11228 üzenetére
Hát akkor szívás van, nem gondoltam volna, hogy az A8 ennyire szutyok, pedig ha nem is mélyrehatóan, de azért utána olvastam. Az jött ki, hogy netre, office-ra teljesen használható....
Megnéztem a HDD Sentinel progival: 5400 rpm
-
sz.j
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11221 üzenetére
Köszi az infót .., még filózok azon, hogy melyik variáció legyen ...
-
sz.j
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11214 üzenetére
"... Így külső USB-s optikai egységként tudod használni a DVD írót továbbra is."
Ha leírtak szerint külső usb-n keresztül használnám az optikai meghajtót, akkor arról is tudok bootolni (pl. win telepítés)?
-
válasz
Thunderzolee #11215 üzenetére
Dehogyisnem, már csak valakinek adnia kellene egyet kölcsön
Neked milyen géped van? -
Pferi
senior tag
válasz
Thunderzolee #11209 üzenetére
"Optika helyére tedd a merevlemezt, és a merevlemez helyére az SSD-t. (Így tud bootolni róla a rendszer.)"
Nekem az optibay-ban van az ssd, simán bootol róla a rendszer. Vagy ez notebook függő (az enyém HP Elitebook 8460P)? -
sz.j
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11206 üzenetére
Köszönöm a kimerítő válasz
, akkor sajnos így jártam.
Egy megjegyzésem azért lenne
"Azt tudom mondani, h amikor megvetted a gépet, előtte kellett volna tájékozódni, h mire elég ez a platform"A notit a fiaimtól kaptam karácsonyra ajándékba .., én már akkor tudtam, hogy kevés lesz, de mint a mondás is szól ajándék lónak ne nézd a fogát ...
Ui.
De ugye annak nincs akadálya, hogy a HDD-t SSD-re cseréljem/cseréltessem? -
sanhose
tag
válasz
Thunderzolee #11198 üzenetére
Köszönöm a választ.
Igen tisztában vagyok vele, hogy nem egy erőgép. Szűkségmegoldás volt a gép, és akkor (2013) ez volt az egyetlen olcsó matt kijelzős.
SSD csere már megvolt.
Igazából csak World of Tanks-el és a Warthunder-rel játszok, plusz online TV. És ez a gondom, hogy mind 32 biten mind 64 biten elfogy a játékok alól a RAM, ha fut még közben az Opera böngésző.
Fejleszteni is csak olyat akarok a gépen amit át tudok majd pakolni egy másik notebookba. Bár lehet 3 év múlva már a notebookban alap lesz a 8Gb RAM.
-
hacsa
tag
válasz
Thunderzolee #11184 üzenetére
A BIOS ebből a szempontból teljesen szűz (nincsen semmilyen hozzáférésem). Most tesztelem a Win 7-et, XP-én korábban nem volt ilyen gondja "szerintem", de oda már nem szeretnék visszatérni. Esetleg lehet köze az op. rendszernek és az ACPI-nek? Egy külső progit is tesztelek most, kár hogy ha egy ilyen miatt nem lehet teljes az új op. rendszerek használata.
-
pjjones91
újonc
válasz
Thunderzolee #11186 üzenetére
Akkor köszi, irány a garis szervíz, max befenyítem őket hogy lehetőleg olyat tegyenek bele ami nem száll el pár hónap után
-
válasz
Thunderzolee #11177 üzenetére
Eddig csak a hosszt néztem, viszont rájöttem, h a mSATA ssd-k szélesebbek
Lemértem 25x60mm hely van, 2260-as SSD fér bele, amit a manual is megerősít. -> bebuktam, mert a mSATA 30mm széles
-
apfelkristof
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11174 üzenetére
Köszönöm szépen a választ
-
daktilusz
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11164 üzenetére
Nagyon szepen koszonom a segitseget Sir!!
Szep estet! -
miklos0308
tag
válasz
Thunderzolee #11153 üzenetére
-
zoli7610
tag
válasz
Thunderzolee #11150 üzenetére
Köszi a választ.
Nem tudtam hogy beforrasztott.
Két éve van a kissebbik lányomnál, csak most szólt, hogy ujra kéne rakni a wint mert elszemetesedett.
Telepítéskor szembesültem vele hogy milyen lassú.
Mivel a felhasználói szokások változtak, uj állja helyét.
Szerintem asztali gép. -
marinea2
addikt
válasz
Thunderzolee #11151 üzenetére
Köszi! Én sem nagyon értettem, de az eladó ezt irta...
-
ryger
aktív tag
válasz
Thunderzolee #11142 üzenetére
Koszonom a valaszod, megnyugodtam!
A Sandy Bridge ota a mem vezerlo(~1,016V) es a RAM kozott nem lehet 0,5V-nal nagyobb elteres az egeszseges mukodeshez, legalabb is a szakertok ezt ajanljak, igy az 1,65V hosszu tavon kinyirhatja a vezerlot a prociban. Allitolag lehet novelni a vezerlo feszet is de en nem vagyok benne biztos, hogy ugy elmenne 10 evig mint a regi gepek(vagy mar nem is akarja INTEL bacsi
) Az AMD fele spec miatt volt ez a tema kicsit boncolgatva mert ott siman mennek ugye a RAM-ok 1,65V-on gyarilag, 1333Mhz felett.
-
Rain2013
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11139 üzenetére
Azóta már meg is rendeltem az iponról a kingston memória kártya keresőjével táltam szóal remélem jó lesz.
[link] -
TedThomas
aktív tag
válasz
Thunderzolee #11127 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat és a segítséget!
Beszereztem egy 8-ast és hasít mint állat: [link]
Végre annyi cuccot nyitok meg amennyit akarok -
TedThomas
aktív tag
válasz
Thunderzolee #11125 üzenetére
-
vs2009
tag
válasz
Thunderzolee #11121 üzenetére
Köszönöm szépen a választ
Üdv!! -
vs2009
tag
válasz
Thunderzolee #11088 üzenetére
-
vs2009
tag
válasz
Thunderzolee #11085 üzenetére
Lenovo g500
-
szacsee
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11063 üzenetére
- bocs dupla lett.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11063 üzenetére
Köszi!
Marad akkor a T2400. Asztali prociknál a core duó a 2 magos p4 vagy rosszul sejtem? -
szacsee
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11061 üzenetére
Igen megy benne 2 magot is látja. 667-en megy.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #11055 üzenetére
A két gumibakot a keret két hosszanti oldalára kell ráhúzni. Amúgy van keret (vagy más néven caddy) gyárilag. (Volt T500-am.)
-
ZabZib
csendes tag
válasz
Thunderzolee #11051 üzenetére
Ha 7miliset rakok bele, akkor kell valami mount, vagy keret, vagy ilyesmi?
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Thunderzolee #11038 üzenetére
-
válasz
Thunderzolee #11044 üzenetére
Nekem UGY van, de aida szerint sanyo cellás és a gyárinál nagyobb a kapacitása.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11042 üzenetére
Köszi ennek utánajárok.
Ez az akksi van benne: 440268-ABC
Szerinted ez megfelelő lenne, vagy a 12000Ft-os annyival jobb amennyivel drágább? -
szacsee
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11040 üzenetére
Köszi!
667-est láttam, hogy valamelyik variáns viszi.
Meglesem a ramokat és attól függ milyet veszek bele. Nyilván 533-as ramoknál nem fogom erőltetni a 667-es FSB-vel rendelkező procit.Illetve lenne még két kérdésem.
Jelenleg 19V-os lapos töltővel használom (3,16A), gyárilag viszont 18,5V 3,5A-es illene hozzá.
Itthon elég drága a lapos töltő hozzá, viszont pl aliexpressen látni 10-15 dodó környékén töltőt elég sok eladással és elégedett visszajelzéssel. Nyilván a minősége nem biztos hogy eléri az itthon kaphatókat, viszont piszok olcsó. Mivel adatmentés és munka nem szempont ennél a gépnél, szerinted melyik verzió lenne jobb... használjam a már meglevő fujitsu töltőt amíg bírja (esetleg mérjek rá terhelve, hogy mennyivel tölti menet közben), vagy vegyek egy kínai de megbízható töltőt?
Akksi is kb ugyanez a helyzet, ha aida-ban látni az akksi feszt, akkor gondolom a töltő áramkörrel nincs gond, csak a cellák le vannak halva, annyit még rááldoznék, hogy veszek bele egy akksit 20 dodóért kb és nincs gond ha áramszünet van, vagy lehúzom róla.
Kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy mit érdemes csinálni, mivel ez nem új masina így valamilyen szinten a költséghatékonyság is fontos számomra. -
hentes555
senior tag
válasz
Thunderzolee #11003 üzenetére
Az egyik venti a hdd-re fújja, a többi meg ahogy esik, elsősorban a merevlemez hűtése volt a célja. Hát olyan megoldást is gyártottam már, hogy az alábbi képen a noti szélén látható egy kb. egy ujjnyi széles részen szellőzés kivágva, meg a ramokat takaró kis lapon is van. [link] Na, hát az airflow az gondolom úgy van benne, hogy ott a szélénél beszívja a levegőt, majd a túloldalon a ventinél ki. Mint ezen a képen is láthatod, a venti alatt ki van vágva elég nagy területen, nekem és még sokan másoknak nem volt, ezért megtettem, hátha jobb lesz, de nem sokat segített. Na és azt kezdtem el mondani, hogy csináltam egy olyat, hogy egy üdítős kartondobozba beleépítettem egy 8 centis ventit, a dobozt pedig kivágtam és felhajtottam azt a részt, hogy a levegő a gépbe menjen, de az sem igazán segített. Ez így nézett ki, a pirosak ventik, a nagy szürke doboz meg az üdítős kartondoboz
[link]
De azon is gondolkodtam, hogy mivel levettem a HDD fölötti panelt, lehet elbasztam az erflót benne
Ha meg nem veszem le, megfől a hdd ott benne :S
Pormacskák nincsenek -
Wilk919
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10974 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Tehát elvileg belepakolhatnék egy 2,6Ghz-es T9500-ast is. Az cool, vagyis a kérdésem h tényleg szó szerint cool lenne?
Bírná a hűtés? Mondjuk az AIDA nem mutat számottevő hőfok különbségt az 1,5Ghz-es és a 2,0Ghz-es CPU-k között. Ellenben a sebesség különbséget igencsak észre lehet venni.
És ha már itt tartunk, jelenleg egy 1GB-os és egy 2GB-os RAM modul van benne. Problémát okozna ha a kisebbiket egy más típusú 2GB-osra cserélném?
-
válasz
Thunderzolee #10963 üzenetére
Csak T megy bele, a P 1066-os, már más is kérdezte. Amúgy meg a 9500 hűvösebb mint a 4400. Éjjel pl ment töltötte fel a több giga mail fiókom máshova és a venti el sem indult. Az annyit jelent, hogy 35 fok alatt voltak a magok. A 2410 volt meleg az 5830tg-ben, fuuu mit művelt.
-
frizso
senior tag
válasz
Thunderzolee #10965 üzenetére
Írtam Pü-t nem a topikot akarom teleszemetelni!
-
frizso
senior tag
válasz
Thunderzolee #10962 üzenetére
Újrapasztázva, kitakarítva.
Javított rajta valamit, de nem lett az igazi.
Aida-val mértem a hőfokot. 85 fok felett throttling....Amúgy a linkelt oldalon lévő összes pocit kezelheti a noti, mert azok között van 17w és 25w-os proci is, ami jóval kisebb hőterhelésű lehet?!
-
frizso
senior tag
válasz
Thunderzolee #10956 üzenetére
-
frizso
senior tag
válasz
Thunderzolee #10956 üzenetére
Lenne valami i5-ös ami ebbe belemegy?
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #10943 üzenetére
Nem szervíz, bolt, az meg nem mindig tudja mit csinál.
De akkor nem aggódok.Munkagép, számla kell és akkor leírja a cég. Amúgy apró lenne, de így nem számít az a +3k.
Megrendeltem, holnap akkor be is rakom -
CsMarc
tag
válasz
Thunderzolee #10945 üzenetére
Szia!
Köszi szépen! Nagyon úgy tűnik nekem, hogy valóban a processzor lesz a szűk keresztmetszet. Egy Intel Core i5-3340M 2.7 GHz-es Ivy Bridge van benne. A memóriahasználat kb. feléig szalad fel, a CPU használat meg akár 90%-ig is. Ezzel nem lehet kezdeni semmit, mi? Nincs humorérzékem új procit venni, de azt hiszem laptopban nem is lehet ezt cserélni.
-
Attee88
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10938 üzenetére
Valószínüleg igen.
De ha csak 1GB van benne, akkor 1GB-nak látja...
-
Attee88
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10931 üzenetére
-
H2o-pok
senior tag
válasz
Thunderzolee #10935 üzenetére
Köszi
Elvileg itt az i5-3380M a legnagyobb.
[link]2900 as. Viszont a turbot fogja tudni az alaplappal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- Dell WD19S / 180W adapter
- Asus ROG Strix Scar 2 704GV Alkatrésznek!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- PS4 Fat 500GB eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest